ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Γυμνοί ήλθομεν οι πάντες, γυμνοί και απελευσόμεθα



Οι πολλές φυλές στο Κράτος…?
..…επιμέλεια με τον :  Νίκο  Κουτούκη
Η ανθρώπινη φύση μισεί καθετί που υπερέχει 
( Θουκυδίδης )
Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο,ποτέ ένα πρωτότυπο ( Όσσο )
Ο ένας σιωπά γιατί δεν έχει να πει τίποτα,ενώ ο άλλος, γιατί σκέφτεται ( Τολστόι )
Ο ζωγράφος ζωγραφίζει ότι πουλάει. Αντίθετα ο καλλιτέχνης πουλάει ότι ζωγραφίζει ( Πικάσο )
 Ξεκινώντας από ψηλά θα φθάσουμε στα χαμηλά…:
   Η Ευρώπη λοιπόν ενωμένη πλέον έχει τις αναστολές της κ.α. ! Αυτό είναι απλώς μια υπενθύμιση ότι,παρά τους ισχυρισμούς τους για αρχαίες καταγωγές, πολλά από τα έθνη της Ευρώπης έχουν μερικές από τις πιο σύντομες ιστορίες.Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας τους υπήρξαν αντίπαλα εδάφη, βασίλεια, δουκάτα, πριγκιπάτα και πόλεις- κράτη. Ενώνονταν με τη γλώσσα και τον πολιτισμό-και κυριαρχούνταν από τον φυλετισμό.Καθώς η χρηματοοικονομική κρίση στην Ευρώπη τραβά σε μάκρος,οι φυλές έχουν επιστρέψει διψασμένες για εκδίκηση.Δεν είναι μόνο Ελλάδα εναντίον Γερμανίας.Σήμερα είναι Σικελία εναντίον Λομβαρδίας, Βερολίνο εναντίον Βαυαρίας,Ανδαλουσία εναντίον Καταλονίας.Κρατήστε αυτό κατά νου, όταν οι αισιόδοξοι θα δείχνουν προς την κατεύθυνση των επιτευγμάτων της εκστρατείας «περισσότερη Ευρώπη»,όπως η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να στηρίξει τα ομόλογα των δοκιμαζόμενων κρατών που συμμορφώνονται με τους όρους μείωσης του ελλείμματος.Η Ευρώπη βράζει ολόκληρη με τοπικές αναταραχές. Το ζήτημα είναι το χρήμα,ποιος το δίνει και ποιος το παίρνει. Από το 1999 η υιοθέτηση του ευρώ έχει επιβάλει μια ανεπιθύμητη οικειότητα μεταξύ των Ευρωπαίων, κάτι που αποτελεί κατάφωρη περιφρόνηση της ποιητικής ρήσης του Robert Frost: « Οι καλοί φράχτες κάνουν τους καλούς γείτονες ». Και το ευρώ δελεάζει τους αυτονομιστές να χτυπούν μόνοι τους, νομίζοντας ότι ακόμα και οι μικρές χώρες μπορούν να επιβιώσουν, αν μοιράζονται ένα νόμισμα ( η Μάλτα, ένα κράτος της Ευρωζώνης, έχει λιγότερο πληθυσμό από το Δουβλίνο ή τη Δρέσδη ).Η απειλή αυτοδιάθεσης μπορεί να μην είναι μια μπλόφα. Ετσι έχουμε μια πρόταση που έρχεται από τα παλιά και μας ενθυμίζει πως :  Οι διακρατικές σχέσεις διέπονται όπως γνωρίζουμε, κυρίως από την δύναμη (στρατιωτική, οικονομική ) και ελάχιστα από το διεθνές δίκαιο.Κι ' όμως, σ' αυτή την ζούγκλα, όπου ο ισχυρός θα' πρεπε να επιβάλλεται στον αδύναμο ,συχνά τα κράτη που κατανοούν και εφαρμόζουν την τέχνη της στρατηγικής,είναι αυτά που επιτυγχάνουν τους στόχους τους.Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΛΕΓΕΙ : " Οι ανθρώπινες δυνατότητες δεν μπορούν να εξιχνιάσουν την  "καταγωγή " ή τη " φύση " του παντός, ωστόσο δεν είναι και ολότελα τυφλές μπροστά στα φαινόμενα της φυσικής και της ανθρώπινης ιστορίας  " .
Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα μέλλον (φυσικά και κανένα παρόν) με την υπάρχουσα πολιτική σκηνή, και αντικρίζοντας το αδιέξοδο εδώ και πάρα πολύ καιρό, ένα πλήθος πολιτών, επώνυμων και ανώνυμων, με κοινό παρανομαστή την μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα, άνθρωποι που νιώθουν βαριά την επιταγή του δικαίου και της ελευθερίας, αποφάσισαν να τολμήσουν να σπάσουν το "σύστημα" και αγκαλιασμένοι να δώσουν έναν μεγάλο και ιερό αγώνα.Ομως αντί να πετύχουν αγκαλιασμένοι να σπάσουν το "σύστημα" γίνανε χειρότεροι του συστήματος.Πως αυτό;; Είναι μια τιμωρία από την πολύφυλετικότητα της Ελλάδας που την απαρτίζουν Βλάχοι, Αρβανίτες, Σαρακατσάνοι, Γύφτοι =
( Τσιγγάνοι) και το κάποιο ελληνικό στοιχείο στους διάφορους τόπους.Οι συλλόγοι και οι προωθήσεις των μελών τους σε θέσεις εξουσίας κλειδιά μαρτυρά την αποδοχή της διαφορετικότητας. Η φυλή όμως αποτελεί κοινωνικό σχηματισμό. Τα κοινά στοιχεία που συνδέουν τα μέλη της είναι η συνείδηση της κοινής τους καταγωγής, οι κοινές παραδόσεις,η κοινότητα τύχης στην διαδρομή των αιώνων και η κοινότητα πολιτισμού τους, η γλώσσα, η λαϊκή τέχνη,η δημώδης ποίηση,οι χοροί κ.α. ! Ως φυλές μ’ αυτά τα γνωρίσματα σήμερα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι Βάσκοι της Ισπανίας, οι Βουσμάνοι κ.α. .Οι αρχαίες ελληνικές φυλές είναι τυπικές μορφές κοινωνικών σχηματισμών. Οι Αχαιοί, οι Ίωνες, οι Αιολείς και οι Δωριείς είχαν κατά την μυθολογία επώνυμους προγόνους με κοινό αρχηγέτη πρόγονο τον Έλληνα.Με κοινές θρησκευτικές πεποιθήσεις και θεούς, παραπλήσια ήθη και έθιμα, κοινή γλώσσα διαφοροποιημένη σε γλωσσικές διαλέκτους και θεσμούς μεταξύ τους. Το έθνος είναι η ανώτερη μορφή κοινωνικού σχηματισμού.Τα συστατικά του στοιχεία είναι ο κοινός ιστορικός βίος των μελών του, ο κοινός πολιτισμός και η ομόθυμη θέληση να συνεχιστεί η κοινή πολιτιστική πορεία.Ακόμη οι κοινές αναμνήσεις και παραδόσεις, οι κοινές θυσίες, οι ένδοξες πράξεις αλλά και οι συμφορές που έπληξαν το εθνικό σώμα. Ιδιαίτερα οι δοκιμασίες και οι συμφορές είναι που σφυρηλατούν ακατάλυτους θεσμούς ενότητας.Τα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων και των ζωντανών μελών, μεγάλες πολιτιστικές δημιουργίες καλλιεργούν αισθήματα περηφάνιας,που ενισχύουν την διάθεση γι’ ασυνέπεια και συνέχεια δημιουργικής πορείας στο μέλλον. Αυτά είναι βάση και θεμέλιο του έθνους· ουσία του είναι οι ψυχικοί δεσμοί των μελών του. Το έθνος είναι ενότητα ψυχής και πνεύματος.Η γλώσσα, η θρησκεία, η φυλή, η ενιαία διοίκηση, τα κοινά συμφέροντα, είναι γνωρίσματα δευτερεύοντα και όχι συστατικά της ενότητας του έθνους.Συχνά λείπουν ένα ή περισσότερα χωρίς να διαταράσσεται η ενότητα του έθνους. Πάνω και πρώτα απ’ όλα μετράει το φρόνημα· η πίστη του κάθε μέλους ότι ανήκει στο έθνος και η θέληση του ν’ ανήκει σε αυτό.