ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΕΡΕΥΝΑ της εταιρίας Alco, : Οικογενειακός γιατρός - :Αγνοια στους πολίτες για την υποχρεωτική εγγραφή


Είναι μια αλήθεια γενικά αποδεκτή ότι ένας εργένης με σεβαστή περιουσία θα βρίσκεται οπωσδήποτε σε αναζήτηση συζύγου.: ( Τζέιν Όστεν )


…ΘΕΜΑΤΑ  …09-10-2018   


ΕΡΕΥΝΑ της εταιρίας Alco, : Οικογενειακός γιατρός - : Αγνοια στους πολίτες για την υποχρεωτική εγγραφή
















 




ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Η έρευνα διεξήχθη το χρονικό διάστημα 24 -28 Σεπτεμβρίου 2018, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 25 ετών και άνω από όλη την Ελλάδα ,καθώς και σε 400 γιατρούς, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Οι απαντήσεις του κοινού
    3 στους 4 Έλληνες κάνουν κάθε χρόνο χρήση των υπηρεσιών υγείας
    μόνο 1 στους 3 μπορεί να καλύψει τις δαπάνες για την υγεία του. Το 49% δυσκολεύεται να καλύψει οικονομικά τις δαπάνες που είναι απαραίτητες για την υγεία του
    το 41% θεωρεί ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, το 36% ότι είναι στάσιμες και το 14% εκτιμά ότι βελτιώθηκαν
    1 στους 2 δυσκολεύεται να καλύψει τις δαπάνες υγείας
    (κυρίως άτομα άνω των 65 ετών) και 4 τους 10 τη δαπάνη για φάρμακα.
    το 50% δυσπιστεί σε σχέση με το Δημόσιο σύστημα υγείας εκτιμώντας ότι για να καλύψει τις ανάγκες θα πρέπει να πληρώσει(συμμετοχές, εξετάσεις κ.τ.λ.) .
Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
.    το 86% δεν έχει κάνει εγγραφή, στον οικογενειακό γιατρό που θα τον παρακολουθεί
.    το 66% των πολιτών δεν έχει ενημερωθεί για το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
.    μόνο το 16% έχει σκοπό να εγγραφεί στον οικογενειακό γιατρό. Το 47% θα παραμείνει στο γιατρό που τον παρακολουθεί ενώ το 37% δεν γνωρίζει για το νέο σύστημα
.    Η εκτίμηση των περισσότερων (47% έναντι 17%) είναι ότι το υποχρεωτικό παραπεμπτικό από τον οικογενειακό ιατρό, δυσκολεύει την πρόσβαση σε ιατρούς ειδικότητας.
Οι απαντήσεις των ιατρών
Κύριο εύρημα της έρευνας, είναι η έντονη ανησυχία του ιατρικού κόσμου, τόσο για τη λειτουργία της Δημόσιας Υγείας, όσο και για τη δική του θέση, σε επίπεδο συνθηκών, αμοιβών και δυνατότητας να παρέχουν την ποιότητα υπηρεσιών που θα ήθελαν στους πολίτες.
Ειδικότερα:
.     το 60% των γιατρών εκτιμά ως αρνητικά και πολύ αρνητικά την πολιτική στο χώρο της υγείας τα τελευταία χρόνια ενώ το 24% θετικά.
 .   το 46% εκτιμά ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας τα τελευταία δύο χρόνια έχουν επιδεινωθεί και το 13% θεωρεί ότι βελτιώθηκαν
.    το 48% θεωρεί ότι ευθύνονται οι λανθασμένες πολιτικές για την επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας ενώ το 34% η οικονομική κρίση.
.    το 63% των γιατρών εκτιμά ότι ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα το ΕΣΥ μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για τον ασθενή .Ενώ το 25% θεωρεί ότι δεν υφίσταται κίνδυνος για τους ασθενείς.
.    το 64% των γιατρών του Δημόσιου τομέα θεωρεί ότι οι συνθήκες εργασίας, στα Δημόσια νοσοκομεία έχουν επιδεινωθεί , το 31% ότι είναι στάσιμες και το 4% ότι βελτιώθηκαν
  .  το 75% θεωρεί ότι οι αμοιβές των γιατρών στα Δημόσια νοσοκομεία επιδεινώθηκαν και το 23% ότι είναι στάσιμες
.    το 39% δυσκολεύεται να συντηρήσει το ιατρείο του
.    το 53% έχει σκεφθεί να φύγει στο εξωτερικό
Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας
..    το 64% των ιατρών του ιδιωτικού τομέα αξιολογεί αρνητικά το νέο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας και το 18% θετικά
    το 57% θεωρεί ότι το νέο σύστημα, θα οδηγήσει σε επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ενώ το 19% βελτίωση.
.    το 80% θεωρεί ότι το νέο σύστημα ,δεν προσφέρει αξιοπρεπείς αμοιβές και σωστές επαγγελματικές συνθήκες, για τους γιατρούς ενώ το 8% θεωρεί ότι προσφέρει.
.  το 72% των γιατρών του ιδιωτικού τομέα δεν θα συνεργαζόταν με το νέο σύστημα ενώ το 16% θα συνεργαζόταν

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ : ‘’ αποσυμφόρηση των φυλακών ‘’




















Με χρονικό όριο την ψήφιση του Νέου Ποινικού Κώδικα και σημαντικές εξαιρέσεις προτείνεται νομοθετικά η παράταση των έκτακτων μέτρων για την αποσυμφόρηση των φυλακών του νόμου 4489/2017. Ειδικότερα, αντιμετωπίζεται μ’ αυτό τον τρόπο το εκρηκτικό πρόβλημα της υπερπλήρωσης των φυλακών όπου σήμερα, στις κλειστές αντρικές φυλακές κρατούνται 1000 επιπλέον άνθρωποι, με σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια και την ανθρώπινη μεταχείριση των κρατουμένων αλλά και ορατό κίνδυνο διασυρμού της χώρας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Εισάγονται, ωστόσο, αυστηρότεροι όροι για την περίπτωση τέλεσης αδικήματος μετά την αποφυλάκιση, καθώς αν ο απολυθείς τελέσει αδίκημα και τιμωρηθεί με ποινή ενός έτους στα χρόνια που αντιστοιχούν στο υπόλοιπο της ποινής και κατ’ ελάχιστον τρία, θα εκτίεται αθροιστικά όλο το υπόλοιπο της αρχικής ποινής. Για ορισμένα, ωστόσο, αδικήματα ιδιαίτερης απαξίας και υψηλής επικινδυνότητας για την έννομη τάξη και την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου (π.χ. ανθρωποκτονία, βιασμό, ληστεία, σωματεμπορία, αποπλάνηση κλπ) διατηρείται η εξαίρεση εφαρμογής των διατάξεων αυτών ή ορίζεται ότι είναι δυνατή η κατ’ οίκον έκτιση με ηλεκτρονική επιτήρηση. Είναι βέβαια αυτονόητο ότι μόλις τεθεί σε ισχύ ο Νέος Ποινικός Κώδικας τέτοιες διατάξεις θα παύσουν να ισχύουν καθώς δεν θα χρειάζονται πια. Εξάλλου, επέρχονται διορθώσεις και συμπληρώσεις στη διάταξη του άρθρου 110Α του Ποινικού Κώδικα και ενισχύεται ο ρόλος του δικαστή, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα κατάχρησης με επίκληση της αναπηρικής ιδιότητας για την αποφυλάκιση. Αφενός καθίσταται δυνατό να διατάσσεται πραγματογνωμοσύνη, ακόμα και αν υπάρχει πιστοποίηση ΚΕΠΑ, αφετέρου γίνεται δυνατή η ανατροπή, οποτεδήποτε, αποφάσεων που έχουν κάνει δεκτές αιτήσεις αποφυλάκισης για λόγους υγείας, αν αυτές στηρίχθηκαν σε ψευδή ή πλαστά στοιχεία.Παράλληλα, τέλος, με τροπολογία, προωθείται η αύξηση των θέσεων κράτησης, μέσα από τη στελέχωση και λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος κράτησης 600 θέσεων, αυτού της Δράμας. Συγκεκριμένα συστήνονται 258 θέσεις όλων των κλάδων του προσωπικού οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της φυλακής, η κάλυψη των οποίων θα επιδιωχθεί αμέσως με σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Με τις ρυθμίσεις αυτές το Υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει μια ισορροπημένη αντεγκληματική πολιτική η οποία κατά την κράτηση εστιάζει στην ασφάλεια και την ανθρωπιστική μεταχείριση, ενώ μετά την αποφυλάκιση δίδει έμφαση στην επανένταξη και την προφύλαξη από την υποτροπή. Άλλωστε τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομία δείχνουν ότι, τα τελευταία χρόνια, στα σοβαρά εγκλήματα (π.χ. ανθρωποκτονίες, ληστείες, βιασμοί) καταγράφεται είτε μείωση είτε σταθεροποίηση.

