ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Νοσοκομείο Φιλιατών : ‘’ συνοπτικός διαγωνισμός για την προμήθεια αναλωσίμων φακοθρυψίας ‘’


Τελικά έμαθα τι ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα: οικονομικά προβλήματα. :  ( Ρομαίν Ρολάν )


…ΘΕΜΑΤΑ  …22-11-2018   

Νοσοκομείο Φιλιατών : ‘’  συνοπτικός διαγωνισμός για την προμήθεια αναλωσίμων φακοθρυψίας ‘’



















Προκηρύχτηκε από το Νοσοκομείο Φιλιατών συνοπτικός διαγωνισμός για την προμήθεια αναλωσίμων φακοθρυψίας και ενδοφακών με συνοδό εξοπλισμό ενός μηχανήματος φακοθρυψίας και ενός  οφθαλμολογικού χειρουργικού μικροσκοπίου .Με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα δοθεί η δυνατότητα στο Νοσοκομείο Φιλιατών να διενεργεί χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη .Επίσης μέσω δωρεάς από το Αθανασοπούλειο Ίδρυμα , που στηρίζει έμπρακτα εδώ και πολλά χρόνια το νοσοκομείο δωρήθηκε εξοπλισμός(διαθλασίμετρο με κερατομετρικά ,βιομετρία – παχυμετρία,και έμμεσο οφθαλμοσκόπιο) απαραίτητος για τον προεγχειρητικό έλεγχο των ασθενών και άλλων διαγνωστικών εξετάσεων. Η διοίκηση ενεργεί για την τάχιστη ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών στοχεύοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση του οφθαλμολογικού τμήματος του νοσοκομείου.
Ο Διοικητής  , Σπύρος Δερδεμέζης

Erasmus + Στρατηγικές συμπράξεις - "Eco-management : Η γνώση του χθες τεχνογνωσία του αύριο"




















Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ζαγορίου, Ημερίδα ενημέρωσης του Προγράμματος Erasmus+ "Ecomanagement: Η γνώση του χθες τεχνογνωσία του αύριο", που υλοποιεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου. Πρόκειται για διακρατικό πρόγραμμα με συνεργαζόμενους φορείς από επτά ευρωπαϊκές περιοχές, με στόχο την διάσωση και ανάδειξη παλιών τεχνικών που συνδέονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών και την επαναχρησιμοποίησή τους, προκειμένου να εφαρμοστούν οικολογικοί τρόποι διαχείρισης του «τοπίου» και του περιβάλλοντος.Στην ημερίδα συμμετείχαν νέοι άνεργοι, πολίτες της περιοχής, ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Β. Σπύρου, ο αντιδήμαρχος κ. Α. Αρμένης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και στελέχη της Π.Ε.Δ. Ηπείρου που παρουσίασαν το έργο. Η συζήτηση αφορούσε τις δράσεις του έργου, τη σημασία των παλιών τεχνικών (πέτρα, μαλλί, φαρμακευτικά – αρωματικά βότανα, υφαντουργία, ταπητουργία, τοπική μαγειρική κ.α.). Συζητήθηκε κυρίως η σημασία τους ως τρόπων ποιοτικής διαχείρισης του περιβάλλοντος, η χρησιμότητά τους στη σημερινή εποχή και οι δυνατότητες απασχόλησης νέων σε αυτά τα επαγγέλματα. Η προσπάθεια που γίνεται αφορά και στη διάσωση των γνώσεων των παλιών τεχνιτών και τη μεταφορά τους στους νέους μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, πρακτικής εξάσκησης, επί τόπου επιδείξεων και συναντήσεων σε όλη την περιοχή. Το ενδιαφέρον των νέων, του κοινού και των τοπικών φορέων είναι σημαντικό όπως και η συμμετοχή φοιτητών από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Πληροφορίες για το Πρόγραμμα: www.ecomanagement.eu .

ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας : Τεχνολογία και 3η ηλικία















 







Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, με την υποστήριξη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης ΕΚΑΤΗ, ξεκινάει μια σειρά διαλέξεων με τίτλο «Τεχνολογία και 3η ηλικία». Σκοπός είναι  η εκμάθηση στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην πλοήγηση στο διαδίκτυο και γενικότερα στη διάδραση με τις νέες τεχνολογίες. Η αρχή έγινε με τα μέλη του ΚΑΠΗ Πλαταριάς, τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες πληροφορίες γύρω από την τεχνολογία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Στόχος του προγράμματος είναι να μειωθεί ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός στην 3η ηλικία και να ενταχθούν τα άτομα αυτά στη νέα πραγματικότητα, που διαμορφώνουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται από τον κ. Γεώργιο Β. Ντάνη, Μηχανικό Πληροφορικής (MSc) ενώ τον συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει η κα Νικολέτα Λάμπρου, υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

ΠΕΔ Ηπείρου : Ημερίδα Ενημέρωσης «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ» και θέμα: “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι”













Με επιτυχία ολοκληρώθηκε Ημερίδα Ενημέρωσης που διοργάνωσε η ΠΕΔ Ηπείρου σε συνεργασία με την εταιρία Νομική Βάση Πληροφοριών «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ» και θέμα: “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι”.
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018 (ώρα 10.00 π.μ. – έως 15.00 μ.μ.) στα Ιωάννινα (Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου) και την παρακολούθησαν υπάλληλοι και στελέχη Οικονομικών Υπηρεσιών, Δήμων της Ηπείρου, Δημοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Δημοτικών Επιχειρήσεων.Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της εταιρείας «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ» για την συνεργασία τους, τόνισε ότι: «Μετά την ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου, Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Α’ 133) ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να εφαρμόσει ένα πλήθος αλλαγών στη λειτουργία της με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα τόσο στον τρόπο λήψης αποφάσεων όσο και στις διαδικασίες διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας των Δήμων. Η σημερινή ημερίδα έχει ως στόχο να ενημερώσει τα στελέχη των Οινομονικών Υπηρεσιών μας ώστε να λάβουν άμεσα, έγκυρα και τεκμηριωμένα απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, αναφορικά με τις μεταβολές που επιφέρει ο Ν. 4555/2018 στις διαδικασίες ανάληψης, εκκαθάρισης και τις εντολές δαπανών των ΟΤΑ Α’ Βαθμού. Τέλος θέλω να σας ενημερώσω ότι η Π.Ε.Δ. Ηπείρου θα συνεχίσει να διοργανώνει επιμορφωτικές ημερίδες, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα αιτήματα των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον ρόλο μας να παρέχουμε επιστημονική και τεχνική υποστήριξη στο προσωπικό όλων των Δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου». Ο συντονιστής της ημερίδας, κ. Γιώργος Τσενές, Διευθυντής της Νομικής Βάσης Πληροφοριών «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ» καλοσωρίζοντας τους συμμετέχοντες ανέφερε ότι, «στα επιμορφωτικά σεμινάρια ή ημερίδες που διοργανώνουμε ως εταιρία, δεν θέλουμε να περιοριστούμε μόνο στο εισηγητικό σκέλος και στην ενημέρωσή σας αλλά επιδιώκουμε να αποτελούν ένα βήμα και ένα χώρο συζήτησης και διαλόγου» και ευχαρίστησε τα στελέχη της ΠΕΔ Ηπείρου για την άρτια συνδιοργάνωση της ημερίδας. Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννης Θεοδώρου, έγκριτος νομικός, συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων και συνεργάτης της εταιρίας «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ», στην εισήγησή του, ανέπτυξε την θεματολογία της ημερίδας αναφορικά με τις μεταβολές του Ν. 4555/2018 σε διαδικασίες - όπως π.χ. διάθεση πιστώσεων, ανάληψη υποχρεώσεων, εκκαθάριση δαπανών, εντολή πληρωμής δαπανών, έλεγχος τίτλων πληρωμής, σύσταση και διαχείριση της πάγιας προκαταβολής, έλεγχος μισθοδοσίας, επιταγές, υπόλογοι και επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντων - και έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διατυπώσουν καίρια ερωτήματα και να λάβουν άμεσα, έγκυρα και τεκμηριωμένα απαντήσεις.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθη 19χρονος στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ο οποίος μετέφερε και επιχείρησε να διακινήσει στη χώρα ναρκωτικές ουσίες

 





















Κατασχέθηκαν (2) κιλά και (680) γραμμάρια κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν σε κρύπτες στο εσωτερικό οχήματος.Συνελήφθη, την (15-11-2018) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε και επιχείρησε να διακινήσει στη χώρα ναρκωτικές ουσίες.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της  διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 19χρονος δράστης και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες πίσω από τις πλαϊνές ταπετσαρίες του οχήματος, πέντε (5) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (2) κιλών και (680) γραμμαρίων.Συνολικά, κατασχέθηκαν:
           ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (2) κιλών και (680) γραμμαρίων,
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 19χρονου δράστη, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών,
           δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός, σε «μπλόκο» στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης, για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών



























Κατασχέθηκαν περίπου -38- κιλά κάνναβης μέσα σε αυτοκίνητο.
Συνελήφθη, την (12-11-2018) τα ξημερώματα στο 70ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 45χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 45χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
           δύο σάκοι με (10) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (37) κιλών & (900) γραμμαρίων.
           μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (14,3) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παραβάσεις των νομοθεσιών για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς και τα όπλα



























Στην κατοχή τους βρέθηκαν θρησκευτικές εικόνες, νομίσματα και άλλα αντικείμενα, μέρος των οποίων εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις.Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για την προέλευση των κατασχεθέντων αντικειμένων .Θρησκευτικές εικόνες, νομίσματα και άλλα αντικείμενα, εντόπισαν έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε αυτοκίνητο και σε σπίτια, ιδιοκτησίας ζευγαριού ημεδαπών.Πρόκειται για δύο ημεδαπούς (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 55 και 50 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, το πρωί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με παράνομη κατοχή και απόκρυψη αντικειμένων που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων, εντοπίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας) να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετά από έρευνα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν:
           εικόνα, που χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ. και απεικονίζει την Αγία Τριάδα,
           τρεις (3) ξύλινες σφραγίδες, που χρονολογούνται στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ.,
           βιβλίο ψαλμών, με επίθετο σταυρό, που χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ.,
           δύο νομίσματα της βυζαντινής περιόδου,
           νόμισμα της οθωμανικής περιόδου,
           νόμισμα της εποχής Καποδίστρια,
           τέσσερα χάλκινα νομίσματα ελληνιστικών χρόνων,
           ρωμαϊκό νόμισμα πιθανόν Μάρκου Αυρηλίου,
           πήλινο λυχνάρι υστερορωμαϊκών χρόνων,
Επίσης σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, σε περιοχές της Θεσπρωτίας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
           χάλκινο νόμισμα Ρωμαϊκών χρόνων,
           αργυρό μεσαιωνικό νόμισμα,
           δύο νομίσματα της Οθωμανικής περιόδου,
Σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων όλα τα ανωτέρω κατασχεθέντα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.Σημειώνεται ότι στο το πλαίσιο της επιχείρησης και από το σύνολο των ερευνών, κατασχέθηκαν επίσης από τους παραπάνω χώρους:
           έξι (6) νομίσματα πιθανόν κίβδηλα,
           ένα (1) εγκόλπιο-μεταγιόν,
           ένα (1) μεταλλικό κλειδί με σταυρό,
           εικόνα που παριστάνει την Παναγία βρεφοκρατούσα,
           εικόνα που παριστάνει τον Άγιο Παντελεήμονα,
           εικόνα που παριστάνει τον Άγιο Κωνσταντίνο και Ελένη,
           εικόνα με παράσταση του Αγίου Δημητρίου,
           εικόνα που παριστάνει τον Άγιο Νικόλαο,
           εικόνα που παριστάνει τον Άγιο Γεώργιο,
           εικόνα που παριστάνει την Παναγία γλυκοφιλλούσα,
           εικόνα που παριστάνει την Παναγία βρεφοκρατούσα,
           χάλκινη πόρπη,
           χάλκινο σκουλαρίκι,
           χάλκινος σταυρός,
           τέσσερις  χάλκινες πόρπες,
           δύο δαχτυλίδια,
           μολύβδινο ενεπύγραφο πλακίδιο. 
           δύο μαχαίρια. 
Η προέλευση όλων των κατασχεθέντων είναι υπό διερεύνηση, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.








Δεν υπάρχουν σχόλια: