ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Έφυγε από τη ζωή ο Θεσπρωτός πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Φ. Μήτσης


Δικαίωμα του βασιλέως είναι να διορίζει πρωθυπουργόν, ακόμη και τον κηπουρόν του.( Πιπινέλης )

…ΘΕΜΑΤΑ  …04-08-2019

Έφυγε από τη ζωή ο Θεσπρωτός πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Φ. Μήτσης























Παρότι έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 93 ετών, ο Θεσπρωτός (από το Φοινίκι Φιλιατών)  Φώτης Μήτσης, πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, ομότιμος καθηγητής της Οδοντοτιατρικής Σχολής με σπουδαία και αναγνωρισμένα επιστημονικά επιτεύγαματα, είναι μια απώλεια. Κυρίως για τη μικρή Θεσπρωτία, που ήταν συνδεδεμένος μαζί της, συχνά διέμενε στο ανακαινισμένο σπίτι του στο Φοινίκι, αλλά και οι ντόπιοι τον θεωρούσαν, και ήταν, σημείο αναφοράς. Όταν εξιστορούσε το πως ξυπόλητος έφυγε από το Φοινίκι, τις διώξεις του για τα φρονήματά του, αλλά και την είσοδό του και την εδραίωσή του ως επαρχιωτόπουλο στο ακαδημαϊκό στερέωμα, διαπίστωνες ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν χαρισματικός, βαθύτατα  συναισθηματικός και συνειδητοποιημένος. Και κυρίως ανθρωπιστής. Το έδειξε και με την καθημερινή του συμπεριφορά, αλλά  και μέσα από την πολυετή θητεία του ως πρόεδρος του νοσοκομείου "Ευαγγελισμού". Αλλά και τοπικιστής. Στις προτεραιότητές του ήταν η Θεσπρωτία και το χωριό του. Το δείχνει και η ίδρυση ,με ενέργειες και παρεμβάσεις του, λαογραφικού μουσείου Φοινικίου. Αλλά πάνω απ΄ όλα ο Φώτης Μήτσησς υπήρξε πρόσωπο αυθεντικό, που τον κοιτούσες και σε κοιτούσε στα μάτια με καθαρότητα.
Πηγή : katoci.blogspot.com το ρεπορταζ του : Η.Μ.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS












 



Εξιχνιάσθηκε περίπτωση απόπειρας ληστείας στο Μορφάτι Θεσπρωτίας
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση απόπειρας ληστείας σε βάρος 77χρονου ημεδαπού, που είχε γίνει την 08-08-2014, στο Μορφάτι Θεσπρωτίας. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική διερεύνηση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 37χρονος μαζί με έναν συνεργό του,  το μεσημέρι της 08-08-2014, στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, εισήλθαν σε κατάστημα του 77χρονου και αφού τον ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας, του αφαίρεσαν τα κλειδιά της οικίας του, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν τελικά κάποιο αντικείμενο ή χρηματικό ποσό από το εσωτερικό της. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου.Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υπόθεση κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, o 40χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 23-12-2018 έως 07-04-2019, αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (σε κατάσταση εκούσιας ακινησίας), ιδιοκτησίας 65χρονου ημεδαπού και στη συνέχεια το πούλησε σε εταιρεία ανακύκλωσης μετάλλων, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.Το κλεμμένο αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μοτοποδηλάτου στην Πεδινή Ιωαννίνων
Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής μοτοποδηλάτου και συνελήφθη την (28-07-2019) το μεσημέρι στην Πεδινή Ιωαννίνων, 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βραδινές ώρες της 27-07-2019, o 29χρονος αφαίρεσε μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 70χρονου ημεδαπού, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Το κλεμμένο μοτοποδήλατο, το οποίο βρέθηκε σε αγρόκτημα στην Πεδινή Ιωαννίνων, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν δύο άτομα στα Ιωάννινα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθησαν, χθες (01-08-2019) αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ένας 49χρονος και μία 34χρονη, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, σε στοχευμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 49χρονου όπου διαμένει και η 35χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
           τρία δενδρύλλια κάνναβης, σε γλάστρες, ύψους από 50 έως 80 εκατοστά,
           μεταλλικό κυτίο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -6,4- γραμμαρίων,
           -22- ναρκωτικά χάπια
Την προανάκριση διενεργεί  το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκαν δέκα υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών σε καταστήματα στην Ανατολή Ιωαννίνων
Για τις παραπάνω υποθέσεις, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε χθες το πρωί στα Ιωάννινα όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, δέκα (10) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών που διαπράχθηκαν το τελευταίο τρίμηνο σε καταστήματα  στην Ανατολή Ιωαννίνων.Ως δράστης των παραπάνω υποθέσεων ταυτοποιήθηκε ένας 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκετην (01-08-2019) το πρωί στα Ιωάννινα όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης υποθέσεων κλοπών και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και ευρημάτων, διακριβώθηκε ότι ο 19χρονος,  εμπλέκεται στις παρακάτω κλοπές – διαρρήξεις που έγιναν στην Ανατολή Ιωαννίνων:
           Βραδινές ώρες της 4, 18 και 21-05-2019, διέρρηξε τρεις φορές ψησταριά, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά από την ταμειακή μηχανή,
           Πρώτες πρωινές ώρες της 05-05-2019, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε ψητοπωλείο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό,
           Βραδινές ώρες της 15/16-05-2019, διέρρηξε μίνι μάρκετ, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή και καπνικά προϊόντα,
         Πρώτες πρωινές ώρες της 27-05-2019, διέρρηξε καφετέρια, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή,
         Βραδινές ώρες στα τέλη Μαΐου, διέρρηξε ανθοπωλείο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή,
         Βραδινές ώρες της 01-06-2019, διέρρηξε μίνι μάρκετ, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει χρηματικό ποσό ή κάποιο αντικείμενο,
           Βραδινές ώρες της 02/03-06-2019, διέρρηξε ψητοπωλείο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή,
         Βραδινές ώρες της 30/31-07-2019, διέρρηξε καφενείο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Κατάσχεση ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων
Από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, την (30-07-2019) το πρωί, σε αγροτική περιοχή κοντά στη διασταύρωση Νεγάδων Ιωαννίνων, τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι, εμφανώς εγκαταλελειμμένοι, που περιείχαν -59- δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -94- κιλών και -850- γραμμαρίων.Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων
Συνελήφθησαν, την (31-07-2019) τα ξημερώματα στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων, στα πλαίσια ελέγχων αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο 19χρονοι ημεδαποί, διότι στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών στην Άρτα
Συνελήφθησαν,την (30-07-2019) αργά το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 21 ετών,  οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο απέρριψαν στο έδαφος συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -21,19- γραμμαρίων και επιχείρησαν να διαφύγουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια: