ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εγκύκλιος του ΥΝΑΝΠ για τις μετακινήσεις των ΑΜΕΑ με την ακτοπλοΐα


Αυτοί που δεν παραπονιούνται, δεν τους λυπούνται ποτέ. : ( Τζέιν Όστεν )

…ΘΕΜΑΤΑ  …09-10-2018   

Εγκύκλιος του ΥΝΑΝΠ για τις μετακινήσεις των ΑΜΕΑ με την ακτοπλοΐα
























Εγκύκλιο με την οποία εμπλουτίζεται το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, για τις μετακινήσεις των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες με τα επιβατηγά πλοία, υπέγραψε σήμερα  8/10/2018  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης. Η πρωτοβουλία του Υπουργού έρχεται σε  συνέχεια της συνάντησης που είχε με το Προεδρείο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών στις 27/9/2018, κατά τη διάρκεια της οποίας η ηγεσία του Υπουργείου δέχθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματά του Συλλόγου  αναφορικά  με την πρόσβαση και μετακίνησή των ΑΜΕΑ με τα πλοία της ακτοπλοΐας.Με βάση τη νέα εγκύκλιο για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης  αναφορικά με τα ΑΜΕΑ, ορίζονται μέτρα και απαιτήσεις για την ασφαλή μετακίνησή τους  με πλοία της ακτοπλοΐας.Η εγκύκλιος ρυθμίζει θέματα όπως η πρόσβαση στα πλοία, η σηματοδότηση, η μετάδοση αναγγελιών, ο συναγερμός και άλλες πρόσθετες απαιτήσεις για τη μετακίνηση των ατόμων αυτών εντός του πλοίου. Η Εγκύκλιος προβλέπει ότι από την 1η Μαίου του 2019, στα πλοία θα πρέπει-μεταξύ άλλων- να υπάρχει:
----Ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την παραμονή  των ΑΜΕΑ.
----Ο κατάλληλος εξοπλισμός για την πρόσβασή τους  στα πλοία( κατάλληλοι ανελκυστήρες και αναβατόρια).
----Ειδική διαγράμμιση στο χώρο των οχημάτων για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ από την είσοδο των πλοίων μέχρι τους ανελκυστήρες.
----Ειδική σηματοδότηση των χώρων για τα ΑΜΕΑ στους κοινόχρηστους χώρους.
----Ειδική σύστημα για τη μετάδοση αναγγελιών για τα ΑΜΕΑ.
----Θέσεις ασφάλισης των αμαξιδίων τους.
----Ορισμός κατάλληλα εκπαιδευμένων μελών από τα πληρώματα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ.
Η Εγκύκλιος έχει ΑΔΑ: 73ΣΒ4653ΠΩ-7ΜΛ

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί στην Αμπελιά Θεσπρωτίας, για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα



























Κατασχέθηκαν πάνω από -76- κιλά κάνναβης .Συνελήφθησαν, την (06-10-2018) μετά τα μεσάνυκτα στην Αμπελιά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 41, 30, 22 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί (4) ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν (47) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -76- κιλών και -570- γραμμαρίων. Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος δύο εξ’ αυτών, εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen. Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 55χρονος στο Βουβοπόταμο Πρέβεζας για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών 




















Κατασχέθηκαν τέσσερα δενδρύλλια και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.Συνελήφθη, την (06-10-2018) το πρωί στο Βουβοπόταμο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, σε στοχευμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 55χρονου, εκρίζωσαν και κατέσχεσαν, τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από 2,50 έως 3 μέτρα, τα οποία καλλιεργούσε ο δράστης, στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι κατείχε στο σπίτι του, κρυμμένη σε πλαστικό δοχείο, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (99) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.
Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός στην Ιόνια Οδό, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, δύο μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη, την (06-10-2018) τα ξημερώματα στην Ιόνια Οδό (στο ύψος των διοδίων Τερόβου), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 32χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε, προς το εσωτερικό της χώρας, δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 32 και 27 ετών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 32χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης.
Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 08-10-2018 έως 14-10-2018)
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
           Δευτέρα (08-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη  (09-10-2018)  και  ώρες  από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (10-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (11-10-2018)    και    ώρες    από     08:00  έως  15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (12-10-2018)   και  ώρες    από  18:00  έως  01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Κυριακή  (14-10-2018)    και    ώρες    από    08:00   έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.
Συλλήψεις δύο αλλοδαπών για  πλαστογραφία και  παράνομη είσοδο στην Σαγιάδα
Συνελήφθησαν, την (04-10-2018) το πρωί στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο αλλοδαποί, ένας 55χρονος και μία 49χρονη, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί κατείχαν αλβανικά διαβατήρια τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου, ενώ σε βάρος του 55χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: