ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τα Νέα ….10-10-2012


Η Μουσική σας Διδαχή : Γεια σου Λόλα μερακλού  

Στίχοι: Δημήτρης Μπαρούσης, Μπαρούς
Μουσική: Δημήτρης Μπαρούσης, Μπαρούς
Πρώτη εκτέλεση: Κώστας Ρούκουνας, Σαμιωτάκι

Μέσα στου Νώντα τον τεκέ
φουμάρει η Λόλα αργιλέ
παίζει και το μπουζουκάκι
και χορεύει ζεϊμπεκάκι.
Γεια σου Λόλα μερακλού
να μου ζήσεις χασικλού
που φουμάρεις το μαυράκι
κι είσαι μέγκλα και μεράκι.
Γι' αυτό Λόλα μου για σένα
τα 'χω απεφασισμένα
βρε μην κάνεις να μου στρίψεις
ξεύρε το πως δεν θα ζήσεις.

ΕΛ.ΑΣ.  NEWS

 Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Την 09-10-2012 ,02.15 στην Ηγουμενίτσα, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν κροτίδα, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, με αποτέλεσμα από την έκρηξη να υποστεί υλικές ζημιές ο ανεμοθώρακας και το καπό. Επίσης, διαπιστώθηκε φθορά στην είσοδο κέντρου διασκέδασης, ιδιοκτησίας ανωτέρω παθόντα, από πέτρα που πέταξαν άγνωστοι. Δράστες αναζητούνται.
Στον Άνω Παρακάλαμο Ιωαννίνων πάνω από (108) κιλά κάνναβης
Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός, για τη συμμετοχή του σε υπόθεση εισαγωγής και εμπορίας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών .Σε δασώδη περιοχή στον Άνω Παρακάλαμο Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν πάνω από (108) κιλά κάνναβης τα οποία θα παραλάμβανε ο ίδιος.Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πολεμικό όπλο τύπου Kalashnikov και ένα αυτοκίνητο, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμα ένα άτομο.Συνελήφθη σήμερα (09.10.2012) το πρωί, στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς-Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης  Α΄και Β΄ Δελβινακίου και Κόνιτσας, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και παράνομη διαμονή στη χώρα.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν σε δασώδη περιοχή στον Άνω Παρακάλαμο Ιωαννίνων, σημείο απόκρυψης ναρκωτικών. Κατά τη διαδικασία προσέγγισής τους, άτομο το οποίο βρισκόταν εκεί, εγκατέλειψε την περιοχή και  εκμεταλλευόμενο το δασώδες και δύσβατο έδαφος, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.Στο συγκεκριμένο σημείο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τέσσερις (4) ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν (93) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (108) κιλών και (135) γραμμαρίων, καθώς επίσης ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, το οποίο έφερε γεμιστήρα με (18) φυσίγγια των 7.62 mm.Κατά την εξέλιξη των ερευνών, προέκυψε η συμμετοχή στην υπόθεση ενός ακόμη ατόμου που θα παραλάμβανε τα ναρκωτικά. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για έναν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος εντοπίστηκε με το όχημά του και συνελήφθη στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς – Ιωαννίνων.Στην κατοχή του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα που οδηγούσε.Τις αστυνομικές έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άγνωστου δράστη, διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών  Ιωαννίνων.Ο 26χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Συνέλαβαν τον… Spiderman των Ιωαννίνων
Στον… αέρα συνελήφθη ένας νεαρός αλλοδαπός διαρρήκτης, τη στιγμή που σκαρφάλωνε με σχοινί σε ένα μπαλκόνι στην περιοχή Καρδαμίτσια των Ιωαννίνων! Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τον διαρρήκτη με ικανότητες… Spiderman που έχει χτυπήσει δεκάδες σπίτια τους τελευταίους μήνες!Οι αστυνομικοί έπιασαν στα πράσα το νεαρό Αλβανό που είχε δέσει το σχοινί στα κάγκελα του μπαλκονιού και κρατούσε έναν κόφτη με τον οποίο θα παραβίαζε την μπαλκονόπορτα. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, αλλά ανακρίνεται ακόμη για να εξακριβωθεί αν είναι αυτός που εισέβαλε σε διαμερίσματα ακόμη και στους πιο υψηλούς ορόφους πολυκατοικιών και έκλεβε μετρητά και χρυσαφικά μεγάλης αξίας.
Ηλικιωμένη πήγε με όπλο να πάρει τα χρήματα της από τράπεζα
Αποφασισμένη να πάρει τα χρήματα της, ακόμα και αν χρειαζόταν να επιστρατεύσει ένα…ψεύτικο όπλο, πήγε μια ηλικιωμένη κυρία σε τράπεζα των Τρικάλων.Η ηλικιωμένη μπήκε απτόητη στην τράπεζα και κατευθύνθηκε στο γραφείο του διευθυντή, προκειμένου να του ζητήσει να «σπάσει» τα ομόλογα και τις προνομιακές καταθέσεις που έχει. Για να τον πείσει μάλιστα, άσχετα αν αυτός δεν της έφερε ή τουλάχιστον δεν πρόλαβε να τις φέρει αντίρρηση, άνοιξε την τσάντα της και ακούμπησε πάνω στο γραφείο ένα ψεύτικο όπλο.Ο διευθυντής δεν έχασε την ψυχραιμία του, την πήρε με το καλό και μετά από λίγα λεπτά η ηλικιωμένη βρέθηκε στα χέρια των αστυνομικών.

ΕΑΣ- ΔΕΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τοπικού Τύπου αναφορικά με την απαξίωση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και τη θέση των Ενώσεων, οφείλουμε να επαναλάβουμε τα παρακάτω σημεία:
1.Η απόφαση των Ενώσεων να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ελήφθη κατόπιν επαφών τους με την τότε Διοίκηση της ΑΤΕ και ύστερα από δική της παραίνεση και διαβεβαίωση από τον ίδιο τον κ. Πανταλάκη ότι σε περίπτωση συμμετοχής τους στο διαγωνισμό θα είχαν τη στήριξή του, με την προϋπόθεση εξεύρεσης στρατηγικού συνεργάτη.Οι Ενώσεις ανταποκρίθηκαν στην παραίνεση αυτή με καλή πίστη, θεωρώντας ότι κανόνες διαφάνειας, αντικειμενικότητας και νομιμότητας θα πρυτάνευαν σ’ αυτόν. Εκ των υστέρων γίνεται σαφές ότι η συγκεκριμένη παραίνεση έγινε σκοπίμως, προκειμένου να αποκλειστούν οι Ενώσεις από την τελική φάση της διαδικασίας και να μην έχουν δυνατότητα αντίδρασης.
2.Η συμμετοχή των Ενώσεων στο διαγωνισμό δεν νομιμοποιεί τα κενά και τις ελλείψεις του και δεν απαλλάσσει τον διενεργούντα το διαγωνισμό από την υποχρέωσή του να τηρήσει το νόμο.
3.Οι Ενώσεις ανέμεναν ότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα ετηρείτο ο νόμος και θα γίνονταν σεβαστές οι καταστατικές διατάξεις της ΔΩΔΩΝΗ και μ’ αυτήν την καλόπιστη παραδοχή συμμετείχαν σ’ αυτόν.
4.Η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων περί ακύρωσης του διαγωνισμού σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στην περαιτέρω επιβάρυνση του κλίματος και της θέσης της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., αλλά αντίθετα συμβάλλει στην προστασία της εταιρείας από ενέργειες οι οποίες αναπόφευκτα θα την οδηγήσουν σε ακόμα πιο μειονεκτική θέση, με κρισιμότατες συνέπειες για την Ηπειρώτικη κοινωνία.
5.Όσοι αναφέρονται στη δια νόμου ευχέρεια της ΑΤΕ να πωλήσει τις μετοχές της σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, θα πρέπει να έχουν υπ’ όψη τους ότι:
•Οι μετοχές της ΔΩΔΩΝΗ είναι ονομαστικές και δεσμευμένες,
•Η μεταβίβαση των μετοχών εξαρτάται από την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου,
•Η έγκριση του Δ.Σ. παρέχεται όταν η μεταβίβαση των μετοχών διασφαλίζει την τήρηση του σκοπού της εταιρείας,
•Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να παρέχεται δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους για την απόκτηση των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ,
•Η διαδικασία του δικαιώματος προτιμήσεως πρέπει να διασφαλίζει βασικούς κανόνες διαφάνειας και τον πυρήνα του δικαιώματος προτιμήσεως.
6.Κατά συνέπεια, μεταβίβαση μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ χωρίς την τήρηση των παραπάνω είναι άκυρη, ως αντίθετη στις καταστατικές της διατάξεις, τον εταιρικό της σκοπό και το σκοπό του ν.δ. 4087/1960, βάσει του οποίου συστάθηκε.
7.Περαιτέρω, οι Ενώσεις κατέθεσαν την μόνη από νομική άποψη άρτια προσφορά, που είναι μάλιστα και η οικονομικώς επωφελέστερη για την ΑΤΕ και το ελληνικό δημόσιο, παρ’ όλα αυτά απορρίφθηκε. Αντίθετα, η εταιρεία SIMOS FOOD GROUP όντας οφειλέτης της ΔΩΔΩΝΗ, τελικά επελέγη ως προτιμητέος υποψήφιος για την πώληση των μετοχών, έναντι ενός τιμήματος 20,6 εκατ. ευρώ (χαμηλότερο αυτού των Ενώσεων), ενώ οι οφειλές προς τη ΔΩΔΩΝΗ ανέρχονται στα 11 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 2,5 εκατ. ευρώ είναι καλυμμένα με εγγυήσεις, 3,7 εκατ. ευρώ είναι καλυμμένα με δεύτερη υποθήκη και 4,8 εκατ. ευρώ είναι ακάλυπτα. Από αυτό προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η SIMOS FOOD GROUP ουσιαστικά αγοράζει τη ΔΩΔΩΝΗ χρησιμοποιώντας τα χρήματα της τελευταίας!
8.Επιπλέον, γεννάται το ερώτημα πώς μία εταιρεία όπως η SIMOS FOOD GROUP, με αυτού του ύψους τις υποχρεώσεις προς τη ΔΩΔΩΝΗ, δύναται να εγγυάται την ανάπτυξη της γαλακτοβιομηχανίας στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Καταλήγοντας, κρίνουμε απαραίτητο να υπογραμμίσουμε για άλλη μία φορά ότι αποκομίζουμε την εντύπωση πως τεχνηέντως υποβάλλονται στον τύπο απόψεις πως δήθεν οι Ενώσεις είναι εναντίον κάθε καινοτομίας και εξυγίανσης της ΔΩΔΩΝΗ, καθώς και ότι είναι απόλυτα κάθετες εναντίον κάθε διαδικασίας διαγωνισμού για την πώληση των μετοχών της ΑΤΕ στην εταιρία αυτή. Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου απλώς απαιτούν τη διενέργεια ενός διαγωνισμού σύμφωνα με το νόμο.  Όντας μέτοχοι της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. με ποσοστό 26,93% του μετοχικού της κεφαλαίου επαναλαμβάνουν τη θέση τους ότι θα θεωρήσουν τυχόν ενέργεια του εκκαθαριστή της ΑΤΕ για μεταβίβαση σε τρίτο πρόσωπο των μετοχών της ΑΤΕ (υπό ειδική εκκαθάριση), κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, ως μη σύννομη, αλλά και επιβλαβή για το δημόσιο συμφέρον  θα κάνουν χρήση παντός νόμιμου μέσου για την προάσπιση των νόμιμων συμφερόντων τους.
Για την Ένωση των ΕΑΣ Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας και ΑΣ Άρτας – Φιλιππιάδας
O Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΣ Ιωαννίνων και Νόμιμος Εκπρόσωπος
Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης

Περί μαθητικών εκδρομών στο παζάρι της Παραμυθιάς και άλλων αστειοτήτων
 Θορυβήθηκε ο εμπορικός σύλλογος Ηγουμενίτσας γιατί θα χαρακωθεί ο τζίρος των καταστημάτων εξαιτίας της ολιγόωρης επίσκεψης μαθητών της Ηγουμενίτσας στη Παραμυθιά. Το χαρτζιλίκι που ενδεχομένως να ξοδέψουν οι μαθητές στη Παραμυθιά, είναι μεγίστη οικονομική ζημιά, τόσο μεγάλη, που ο εμπορικός σύλλογος Ηγουμενίτσας με έγγραφο προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την επίσκεψη των μαθητών, κάνοντας αναφορές στην λογική των εκπαιδευτικών εκδρομών και ζητώντας την ματαίωση τους γιατί όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, τέτοιες ενέργειες πλήττουν το εμπόριο της Ηγουμενίτσας.Φυσικά μόνο ο εμπορικός σύλλογος Ηγουμενίτσας ενοχλήθηκε από την εθιμοτυπική επίσκεψη των μαθητών στο παραδοσιακό παζάρι του Λαμπόβου, μια επίσκεψη η οποία πραγματοποιείται τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια.Φυσικά η κρίση φέρνει μιζέρια αλλά από ότι φαίνεται φέρνει και αμνησία ή επιλεκτική μνήμη καθώς λησμονούν πως ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αγοραστικής τους δύναμης, οφείλεται στο καταναλωτικό κοινό της Παραμυθιάς που επιλέγει και τα καταστήματα του λιμανιού για τις αγορές του και μάλιστα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Αυτό ας το σκεφτούν οι κάτοικοι της Παραμυθιάς.Προκλητική είναι η αναφορά του εμπορικού συλλόγου Ηγουμενίτσας στην ποιότητα των προϊόντων αφού αφήνει υπονοούμενα για προϊόντα αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης. Σε αυτό η απάντηση θα πρέπει να είναι δυνατή και ξεκάθαρη και από τον Δήμο και από την επιτροπή Λαμπόβου.Για όσους δεν γνωρίζουν το παζάρι της Παραμυθιάς δεν είναι μια εκδήλωση με την στενή εμπορική έννοια αλλά ένα λαογραφικό και πολιτισμικό γεγονός με ρίζες πριν από το 1850 και με ιστορία συνυφασμένη με την ιστορία της Παραμυθιάς. Και φυσικά μια τέτοια εκδρομή έχει όλα εκείνα τα σημεία που θα μπορούσαν να την καταστήσουν «εκπαιδευτική» εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά από τους εκπαιδευτικούς.
paramythia-online

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

 Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει τα μέλη του που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό ότι, επειδή η προώθηση του εξαγωγικού εμπορίου της χώρας συναρτάτε μεταξύ άλλων, με την εφαρμογή απλοποιημένων διαδικασιών απόδειξης της καταγωγής ή της ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τις Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που εξάγουν στις χώρες με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνάψει Προτιμησιακές Συμφωνίες και προκειμένου τα εμπορεύματα τους να επωφεληθούν προτιμησιακής μεταχείρισης στη χώρα προορισμού, να αποκτήσουν την «Άδεια Εγκεκριμένου Εξαγωγέα» ως προς την καταγωγή ή την ελεύθερη κυκλοφορία, ώστε να μην παρίσταται ανάγκη μετάβασής τους στο αρμόδιο Τελωνείο Εξαγωγής για την έκδοση πιστοποιητικών κυκλοφορίας EUR 1, EUR-MED ή A.TR.Σας ενημερώνουμε ότι για περισσότερες πληροφορίες η αρ. Δ17Γ 5005477 ΕΞ2012/03.02.2012 ΑΥΟ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 588Β’ /05.03.2012 και αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ Β44ΥΗ-Α3Σ.Προτιμησιακές Συμφωνίες με χώρες: Αλβανία, Ανδόρα, Βοσνία, Κρατία, Μαυροβούνιο, Μεξικό, Ν.Αφρική, Π.Γ.Δ.Μ. Σερβία, Χιλή, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Αιγύπτου, Ελβετίας, Ισλανδία, Ισραήλ, Λιβάνου, Μαρόκο, Νορβηγία, Τουρκία, Τυνησία, Δημοκρατία της Κορέας.

Η δοκιμαστική ήχηση των Σειρήνων Συναγερμού
 Η δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια, που είχε προγραμματισθεί για την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 και ανεβλήθη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 ως ακολούθως:
•Τοπική ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού εχθρικής αεροπορικής επίθεσης, για 1 λεπτό (ήχος διακοπτόμενος διαφορετικής έντασης).
•Τοπική ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού για 1 λεπτό (ήχος συνεχόμενος σταθερής έντασης).
Υπενθυμίζεται ότι η δοκιμαστική ήχηση εντάσσεται στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΤΑΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2012» και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας στον πληθυσμό της χώρας.

Δημοπρατήσεις και ανάδειξη αναδόχων έργων από την Οικονομική Επιτροπή
 Αποφάσεις για δημοπρατήσεις και την ανάδειξη αναδόχων πήρε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Ειδικότερα ανά Περιφερειακή Ενότητα:
Στην Π.Ε. Άρτας
Εγκρίθηκαν τα αποτελέσματα των δημοπρασιών για τα έργα:
-«Συντήρηση οδοστρώματος οδού Πολυδρόσου-Βίγλας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, όπου αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση «Χρήστος Χριστιας ΕΔΕ»,
-«Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Συκιών», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, με ανάδοχο την εργοληπτική επιχείρηση «Αικατερίνη Αλυμαρα ΕΔΕ»,
-«Αποκατάσταση οδοστρώματος στη Χ.Θ. 7+500 (μετά τη Φτέρη) του επαρχιακού δρόμου Δίστρατο – Φτέρη – Μακρύκαμπος», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, με ανάδοχο την εργοληπτική επιχείρηση «Ιωάννης Καλλιας ΕΔΕ».
Στην Π.Ε. Ιωαννίνων
Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης για την κατασκευή των έργων:
-«Αποκατάσταση βατότητας οδών Μπάρος-Ματσούκι, Ανήλιο- Χαλίκι», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ,
-«Γέφυρα Ανθοχωρίου Μετσόβου - κατασκευή σαρζανέτ-αντιστήριξη επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ,
-«Διευθέτηση όμβριων 9ης Ε.Ο. εντός της Τ.Κ. Κοπάνης», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ,
-«Αποκατάσταση ζημιών στην επαρχιακή οδό προς Πύργο Κόνιτσας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
Στην Π.Ε. Πρέβεζας
Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε όπως ο διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου εκπόνησης μελέτης με τίτλο «Αποτύπωση και γεωτεχνική – εδαφοτεχνική μελέτη έργων αποστράγγισης και αντιστήριξης εδαφών ανάντη της 7ης Επαρχιακής Οδού Π.Ε. Πρέβεζας», πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου 2012.Η προεκτιμώμενη αμοιβή της πράξης ανέρχεται σε 65.179,63 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).Ακόμη, εγκρίθηκε η επαναδημοπράτηση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις – κατασκευή τεχνικών σε οδικά τμήματα των Δ. Δ. Σκιαδά, Βρυσούλας και Ωρωπού» στην Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 42.500 ευρώ, καθώς ο αρχικός απέβη άγονος.

Ληγμένα τρόφιμα στη μισή τιμή
 Εχουν χαζέψει οι λεμέδες που νομοθετούν αλά μπατζάκι τους.Επειδή δεν ξεκολλάνε από τν εξουσία τα ζωντόβολα τούτα έχουμε φθάσει σε σημείο να λέμε: κάποιος να τους σκοτώσει….!
Νέα αγορανομική νομοθεσία, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα, θα επιτρέπει την πώληση ληγμένων αλλά μη ευαλλοίωτων τροφίμων.Σύμφωνα με το 5ο άρθρο του νέου νόμου, «επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά και θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα η φράση «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».Τα τρόφιμα θα είναι περασμένης διατηρησιμότητας, θα καταναλώσουμε και θα όποιος γλυτώσει...!

Εφευρέτης ετών 17

 Ένας 17χρονος μαθητής με καταγωγή από την Πρέβεζα ήρθε πρώτος, στον 24ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.Ο λόγος για τον Χάρη Ιωάννου , μαθητή της Γ. Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα , ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό.Ο 17χρονος μαθητής, με καταγωγή από την Παναγιά του Δήμου Ζηρού με την πρωτότυπη κατασκευή ευρεσιτεχνίας που παρουσίασε, απέσπασε το πρώτο βραβείο στη « Μηχανική» , κάτι το οποίο αποτελεί σπουδαία επιτυχία τόσο για τον ίδιο και την οικογένειά του , όσο και για την Ελλάδα. Παράλληλα με το βραβείο του απονεμήθηκε και χρηματικό έπαθλο 3.000ευρώ.Ο Χάρης Ιωάννου (ανιψιός του πρώην Νομάρχη Βασίλη Ιωάννου) ζει με την οικογένειά του στην Αθήνα, αλλά κρατά ζωντανούς τους δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα του και κάθε καλοκαίρι το περνά στο σπίτι της οικογένειας στην Πρέβεζα.

Πακέτο 440 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
 Περί τα 440 εκατομμύρια ευρώ εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι θα μπορέσουν να απορροφήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μετά τη συμφωνία εγγυήσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).Έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενημερώνει ότι στις 13 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο υπέγραψε πρωτόκολλο συμφωνίας εγγυήσεων με την ΕΤΕπ, με το οποίο απεγκλωβίζονται οι εκταμιεύσεις δανείων και παράλληλα δημιουργούνται νέες χρηματοδοτήσεις, υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.«Με τη συμφωνία αυτή μπορούν να προχωρήσουν οι εκταμιεύσεις δανείων συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ, σε τομείς όπως η Παιδεία, οι μεταφορές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικά οι τελευταίες θα απορροφήσουν από το συνολικό πακέτο περίπου 440 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει ο κ. Στουρνάρας.Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη - Αικατερινάρη.

Αντιδράσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
 
Οι ομοσπονδίες των δασκάλων (ΔΟΕ) και των καθηγητών (ΟΛΜΕ) βλέπουν το φόβητρο της απόλυσης πίσω από την εφαρμογή της αξιολόγησης και απειλούν με κινητοποιήσεις διαρκείας. Το υπουργείο Παιδείας, από την πλευρά του, διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για όσους δεν περάσουν το «τεστ», αλλά αντίθετα θα επιβραβεύονται με βαθμολογική εξέλιξη και πρόσβαση σε διοικητικές θέσεις οι εκπαιδευτικοί που αξιολογηθούν θετικά.Διαμηνύει, δε, ότι τα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή της αξιολόγησης θα τηρηθούν αυστηρά και ήδη την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιάσει το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής που έχει συγκροτήσει για το θέμα.Το κλίμα είναι «βαρύ» μετά την κίνηση του υπουργείου Παιδείας να ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς να απαντήσουν σε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο σχετικά με την αξιολόγηση. «Είναι μια χρυσόσκονη δημοκρατίας και διαλόγου αυτό που κάνει το υπουργείο Παιδείας. Επιδιώκει να εξασφαλίσει τη συναίνεση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να υλοποιήσει προειλημμένες αποφάσεις», τονίζει στην «ΗτΣ» ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Κομνηνός Μαντάς.ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς να μη συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, αν και μερίδα εκπαιδευτικών αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρεύμα και να καταθέσει τις απόψεις του. «Μόνο εάν αποσυρθούν οι διατάξεις του νόμου 4024/11 οι οποίες συνδέουν τη βαθμολογική και τη μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση, θα συμμετάσχουμε στον διάλογο για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου. Εάν, όμως, το υπουργείο Παιδείας επιχειρήσει μονομερώς να επιβάλει τις θέσεις του για το θέμα, τότε οι εκπαιδευτικοί θα αντιδράσουμε δυναμικά», λέει ο κ. Μαντάς.Τι είναι αυτό που φοβίζει τους εκπαιδευτικούς; Η κακή εμπειρία από το παρελθόν με την εφαρμογή του θεσμού του επιθεωρητή, αλλά και ο φόβος ότι μελλοντικά η αξιολόγηση μπορεί να αποτελέσει το «όχημα» για την έξοδό τους από τον δημόσιο τομέα.