ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate





«Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Ξεκινούν οι αιτήσεις υποψηφίων σπουδαστών 2019-20»


Ο άνθρωπος γεννήθηκε όταν για πρώτη φορά, μπροστά σε ένα πτώμα, αναρωτήθηκε: «γιατί;» ( Αντρέ Μαλρώ )


…ΘΕΜΑΤΑ  …29-08-2019

 «Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Ξεκινούν οι αιτήσεις υποψηφίων σπουδαστών 2019-20»
























Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας σας ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τις οκτώ (8) νέες ειδικότητες για το σπουδαστικό έτος 2019-20. Οι υποψήφιοι σπουδαστές μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους από 2 ως 9 Σεπτεμβρίου 2019 στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας που θα ανακοινωθεί άμεσα. Πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ http://iek-igoum.thesp.sch.gr/. Ελάτε να μιλήσετε μαζί μας για όλα όσα σας ενδιαφέρουν για την επαγγελματική σας αποκατάσταση, καθημερινά 09:00-16:00, στα γραφεία του Δ.ΙΕΚ. Η φοίτηση στα Δ.ΙΕΚ είναι εντελώς δωρεάν.
Οι (8) Nέες ειδικότητες
1.         ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
2.         ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
3.         ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ – ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
4.         ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
5.         ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
6.         ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
7.         ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
8.         ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
Ποιοι μπορούν να εγγραφούν
Προϋπόθεση εγγραφής στις ειδικότητες, είναι η κατοχή απολυτηρίων τίτλων ως εξής: Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ), Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (ΤΕΛ), Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (ΕΠΛ), Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) Β' Κύκλου σπουδών, Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ), Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ), Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ).
Διάρκεια σπουδών
Η διάρκεια φοίτησης στα Ι.Ε.Κ. είναι πέντε (5) συνολικά εξάμηνα, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας.
Τα προνόμια για τους σπουδαστές
Δωρεάν φοίτηση
Αναβολή στράτευσης
Δίπλωμα ειδίκευσης επιπέδου 5
Πρακτική άσκηση 
Αμειβόμενη μαθητεία
Πάσο μετακίνησης
Αναγνωρισμένο δίπλωμα ειδίκευσης
Οι απόφοιτοι των  ειδικοτήτων λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) και μετά την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., λαμβάνουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας επιπέδου 5 με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα, αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το δίπλωμα των Ι.Ε.Κ.  μοριοδοτείται από τον ΑΣΕΠ για διορισμό στον Δημόσιο Τομέα με 150 μονάδες (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001).

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθησαν στο Καναλλάκι Πρέβεζας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο άτομα, που κατηγορούνται και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή 





















Κατασχέθηκαν, συνολικά  (289,6) γραμμάρια κάνναβης, δύο πυροβόλα όπλα, ένα κυνηγετικό όπλο και (9) αβολίδωτα φυσίγγια .Στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, συνελήφθησαν την (28 Αυγούστου 2019) το πρωί στο Καναλλάκι Πρέβεζας, δύο άτομα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ένας 53χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος αλλοδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχαν στα σπίτια τους τα παρακάτω:
           ο 53χρονος κατείχε συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα  ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -289- γραμμαρίων, ένα πιστόλι, διαμετρήματος  4mm και μία κυνηγετική καραμπίνα, για τα οποία στερούνταν σχετικής άδειας.
           ο 31χρονος κατείχε ένα πιστόλι, διαμετρήματος 9mm, για το οποίο στερούνταν σχετικής άδειας, εννέα (9) αβολίδωτα φυσίγγια των 9 mm και συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (0,6) γραμμαρίων.
Τα παραπάνω όπλα και ναρκωτικά κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στο Ασπροκκλήσι          
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν,την (28-08-2019) το μεσημέρι, σε δύσβατη - θαμνώδη περιοχή στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, επιμελώς κρυμμένοι τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι και μία νάιλον σακούλα που περιείχαν επτά δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (61) κιλών.Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή  κάνναβης στην Άρτα
Συνελήφθησαν, την (28-08-2019) το βράδυ στην Άρτα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 26χρονος αλλοδαπός και ένας 19χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
Καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας διάρρηξη
Καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας, ότι άγνωστοι δράστες, βραδινές ώρες της 7/8-07-2019 στο Πληκάτι Ιωαννίνων, διέρρηξαν το παρεκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα πανί με θρησκευτική απεικόνιση, ενώ διέρρηξαν και τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα διέρρηξαν τέσσερις οικίες, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο ενώ αφαίρεσαν και ένα αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κοντινή απόσταση από το παραπάνω χωριό.Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην Λωρίδα Σαγιάδας και στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση  ναρκωτικών ουσιών
Οι δράστες απέκρυπταν σε οικία ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους ενός κιλού και διακοσίων γραμμαρίων.Συνελήφθησαν, την (26-08-2019) τα ξημερώματα στη Λωρίδα Σαγιάδας και στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων και στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι όπως διαπιστώθηκε, απέκρυπταν από κοινού σε λεβητοστάσιο οικίας του 24χρονου, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -1- κιλού και -200- γραμμαρίων.Ναρκωτικά κατασχέθηκαν καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.Συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσα






Δεν υπάρχουν σχόλια: