ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τι χρηματοδοτεί το « Εξοικονομώ Κατ' Οίκον »


Δύο τα εναντιώτατα ευβουλία είναι, τάχος τε και οργήν.= Δυο πράγματα είναι αντίθετα στη λήψη σωστής απόφασης, η βιασύνη και η οργή. ( Θουκυδίδης )


…ΘΕΜΑΤΑ  …09-06-2019 

Τι χρηματοδοτεί το « Εξοικονομώ Κατ' Οίκον »



















 Αρχίζει ο νέος κύκλος του προγράμματος "Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον" και οι αιτήσεις από τις 12 Ιουλίου όπως έχει προαναγγείλει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μιχάλης Βερροιόπουλος, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο οδηγός με τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά υπαγωγής των νοικοκυριών.Ο ίδιος ανήγγειλε και τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων των δικαιούχων νοικοκυριών. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, «η έβδομη κατηγορία στην οποία είχαν δυνατότητα χορήγησης άτοκου δανείου, όχι επιδότησης, φυσικά πρόσωπα και οικογένειες με εισόδημα έως 40.000 ευρώ θα ανέβει στα 80.000 ευρώ.Το νέο «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα έχει προϋπολογισμό της τάξης των 270 εκατ. ευρώ και θα αφορά περί τα 25.000 νοικοκυριά. Το ανώτατο ποσοστό επιδότησης για τις υπόλοιπες έξι κατηγορίες θα κυμαίνεται από 50% μέχρι 70% του επιλέξιμου προϋπολογισμού εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών. Τα συγκεκριμένα όρια είναι προσαυξημένα κατά 5% ανά προστατευόμενο μέλος.Το νέο «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» προβλέπει εκτός από την απευθείας επιχορήγηση των νοικοκυριών και την επιδότηση δανείου (άτοκο) για τα νοικοκυριά που θέλουν να προχωρήσουν σε οικοδομικές εργασίες προκειμένου να πετυχαίνουν εξοικονόμηση δαπανών ενέργειας.Οι παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται είναι τέσσερις: Αντικατάσταση κουφωμάτων. Τοποθέτηση ή αναβάθμιση θερμομόνωσης. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης ή ψύξης. Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Χρηματοδότηση 20 εκ. για καταφύγια αδέσποτων




















Χρηματοδότηση για την κατασκευή καταφυγίων αδέσποτων ζώων ή για την αναβάθμιση ήδη υφιστάμενων χώρων εξασφαλίζουν οι δήμοι, μέσω νέας πρόσκλησης του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», με αρχικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ.Η πρόσκληση ενεργοποιείται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση και αφορά στη χρηματοδότηση των δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για την «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς».Στόχος είναι η αναβάθμιση των εν λόγω υφιστάμενων υποδομών, αλλά και η δημιουργία νέων, σύγχρονων, λειτουργικών, φιλικών στο περιβάλλον και προσβάσιμων στους πολίτες, δομών φιλοξενίας, όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.«Με το Πρόγραμμα αυτό, οι δήμοι όλης της χώρας αποκτούν για πρώτη φορά σύγχρονες υποδομές για τη φιλοξενία και την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και πρακτικές, αλλά και όπως αρμόζει στις αξίες και τον πολιτισμό μας. Η ευζωία των μικρών μας φίλων συνιστά ηθικό καθήκον και κοινωνική επιταγή», δήλωσε σχετικά ο κ. Χαρίτσης.Σύμφωνα με την πρόσκληση, η κατασκευή εγκατάστασης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνίσταται στην εκ θεμελίων κατασκευή, στη διαμόρφωση και επισκευή υφιστάμενων δομών, καθώς και στην προσθήκη κτιριακών εγκαταστάσεων σε ήδη υφιστάμενη εγκατάσταση καταφυγίου. Αναφορικά με την επισκευή και συντήρηση των υφιστάμενων καταφυγίων των δήμων, ενδεικτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση, ήτοι αντικατάσταση σκεπής και δαπέδων, ενίσχυση της μόνωσης των κτιρίων, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, η κατασκευή ιατρείου μικρών ζώων, η τοποθέτηση αυτόματων ταϊστρών και ποτίστρων, ο εξοπλισμός παρασκευής τροφής και καθαρισμού σκευών και χώρων, η επέκταση του καταφυγίου με επισκευή υφιστάμενων εγκαταστάσεων, η βελτίωση χώρου παρασκευής και αποθήκευσης τροφής, η διαμόρφωση κατάλληλου χώρου για απομόνωση των ζώων (σε περίπτωση λοιμωδών νοσημάτων), η κατασκευή κατάλληλων υποδομών αποχέτευσης και  παροχέτευσης των όμβριων υδάτων της εγκατάστασης του καταφυγίου κ.ά. . Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Στις 9 Ιουνίου οι γιορτές του Σουλίου 






















Οι Εορτές Σουλίου θα πραγματοποιηθούν φέτος την Κυριακή 9 Ιουνίου.Η μετάθεσή τους αποφασίστηκε από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και τη Δήμαρχο Σουλίου  Σταυρούλα Μπραΐμη, λόγω των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26 Μάϊου και των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών την Κυριακή 2 Ιουνίου.Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδος.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS












 


Υποθέσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας 
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος διερχόμενων γυναικών στα Ιωάννινα, χειρίστηκε η  Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.Υποθέσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος διερχόμενων γυναικών, το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Ιωάννινα, χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ο 34χρονος κατηγορείται ότι,  το τελευταίο τετραήμερο, δρώντας σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα της ημέρας,   παρενοχλούσε νεαρές διερχόμενες γυναίκες, σε περιοχές της πόλης των Ιωαννίνων, προβαίνοντας σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος τους.Αστυνομικοί, που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο ερευνών, κατάφεραν να εντοπίσουν τον κατηγορούμενο και αφού τον προσήγαγαν,  ταυτοποιήθηκε ως δράστης των ανωτέρω αδικημάτων. Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε  η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Εξιχνιάσθηκε κλοπή ποδηλάτου στα Ιωάννινα
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος 34χρονου ημεδαπού, για κλοπή  ποδηλάτου.Ειδικότερα, το απόγευμα της 07-06-2019, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 34χρονο να οδηγεί ποδήλατο, το οποίο είχε κλαπεί την 03-06-2019, στην πόλη των Ιωαννίνων.Το ποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 21χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενη για κλοπή πορτοφολιού  στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (08-06-2019) το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 21χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, χθες το πρωί, η κατηγορούμενη αφαίρεσε από την τσάντα πλάτης 56χρονης ημεδαπής, ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα, πλην όμως η πράξη της έγινε αντιληπτή από την ιδιοκτήτρια. Μετά από σχετική καταγγελία του συμβάντος στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, οι ειδοποιηθέντες αστυνομικοί   συνέλαβαν την 21χρονη ενώ εντοπίστηκαν και τα κλοπιμαία, τα οποία και αποδόθηκαν.Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: