ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πληρώνονται με 29 εκατ. ευρώ σε 7.000 δικαιούχους του προγράμματος Βιολογικής Κτηνοτροφίας


Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Συνεχώς ξεψυχάει : ( Δημήτρης Χορν )


…ΘΕΜΑΤΑ  …28-11-2018   


Πληρώνονται με 29 εκατ. ευρώ σε 7.000 δικαιούχους του προγράμματος Βιολογικής Κτηνοτροφίας





















Ξεκινά σήμερα η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών στους 7.001 δικαιούχους πανελλαδικά των Δράσεων 11.1.2. και 11.2.2. της Βιολογικής Κτηνοτροφίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.Οι διοικητικές διαδικασίες για την πληρωμή της προκαταβολής ολοκληρώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 29 εκατ. ευρώ, ενώ η προκαταβολή αντιστοιχεί στο 75% του ποσού ενίσχυσης των δικαιούχων για την απώλεια εισοδήματος (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες παραστατικών πιστοποίησης και εργαστηριακών αναλύσεων, οι οποίες θα δοθούν με την εξόφληση).Αξίζει να τονιστεί ότι η προκαταβολή δίνεται έγκαιρα για το πρώτο έτος εφαρμογής του προγράμματος και μάλιστα την ίδια χρονιά που δημοσιεύτηκε η προκήρυξη (20 Φεβρουαρίου 2018) και πραγματοποιήθηκαν οι εντάξεις των δικαιούχων (1 Ιουνίου 2018).Για το λόγο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις υπηρεσίες που συνέβαλαν στην έγκαιρη πληρωμή.Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής προκαταβολής οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 και εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, δηλαδή έως και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στους αναλυτικούς πίνακες με τα στοιχεία του υπολογισμού της πληρωμής τους με τη χρήση των κωδικών τους στην διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου (https://p2.dikaiomata.gr/Organics16).

Ημέρα Δράσεων και Εθελοντισμού στο Κ. Ψ. Υ. Ηγουμενίτσας του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών










 





Μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών, Λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, μέλη του προσωπικού της ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας και εθελοντές προεβησαν σε δημιουργία διακοσμητικών κατασκευών με στόχο την κινητοποιηση εαυτού, την καταπολέμηση του στίγματος των ψυχικών παθήσεων, την κοινωνική ενσωμάτωση και κυρίως την κοινωνική προσφορά, καθώς οι κατασκευές διατέθηκαν δωρεάν στη ΦΛΟΓΑ.Το Προσωπικό του ΚΨΥ Ηγουμενίτσας ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες και κυρίως τους Λήπτες Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας για την ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια υλοποίησης δράσεων με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους ψυχικά πάσχοντες. Ευχαριστούμε, επίσης, το Κατάστημα Λευκών Ειδών Βενέτη Ηλία για την προσφορά υλικών.
Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ! Μια πολύ ευχάριστη και δημιουργική ημέρα!

Πληρωμή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)






















Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου 2018. Το ποσό των 70.943.835,97 ευρώ θα καταβληθεί σε 318.615 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 650.000 άτομα. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη δόθηκε στους σχολικούς φύλακες























Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διευκρινίζει ότι η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη που δόθηκε στους σχολικούς φύλακες για τον πραγματικό χρόνο απασχόλησής τους στα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, με βάση το ν.4554/2018 και την εγκύκλιο με αριθμό Φ10141/50289/1369/09-10-2018, του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου, αφορά όλους ανεξαιρέτως και όχι μόνο εκείνους που είχαν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια. Για την καθολική εφαρμογή του μέτρου υπέρ όλων των σχολικών φυλάκων και προς άρση τυχόν αμφισβητήσεων, ο ΕΦΚΑ θα εκδώσει άμεσα σχετικό διευκρινιστικό έγγραφο.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και εμπόρων ναρκωτικών σε δύσβατη δασική περιοχή της Βήσσανης Πωγωνίου Ιωαννίνων

























 Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών, τραυματίσθηκε θανάσιμα 39χρονος αλλοδαπός διακινητής ναρκωτικών και αμυδρά αστυνομικός.Κατασχέθηκαν (166) κιλά και (200) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και δύο πολεμικά τυφέκια kalashnikov.Την (22-11-2018) το απόγευμα, στο πλαίσιο εξακρίβωσης πληροφορίας για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών μέσω της Ελληνοαλβανικής μεθορίου στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κινούμενοι πεζή σε δύσβατη δασική περιοχή της Βήσσανης  Πωγωνίου, δέχθηκαν αιφνίδια πυρά πολεμικού τυφεκίου kalashnikov.Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα 39χρονος αλλοδαπός και αμυδρά αστυνομικός.Στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (13) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (166) κιλών και (200) γραμμαρίων καθώς και δύο πολεμικά τυφέκια Kalashnikov.Παθών αστυνομικός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».Στην ευρύτερη περιοχή διεξάγεται αστυνομική επιχείρηση προς εντοπισμό και σύλληψη έτερων δραστών ενώ συλλέγεται προανακριτικό υλικό.
Η Ελληνική Αστυνομία κοντά στους μαθητές 




















Ενημερωτικές διαλέξεις με θέμα τα ναρκωτικά πραγματοποιήθηκαν σε Λύκεια της Πρέβεζας, από καταρτισμένους αξιωματικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών Πρέβεζας.Οι προληπτικές – ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο θα συνεχιστούν αμείωτα .Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και αφορούν μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση και προστασία της μαθητικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές διαλέξεις σε Λύκεια της Πρέβεζας, με αντικείμενο την πρόληψη των ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σχετικά με ουσίες που προκαλούν εξάρτηση, σε περίπου (230) μαθητές Λυκείων της Πρέβεζας, από καταρτισμένους Αξιωματικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με επιστημονικά υπεύθυνο – κοινωνιολόγο του Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών Πρέβεζας.Κατά τις ενημερωτικές διαλέξεις, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν πρωτογενώς, γνώσεις και εμπειρίες, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν και να υποβάλλουν ερωτήματα για το σημαντικό ζήτημα της εξάρτησης από απαγορευμένες ουσίες. Υπογραμμίζεται ότι η Αστυνομία στην Ήπειρο θα συνεχίσει να είναι αρωγός και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και κοινωνικές δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής,  που αποσκοπούν στην ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην περιοχή της Φιλιππιάδας Πρέβεζας, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και ναρκωτικών






















Κατασχέθηκαν (738) πακέτα τσιγάρων και (43) συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και  μικροποσότητα κάνναβης.
Συνελήφθησαν, την (22-11-2018) το πρωί στην περιοχή της Φιλιππιάδας Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 26 ετών, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και ναρκωτικών.Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε χώρους των δύο αλλοδαπών, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
           (738) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου,
           (43) συσκευασίες καπνού, οι οποίες  δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου και
           συσκευασία με ποσότητα κάνναβης, βάρους (9) γραμμαρίων.
Τα κατασχεθέντα λαθραία καπνικά προϊόντα θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πρέβεζας.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: