ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ενημερωτική δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων


Πατρίς γαρ εστι πάσ᾽ ίν᾽ αν πράττη τις ευ. = Πατρίδα είναι εκεί όπου είμαστε καλά ( Αριστοφάνης )


…ΘΕΜΑΤΑ  …16 -12-2019

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Ενημερωτική δράση της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, με θέμα την προστασία των πολιτών και κυρίως ατόμων τρίτης ηλικίας από κλοπές και απάτες 

















Σε εκκλησίες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων διανεμήθηκε από τους αστυνομικούς έντυπο πληροφοριακό υλικό σε πολίτες με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες. Η  Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων πραγματοποίησε ενημερωτική δράση κοινωνικού χαρακτήρα σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, με θέμα την προστασία των πολιτών, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, από κλοπές και απάτες.Ειδικότερα, την (15-12-2019), μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, σε εκκλησίες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό, με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες προς τους πολίτες, ενημερώνοντάς τους με αυτό τον τρόπο για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν προκειμένου να προστατευτούν από τους επιτήδειους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο που συνέβαλλε με την πολύτιμη βοήθειά του στην πραγματοποίηση της εν λόγω δράσης.Ως Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζουμε στους πολίτες :
           Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως υπάλληλοι Υπηρεσιών ή γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
           Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
           Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή εργασιών, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
           Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
           Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
           Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
           Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
           Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
           Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
           Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
           Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης ή κλοπής σε βάρος σας.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ανήλικου ημεδαπού για κλοπή στους Φιλιάτες
Από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 16χρονου ημεδαπού για κλοπή.Ειδικότερα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 16χρονος εμπλέκεται σε κλοπή από αποθηκευτικό χώρο εταιρείας, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 14-10-2019 στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρεθήκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές.Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν οι κλεμμένοι υπολογιστές και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Συνελήφθη 32χρονος για ληστεία σε βάρος 50χρονου ημεδαπού στο Σταυράκι Ιωαννίνων
Οι συντονισμένες και μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη 32χρονου ημεδαπού για ληστεία σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, στο Σταυράκι Ιωαννίνων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για  το αδίκημα της ληστείας. Ειδικότερα, την (13-12-2019) το πρωί στο Σταυράκι Ιωαννίνων, ο δράστης διέρρηξε μονοκατοικία απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό και χρυσαφικά. Κατά τη διαφυγή του, έγινε αντιληπτός από τον παθόντα που επέστρεφε εκείνη την ώρα στο σπίτι του, στον οποίο άσκησε σωματική βία, προκειμένου να διατηρήσει τα κλοπιμαία και να διαφύγει. Εκδόθηκαν αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων εντόπισαν την (14-12-2019) το πρωί στο Πέραμα Ιωαννίνων τον 32χρονο όπου και τον συνέλαβαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη ημεδαπής κατηγορούμενη για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοχρησίας
 Συνελήφθη, την (13-12-2019) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, η κατηγορούμενη, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου (σουγιά), τραυμάτισε στην τραχηλική χώρα ημεδαπό.Η κατηγορούμενη συνελήφθη στο σημείο από προστρέξαντες αστυνομικούς ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε ο σουγιάς.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα στην Άρτα
Συνελήφθη, την (13-04-2019) το απόγευμα στην Άρτα,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.Ειδικότερα, σε έλεγχο σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας του ανωτέρω αλλοδαπού, διαπιστώθηκε ότι αυτός κατείχε προς πώληση (15) συσκευασίες με καπνό μάσησης, συνολικού βάρους -7.775- γραμμαρίων, που δεν έφεραν  την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.Ανωτέρω καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Άρτας για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.
Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, σήμερα (14-12-2019) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ημεδαπός, διότι νωρίτερα επιχείρησε να εισέλθει σε πολυκατοικία στα Ιωάννινα με σκοπό την κλοπή.Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων.






Δεν υπάρχουν σχόλια: