ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Υπουργείο Εσωτερικών : Ενημέρωση προς τους ψηφοφόρους


Το νερό και ο αέρας, τα δύο ζωτικά ρευστά από τα οποία εξαρτάται όλη η ζωή, έχουν γίνει παγκόσμιοι σκουπιδοτενεκέδες. ( Ζαν-Υβ Κουστώ )


…ΘΕΜΑΤΑ  …23-05-2019 


Υπουργείο Εσωτερικών : Ενημέρωση προς τους ψηφοφόρους

















 Για την καλύτερη διευκόλυνση των εκλογέων, το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι λόγω της μεγάλης αύξησης των εκλογικών τμημάτων, καθόσον για πρώτη φορά διεξάγονται τετραπλές εκλογές στη χώρα μας (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και Κοινοτικές), ενδέχεται οι ψηφοφόροι να ψηφίζουν αυτή τη φορά σε διαφορετικό σχολικό συγκρότημα από αυτό που ψήφιζαν συνήθως.Σε αυτές τις εκλογές οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε δύο γειτονικά τμήματα (π.χ. 123Α, 123Β). Στο Α ψηφίζουν για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Περιφέρεια και στο Β για τον Δήμο και την Κοινότητα. Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr, οι εκλογείς μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν σε όλες τις εκλογές, καθώς και το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν. Αντίστοιχη ενημέρωση μπορούν οι ψηφοφόροι να λάβουν από τις σχετικές υπηρεσίες του οικείου Δήμου.Υπενθυμίζεται επίσης ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε με σταυρό προτίμησης.Για τις Ευρωεκλογές, οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν και θα εκφράσουν την προτίμησή τους υπέρ τεσσάρων (4) κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξουν.Για τις Περιφερειακές Εκλογές, με το σταυρό προτίμησης ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του:
-          Προς έναν (1) υποψήφιο σύμβουλο στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται έως και 3 περιφερειακοί σύμβουλοι.
-          Προς έναν (1) ή δύο (2) υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από 4 έως και 7 περιφερειακοί σύμβουλοι.
-          Προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από 8 έως και 12 περιφερειακοί σύμβουλοι.
-     Προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) ή τέσσερις (4) υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από 12 περιφερειακοί σύμβουλοι.
 Για τις Δημοτικές Εκλογές, με το σταυρό προτίμησης ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του:
 -          σε δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια: έως τρεις (3) σταυρούς προτίμησης
-          σε δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες:
o   όταν η εκλογική περιφέρεια έχει έως τρεις (3) έδρες: έναν (1) σταυρό προτίμησης
o   όταν η εκλογική περιφέρεια έχει περισσότερες από τρεις (3) έδρες: έως τρεις (3) σταυρούς προτίμησης
 και έναν (1) σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από τις λοιπές εκλογικές περιφέρειες του δήμου
 -          Σε κοινότητες άνω των 300 κατοίκων: έως δύο (2) σταυρούς προτίμησης
-          Σε κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων: έναν (1) σταυρό προτίμησης
 Οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες για τη σταυροδοσία στην Περιφέρεια-Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο-Δημοτική Ενότητα, καθώς και των Κοινοτήτων στην εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών https://ekloges-info.ypes.gr/. Επιλέγουν μια περιοχή πάνω στο χάρτη για να δουν τις σχετικές εκλογικές πληροφορίες.Επίσης, μπορούν να ενημερωθούν σχετικά από τον οικείο Δήμο, καθώς και από τις εφορευτικές επιτροπές κατά την ημέρα ψηφοφορίας.

Εκλογική άδεια εργαζομένων




















Η ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος κατά τις προσεχείς Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές και τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, καθώς και κατά τις τυχόν επαναληπτικές Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019, χορηγείται στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ως εξής:
1) Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, σε απόσταση από 200 έως 400 χιλιόμετρα, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 400 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον μετακινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
2) Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση από 100 έως 200 χιλιόμετρα, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση από 200 έως 400 χιλιόμετρα, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 400 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον μετακινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
3) Για όσους εκ των μισθωτών, που μετακινούνται κατά τα ανωτέρω, οι ημέρες διεξαγωγής των ψηφοφοριών είναι εργάσιμες ημέρες, αυτές θεωρούνται ως ημέρες ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές.
4) Η κατά τα ανωτέρω χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ’ αποδοχών.
Μέλη εφορευτικής επιτροπής
Εάν έχουν λάβει την παραπάνω άδεια που δικαιούνται οι εκλογείς, δεν δικαιούνται περαιτέρω άδεια.
Εάν δεν την έχουν λάβει:
Με δεδομένο ότι η συμμετοχή εργαζόμενου ως μέλους σε εφορευτική επιτροπή, κατόπιν  κλήσης από δημόσια αρχή, αποτελεί εκτέλεση υποχρεωτικού εκ του νόμου καθήκοντος, συνιστά σπουδαίο λόγο αποχής από την εργασία κατά την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας και ο εργαζόμενος διατηρεί την αξίωσή του για τον μισθό.Περαιτέρω και λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων μέλους εφορευτικής επιτροπής, ο οποίος δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς εκ των προτέρων, η απουσία του εργαζόμενου από την εργασία του και κατά την επομένη ημέρα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας, εφόσον συνδέεται με την εκτέλεση των ανωτέρω καθηκόντων, συνιστά σπουδαίο λόγο αποχής από την εργασία και ο εργαζόμενος διατηρεί την αξίωσή του για τον μισθό. Γραμματείς : Δεν προβλέπεται χορήγηση ειδικής εκλογικής άδειας για τον γραμματέα. Εάν παρόλα αυτά είναι μισθωτός εκλογέας ή μέλος εφορευτικής επιτροπής ισχύουν τα ανωτέρω οριζόμενα.

….ντοκιμαντέρ, παραγωγής του Νηπιαγωγείου Μαυρουδίου….:
«Πρώτη πανελλήνια προβολή ντοκιμαντέρ: Μόνο να λες πως μ’ αγαπάς»






















Σε πρώτη πανελλήνια προβολή παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ, παραγωγής του Νηπιαγωγείου Μαυρουδίου, με τίτλο «Μόνο να λες πως μ’ αγαπάς» την Τετάρτη 22/5 στην αίθουσα συνεδρίων του Τ.Ε.Ι. στην Ηγ/τσα. Η προβολή του ντοκιμαντέρ έγινε στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Μητέρα, το αιώνιο στήριγμα του ανθρώπου». Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου σε συνεργασία με: τη Σχολική Επιτροπή Π/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Ηγ/τσας, το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Κιβωτός Εξέλιξης» , το Θέατρο «Αρλεκίνος», και το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηγ/τσας .Στη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκε συζήτηση με την κα Αντιγόνη Βρέλλη, ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο, ειδικευμένη στο θεραπευτικό παιχνίδι με θέμα «Κοινωνικές και ψυχολογικές προεκτάσεις του ρόλου της μητέρας». Τη συζήτηση συντόνισε η κα Θάλεια Θεοδωρίδη, επικοινωνιολόγος. Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν η κα Φωτεινή Χριστάκη και ο κ. Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος.
Το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου ευχαριστεί θερμά:
           Τη Σχολική Επιτροπή Π/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Ηγ/τσας
           Τον υπεύθυνο του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών «Κιβωτός Εξέλιξης» κ. Τάσο Μώκα
           Την καλλιτεχνική δ/ντρια του Θεάτρου «Αρλεκίνος» κα Φωτεινή Χριστάκη
           Τον διευθυντή του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας κ. Ηλία Μπούα
           Τους σπουδαστές του Τμήματος Αθλητικής Δημοσιογραφίας του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας
           Τον κ. Σωτήρη Σταύρου, για την τεχνική υποστήριξη και τον οπτικοακουστικό εξοπλισμό

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


















Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει ότι λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 24ώρου της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, έχουν υποβληθεί 10.000 αιτήσεις μη μισθωτών για υπαγωγή στη νέα ρύθμιση και έγιναν 1.500 ρυθμίσεις εργοδοτών. Επίσης, έχουν γίνει 60.000 επισκέψεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν τη θετική ανταπόκριση των ασφαλισμένων και τον ιδιαίτερα ευνοϊκό χαρακτήρα της ρύθμισης. 

Τροπολογία του ΥπΑΑΤ βάζει τέλος στην ταλαιπωρία νόμιμων ιδιοκτητών οικοπέδων ενόψει της κατάρτισης του Κτηματολογίου











 







Σε νομοθετική ρύθμιση προχωρά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να διευκολύνει την επίλυση ιδιοκτησιακών διαφορών επί εδαφών εντός σχεδίου, που διαχειρίζεται το Υπουργείο, οι οποίες διαφορές έχουν προκύψει με την εφαρμογή του Κτηματολογίου.Στόχος της ρύθμισης είναι να απαλλαγούν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες από την ταλαιπωρία απόδειξης της ιδιοκτησίας τους.

Συνελήφθησαν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, τρία άτομα, που μετέφεραν οργανωμένα, με δύο αυτοκίνητα, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών




















Κατασχέθηκαν περίπου (36) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.Συνελήφθησαν, σήμερα (23-05-2019) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρία άτομα, που μετάφεραν οργανωμένα, με δύο αυτοκίνητα, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, δύο άνδρες, ηλικίας 44 και 50 ετών και μία 40χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ο 44χρονος, γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, (28) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (35) κιλών και (950) γραμμαρίων. Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και ένας 50χρονος και μία 40χρονη, οι οποίοι  επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.Συνολικά, κατασχέθηκαν:
           (28) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (35) κιλών και (950) γραμμαρίων,
           δυο οχήματα,
           τρία κινητά τηλέφωνα.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο άτομα για διάρρηξη αυτοκίνητου στην Άρτα

















Συνελήφθησαν, την  (22-05-2018) το πρωί στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δράστες, βραδινές ώρες της 21/22-05-2019 στην Άρτα, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σπάζοντας το παράθυρο αυτού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο από το εσωτερικό του.Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: