ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΙΛΙΑΤΙ…!


Η μουσική σας Διδαχή..: Γεννήθηκα για να πονώ      

 Στίχοι: Κώστας Βίρβος
Μουσική: Βασίλης Τσιτσάνης, Βλάχος
Πρώτη εκτέλεση:Μαρίκα Νίνου & Τάκης Μπίνης ( Ντουέτο ) . Άλλες ερμηνείες:Μαρίκα Νίνου,Ελευθερία Αρβανιτάκη

Γεννήθηκα για να πονώ και για να τυραννιέμαι την ώρα που σε γνώρισα βαριά την καταριέμαι.
Με πλήγωσες και δεν ξεχνώ που τόσο έχω κλάψει να γίνει η κατάρα μου φωτιά και να σε κάψει.
Κι αν τώρα κάνω μια ζωή που πάντα τη μισούσα για όλα εσύ ευθύνεσαι που τόσο αγαπούσα.
Με πλήγωσες και δεν ξεχνώ που τόσο έχω κλάψει να γίνει η κατάρα μου φωτιά και να σε κάψει.
Θα το φωνάξω σαν τρελή ο κόσμος να το μάθει τα βάσανα που τράβηξα για σένα τα ‘χω πάθει.
Με πλήγωσες και δεν ξεχνώ που τόσο έχω κλάψει να γίνει η κατάρα μου φωτιά και να σε κάψει.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

 Ανεύρεση πτώματος
Την 30-9-2012 ,10.15 σε δύσβατη -  δασώδη περιοχή του Δ.Δ. Καμαρίνας Πρέβεζας, από κυνηγούς βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη το πτώμα 57χρονου ημεδαπού, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση από τους οικείους του την 03-06-2012. Ενεργείται προανάκριση από Τ.Α. Πρέβεζας.
Γέμισε με κάνναβη το Καλπάκι
Συνελήφθη  35χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με το όχημά του πάνω από (117) κιλά κάνναβης
Συνελήφθη, χθες (30.09.2012) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 35χρονος  ημεδαπός, για μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης  Κόνιτσας και Β΄ Δελβινακίου,ντοπίσθηκε χθες το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 35χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν - 106 - δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους - 117.180 - γραμμαρίων. Στην κατοχή του 35χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας ενώ κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στο Αγρίνιο, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (40,3) γραμμαρίων.Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών  Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός στην Άρτα, για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του,χρέη προς το Δημόσιο ύψους 70.846 ευρώ.Συνελήφθη, σήμερα (01-10-2012) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, ένας ημεδαπός, ηλικίας 47 ετών, για οφειλές προς το Δημόσιο.Συγκεκριμένα, σε βάρος του 47χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται σε 70.846,60 ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.
Η Συμμορία χαλκού έκλεψε καμπάνα από εκκλησάκι στο Δρίσκο
Νέο χτύπημα, από τους ιερόσυλους που λυμαίνονται τον Νομό Ιωαννίνων. Αυτή τη φορά, «σήκωσαν» μια καμπάνα βάρους αρκετών κιλών από το μικρό εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρως κοντά στο χωριό Δρίκσος Ιωαννίνων και διέφυγαν χωρίς να τους πάρει είδηση κάποιος!Όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια ακόμα δουλειά των κυνηγών «χαλκού» που δρουν στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Ζωή σε συνανθρώπους του έδωσε ο 24χρονος Θεσπρωτός
Η μητέρα του δώρισε όλα τα όργανά του…! 
  Αξιέπαινη είναι η πράξη κοινωνικής προσφοράς από μια μητέρα νεαρού αγοριού στην Ηγουμενίτσα, πoυ έφυγε πρόωρα από τη ζωή.Η μάνα του 24χρονου Σταύρου Πίγγιου, πήρε τη μεγάλη και γενναία απόφαση και δώρισε όλα τα όργανα του νεκρού γιου της.Έτσι κάποιοι συνάνθρωποί μας θα κερδίσουν τη μάχη με τη ζωή, που δυστυχώς έχασε ο γιος της. Από την Ηγουμενίτσα ζωτικά όργανα του παιδιού θα πάνε σε ανθρώπους σ' ολόκληρη την Ελλάδα, που περιμένουν υπομονετικά για κάποια μεταμόσχευση.Να ζήσει…!!!!!
Η μάνα του άτυχου Σταύρου έσφιξε την καρδιά της, έκανε …κόμπο τον πόνο της και θέλησε το παιδί της, αν και πεθαμένο να ζήσει, δίνοντας τα όργανά του σε ασθενείς, που τα έχουν ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο η μητέρα ξεπέρασε κατά κάποιο τρόπο και το πένθος.Όπως είπε, το έκανε για την ψυχή του παιδιού της, αφού εκείνος αγαπούσε τους ανθρώπους.Ο θάνατος ενός παιδιού δημιουργεί ένα ανυπόφορο αίσθημα αδικίας. Η απώλεια του μέλλοντος του παιδιού, τα ανεκπλήρωτα όνειρα και το παράλογο της συμφοράς, κάνουν το χαμό ενός παιδιού από τις πλέον οδυνηρές ανθρώπινες εμπειρίες. Όμως, ενέργειες σαν και αυτή της μητέρας του Σταύρου Πίγγιου, μπορούν τη λύπη να την κάνουν χαρά, όσο και αν ακούγεται περίεργο, μέσα στη σκιά του θανάτου...!
…από : ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη στην Θεσπρωτία

 ΔΕΗ :Σας γνωρίζουμε ότι το ΤΕΤΑΡΤΗ 03.10. 2012 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από 08 45 πμ έως 09,05 πμ και από 13,00 μμ έως 13,15 πμ λόγω απαραιτήτων εργασιών στα δίκτυα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε α.ε στις παρακάτω περιοχές: ΔΔ-ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ.Και από 08 45 πμ έως 13 15 πμ:ΔΔ-ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ,ΔΔ-ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΔ-ΔΡΑΜΕΣΗ, ΔΔ-ΚΟΡΙΤΙΑΝΗΣ, ΔΔ-ΠΗΓΑΔΟΥΛΙΑ, ΔΔ- ΠΑΛΑΙΟΚΚΛΗΣΙ, ΔΔ-ΑΕΤΟΣ, ΔΔ-ΑΓ ΑΡΣΕΝΙΟΣ , ΔΔ-ΓΟΛΑ, ΟΙΚ ΡΟΔΟΣΤΙΒΑΣ,ΟΙΚ ΔΟΝΑΤΟΣ, ΟΙΚ ΔΙΛΟΦΟ, ΔΔ–ΝΕΡΑΙΔΑ, ΔΔ ΝΕΟΧΩΡΙ, ΔΔ-ΚΑΛΙΘΕΑ, ΔΔ-ΑΒΑΡΙΤΣΑ,ΔΔ-ΠΕΤΡΟΒΙΤΣΑ,
ΔΔ ΠΛΑΚΩΤΗΣ, ΔΔ - ΠΕΝΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΔΔ-ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα  ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.Για το λόγω αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνεχεία ρεύμα.Έτσι για λογούς ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς η αλλά στοιχειά του δικτυού ακόμα κι αν βρίσκονται στο έδαφος γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής στην ΕΠΣ.Θεσπρωτίας

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της 1ης Αγωνιστικής  29 & 30/09/2012 του Α' και Β΄ Ομίλου
Α’ Όμιλος
ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡ/ΜΟΥ : 0-0
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΡΑΙΚ/ΡΙΟΥ - ΠΑΣ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ : 1-4
Α.Σ.ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ - ΑΕΝ  ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ :1-4
Α.Ε.ΛΑΜΠΑΝΙΤΣΑΣ - ΘΥΑΜΙΣ ΚΑΣΤΡΙΟΥ :2-4
ΠΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ :ΡΕΠΟ
Β’ Όμιλος
ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ - Α.Σ. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΗΓΟΥΜ. :5-1
ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ - ΔΟΞΑ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ :1-1
ΑΟ ΠΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΘΥΕΛ.ΓΚΡΙΚΑΣ-ΨΑΚΑΣ :1-3
Α. Ο. ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ - ΑΡΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ: 2-1
ΑΡΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ - Ν.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΡΒ/ΡΙΟΥ :1-0

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΗΠΕΙΡΟΥ

 Νέες παρεμβάσεις Περιφερειάρχη για πετρέλαιο θέρμανσης – διόδια Εγνατίας
Την έντονη διαμαρτυρία του για την κατάταξη των νομών της Ηπείρου στις γεωγραφικές ζώνες για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης,  εκφράζει με σημερινό του έγγραφο προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων,  υπογραμμίζει, ότι η  Περιφέρεια Ηπείρου έγκαιρα   είχε επισημάνει τα προβλήματα που θα προκαλούσε η απόφαση για εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης, προτείνοντας μάλιστα και τρόπο αντικειμενικού υπολογισμού του επιδόματος που θα μπορούσε να δοθεί.«Η πρότασή μας – συνεχίζει ο Περιφερειάρχης - δεν εισακούστηκε. Προφανώς αγνοείτε ότι ο Νομός Ιωαννίνων στο μεγαλύτερο τμήμα του είναι ορεινός, με ιδιαίτερα βαρείς χειμώνες,  συνορεύει δε με τους νομούς Γρεβενών και Καστοριάς (τους οποίους εντάξατε στην Α΄ ζώνη), έχοντας μάλιστα κατοικημένες περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο και έτσι υπάρχει το παράδοξο γειτονικές τοπικές κοινότητες (π.χ. Μηλιά – Κηπουριό, Επταχώρι – Αετομηλίτσα)  να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση ως προς το επίδομα θέρμανσης.  Αγνοείτε επίσης ότι οι νομοί Θεσπρωτίας και Άρτας έχουν ορεινές περιοχές (Σούλι, Φιλιάτες, Άγναντα)   όπου   ο χειμώνας είναι εξίσου δριμύς και  αντίστοιχης μεγάλης διάρκειας με περιοχές άλλων νομών,   τις οποίες έχετε κατατάξει σε  υψηλότερες ζώνες».Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τονίζει:  «Έστω και τώρα, είναι υποχρέωσή σας, έναντι όλων εκείνων που εξακολουθούν να ζουν και να κρατούν όρθια την Ηπειρωτική ύπαιθρο, να προβείτε σε διόρθωση του απάνθρωπου «λάθους» που έχετε διαπράξει και να εντάξετε τους νομούς της Ηπείρου σε ανώτερες γεωγραφικές ζώνες».Με άλλο έγγραφό του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ο Περιφερειάρχης επαναφέρει το αίτημα για την εφαρμογή εκπτωτικής πολιτικής για τους συχνούς χρήστες των διοδίων και ειδικότερα για όσους κινούνται τακτικά από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα (και αντίστροφα) και από την περιοχή Μετσόβου προς Θεσσαλία (και αντίστροφα).Ο Περιφερειάρχης υπενθυμίζει ότι η Διοίκηση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. από τον περασμένο Ιανουάριο είχε υποσχεθεί την εφαρμογή εκπτωτικής πολιτικής για τους συχνούς χρήστες της Εγνατίας Οδού και καταλήγοντας τονίζει ότι μετά την έκδοση της ΚΥΑ, για την αύξηση από σήμερα των διοδίων, είναι επιβεβλημένη η λήψη απόφασης για την εφαρμογή ειδικής τιμολόγησης για τους συχνούς χρήστες του οδικού άξονα.
Κατατέθηκε ο φάκελος για την ένταξη του Αθαμανίου στο πρόγραμμα «Πράσινες αγροτικές και Νησιωτικές κοινότητες- Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης»
 Στις 28 Σεπτεμβρίου 2012 η Περιφέρεια Ηπείρου, κατέθεσε το φάκελο για ένταξη του έργου με τίτλο: «Αθαμάνιο - Ενεργειακή Οικονομία, Πυρήνας Αειφορίας, Πόλος Αξιοβίωτης Καθημερινότητας» στο χρηματοδοτικό πλαίσιο «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ «ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ» - ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του έργου είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 14.273.859,56 ευρώ.Οι τελικές αποφάσεις σχετικά με την ένταξη των υποψήφιων έργων αναμένονται περί τα τέλη του έτους και αφού προηγηθούν συγκριτικές – ανταγωνιστικές αξιολογήσεις.
Με την ευκαιρία της κατάθεσης του φακέλου, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, ευχαριστεί όλους τους υπευθύνους των φορέων και των οργανισμών που μετά από μεθοδική και συντονισμένη συνεργασία, συνετέλεσαν στη συγκρότηση μιας πρότασης υποδειγματικής πληρότητας. Ιδιαιτέρως επιθυμεί  να κάνει μνεία στους:
•Πολίτες του Δήμου κεντρικών Τζουμέρκων για την αμέριστη βοήθεια κατά τη συλλογή των πρωτογενών στοιχείων
•Υπηρεσίες και Δημαρχιακή Αρχή του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
•Τον κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, Μηχ. Μηχανικό, Σύμβουλο Περιφερειάρχη Ηπείρου και
•Την κα Μαίρη Στεργίου, Γεωπόνο στέλεχος της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ.
Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή δικτύου διευθέτησης όμβριων υδάτων στην Άνω Λαψίστα Δ. Ζίτσας
Τη θετική εισήγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, γνωστοποιεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης προς το Δήμο Ζίτσας για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «Κατασκευή δικτύου διευθέτησης όμβριων υδάτων στα επικίνδυνα τμήματα του οικισμού Τ. Κ. Άνω Λαψίστας». Η πράξη υποβλήθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τη θεματική προτεραιότητα «Ολοκληρωμένα σχέδια για την Αστική Ανάπτυξη και Αγροτική Αναγέννηση» με προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Διενέργεια διαγωνισμού για τη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α.  της Π.Ε. Ιωαννίνων
Τη διενέργεια διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ιωαννίνων (Π.Ε. Ιωαννίνων) αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.Ο διαγωνισμός θα γίνει βάσει προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, όπως αποφασίστηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας. Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης είναι για ένα έτος (από το πέρας του χρόνου δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ), ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.290.600 ευρώ (η χρηματοδότηση θα γίνει από ίδιους πόρους του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων).
Συντήρηση τάφρων στην Π.Ε. Άρτας
Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής  δημοπρατείται  το έργο «Συντήρηση τάφρων και διωρύγων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
Ανάδοχος για ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Πάργας
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο «Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων-Κατασκευή τεχνικών στην περιοχή Δήμου Πάργας της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 290.000 ευρώ. Ανάδοχος είναι η κοινοπραξία Ηλία Κατσιμποκη, Κων/νου Κώστα, Ιωάννη Καραμπίτιανη και Ιωάννη Μάκη.
Αποκατάσταση ζημιών στην επ. οδό Μεγ. Γότιστα – Κράψη Π.Ε. Ιωαννίνων
Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή  ανέδειξε  τον ανάδοχο έργου «Αποκατάσταση ζημιών στην 43η Επαρχιακή Οδό Μεγάλη Γότιστα-Κράψη» Π.Ε. Ιωαννίνων, (προϋπολογισμού 150.000 ευρώ), που είναι ο Ξάνθης Δημήτριος του Βησσαρίωνα.