Αν δεν μπορεί ο Ελληνας πολίτης να αποδεχτεί την θέση του ως μέλος της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα συνολικά,ποτέ δεν θα υπάρξει συνεννόηση και ελπίδα άμεπτης συνεργασίας μεταξύ των. Ας κατανοήσουν όλοι επιτέλους πως δεν υπάρχει λύση με τον ρατσισμό σε όποια του μορφή, αλλά μόνο με την αποδοχή ότι όλοι είναι Νεοέλληνες στην Ελλάδα που είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.Ας κάνουν πίσω και οι ανεγκέφαλοι που θέλουν να προωθήσουν τα παιδιά τους σε επιφανείς θέσεις οι οποίες όμως χρειάζονται ειδικούς για να πετύχουν έργο.Μόνο οι δυνάμεις που θα πηγάσουν από τον λαό, από ανθρώπους που ξέρουν τι είναι μεροκάματο, τι είναι αγωνία για το αύριο, τι είναι να ματώνεις για να μπορείς να έχεις ελπίδα, δυνάμεις γνήσιες, ηθικές, έντιμες,μπορούν να παράξουν έργο πραγματικό,έργο που θα ανορθώσει την Χώρα,που θα επιστρέψει την χαμένη τιμή που διασύρθηκε στα πέρατα της οικουμένης από τους άθλιους παρόντες επαγγελματίες πολιτικούς.
Δεν έχει να κάνει με το αν σε ρίχνουν κάτω, αλλά με το αν σηκώνεσαι πάνω .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ «Η ΓΑΛΗΝΗ» ...ΨΗΦΙΣΜΑ του Δ.Σ.
 Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου Ανέγερσης και Πρόνοιας Γηροκομείου Φιλιατών «Η ΓΑΛΗΝΗ» συνήλθε εκτάκτως σήμερα 11-10-2012 προκειμένου να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις σχετικά με το νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή για ψήφιση, το  Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας και που αφορά την κατάργηση των οργανισμών και συγκεκριμένα για το άρθρο 11 του εν λόγω νομοσχεδίου που προβλέπει τη συγχώνευση μονάδων κοινωνικής φροντίδας σε συνιστώμενα ανά Περιφέρεια νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, (όπως αυτά αναρτήθηκαν στη Διαβούλευση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης).Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας αφού έλαβαν υπόψη:
1) Ότι η Πολιτεία πιέζεται εκ των πραγμάτων, προφανώς και λόγω οικονομικής κρίσης, να προχωρήσει στις ανωτέρω συγχωνεύσεις.
2)Ότι όσες προσπάθειες για συγχώνευση έγιναν στο παρελθόν προβλήματα δημιούργησαν παρά έλυσαν.
3) Ότι δεν έγινε καμία απολύτως αξιολόγηση για την πορεία και τις επιπτώσεις των προηγουμένων, μόλις πριν ένα (1) έτος, συγχωνεύσεων.
4) Το γεγονός ότι στο σχετικό με τις συγχωνεύσεις άρθρο υπάρχει μια αοριστία στον τρόπο που θα διοικούνται οι μονάδες κοινωνικής φροντίδας, πολλές από τις οποίες δεν θα έχουν αυτοτελείς διευθύνσεις.
5) Ότι οι μονάδες κοινωνικής φροντίδας  διαχειρίζονται ανθρώπινες ζωές με καθημερινά προβλήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις.
Αποφάσισαν ομόφωνα: Επειδή ο Σύλλογος μας ίδρυσε το Γηροκομείο Φιλιατών με δωρεές των μελών του και όλα τα χρόνια της λειτουργίας του έχει αποδείξει ότι είναι αληθινός συμπαραστάτης του, που με ιδιαίτερη αγωνία παρακολουθεί τα προβλήματα και το συνδράμει, με το παρόν να εκφράσει τον προβληματισμό και την αντίθεσή του για:
1) Την επιχειρούμενη νέα συγχώνευση όλων των μονάδων κοινωνικής φροντίδας κάθε Περιφέρειας σε ένα (1) Ν.Π.Δ.Δ. που θα εδρεύει στην έδρα της Περιφέρειας.
2) Την αδυναμία της περιφερειακής κεντρικής διοίκησης για άμεση γνώση των καθημερινών προβλημάτων των Μ.Κ.Φ.
3) Την αδυναμία ορισμένων Μ.Κ.Φ. να έχουν αυτοτελή διεύθυνση με αποτέλεσμα να μένουν στην ουσία ακέφαλες.
Να αξιώσουν, με την συνδρομή και συμπαράσταση και των άλλων τοπικών φορέων της Θεσπρωτίας, από την κυβέρνηση :α) Να διατηρηθεί η υπάρχουσα αυτοτέλεια και δομή διοίκησης του κάθε ιδρύματος για την εύρυθμη λειτουργία τους και β) Να τοποθετηθεί σε κάθε ίδρυμα αυτοτελής διεύθυνση που θα πλαισιώνεται από άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) Αυτό να ισχύσει για το καθένα χωριστά και για τα ιδρύματα των Φιλιατών και της Ηγουμενίτσας.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου  -  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αμαλία  Λέντζαρη

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ
 Τραγικό εργατικό ατύχημα…. Σκοτώθηκε μέσα σε εκκλησία….
Τραγικό θάνατο σε εργατικό ατύχημα, μέσα στον ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου Γραικού, στην περιοχή Τρίγωνο Άρτας, βρήκε 28χρονος αλβανός, που εργαζόταν σε σκαλωσιά, μέσα στο ναό, για να επιμεληθεί τον τρούλο του.Ο άτυχος εργάτης, έπεσε από σκαλωσιά πολλών μέτρων και κυριολεκτικά, το σώμα του διαμελίστηκε, ενώ ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Άρτας, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος εργάτης, ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών και διέμενε στο Κομπότι Άρτας
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία
Το πρώτο μήνα της νέας σχολικής περιόδου πραγματοποιήθηκαν 7.523 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (162) παραβάσεις.Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, εφαρμόζουν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, ένα ενισχυμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης με στόχο την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα.Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδιασμού που έχει καταρτίσει η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου, περιλαμβάνονται μια σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων:
•η διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα
•η πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία
•η ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.), για την αποκατάστασή τους και
•η εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.
Ειδικότερα, το πρώτο μήνα της νέας σχολικής περιόδου (11-09-2012 έως 11-10-2012) πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα (7.523) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά (162) παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία.Οι παραβάσεις αυτές αφορούν κυρίως στην παραβίαση των ορίων ταχύτητας και στη χρήση φθαρμένων ελαστικών, στη στέρηση ειδικού σήματος ασφάλισης, δελτίου τεχνικού ελέγχου και λοιπών προβλεπόμενων από το νόμο εγγράφων, στην έλλειψη και μη χρήση ζωνών ασφαλείας καθώς και στη μη τήρηση του ωραρίου εργασίας.Οι έλεγχοι συνεχίζονται εντατικά καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.
Στην Φάκα της ΕΛ.ΑΣ. η κοκαΐνη στο νέο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Την 23-10-2012 ,03.45 στο νέο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν (250) γραμμάρια ηρωίνης και (50) γραμμάρια κοκαίνης.Ενεργείται προανάκριση.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο Λούρο Πρεβέζης,για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (380) γραμμαρίων.Συνελήφθησαν την 22-10-2012 το απόγευμα στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς  της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,δύο ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), ηλικίας 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα,χθες το απόγευμα στο Λούρο Πρέβεζας,εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και σε έλεγχο που επιχειρήθηκε να τους γίνει, απέρριψαν σε παρακείμενο αρδευτικό κανάλι μία σακούλα με ποσότητα κάνναβης, τράπηκαν σε φυγή και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη.Από το δρόμο και την όχθη του αρδευτικού καναλιού, οι αστυνομικοί   περισυνέλεξαν  ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (364) γραμμαρίων.Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (16,2) γραμμαρίων.
•ποσότητα ηρωίνης, βάρους (1,2) γραμμαρίων.
•μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθη αλλοδαπός,υπήκοος Ιράν, με πλαστό ισπανικό διαβατήριο
Συνελήφθη,την 23-10-2012 τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα,από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν,για χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου,ο  25χρονος  επέδειξε πλαστό ισπανικό διαβατήριο, το οποίο όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε προμηθευτεί από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής, αντί του χρηματικού ποσού των (200) ευρώ.Το πλαστό διαβατήριο κατασχέθηκε.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα
1.Συνελήφθη την 22-10-2012 το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, φυγόποινος ημεδαπός, ηλικίας 74 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) ετών και δέκα (10) μηνών,  για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και πλαστογραφίας.
2.Την 22-10-2012 τις βραδινές ώρες στα Ιωάννινα,αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν 58χρονο ημεδαπό,σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του  Μονομελούς Πλημ/κείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί  σε φυλάκιση οκτώ (8) μηνών και χρηματική ποινή (1.000) ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας «περί επιταγών».Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δύο σκύλοι κινητοποιούν Πυροσβεστική και Εγνατία με διαφορετικά όμως αποτελέσματα
…από : paramythia-online

 Δύο διαφορετικά περιστατικά με πρωταγωνιστές 2 σκύλους,δείχνουν τις τεράστιες αντιθέσεις που υπάρχουν στα φιλοζωικά μας αισθήματα.Άντρες του πυροσβεστικού κλιμακίου Παραμυθιάς και της ΕΜΑΚ κινητοποιήθηκαν σήμερα το πρωί για να απεγκλωβίσουν σκύλο που είχε παγιδευτεί σε απόκρημνο σημείο στην Λαμπανίτσα Παραμυθιάς. Η επιχείρηση των συνολικά 5 ανδρών της πυροσβεστικής διήρκησε 4 ώρες και στέφτηκε με επιτυχία και έτσι ο τετράποδος φίλος μας επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του.Δεν έχουν όλες οι περιπτώσεις όμως την ίδια ευαισθησία του ανθρώπινου παράγοντα. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, στο τούνελ της Τυριας, συνεργεία της Εγνατίας Οδού ΑΕ, εντόπισαν ένα λυκόσκυλο ενός έτους να περιφέρεται εντός του τούνελ. Το πρώτο μέλημα φυσικά ήταν να απομακρυνθεί ο σκύλος για να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα. Όπως καταγγέλλει όμως η ιδιοκτήτρια του σκύλου, αν και ο τετράποδος φίλος μας είχε σήμανση με το προβλεπόμενο τσιπάκι αναγνώρισης, οι υπάλληλοι της Εγνατίας τον εγκατέλειψαν εκτός οδού, κατά παράβαση του αρ. 9 ν. 4039/12 η οποία προβλέπει την ενημέρωση των συνεργείων του δήμου για την περισυλλογή ή του τοπικού φιλοζωικού σωματίου και του αρ. 1 παρ. 2 του ν. 1197/81, καθιστώντας το ζώο έκθετο.Η ιδιοκτήτρια κ. Ελένη Μπαλάσκα,ακόμα αναζητεί το λυκόσκυλο το οποίο τριγυρνά με την αλυσίδα κρεμασμένη και παρακαλεί όποιον το δει να επικοινωνήσει μαζί της στο 6994073886.
Εκδηλώσεις του ΦΟΠ για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Παραμυθιάς
 Εκδηλώσεις με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Παραμυθιάς, προγραμματίζει ο φιλοπρόοδος όμιλος Παραμυθιάς. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 23η Φεβρουαρίου ημέρα απελευθέρωση της Παραμυθιάς με μια σειρά από εκδηλώσεις με ομιλίες, προβολές, εκθέσεις, κ.λ.π. .Σε επικοινωνία του με την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς ζητεί υλικό από το αρχείο της Εταιρείας σχετικό με την απελευθέρωση της Ηπείρου ώστε να χρησιμοποιηθούν στις εκδηλώσεις.Πιο συγκεκριμένα η επιστολή του ΦΟΠ αναφέρει:
ΠΡΟΣ την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών
Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς με την ευκαιρία της συμπληρώσεως των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Ηπείρου και της πόλεως της Παραμυθιάς προγραμματίζει για την 23η Φεβρουαρίου ημέρα απελευθέρωση της πόλεως  μας  μια σειρά από εκδηλώσεις με ομιλίες, προβολές, εκθέσεις, κ.λ.π. Σε αυτή μας την προσπάθεια και για την καλύτερη από μέρους μας διοργάνωση των όποιων  εκδηλώσεων, επιθυμούμε και  σας παρακαλούμε να σας έχουμε αρωγούς. Επειδή γνωρίζουμε ότι στο αρχείο της εταιρείας  υπάρχει υλικό σχετικό με την απελευθέρωση των Ιωαννίνων αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου, σας παρακαλούμε θερμά να μας παραχωρήσετε αντίγραφα του σχετικού υλικού με την ρητή υπόσχεση να σας το επιστρέψουμε όπως θα μας το παραδώσετε.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  : Μαντώ Παπαχρήστου
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Τσαρκοβίστας Δημήτριος

Τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο γιόρτασε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας

 Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας τίμησε, σήμερα Σάββατο 20 Οκτωβρίου, την μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, Προστάτου του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας. Στον  Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας παρέστησαν, σύσσωμη η Αστυνομική ηγεσία του Νομού Θεσπρωτίας, εκπρόσωποι του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας καθώς και δεκάδες άντρες και γυναίκες αστυνομικοί.Επίσης παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινος, η Δήμαρχος Σουλίου κα Μπραΐμη και ο πρώην Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βεζδρεβάνης.Κατά τον φετινό εορτασμό αποφασίστηκε από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας να μη δικαιολογηθούν δαπάνες δεξιώσεων κ.λπ., καθόσον τα εν λόγω χρηματικά ποσά θα διατεθούν στην Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά η ημερίδα για την Κατάθλιψη στην Τρίτη Ηλικία
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά η ημερίδα που διοργάνωσε το Βοήθεια στο σπίτι Προδρομίου με θέμα Κατάθλιψη στην Τρίτη Ηλικία στην αίθουσα πολλαπλών ¨Καρκαμίσι¨.Οι ιθύνονυτες ευχαριστούν θερμά τους Αντιδημάρχους  κ. Πέτσιο  Πέτρο κ . Μαμούρη Δημήτριο που τίμησαν με την παρουσία τους την ημερίδα καθώς και τους ομιλητές όπου με την υπέροχη ομιλία τους κατάφεραν να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο.Επεισης θέλουν να ευχαριστήσουν τους κ. Περιτογιάννη Βάϊο,(Ψυχίατρος Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας ΕΠΡΟΨΗ), κ. Γραμμενιάτη Αικατερίνη , (Νοσηλεύτρια- Ψυχολόγος Κινητής  Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας ΕΠΡΟΨΗ) και τον κ. Χασκή Αθανάσιο (,Κοινωνικός Λειτουργός  Κέντρου Ψυχικής Υγείας).Τέλος θέλουν να ευχαριστήσουν τους συμπολίτες που τους στηρίζουν σε κάθε ενέργεια .