Χρηματοδότηση της μελέτης του Κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα συμπεριλαμβανομένης της παρακαμπτήριας οδού Ηγουμενίτσας




















Στις 5 Οκτωβρίου 2018 από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση προϋπολογισμού 4.900.000,00€, για την ολοκλήρωση των σχεδίων του Έργου «Κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της παρακαμπτήριας οδού Ηγουμενίτσας». Το έργο εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Άξονα 1 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 (Interreg-IPA CBC Greece-Albania 2014-2020).Η περιμετρική οδός της Ηγουμενίτσας, μήκους 5 χλμ, περιλαμβάνει 2 σήραγγες C&C, 3 δίδυμες σήραγγες και 4 κόμβους. Το τμήμα "Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα", μήκους 20,5 χλμ., αποτελείται από 3 λωρίδες κυκλοφορίας και περιλαμβάνει 6 γέφυρες, 1 ενιαία σήραγγα και 7 υπόγειες διαβάσεις.Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ωριμότητας των παρεμβάσεων διασυνοριακής προσβασιμότητας αλλά και η αύξηση της ικανότητας διασυνοριακών υποδομών.Πρόκειται για ένα έργο εξέχουσας σημασίας, το οποίο θα συμβάλει στη βελτίωση της σύνδεσης των περιοχών με τους Πανευρωπαϊκούς Διαδρόμους, στην υποστήριξη του όγκου της κυκλοφορίας στη διασυνοριακή περιοχή, η οποία αυξάνεται σταθερά λόγω της έντονης δραστηριότητας των μικρών επιχειρήσεων και της αυξημένης εισροής τουριστών που παρατηρείται κυρίως το καλοκαίρι, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων λόγω της καλύτερης οδικής ασφάλειας.

Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δ. Ηγουμενίτσας  : ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ»






















Το τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δ. Ηγουμενίτσας ξεκινά το πρόγραμμα: "ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ" την   ΔΕΥΤΕΡΑ 8-10-2018 , σύμφωνα με το παρακάτω  πρόγραμμα:
ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ(έναρξη Δευτέρα 08-10-2018):
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-10 π.μ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (έναρξη Δευτέρα 08-10-2018)
ΔΕΥΤΕΡΑ -ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Α' ΤΜΗΜΑ: 16:30-17:30
Β' ΤΜΗΜΑ: 17:30-18:30
Γ' ΤΜΗΜΑ: 18:30-19:30
Οι γυναίκες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίσουν εκτός από την αίτηση συμμετοχής που θα δοθεί από την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και την ιατρική βεβαίωση συμμετοχής όπως έχουν ενημερωθεί από τον φορέα μας. Η παράδοση τους θα γίνεται στην Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στην προσέλευση του μαθήματος.  Τιμή συμμετοχής 10€ το μήνα.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   
 Πληροφορίες:   Τηλ. 2665360019 FAX : 2665360019 , Email:pakppo2@1345.syzefxis.gov.gr .
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ ,   Γεράσιμος Φουσέκης

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS










 





Συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, δύο μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη, την (07-10-2018) μετά τα μεσάνυκτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Β΄ Δελβινακίου, ένας 44χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 44χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε, προς το εσωτερικό της χώρας, δύο αλλοδαπούς, έναν 27χρονο και μία 35χρονη που συνόδευε και τα δύο ανήλικα παιδιά της, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 44χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 33χρονου για υπόθεση κλοπής Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση κλοπής
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος το μεσημέρι της 08-09-2018 στους Κωστακιούς Άρτας, αφαίρεσε από τη μίζα δίκυκλης μοτοσικλέτας κλειδιά ενώ στην συνέχεια αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να την αφαιρέσει.
Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών στην περιοχή του Κομποτίου Άρτας
Συνελήφθη, την (07-10-2018) αργά το βράδυ στην περιοχή του Κομποτίου Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.
Σύλληψη δύο ημεδαπών για μέθη στην Άρτα
Συνελήφθησαν, την (07-10-2018) μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, δύο ημεδαποί, ένας 39χρονος και μία 34χρονη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν Ι.Χ. Φορτηγό και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα αντίστοιχα, υπό την επίδραση οινοπνεύματος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: