ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Α. Χαρίτσης, Θ. Φωτίου: 270 εκατ. ευρώ για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς «Δωρεάν vouchers σε περισσότερα από 140.000 παιδιά»


Τα πράγματα δεν τα βλέπουμε όπως είναι, τα βλέπουμε όπως εμείς είμαστε. .( Αναΐς Νιν )

 
…ΘΕΜΑΤΑ  …21-05-2019 


Α. Χαρίτσης, Θ. Φωτίου: 270 εκατ. ευρώ για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς «Δωρεάν vouchers σε περισσότερα από 140.000 παιδιά»




















Την αύξηση του προϋπολογισμού για το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» στα 270 εκατ. ευρώ το 2019-2020, από 234 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι, ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΕΤΑΑ, Θεόδωρου Γκοτσόπουλου.Επιπλέον, οι δύο Υπουργοί ανακοίνωσαν ότι αλλάζει η διαδικασία, καθώς φέτος θα πραγματοποιηθεί μια και μόνη κατανομή, ώστε έως τις 15 Ιουλίου να οριστικοποιηθούν οι δικαιούχοι των vouchers και να μπορούν οι γονείς να κλείσουν θέση στο σταθμό της επιλογής τους.Ο κ. Χαρίτσης και η κ. Φωτίου εκτίμησαν ότι θα καλυφθούν περισσότερες από 140.000 θέσεις και τόνισαν ότι στόχος είναι να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις και να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Να σημειωθεί ότι το 2015 οι δωρεάν θέσεις ήταν 79.000 και φέτος θα ξεπεράσουν τις 140.000 (αύξηση 80%), ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος αυξάνεται κατά 50%, από 182 εκατ. ευρώ το 2015 στα 270 εκατ. ευρώ για το 2019-2020.
Ο Υπουργός Εργασίας, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:
«Φέτος διασφαλίσαμε το μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης, ύψους 270 εκ. ευρώ, που έχει δοθεί ποτέ για το πρόγραμμα παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.
Για πρώτη φορά όλα τα παιδιά θα έχουν μια θέση στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και οι γονείς θα γνωρίζουν έγκαιρα - από τον Ιούλιο -  την ένταξη τους στο Πρόγραμμα ώστε να κλείσουν θέση στον σταθμό της επιλογής τους.
Ταυτόχρονα, ως Υπουργείο Εσωτερικών, χρηματοδοτούμε την ανέγερση νέων παιδικών σταθμών και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε επίπεδο υποδομών για την ασφαλή φιλοξενία όλων των παιδιών, με βάση τις αυστηρές τεχνικές και κτιριακές προδιαγραφές που θέτει το νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας τους.
Μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, υλοποιούμε μια ολοκληρωμένη πολιτική  για το παιδί, τη στήριξη των νέων γονιών, αλλά και την αντιμετώπιση του δημογραφικού, της μεγαλύτερης ίσως πρόκλησης και απειλής που αντιμετωπίζουμε μακροπρόθεσμα ως κοινωνία».
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, δήλωσε:
«Φροντίδα μας είναι το παιδί. Μέσα σε 4 χρόνια κρίσης, αυξήσαμε τις δαπάνες για το παιδί από 822 εκατ. ευρώ το 2015 σε 1,4 δισ. ευρώ το 2018 και φέτος αυξάνουμε ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό για να φτάσουμε στο 1,5 δισ. ευρώ. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι μία από τις τέσσερις εμβληματικές μας δράσεις για το παιδί. Το επίδομα τέκνου από 650 εκατ. ευρώ το  φτάσαμε 1,1 δισ. ευρώ πέρυσι. Από τα 153.000 σχολικά γεύματα καθημερινά που δίνουμε φέτος, θα τα αυξήσουμε σε 200.000 τη νέα σχολική περίοδο. Τέλος, με τον νόμο για την αναδοχή και την υιοθεσία βγάζουμε τα παιδιά από τα ιδρύματα».

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθη 21χρονος στην Πρέβεζα, για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης





















Κατασχέθηκαν δύο φυτά κάνναβης, διαδερμικά έμπλαστρα με ναρκωτική ουσία και ειδικός εξοπλισμός .Συνελήφθη, την (20-05-2019) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης. Ειδικότερα, ο 21χρονος εντοπίστηκε την (20-05-2019) το μεσημέρι στην Πρέβεζα και συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε η καλλιέργεια κάνναβης, με την χρήση ειδικού εξοπλισμού, σε χώρο της κατοικίας του.Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 21χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
           δύο φυτά κάνναβης, ύψους -65- και  -40- εκατοστών, τοποθετημένα  σε γλάστρες,
           ανεμιστήρας,
           θερμόμετρο,
           μετασχηματιστής, συνδεμένος με λαμπτήρα και ανακλαστήρα φωτός,
           τρία διαδερμικά έμπλαστρα με ναρκωτική ουσία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών εξοχικών κατοικιών στην Πλαταριά και τον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας
Για τις παραπάνω υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ως δράστης 29χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία .Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών εξοχικών κατοικιών στην Πλαταριά και τον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας.Για τις παραπάνω υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ως δράστης 29χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου, απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 29χρονος, εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 15-02-2019 και συγκεκριμένα:
           σε διάρρηξη εξοχικής κατοικίας καθώς και του γκαράζ αυτής στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και δύο κράνη,
           σε διάρρηξη εξοχικής κατοικίας στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας, χωρίς ωστόσο να αφαιρεθεί κάποιο αντικείμενο.
Στο πλαίσιο ερευνών, η κλεμμένη μοτοσικλέτα βρέθηκε εγκαταλελειμμένη  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών στην περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας, η οποία αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στη συνέχεια στον ιδιοκτήτη της.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενέχεται σε κλοπή καλωδίων χαλκού από επιχείρηση στα Μάρμαρα Ιωαννίνων
Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενέχεται σε κλοπή καλωδίων χαλκού από επιχείρηση στα Μάρμαρα Ιωαννίνων καθώς και σε διάρρηξη υποσταθμού της Α.Δ.Μ.Η.Ε - Δ.Ε.Η.  στην Πεδινή Ιωαννίνων .Στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τρεις ακόμη ημεδαποί συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και απόπειρα κλοπής Κατασχέθηκαν καλώδια χαλκού, βάρους -143- κιλών καθώς και Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.Συνελήφθη, την (20-05-2019) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενέχεται σε κλοπή καλωδίων χαλκού από επιχείρηση στα Μάρμαρα Ιωαννίνων καθώς και σε διάρρηξη υποσταθμού της Α.Δ.Μ.Η.Ε - Δ.Ε.Η. στην Πεδινή Ιωαννίνων. Επίσης, στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας που διενεργήθηκε ακολούθως, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας τριών ακόμη ημεδαπών συνεργών του, ηλικίας 66, 20 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, εντόπισαν προχθές το βράδυ στην επαρχιακή οδό Πεδινής – Κόντσικας Ιωαννίνων, τον 46χρονο να επιβαίνει σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και να έχει στην καρότσα αυτού καλώδια χαλκού, βάρους -143- κιλών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος από κοινού με  τους συνεργούς του, είχαν αφαιρέσει προχθές (19-05-2019) το απόγευμα, από επιχείρηση στα Μάρμαρα Ιωαννίνων, καλώδια χαλκού, συνολικού βάρους -300- κιλών.Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας προέκυψε επίσης ότι ανωτέρω δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 19-05-2019 διέρρηξαν υποσταθμό της Α.Δ.Μ.Η.Ε -Δ.Ε.Η. στην Πεδινή Ιωαννίνων, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο.Κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο καθώς και τα κλεμμένα καλώδια χαλκού. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη 54χρονου για κατοχή ναρκωτικών σε χωριό του Δήμου Αρταίων
Συνελήφθη, την (20-05-2019) το πρωί σε χωριό του Δήμου Αρταίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -8,78- γραμμαρίων καθώς και ένα κουτί με σπόρους κάνναβης, βάρους -7,59- γραμμαρίων.
Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων και στα Ιωάννινα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Συνελήφθησαν, την (20-05-2019) στο Δελβινάκι Ιωαννίνων και στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο άτομα, για διωκτικά έγγραφα.Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
           Χθες το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, ένας 40χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Καστοριάς, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
           Χθες αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης (7) μηνών, για διακίνηση, κατοχή και αγορά ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.










Δεν υπάρχουν σχόλια: