ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : 3ος ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ { ΒΑΒΟΥΡΙ – ΠΗΓΕΣ ΛΑΓΚΑΒΙΣΤΑΣ }


Τηλεόραση :  εκεί που πηγαίνουν οι ταινίες όταν πεθαίνουν. ( Μπομπ Χόουπ )

…ΘΕΜΑΤΑ 23-04-2018


ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : 3ος ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ { ΒΑΒΟΥΡΙ – ΠΗΓΕΣ ΛΑΓΚΑΒΙΣΤΑΣ }



























Την Κυριακή 27 Μάϊου  2018 και ώρα 10;30 π.μ. η Δημοτική Αρχή Φιλιατών διοργανώνει τον 3ο Μικρό Μαραθώνιο ορεινής διαδρομής 16 χιλιομέτρων που ξεκινάει από την Τοπική Κοινότητα Βαβουρίου και τερματίζει στις πηγές Λαγκάβιστας. Προτού ο αγώνας δρόμου καταλήξει στις πηγές Λαγκάβιστας, περνάει από τις Τοπικές Κοινότητες Λια και Λίστα, σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, η οποία τυχαίνει να είναι και μια από τις ωραιότερες περιοχές του Δήμου μας, που αξίζει κανείς να την διαβεί και να την χαρεί. Οι αθλητές και οι Αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στον 3ο Μικρό μας Μαραθώνιο, θα έχουν φέτος   την τύχη να διαβούν και να απολαύσουν αρεντεύοντας την ιδιαίτερη αυτή διαδρομή που ελπίζουμε να τους μείνει αξέχαστη.Καλούνται όσοι πολίτες επιθυμούν να λάβουν μέρος στον εν λόγω Μαραθώνιο να δηλώσουν συμμετοχή στην αρμόδια υπάλληλο κ. Σταματία Σιούτη στο τηλέφωνο { 2664360171} από Δευτέρα έως Παρασκευή στις ώρες από 08:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. ή να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά στο κάτωθι email:  katsarispetros@gmail.com .Από την κεντρική πλατεία Φιλιατών, μπροστά από την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φιλιατών, θα ξεκινήσουν στις 27/05/2018 και ώρα 09;15 π.μ. τα λεωφορεία του δήμου που θα μεταβούν  με τους συμμετέχοντες Αθλητές και Αθλήτριες στην  τ. κ. Βαβουρίου που αποτελεί και την αφετηρία του εφετινού μας Μαραθωνίου.

ΥΠΑΑΤ : Τροποποίηση της πρόσκλησης των σχεδίων βελτίωσης





















Το ΥΠΑΑΤ ενημερώνει ότι υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) με σκοπό την ενσωμάτωση των αλλαγών που έχουν προέλθει από την τροποποίηση του θεσμικού του πλαισίου.Επιπλέον, με δεδομένο ότι σε πέντε Περιφέρειες της Χώρας παράλληλα με την προκήρυξη των σχεδίων βελτίωσης βρισκόταν σε ισχύ και πρόκληση υποβολής προτάσεων για το Υπομέτρο 6.1 (Νέοι Γεωργοί) προκειμένου να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι νέοι αγρότες και στην υποβολή προτάσεων ένταξης στα σχέδια βελτίωσης χορηγείται παράταση των ημερομηνιών υποβολής. Επομένως, ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων στα σχέδια βελτίωσης ορίζεται ως ακολούθως:
α) του πρώτου σταδίου της αίτησης, ορίζεται η 05/06/2018.
β) αιτημάτων για τη θεώρηση εγγράφων, τη χορήγηση βεβαιώσεων κ.λ.π. στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 18/06/2018.
γ) του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 05/07/2018.
δ) του φυσικού φακέλου ορίζεται η 20/07/2018.
Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο της τροποποίησης της πρόσκλησης θα βρείτε στις ιστοσελίδες www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr στις οποίες αναρτήθηκε η πρόσκληση.

