ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τα Νέα ….11-10-2012..!


Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών
 Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν-Κ.Υ. Φιλιατών συναντήθηκε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 με τον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα.Στην συνάντηση συζητήθηκαν, το ζήτημα της μη καταβολής από τον Μάρτιο του 2012 των δεδουλευμένων από τις αργίες τα νυχτερινά και τα Σαββατοκύριακα, τους προβληματισμούς των εργαζομένων σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Υγείας (ΥΥ) στο χώρο της Υγείας, όπως επίσης και θέματα σχετικά με την λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και της εξαώροφης επέκτασης του Νοσοκομείου.Σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί το ΥΥ στο χώρο της Υγείας, ο κ. Μπέζας μας ενημέρωσε ότι έχει συνεχή επικοινωνία με το ΥΥ και ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αλλαγή στο καθεστώς του Νοσοκομείου Φιλιατών.Ο κ. Μπέζας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου στην πόλη της Ηγουμενίτσας και για την επέκταση του Νοσοκομείου. Παρότι η προμήθεια του εξοπλισμού των δύο αυτών έργων είναι σε εξέλιξη (ο εξοπλισμός της επέκτασης του Νοσοκομείου επαναδημοπρατήθηκε), δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη για το θέμα στελέχωσής τους. Για το θέμα αυτό  έχει κατατεθεί από τον κ.  Μπέζα και σχετική ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων.Τέλος, υπήρξε πλήρη ταύτιση απόψεων σχετικά με την λειτουργία, τόσο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ηγουμενίτσας όσο και της επέκτασης του Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών.
            Για το Δ.Σ.   
    Η Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας
Ελευθερία Αθανασίου        Κων/νος Μπακάλης

Η Πολιτική μας Παρακαταθήκη στην ώρα : « Μηδέν »














….του : Νίκου Κουτούκη
Ας μη βιαζόμαστε να χαρακτηρίσουμε κάθε πράξη που ανάγεται στο χώρο της ψυχολογικής έρευνας, ως υπέρτατη πολιτική θυσία.Θα καταλήξουμε να αυτοπυρπολούμαστε σαν εκείνους τους δύστυχους που πλέον κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά.Ποιοί οι δύστυχοι που δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά;;Το ότι δεν σε ενδιαφέρουν εσένα οι λόγοι που αυτοπυρπολείται κάποιος δεν σημαίνει ότι δεν είναι σοβαροί, ε; Υποκλίνομαι με σεβασμό στο μεγαλείο τους.Όμως, δεν περισσεύει κανένας μας.Άλλοι είναι περιτοί κι εντελώς βλαβεροί σε αυτόν τον τόπο. Ας, παλέψουμε, με όποιο τρόπο και όποιες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας μας, για να τους διώξουμε μια και καλή στις εκλογές.Αγώνας και μόνο αγώνας.Ισως δεν με κατάλαβες όμως φίλε αναγνώστη. Δεν είπα ότι δεν με ενδιαφέρει,αλλά ότι η θυσία τους δεν έχει τα αποτελέσματα που επιδιώκουν.Εδώ και δεκαετίες αυτοπυρπολούνται, είδες μήπως κάποια πρόοδο στο ζήτημά τους…?...Το ίδιο ισχύει και γι αυτούς που ζώνονται εκρηκτικά και ανατινάζονται, δολοφονώντας αδιάκριτα μωρά, γυναίκες και ηλικιωμένους.Άλλο ο εντυπωσιασμός και άλλο η ουσία και το κυριότερο, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι "στρατιώτες" είναι πάντα αναλώσιμοι, ενώ οι "στρατηγοί" παίρνουν τη δόξα.Δεν είναι οι ήρωες αυτοί που λείπουν από την Ελλάδα, αλλά άνθρωποι που έχουν επαφή με την πραγματικότητα και θέλουν και μπορούν να κάνουν τη διαφορά.Να σου πω φίλε αναγνώστη…. Είσαι σίγουρος ότι αν ξεκάνουμε πχ. τους 300 δεν θα μπουν άλλοι 300 που θα κάνουν τα ίδια;;; Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο απλά, αλλά δυστυχώς είναι πιο περίπλοκα .... ή τα έχουμε κάνει εμείς πιο περίπλοκα ....! Δεν είναι φίλε όλες ίδιες οι καρδιές κι ας έχουν ίδιο τον παλμό όταν χτυπάνε.Άλλες ξεχνούν μόλις περάσουν δυο βραδιές κι άλλες αιώνια πονούν και αγαπάνε...! Εγώ δεν είμαι εναντίον όλων των πολιτικών,το ζήτημα είναι μέσα σε πιο πλαίσιο θα υπάρχουν οι όποιοι αντιπρόσωποι και σε ποιούς θεσμούς θα υπόκεινται.
Εγραφε ο μακαρίτης αυτόχειρας Δάσκαλος Σάββας Μετοικίδης :
.ΒΙΑ είναι να δουλεύεις 40 χρόνια για ψίχουλα και να αναρωτιέσαι αν ποτέ θα βγεις στη σύνταξη.
.ΒΙΑ είναι τα ομόλογα, τα κλεμμένα ασφαλιστικά ταμεία, η χρηματιστηριακή απάτη.
.ΒΙΑ είναι να αναγκάζεσαι να παίρνεις ένα στεγαστικό δάνειο που τελικά το πληρώνεις χρυσό.
.ΒΙΑ είναι το διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη να σε απολύει όποια στιγμή θέλει.
.ΒΙΑ είναι η ανεργία, η προσωρινότητα, τα 700 ευρώ με ή χωρίς ένσημα.
.ΒΙΑ είναι τα εργατικά ''ατυχήματα'', επειδή τα αφεντικά περιορίζουν τα έξοδά τους εις βάρος της ασφάλειας των εργαζομένων.
.ΒΙΑ είναι να παίρνεις ψυχοφάρμακα και βιταμίνες για να αντεπεξέλθεις στα εξαντλητικά ωράρια.
.ΒΙΑ είναι να είσαι μετανάστρια, να ζεις με τον φόβο ότι θα σε πετάξουν ανά πάσα στιγμή έξω από τη χώρα και να βιώνεις μια διαρκή ανασφάλεια.
.ΒΙΑ είναι να είσαι ταυτόχρονα μισθωτή, νοικοκυρά και μάνα.
.ΒΙΑ είναι να σου πιάνουν το κώλο στη δουλειά και να σου λένε ''Χαμογέλα ρε τι σου ζητάμε;''
Αυτό που ζήσαμε εγώ το ονομάζω εξέγερση. Κι όπως κάθε εξέγερση μοιάζει με πρόβα εμφυλίου, μυρίζει καπνιά, δακρυγόνα και αίμα. Δεν τιθασεύεται εύκολα και δεν καπελώνεται.Πυρπολεί συνειδήσεις, αναδεικνύει και πολώνει αντιθέσεις, υπόσχεται στιγμές, έστω, συντροφικότητας και αλληλεγγύης. Ιχνηλατεί ατραπούς για την κοινωνική απελευθέρωση. Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στις μητροπόλεις του χάους..! Βάλτε πόρτες ασφαλείας και συστήματα συναγερμού στα σπίτια σας, ανοίξτε την TV και απολαύστε το θέαμα.Η επόμενη εξέγερση θα είναι σίγουρα σφοδρότερη, όσο θα προχωράει η σαπίλα αυτής της κοινωνίας…ή βγείτε στους δρόμους δίπλα στα παιδιά σας, απεργήστε, τολμήστε να διεκδικήσετε τη ζωή που σας κλέβουν,να θυμηθείτε ότι κάποτε υπήρξατε νέοι που θελήσατε ν’ αλλάξετε τον κόσμο.

Σχηματισμός δικογραφίας για σωματικές βλάβες
Προχθές (09-10-2012) το βράδυ στη Στεφάνη Πρέβεζας, δύο άγνωστα άτομα τραυμάτισαν στο κεφάλι 31χρονο ημεδαπό.Ο 31χρονος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας όπου και νοσηλεύεται.Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.
Σύλληψη αλλοδαπού στην Άρτα, για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών
 Συνελήφθη,την 10.10.2012 το απόγευμα,στην Ιόνια Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας,  για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 36χρονος, διαπιστώθηκε ότι  μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 25, 27 και 28 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας.

Το ΙΚΑ πλήρωνε 500 εκατομμύρια το χρόνο για 86.000 συντάξεις μαϊμού
 Τα στοιχεία αρχικά εντυπωσιάζουν αλλά στη συνέχεια τρομάζουν. Η απογραφή συνταξιούχων σε όλα τα κύρια και επικουρικά ταμεία της χώρας, έδειξε ότι 57.164 συνταξιούχοι κύριας και 33.960 επικουρικής σύνταξης οι οποίες καταβάλλονταν κανονικά έως σήμερα, δεν υπάρχουν.Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ πληρώνονταν από τα ελλειμματικά ασφαλιστικά ταμεία και δεν πήγαιναν σε δικαιούχους, αλλά κάπου αλλού. Συνήθως σε συγγενείς που απλώς δεν είχαν δηλώσει το θάνατο του δικαιούχου καθώς τα ληξιαρχεία όλης της χώρας δεν έχουν μηχανογράφηση. Ειδικότερα,η απογραφή που έληξε πριν από λίγες ημέρες έδειξε τα εξής εντυπωσιακά αποτελέσματα:
• Στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ δεν απεγράφησαν 52.189 δικαιούχοι κύριας σύνταξης
• Στο ΕΤΕΑΜ δεν απεγράφησαν 33.960 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης
• Στο ΤΑΠ – ΟΤΕ δεν απεγράφησαν 4.753 δικαιούχοι κύριας σύνταξης
• Στο ΤΑΠΙΛΤ δεν απεγράφησαν 222 δικαιούχοι κύριας σύνταξης
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας οι καταβολές των συγκεκριμένων συντάξεων διεκόπη και όλες αυτές οι υποθέσεις θα διερευνηθούν για να διαπιστωθεί ποιοι και για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα λάμβαναν συντάξεις δικαιούχων παράνομα. Θα ζητηθεί η επιστροφή των χρημάτων και οι υποθέσεις θα σταλούν στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το 2013 κάθε αλλαγή οικογενειακών δεδομένων των ασφαλισμένων (γάμος, διαζύγιο, θάνατος) θα πρέπει να συνοδεύεται από συμβολαιογραφική πράξη.Για την καταγραφή των στοιχείων αυτών θα υπάρχει ηλεκτρονική διασύνδεση των συμβολαιογράφων με τα ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή, προστίθεται ένα επιπλέον γραφειοκρατικό βάρος στους ασφαλισμένους καθώς το κράτος δηλώνει απερίφραστα ότι δεν μπορεί να διασύνδεει ηλεκτρονικά τα ληξιαρχεία της χώρας με μια κεντρική βάση δεδομένων. Ανεξαρτήτως αυτών, ανακοινώθηκε επίσης ότι σε επόμενη φάση θα ζητηθεί καταγραφεί για δύο άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων:
• Τους δικαιούχους των συντάξεων χηρείας.
• Τις άγαμες θυγατέρες που λαμβάνουν τη σύνταξη των γονιών τους.

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των Ενώσεων για τη Δωδώνη

 Σε απόρριψη του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής, στο πλαίσιο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων,που κατέθεσαν οι ΕΑΣ της Ηπείρου, κατά της μεταβίβασης του 67,7% της γαλακτοβιομηχανίας “Δωδώνη” από την υπό εκκαθάριση ATEbank, στην εταιρεία “Strategic Initiatives”, προχώρησε το δικαστήριο των Ιωαννίνων.Το σχετικό αίτημα των ΕΑΣ συζητήθηκε ενώπιον της δικαστικής έδρας το μεσημέρι της Τετάρτης και το γεγονός ότι το δικαστήριο “άναψε”, καταρχήν, “κόκκινο” στις επιδιώξεις των Ενώσεων, χαρακτηρίστηκε από τον επενδυτή ως μια πρώτη επιτυχία. Από την πλευρά των συνεταιριστών και των κτηνοτρόφων της περιοχής, πάντως, δεν αξιολογήθηκε ανάλογα η εξέλιξη αυτή, καθώς όπως επισημαίνουν ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή που έχει οριστεί δικάσιμος, επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει κατατεθεί, για τις 2 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.Η διαδικασία ωστόσο, δεν κύλησε απολύτως ανέφελα. Έξω από το δικαστικό μέγαρο των Ιωαννίνων, κατά πληροφορίες, απειλήθηκε ένταση μεταξύ του εκπροσώπου των επενδυτών με μερίδα κτηνοτρόφων, όταν ο πρώτος, όπως επισημαίνεται, επιχείρησε να φωτογραφίσει τους παραγωγούς. Χρειάστηκε μάλιστα να παρέμβει δικηγόρος, ώστε τα πνεύματα να ηρεμήσουν. Πέραν του θέματος της απόπειρας φωτογράφισης, οι κτηνοτρόφοι δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την παρουσία του εκπροσώπου της Strategic Initiatives, στο δικαστήριο, καθώς θεωρούν πως δεν είχε έννομο συμφέρον να παραστεί, από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της εταιρείας.
Σημειώνεται πως οι ΕΑΣ κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας και των συμβούλων της, υποστηρίζοντας ότι ο διαγωνισμός καταστρατήγησε το καταστατικό της Δωδώνης, βάσει του οποίου οι τοπικοί μέτοχοι (σήμερα μέτοχοι μειοψηφίας) διατηρούν «δικαίωμα προτίμησης» σε κάθε απόπειρα πώλησης της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας.Η Δωδώνη, εν τω μεταξύ, παραμένει σε καθεστώς κατάληψης εν λειτουργία, αφού πραγματοποιείται κανονικά η εισκόμιση του γάλακτος, η παραγωγή των προϊόντων κι η εμπορία τους, με τους καταληψίες, κτηνοτρόφους, τους συνεταιριστές και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να δηλώνουν πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν τη μεταβίβαση της εταιρείας και ότι θα συνεχίσουν για όσο χρειαστεί τον αγώνα τους για να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.

ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

 Το Κύπελλο SUPER CUP
Η ομάδα του "ΣΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ" κατέκτησε το Κύπελλο SUPER CUP νικώντας την ομάδα της "Α.Ε.Ν.ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ" με σκόρ : 1 - 0 στον αγώνα που έγινε την Τετάρτη 10-10-2012 στο γήπεδο Παραμυθιάς, παρουσία του προέδρου της ΕΠΣΘ και της Δημάρχου του Δήμου Σουλίου, στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Χαρίση Κάκου.




ΕΠΣ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
 Α’ΟΜΙΛΟΣ- 3ηΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ -                             ΜΕΡΟΜ/Α-    ΗΜΕΡΑ-    ΩΡΑ 
ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ -ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΡΑΙΚ/ΡΙΟΥ     : 13-10-2012     ΣΑΒΒΑΤΟ   16.30   
Α.Σ.ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ-ΠΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ      : 13-10-2012  ΣΑΒΒΑΤΟ   16.30 
Α.Ε.ΛΑΜΠΑΝΙΤΣΑΣ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡ/ΜΟ   Υ:14-10-2012 ΚΥΡΙΑΚΗ 16.30, 
ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ - ΠΑΣ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ  :   14-10-2012      ΚΥΡΙΑΚΗ    16.30  
ΘΥΑΜΙΣ ΚΑΣΤΡΙΟΥ                                         :                     ΡΕΠΟ                                 
   3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  -  Β’ ΟΜΙΛΟΣ                             ΗΜΕΡΟΜ     ΗΜΕΡΑ       ΩΡΑ   
ΑΡΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ - ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ    : 13-10-2012    ΣΑΒΒΑΤΟ  16.30   
ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ-ΘΥΕΛ.ΓΚΡΙΚΑΣ-ΨΑΚΑΣ   : 13-10-2012   ΣΑΒΒΑΤΟ   16.30   
ΔΟΞΑ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ - Α.Σ.ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΗΓΟΥΜ.      : 13-10-2012   ΣΑΒΒΑΤΟ   16.30   
ΑΟ ΠΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - Α. Ο. ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ                : 14-10-2012   ΚΥΡΙΑΚΗ     16.30   
Ν.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑ/ΡΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ   : 14-10-2012   ΚΥΡΙΑΚΗ     16.30 

Κούνια περνώντας μέσα από καταρράκτη
 Κάνοντας κούνια με... καταρρακτώδη βροχή. Το New York Hall of Science διοργάνωσε το «2nd Annual World Maker Faire», μια διασκεδαστική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν πρωτότυπες εγκαταστάσεις τέχνης αλλά και αστείες δημιουργίες.Τέσσερις σχεδιαστές (Mike O ‘Toole, Andrew Ratcliff, Ian Charnas και Andrew Witte) έκλεψαν κυριολεκτικά την παράσταση τοποθετώντας στο χώρο την καινοτόμα δημιουργία τους εν ονόματι «Waterfall Swing»: μια κούνια με ενσωματωμένο καταρράκτη.Μόλις οι χρήστες καθίσουν στην κούνια και αρχίσουν να ταλαντεύονται, ένας καταρράκτης νερού πέφτει με δύναμη προς τα κάτω. Κάθε φορά που η κούνια πλησιάζει στο νερό ένα άνοιγμα δημιουργείται, έτσι ώστε ο «αναβάτης» να παραμείνει στεγνός.Τα πάντα εξαρτώνται από την αντοχή του χρήστη στο… κούνημα, καθώς όσο πέφτει η ένταση τόσο βρίσκεται πιο κοντά στο να γίνει μούσκεμα! Για να σταματήσει, βέβαια, κάποιος και να κατέβει από την κούνια πρέπει να ζητήσει τη… βοήθεια του κοινού ή να βραχεί ως το κόκκαλο. Πάντως η συγκίνηση της «απόδρασης» είναι μεγάλη, όπως θα δείτε και στο ακόλουθο βίντεο…!

Βρήκε δουλειά ως… ανθρώπινο σκιάχτρο

 Ο 22χρονος Jamie Fox μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Μουσική και τα Αγγλικά από το Πανεπιστήμιο Bangor και βρέθηκε στη λίστα όσων ψάχνουν για δουλειά. Αν και δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική, ο Jamie… χτύπησε διάφορες πόρτες. Και ο αγρότης William Youngs από το Norfolk του την άνοιξε.Τι κοινό τώρα μπορεί να έχει ένας πτυχιούχος της Μουσικής με έναν αγρότη όσον αφορά στα επαγγελματικά, θα το μάθετε αμέσως.Ο Jamie προσλήφθηκε ως «ανθρώπινο σκιάχτρο» στους αγρούς του κ. Youngs, προκειμένου να διώχνει με το ακορντεόν και το γιουκαλίλι τους τις εξαγριωμένες πέρδικες. Και ενώ οι συμφοιτητές του θα χτυπούν τα πλήκτρα στο πιάνο ή θα συνθέτουν μελωδίες στην κιθάρα, ο Jamie θα πρέπει να «περιπολεί» μια έκταση 10 στρεμμάτων με σιτηρά, φορώντας ανάλογη περιβολή και παίζοντας ήχους στα μουσικά του όργανα που θα εκφοβίζουν τα πτηνά. Όσο για το μισθό του; Θα κερδίζει περίπου 250 λίρες την εβδομάδα.Ο εργοδότης του λέει χαρακτηριστικά: «Κατέφυγα στη λύση του ανθρώπινου σκιάχτρου, καθώς οι ξύλινες κατασκευές δεν απέδωσαν καρπούς.Οι πέρδικες δεν εκφοβίζονται με τις συνηθισμένες μεθόδους.Ο μόνος τρόπος είναι να τρέξεις μακριά και να τις διώξεις. Και ο Jamie κάνει τη διαφορά».