Ο Επιτρόπου κ Johannes Ηahn  συναντήθηκε με τους Περιφερειάρχες
 Σημεία τοποθέτησης Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν.«Η Ήπειρος έχει τη δυνατότητα να χαράξει και να στηρίξει μια βιώσιμη οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά αυτοτροφοδοτούμενη και εξωστρεφή ανάπτυξη με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά της στον αγροτοδιατροφικό τομέα, το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, καθώς και στους τομείς της εκπαίδευσης και της Υγείας».Με τη φράση αυτή συνόψισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τη βασική κατεύθυνση της Περιφέρειας, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου, στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας με τον Επίτροπο της Ε.Ε. για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Γιοχάνες Χαν.
1. Η υλοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων
Στην αρχή της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, έκανε ένα συνοπτικό απολογισμό για το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΠΕΠ), αναφέροντας ότι για την Περιφέρεια Ηπείρου έκλεισε με μηδαμινές απώλειες.Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου του ΕΣΠΑ, υπογραμμίζοντας την πολύ καλή πορεία υλοποίησής του και την υψηλή απορροφητικότητά του.
2. Έμφαση στα μεγάλα έργα
Ο Περιφερειάρχης, στη συνέχεια, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα έργα μεταφορικών υποδομών που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη και τα οποία – όπως τόνισε- υπό προϋποθέσεις μπορούν να δημιουργήσουν ένα νέο αναπτυξιακό περιβάλλον, το οποίο η Ήπειρος καλείται να αξιοποιήσει και να μεταβάλλει το μειονέκτημα της γεωγραφικής της θέσεις σε στρατηγικό πλεονέκτημα. Μεγάλο ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, υπογράμμισε, θα παίξουν η Ιόνια Οδός και η Ε-65, για την οποία ζήτησε να τεθεί σε προτεραιότητα η κατασκευή του τμήματος Καλαμπάκα – Εγνατία Οδός. Τη θέση αυτή υποστήριξαν και οι Περιφερειάρχες Δυτ. Μακεδονίας- Θεσσαλίας, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στη συνέχεια.
3. Αναπροσαρμογή της αναπτυξιακής στρατηγικής
Ο Περιφερειάρχης πρότεινε για την ανάσχεση των αρνητικών κοινωνικοοικονομικών εξελίξεων, αναπροσανατολισμό της αναπτυξιακής στρατηγικής, με έμφαση σε μια «κλαδική» διάσταση της περιφερειακής πολιτικής με κυρίαρχο στόχο και προτεραιότητα την υποστήριξη και ενίσχυση του περιφερειακού παραγωγικού μοντέλου. Τόνισε ότι η Ήπειρος έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα (κτηνοτροφία – ιχθυοκαλλιέργειες κλπ), με την προϋπόθεση της αξιοποίησης σύγχρονων εργαλείων και μηχανισμών, καθώς και στον τριτογενή τομέα και ειδικότερα στην Υγεία, την Εκπαίδευση, το Εμπόριο και τον Δημόσιο Τομέα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας.«Η διαβούλευση και το κτίσιμο του οράματος της Ηπείρου είναι δυναμικά, με την εξειδίκευσή του να συνεχίζεται και να στηρίζεται στην από κάτω προς τα επάνω συμμετοχή όλων των κοινωνικών και οικονομικών εταίρων της περιοχής», κατέληξε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

Αναβλήθηκε η γνωμοδότηση για τον ελληνοιταλικό αγωγό
 Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταφέρθηκαν αντιδράσεις τόσο από τα Σύβοτα και την Πέρδικα όσο και από την Πάργα για τον ελληνοιταλικό αγωγό φυσικού αερίου.Αφορμή αποτέλεσε η πρόθεση για γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενός έργου που ουσιαστικά έχει οδηγηθεί πλέον στα αζήτητα.Εδώ και αρκετούς μήνες φαίνεται ότι το μεγαλόπνοο σχέδιο έχει ναυαγήσει ενώ συστηματικά και από την Ελληνική Κυβέρνηση πλέον προωθείται μέσω διακρατικών συμφωνιών ο ΤΑP, που βέβαια διέρχεται από την Αλβανία κι όχι από την Ήπειρο.Με αυτά τα δεδομένα και υπό τις έντονες πιέσεις των κατοίκων της παραλιακής ζώνης, οι οποίοι σταθερά αντιδρούν ως προς τους σταθμούς συμπίεσης στην Πέρδικα, η Επιτροπή Περιβάλλοντος ανέβαλλε τη λήψη απόφασης.Μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία θα ζητηθεί επίσημη και έγκυρη ενημέρωση από το Υπουργείο για τους σχεδιασμούς του σχετικά με τον ελληνοιταλικό αγωγό.Η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Τατιάνα Καλογιάννη ανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, πως ζήτησε ενημέρωση από το Υπουργείο ΠΕΚΑ για τις εξελίξεις σχετικά με την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου TAP, και όχι του ελληνοϊταλικού αγωγού. Τελικά μετά από πρότασή της, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή η αναβολή της συζήτησης και η επαναφορά του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.Θετικά, κατά πλειοψηφία και μετά από πρόταση της προέδρου, Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη, γνωμοδότησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος στη συνεδρίαση, για το περιεχόμενο της ΜΠΕ για την ανανέωση-εναρμόνιση με την ισχύουσα νομοθεσία του έργου «Βελτίωση-κατασκευή οδού Βογιάννου» του Δήμου Ιωαννιτών, θέτοντας τους παρακάτω όρους – υποδείξεις: α) να ληφθούν υπόψη οι όλες οι αιτήσεις των κατοίκων, β) να βελτιστοποιηθούν, κατά το δυνατόν, οι προδιαγραφές και τα γεωμετρικά στοιχεία και να παρθούν όλα τα μέτρα πρόληψης με στόχο την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, και γ) να εκπονηθεί νέα μελέτη κυκλοφοριακής διευθέτησης για τον κόμβο στο σημείο τομής των οδών Κενάν Μεσαρέ – Βογιάννου και Νικοπόλεως.

Εκπροσώπηση Κυβέρνησης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Ήπειρο
 Στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηπείρου για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν οι κάτωθι:
-Στα Ιωάννινα ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρος Καλογιάννης.
-Στην Άρτα ο Γενικός Γραμματέας Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ κ. Κωνσταντίνος Τριάντης.
-Στην Πρέβεζα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός.
-Στην Ηγουμενίτσα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Αθανάσιος Μπούσιος.

Πολύχρωμη η Πρέβεζα

 Πολύχρωμη και χαρούμενη όψη στην πόλη δίνουν τα περίπου 4.000 λουλούδια που φυτεύτηκαν τις τελευταίες μέρες στα παρτέρια της κεντρικής αγοράς , της παραλίας, στην πλατεία Ανδρούτσου , στην προτομή του Κώστα Καρυωτάκη και σε άλλα σημεία της Πρέβεζας.Τα λουλούδια,τα οποία συνέβαλλαν να αποκτήσει μια γιορτινή εικόνα η πόλη ενόψει και των 100 χρόνων από την Απελευθέρωσή της, φυτεύτηκαν από το Δήμο με την επίβλεψη των γεωπόνων του, ενώ συνδυάστηκαν με εργασίες καθαρισμού στα παρτέρια της πόλης. Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Ροπόκης η προμήθεια των λουλουδιών έγινε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και με προσφορές από τους ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η πιο συμφέρουσα πρόταση.«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσουμε καθαρή την πόλη» σημειώνει ο αντιδήμαρχος, διαβεβαιώνοντας ότι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, ο στόχος που θέτουν οι υπηρεσίες είναι η ακόμη καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Διακοπή ρεύματος αύριο στο Ασπροκκλήσι του Δήμου Φιλιατών
 Την ΤETAΡΤΗ 24.10.2012 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από 09 00 πμ έως 1 00 μμ λόγω απαραιτήτων εργασιών στα δίκτυα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε α.ε στην περιοχή ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙ του Δήμου Φιλιατών.Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.Για το λόγω αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνεχεία ρεύμα.Έτσι για λογούς ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς η αλλά στοιχειά του δικτυού ακόμα κι αν βρίσκονται στο έδαφος γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.