Σε 184 δήμους της χώρας αρχίζει το σχολικό έτος 2018 – 2019 η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση 




















Aρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών. Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα γίνει, σε βάθος τριετίας, υποχρεωτική σε όλους τους δήμους και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των εκπαιδευτικών, των παιδαγωγών και των γονέων.Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, μετά από ομόφωνη θετική εισήγηση των Τριμερών Επιτροπών και των Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης σε εφαρμογή  του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018.Σύμφωνα με τον νόμο, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος και σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με  κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της τριμερούς Επιτροπής. Η Τριμερής  Επιτροπή αποτελείται από τους οικείους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προέδρους, τους οικείους Δημάρχους και τους Προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως μέλη.Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων χαιρετίζει τη συνεργασία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης με τους δημάρχους, τους  διευθυντές Εκπαίδευσης και τους εκπροσώπους των Συλλόγων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης  στη χώρα μας.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS

Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών 

























Κατασχέθηκαν περίπου δύο κιλά κάνναβης.Συνελήφθη, χθες (22-04-2018) το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από περιπολούντες αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 22χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ αναζητείται αλλοδαπός συνεργός του.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 22χρονος, ο οποίος οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, εμπλέκεται στη διακίνηση δύο δεμάτων με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2) κιλών και (46) γραμμαρίων, την οποία θα προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας.Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, η δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση  Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων
Συνελήφθη, την (20-04-2018) το πρωί στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι κατείχε παράνομα, σε επαγγελματικό χώρο ιδιοκτησίας του, ένα πιστόλι κρότου – αερίου, διαμετρήματος 9mm, με ενσωματωμένη γεμιστήρα που έφερε δεκατρία φυσίγγια.Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στο Καλπάκι
Συνελήφθη, την (20-04-2018) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης δύο ημεδαποί, μέλη κυκλώματος, που ενέχονται σε  περισσότερες από (30) διακινήσεις αλλοδαπών
Συνελήφθησαν, την (21-04-2018) στον Παραπόταμο και στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο μέλη κυκλώματος που ενέχονται σε πληθώρα περιπτώσεων διακινήσεων αλλοδαπών.Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 44 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων  σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράνομης μεταφοράς - προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 40χρονο υπήκοο Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες χθες  τα ξημερώματα οργάνωσαν την παράνομη μεταφορά και την περαιτέρω προώθηση στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, πέντε υπηκόων Αλβανίας (ηλικίας 30, 37, 48, 30 και 35 ετών), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.Συγκεκριμένα, ο 44χρονος ήταν επιφορτισμένος με τη μεταφορά των αλλοδαπών με Δ.Χ. αυτοκίνητο (ταξί), ιδιοκτησίας του στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας ενώ ο 49χρονος θα φρόντιζε την περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, μέσω της έκδοσης εισιτηρίων λεωφορείου.Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας θα αποκόμιζαν από την παραπάνω προώθηση, συνολικά το χρηματικό ποσό των (1500) ευρώ, που θα καταβάλλονταν στον 40χρονο υπήκοο Αλβανίας, μετά την άφιξη των αλλοδαπών στον τελικό τους προορισμό.Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι  η εν λόγω οργάνωση ενέχεται σε περισσότερες από (30) περιπτώσεις παράνομων διακινήσεων,  αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό μεγάλα οικονομικά οφέλη.  Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ιδιοκτησίας του 44χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, μία μη νόμιμη μετανάστρια
Συνελήφθη, την (20-04-2018) το πρωί στο 78ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 47χρονος υπήκοος Γερμανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά μίας μη νόμιμης μετανάστριας.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 47χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μία 34χρονη υπήκοο Συρίας, που συνόδευε και το ανήλικο παιδί της, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα. Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 47χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και το χρηματικό ποσό των (240) ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.
Συνελήφθη 49χρονος υπήκοος Αλβανίας, για απόπειρα κλοπής από σπίτι ηλικιωμένης στα Κτίσματα Ιωαννίνων
Συνελήφθη, την (20-04-2018) το μεσημέρι στα Κτίσματα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, ένας 49χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής από σπίτι ηλικιωμένης στα Κτίσματα Ιωαννίνων.Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο 49χρονος εισήλθε σε μονοκατοικία 76χρονης ημεδαπής στα Κτίσματα Ιωαννίνων με σκοπό την κλοπή, πλην όμως έγινε αντιληπτός από την παθούσα και τράπηκε σε φυγή χωρίς να αφαιρέσει κάτι.Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 49χρονο δράστη να κινείται πεζός στην παραπάνω περιοχή και τον συνέλαβαν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: