ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η Επικαιρότητα στο Ραδιοφιλιάτι...03 -10 -2012


Η Μουσική σας Διδαχή (εκτός των  ρουφιάνων)  :
 "Ανάθεμα την τύχη μου"     
Στίχοι: Κώστας Βίρβος
Μουσική: Απόστολος Καλδάρας
Πρώτη εκτέλεση: Στέλιος Καζαντζίδης

Φυλακή χωρίς αμπάρες και σιδεριές.
Μοιάζει το δικό μας σπίτι από τα χτες
Ρημαγμένο προδομένο, όλο καημό
Πού να κάτσω για να κλάψω τον χωρισμό
Ανάθεμα την τύχη μου
Που σ’ έβαλα στο σπίτι μου
Κι από την πρώτη την βραδιά
Σού’δωσα αγάπη και κλειδιά
Δεν μπορώ δεν την αντέχω την ερημιά
Πιο καλά να τό 'χε κάψει μια πυρκαϊά
Έφερες μες στην καρδιά μου τον χαλασμό
Πού να κάτσω για να κλάψω τον χωρισμό

ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ …03-10-2012

Συνελήφθη 70χρονος ημεδαπός στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, για οφειλές προς το Δημόσιο
Οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στο 1.270.703,47 ευρώ.Συνελήφθη την 02-10-2012 το πρωί  στην Κόνιτσα Ιωαννίνων,από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας,ένας 70χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.Συγκεκριμένα, το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο ποσό του 1.270.703,47 ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11.
Συνελήφθησαν δύο  ημεδαποί  αρχαιοκάπηλοι στην Πρέβεζα
Συνελήφθησαν δύο  ημεδαποί  για παράβαση του Νόμου « περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ».Συνελήφθησαν την 02-10-2012 το πρωί στην Πρέβεζα,  από αστυνομικούς  του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο  ημεδαποί (πατέρας και γιος), ηλικίας 49 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν  έρευνα  σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 22χρονος και το οποίο ανήκει στον 49χρονο, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν στο ντουλαπάκι του οχήματος  δύο (2) χάλκινα νομίσματα, τα οποία  χρονολογούνται στην περίοδο των Ρωμαϊκών χρόνων.Τα αρχαία νομίσματα κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πρέβεζας.
Σύλληψη ατόμου για οφειλές προς το Δημόσιο
Την 2-10-2012/10.00 στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, συνελήφθη 70χρονος ημεδαπός, δυνάμει αίτησης ποινικής δίωξης του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ΚΒ΄ Αθηνών, για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.

Ο Προέδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Αντώνης Μπέζας

 Στη στρατηγικού χαρακτήρα διεθνή συνάντηση για την ενδυνάμωση του ρόλου  του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου  που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, συμμετείχε ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας με την ιδιότητα του  Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Στη συνάντηση πήραν ακόμη μέρος, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, οι Πρόεδροι των Ανωτάτων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων που παρέχουν τεχνική βοήθεια στη χώρα μας (Ολλανδίας, Βελγίου, Γαλλίας, Γερμανίας) , οι Πρέσβεις των κρατών αυτών στην πατρίδα μας, οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου  και  της Task Fosce στην Ελλάδα καθώς και στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών.Στην παρέμβαση- ομιλία του, ο κ. Μπέζας μεταξύ άλλων τόνισε:
  «Η πρόσφατη νομοθεσία των τελευταίων τριών ετών, έχει εισαγάγει αλλαγές και βελτιώσεις στον τρόπο λειτουργίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι οποίες ασφαλώς και θα βελτιώσουν τη δημοσιονομική διαχείριση στη χώρα μας.Ένας άλλος τομέας όμως,  για τον οποίο θα πρέπει επίσης να εργαστούμε  στην κατεύθυνση αυτή, είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕλΣ) και του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η αναβάθμιση αυτών των σχέσεων, εκτός από την περαιτέρω ενίσχυση του Ελεγκτικού Συνεδρίου,θα οδηγήσει ταυτόχρονα  σε μια ουσιαστική ενδυνάμωση του εποπτικού ρόλου, της αποδοτικότητας  και του κύρους του Κοινοβουλίου.Οι μέχρι τώρα σχέσεις μεταξύ Βουλής και ΕλΣ είναι περιορισμένες. Η ετήσια έκθεση του ΕλΣ  και η έκθεσή του για τον Απολογισμό και τον Ισολογισμό του Κράτους, κατατίθενται για παράδειγμα στο Κοινοβούλιο, δεν προβλέπεται όμως στην σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, ο διάλογος με το ΕλΣ μέσω της υποβολής ερωτήσεων και της παροχής απαντήσεων και διευκρινήσεων. Παράλληλα, το Κοινοβούλιο δεν ασχολείται ουσιαστικά με τα ευρήματα των ελέγχων που διενεργεί το ΕλΣ, ούτε υπάρχει συστηματική ροή πληροφοριών από το ΕλΣ προς τα μέλη του Κοινοβουλίου. Η κατάσταση αυτή, είναι  αντιληπτό πλέον σε όλους μας ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί, ιδιαίτερα σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και δυσμενή συγκυρία την οποία διέρχεται η χώρα.Αναγνωρίζουμε επομένως, ότι  η Βουλή  και το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα πρέπει να συνεργασθούμε και να εγκαθιδρύσουμε έναν ουσιαστικό, διαρκή και σε βάθος διάλογο, μέσω του οποίου θα μεταρρυθμιστεί το σύστημα ελέγχου και λογοδοσίας στην πατρίδα μας. Η εμπειρία  άλλων χωρών σ’ αυτό τον τομέα, μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά.Στο πλαίσιο αυτού του νέου «οράματος», υποστηρίζουμε την προσπάθεια την οποία έχει ξεκινήσει το ΕλΣ, αφού κοινός  στόχος μας  είναι να προσφέρουμε στους έλληνες πολίτες - οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης   σηκώνουν  στις πλάτες τους ένα δυσβάσταχτο φορτίο – την ικανοποίηση ότι υπάρχουν θεσμικά όργανα, τα οποία παρακολουθούν επισταμένως και με αποτελεσματικό  τρόπο τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, των δημοσίων δηλαδή εσόδων και δαπανών και ελέγχουν τη δράση της Κυβέρνησης.Άλλωστε, η ώθηση των σχέσεων μεταξύ Κοινοβουλίου και  ΕλΣ, με  τη διασφαλισμένη ανεξαρτησία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μας βοηθάει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας,ικανής να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σ’ αυτή την περίοδο της  διεθνούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης».

Σύσκεψη για το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Ηπείρου
 Σύσκεψη για το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη, - αρμόδιας για θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών - κ. Τατιάνας Καλογιάννη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από το ΥΠΕΚΑ, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Ιωαννίνων, οι μελετητές και υπηρεσιακοί παράγοντες.Η Αντιπεριφερειάρχης, στην τοποθέτησή της υπογράμμισε ότι «ο χωροταξικός σχεδιασμός συνιστά το βασικότερο, ίσως, μέσο άσκησης πολιτικής. Έχει έντονο τεχνοκρατικό χαρακτήρα και, κατά συνέπεια, πρέπει να στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα».Η κ. Τ. Καλογιάννη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ανέπτυξε τις βασικές παραμέτρους που θέτει η Περιφέρεια, ζητώντας, μεταξύ άλλων, τόσο από το ΥΠΕΚΑ – επιβλέπουσα αρχή - όσο και από τους Μελετητές,όπως στο Περιφερειακό Χωροταξικό πλαίσιο Ηπείρου, εκτός των άλλων (δίκτυα, υποδομές, τομείς οικονομίας, κλπ) να καταγραφούν και να αξιολογηθούν: η θέση της Περιφέρειας στον Ευρωπαϊκό χώρο, οι λειτουργίες διαπεριφερειακού χαρακτήρα που αυτή μπορεί να αναπτύξει καθώς και οι παράγοντες που επηρεάζουν την μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της.Η σύσκεψη θα επαναληφθεί σε ημερομηνία που θα καθοριστεί προσεχώς.
Το σχέδιο της διοικητικής συγχώνευσης των φορέων της Ηπείρου
Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται η τελική απόφαση από το ΥΠΕΚΑ για το σχέδιο της διοικητικής συγχώνευσης. Οι φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών είναι από τους πρώτους φορείς που οδεύουν προς κατάργηση. Στην Ήπειρο λειτουργούν πέντε φορείς και σε όλη την Ελλάδα είκοσι εννέα. Σοβαρές επιφυλάξεις εκφράζουν περιβαλλοντικές οργανώσεις για τη συγχώνευση των 29 φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της χώρας σε 14 φορείς. Όπως καταγγέλλουν η απόφαση συγχώνευσής τους δεν βασίστηκε σε σωστά κριτήρια καθώς προωθεί μια συγκεντρωτική προσέγγιση που είναι αντίθετη με τις ανάγκες των προστατευόμενων περιοχών για συμμετοχική διαχείριση και συνεχή διαβούλευση σε τοπικό επίπεδο. Μεταξύ των φορέων είναι και ο φορές Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού και όπως τονίζουν στελέχη του η συγχώνευση , πιθανόν να είναι με άλλους φορείς της Ηπείρου, χωρίς όμως να έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση. Σύμφωνα με εργαζόμενους, το κόστος λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αφού οι παρεμβάσεις στις περιοχές ευθύνης αλλά και η μισθοδοσία του προσωπικού πληρώνονται από διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα με προτάσεις που σχεδιάζουν, υποβάλουν και υλοποιούν οι ίδιοι. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα περίμενε κανείς να πολλαπλασιαστούν, αντί να λιγοστέψουν οι φορείς ώστε να απολαύσουν επιτέλους όλες οι ευαίσθητες περιοχές ένα ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας.
Την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ε65 και την σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό ζητούν Καχριμάνης-Αγοραστός-Δάκης
Την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ε65 και την σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό όπως έχει προβλεφθεί ζήτησαν με κοινό έγγραφό τους προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, τους αρχηγούς των κομμάτων της κυβέρνησης κ.κ Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη και τον υπουργό ανάπτυξης και υποδομών κ. Κωστή Χατζηδάκη οι Περιφερειάρχες Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής μετά από σχετικές αποφάσεις των αντίστοιχων Περιφερειακών Συμβουλίων. Οι Περιφερειάρχες τονίζουν την σημαντικότητα και την αναγκαιότητα της σύνδεσης του Οδικού Άξονα Ε-65 με την Εγνατία Οδό για να αποτελέσει τη βασική οδική αρτηρία, που θα συνδέει τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με ασφάλεια και ταχύτητα τόσο μεταξύ τους, όσο και με τη Βόρεια και Νότια Ελλάδα, καθώς και με τον ευρύτερο χώρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας και ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς
 εεεε….ναι ,…..και τι έγινε;;;; χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι;;;; σιγά μην διατάξει την Μαφία της Θεσπρωτίας ο κύριος αυτός «Μαυρογιαλούρος» τι θα πράξει ο Νονός της Θεσπρωτίας ;;;….!! εεεε…….ρε γλέντια με τους ψευτοαριστερούς (τα αρπακτικά).
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας και ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς  επισκέφθηκαν μονάδες Υγείας του Νομού και τον Δήμο Φιλιατών και συναντήθηκαν με εκπροσώπους εργαζομένων και τοπικών φορέων που τους μετάφεραν αιτήματα και προβλήματα από την καθημερινότητά τους.Αρχικά το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και είχε συνάντηση με τους εκεί εργαζόμενους αλλά και με το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Φιλιατών.