ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Οι Ειδήσεις στο Ραδιοφιλιάτι….09-10-2012


Η Μουσική σας Διδαχή : Δυο μάγκες μου τη στήσανε 

Στίχοι: Πρόδρομος Τσαουσάκης
Μουσική: Πρόδρομος Τσαουσάκης
Πρώτη εκτέλεση: Πρόδρομος Τσαουσάκης

Δυο μάγκες μου την στήσανε,ψιλοκαυγά μ’ αρχίσανε,και ζητούν, και ζητούν να με τουμπάρουν το κορί-, το κορίτσι να μου πάρουν.
Εγώ είμαι από τα παιδιά που δεν κωλώνουν πουθενά.Μάγκες μου, σας το δηλώνω:νταηλί-, νταηλίκι δεν σηκώνω.
Μάγκες, σας το ’πα καθαρά,μιλάω μ’ ανοιχτά χαρτιά.Γεροντό-, γεροντόμαγκα με λένε,μα πολλά, μα πολλά ντερβίσα κλαίνε.
Εγώ είμαι από τα παιδιά που δεν κωλώνουν πουθενά.Μάγκες μου, σας το δηλώνω: νταηλί-, νταηλίκι δεν σηκώνω.

Τα Νέα από την ΕΛ.ΑΣ.

 Στην ‘’ Φάκα ‘’ η « καβάτζα » με τα (244) κιλά κάνναβης στο Ασπροκκλήσι των Φιλιατών
Τα 244 κιλά ακατέργαστης κάνναβης ήταν και για τα Γελάδια λέει ο Δράστης. Τώρα κλαίν' όλα τ' αλάνια........ 
 Με επιμέλεια έκρυψε ο Αλβανός το χασίσι για να μαστωεώσουν ακόμα και οι αγελάδες.Την 08-10-2012 ,18.30 στο Ασπροκλήσι Φιλιατών Θεσπρωτίας, συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το, γιατί στην ως άνω περιοχή, είχε επιμελώς αποκρύψει σε θάμνους (244) κιλά ακατέργαστης κάνναβης,τα οποία κατασχέθηκαν.Επίσης, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα και (1) κινητό τηλέφωνο.
Πιο αναλυτικά……:
Εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας «καβάτζα» με κάνναβη. Συνελήφθη ένας 21χρονος αλλοδαπός ενώ κατασχέθηκαν (244) κιλά κάνναβης.Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε χθες στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας «καβάτζα»,που περιείχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σημείο απόκρυψης ναρκωτικών, σε αγροτική περιοχή στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, όπου βρήκαν,ανάμεσα σε θάμνους και χόρτα, οκτώ (8) ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν (205) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους 244 κιλών.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών θα παραλάμβανε, με αυτοκίνητο, 21χρονος υπήκοος Αλβανίας,ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.Κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του δράστη ενώ επίσης κατασχέθηκε το όχημά του, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ  την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Άρτα
Συνελήφθη, χθες (08-10-2012) το μεσημέρι στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 21χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (2,32) γραμμαρίων.
•τρία (3) ναρκωτικά χάπια subutex και εβδομήντα πέντε (75) χάπια άγνωστης προελεύσεως, τα οποία κατείχε χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΡΑΣΤΗ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 108 ΚΙΛΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ, ΕΝΟΣ KALASNIKOV ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Συνελήφθη ΤΗΝ 09-10 το πρωί στο 8ο χλμ της Εθνικής Οδού Κακαβιάς – Ιωαννίνων, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας,ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα θα παραλάμβανε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών από άτομο το οποίο αναζητείται. Κατασχέθηκαν 108 κιλά περίπου κάνναβης, ένα πολεμικό όπλο τύπου KALASNIKOV και ένα αυτοκίνητο.Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και ενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός στα Ιωάννινα, για διάρρηξη οικίας με τη μέθοδο της αναρρίχησης
Συνελήφθη,σήμερα (09-10-2012) τα ξημερώματα στον Άμμο Μαρμάρων Ιωαννίνων,από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διάπραξη κλοπής και παράνομης διαμονής στη χώρα.Ειδικότερα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο δράστης εισήλθε με τη μέθοδο της αναρρίχησης σε οικία ιδιοκτησίας 29χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε κοσμήματα και προσωπικά είδη.Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο (μεταλλικός κόφτης).
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τελευταία προειδοποίηση Περιφέρειας Ηπείρου για το Αρδευτικό Έργο Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων

 Σε έγγραφη προειδοποίηση για την επίσπευση των Η/Μ εργασιών του έργου «εκσυγχρονισμός και ανακαίνιση αρδευτικών δικτύων Ζωνών Α΄ και Β΄ Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων», καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κινήσει τις διαδικασίες έκπτωσής της  προέβη η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου προς την εταιρία ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε..Στο έγγραφο επισημαίνονται καθυστερήσεις που έχουν διαπιστωθεί και ζητείται η άμεση έναρξη των διαδικασιών τοποθέτησης των αντλιών στο αντλιοστάσιο Λαψίστας. Επίσης, μεταξύ άλλων, ζητείται η άμεση υποβολή προς έγκριση των Η/Μ προδιαγραφών και εγχειριδίων (για πίνακες μέσης τάσης, αεροφυλάκια, καλωδιώσεις, γερανογέφυρες κλπ).«Τέλος επειδή μέχρι σήμερα δεν έχετε συμμορφωθεί στις κατ΄ επανάληψη γραπτές εντολές μας για τα ανωτέρω θέματα, σας προειδοποιούμε πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσή σας και αυτή τη φορά θα προβούμε στην εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 61 καθώς και του άρθρου 49 του Ν. 3669/08(Κ.Δ.Ε.)», καταλήγει το έγγραφο της Δ/νσης Τεχν. Υπηρεσιών.Ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στην Πίνδο».Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και τη σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, η πράξη «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στην Πίνδο».Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 375.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» (Συντονιστής εταίρος: Κέντρο Επιχείρησης & Καινοτομίας  Ηπείρου (ΒΙC ΗΠΕΙΡΟΥ).Η περιοχή παρέμβασης είναι οι Δήμοι Βορείων Τζουμέρκων, Κόνιτσας, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Μετσόβου. Ο κύριος στόχος του Σχεδίου Δράσης είναι η εξασφάλιση της δημιουργίας βιώσιμων θέσεων απασχόλησης για 80 ανέργους και αγρότες, μέσα από την σύσταση νέων επιχειρήσεων, την απορρόφηση των ωφελουμένων από τις τοπικές επιχειρήσεις για τουλάχιστον 3 μήνες, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ή και την ενδεχόμενη ένταξη σε πρόγραμμα επιχορήγησης, επιδότησης.Από το σύνολο των ωφελουμένων οι 20 θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών, οι 20 θα είναι γυναίκες, οι 20 θα απασχοληθούν σε δυναμικούς κλάδους όπως πράσινη οικονομία, εναλλακτικός τουρισμός, νέες τεχνολογίες, πολιτισμός και οι 12 θα δημιουργήσουν-απασχοληθούν σε 2 κοινωνικές επιχειρήσεις. Η προτεινόμενη πράξη αφορά στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες  από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης με υποστήριξη των ωφελουμένων και των επιχειρήσεων.Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΒ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

 Η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στην πανελλαδική δράση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Περιβάλλον και Πολιτισμός» που για το 2012 (11 έως 14 Οκτωβρίου) είναι αφιερωμένη στο στοιχείο της φωτιάς, υπό τον ειδικότερο τίτλο «Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», με εκπαιδευτικές δράσεις και προβολή ντοκιμαντέρ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και κεντρικό άξονα τη σημασία της φωτιάς στην ανάπτυξη της κεραμικής τέχνης.Πρόγραμμα Εκδηλώσεων.Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα. «Χώμα, Νερό, Φωτιά. Ένα ταξίδι στον κόσμο του πηλού».
Το πρόγραμμα, διάρκειας 1.30 ώρας, απευθύνεται σε οργανωμένες σχολικές ομάδες Ε - Στ΄ τάξεων Δημοτικού και Α΄ τάξης Γυμνασίου, κατόπιν συνεννόησης.Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μέσα από το οποίο θα αναδειχθεί η σημασία της φωτιάς στην ανάπτυξη της κεραμικής τέχνης, από τους προϊστορικούς μέχρι τους ύστερους ελληνιστικούς χρόνους, θα γίνει αναφορά στην απαρχή της κεραμικής τέχνης, στις πρώτες ύλες, στον κεραμικό τροχό, στο ψήσιμο των αγγείων κ.α., ενώ τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τα σχήματα, τις τεχνικές κατασκευής και διακόσμησης, αλλά και την χρήση των διαφόρων αγγείων.Οι ώρες έναρξης προγράμματος: 8.30, 10.00, 11.30
Διάρκεια: 1.30΄.Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε πρόγραμμα: 25 μαθητές.Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012: Προβολή ντοκιμαντέρ για το ευρύ κοινό.-Τζάρες.Τα χειροποίητα πιθάρια του Μεσσηνιακού κόλπου.Ελλάδα 1996 (διάρκεια 36΄).Σκηνοθεσία: ΤΑΣΟΣ ΜΠΕΛΛΑΣ.Παραγωγός: ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚ. Γ. ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ KΕΡΑΜΕΙΚΗΣ.Bραβείο Σκηνοθεσίας, Φεστιβάλ ΑΓΩΝ 1998.Οι τζάρες, μεγάλα αποθηκευτικά αγγεία, κατασκευάζονταν έως το 1960 στην περιοχή της Κορώνης.Στη Μεσσηνία επιβίωσε η πανάρχαια τεχνική κατασκευής χειροποίητων κεραμικών, χωρίς τροχό. Οι χειροποίητες τζάρες της Κορώνης ήταν διάσημες σε όλη την Ελλάδα και τις χώρες της Μεσογείου, ήδη από τον 18ο αιώνα.Στο πλαίσιο επιστημονικής έρευνας το καλοκαίρι του 1993, ένας από τους τελευταίους εν ζωή τεχνίτες, ο Αντώνης Ρέμπελος, κατασκεύασε, ύστερα από 30 χρόνια, τζάρες. Στην ταινία παρουσιάζονται όλες οι διαδικασίες, από την εξόρυξη των πρώτων υλών έως το ψήσιμο των κεραμικών αγγείων.-Ανταλλαγές κεφαλών. Η κοροπλαστική της Θάσου.Γαλλία 2006 (διάρκεια 25΄).Σκηνοθεσία: JEAN-FRANÇOIS DARS, ANNE PAPPILLAUT. Παραγωγή: CNRS IMAGES.Βραβείο Αρχαιολογικού Ρεπορτάζ,Φεστιβάλ ΑΓΩΝ 2008.Στο αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου, ο αρχαιολόγος Άρθουρ Μίλερ παρουσιάζει τις έρευνές του στην κοροπλαστική και,συγκεκριμένα,στη μελέτη των πήλινων αναθηματικών αγαλματιδίων που ανακαλύφθηκαν στον περίβολο αρχαίων ναών, όπως για παράδειγμα της Αρτέμιδος και της Δήμητρας Θεσμοφόρου (5ος- 2ος αι. π.Χ.).Η μελέτη του τρόπου κατασκευής, με τη διαδοχική χρήση καλουπιών, τα διαφορετικά σχήματα κεφαλών και τις αλλαγές στην ενδυμασία, μας αποκαλύπτει μια σχεδόν σύγχρονη «βιομηχανική» οργάνωση της παραγωγής αυτών των λατρευτικών αντικειμένων, ευρέως διαδεδομένων στη Μεσόγειο. Βοηθάει, επίσης, να επανεξετάσουμε ορισμένες αντιλήψεις που είχαμε ως τώρα σχετικά με την τεχνοτροπία τους, βασισμένες μέχρι πρότινος αποκλειστικά σε αισθητικά κριτήρια.Ώρα έναρξης προβολών: 20.30.Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.Οι προβολές πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ και του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής.Ωράριο λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας .Τρίτη έως Σάββατο: 8.00-15.00 / Κυριακή, Δευτέρα: κλειστό,πληροφορίες: 26650 28539, 24733, 21417 Αρχ/κό Μουσείο Ηγουμενίτσας, 26650 29177/8 (γραφεία ΛΒ΄ ΕΠΚΑ), e-mail: lbepka@culture.gr .

Ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στην Πίνδο»

 Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και τη σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, η πράξη «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στην Πίνδο». Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 375.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» (Συντονιστής εταίρος: Κέντρο Επιχείρησης & Καινοτομίας Ηπείρου (ΒΙC ΗΠΕΙΡΟΥ).Η περιοχή παρέμβασης είναι οι Δήμοι Βορείων Τζουμέρκων, Κόνιτσας, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Μετσόβου. Ο κύριος στόχος του Σχεδίου Δράσης είναι η εξασφάλιση της δημιουργίας βιώσιμων θέσεων απασχόλησης για 80 ανέργους και αγρότες, μέσα από την σύσταση νέων επιχειρήσεων, την απορρόφηση των ωφελουμένων από τις τοπικές επιχειρήσεις για τουλάχιστον 3 μήνες, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ή και την ενδεχόμενη ένταξη σε πρόγραμμα επιχορήγησης, επιδότησης.Από το σύνολο των ωφελουμένων οι 20 θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών, οι 20 θα είναι γυναίκες, οι 20 θα απασχοληθούν σε δυναμικούς κλάδους όπως πράσινη οικονομία, εναλλακτικός τουρισμός, νέες τεχνολογίες, πολιτισμός και οι 12 θα δημιουργήσουν-απασχοληθούν σε 2 κοινωνικές επιχειρήσεις. Η προτεινόμενη πράξη αφορά στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης με υποστήριξη των ωφελουμένων και των επιχειρήσεων.Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Αγρότης από την Ήπειρο με καταθέσεις… Κροίσου

 Μαζί τα φάγαμε……!..Φτωχός αγρότης από την Ήπειρο με καταθέσεις 12 εκατ. ευρώ, άπορος εστιάτορας με χρήματα στο εξωτερικό 2 εκατ., ναυτικός με εισόδημα 25.000 και καταθέσεις άνω των 52 εκατ. είναι μερικές από τις υποθέσεις φοροδιαφυγής, όπως προκύπτουν από την πρώτη διασταύρωση της λίστας των 54.000 Ελλήνων που έβγαλαν χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», από τη διασταύρωση των στοιχείων της λίστας μέσω του online «εργαλείου» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, προκύπτουν περιπτώσεις που υποκρύπτεται φοροδιαφυγή.Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πλέον οι πιθανοί φοροφυγάδες δεν είναι μόνο γιατροί και δικηγόροι αλλά και κηπουροί, αγρότες, λαχειοπώληδες, σουβλατζήδες, έμποροι, δημοσιογράφοι, ταξιτζήδες, εστιάτορες.Στις δεκάδες περιπτώσεις που εξετάζει εξονυχιστικά το οικονομικό επιτελείο περιλαμβάνεται και μία τρανταχτή:Αγρότης από την Ήπειρο, με εισοδήματα τόσο εξαιρετικά χαμηλά (μόλις 496 ευρώ κατά δήλωσή του!) που δεν θα μπορούσε ούτε να φάει, έχει στο εξωτερικό το εξωφρενικό ποσό των 12.587.184 ευρώ.Αν πράγματι τα στοιχεία αυτά αληθεύουν τότε ο καθένας μπορεί να καταλάβει γιατί αυτό το κράτος δύσκολα θα σωθεί.