ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δωρεά της εταιρείας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας



Η ζωή είναι μια φάρσα που πρέπει να την υπομείνουν όλοι. :  ( Αρθούρος Ρεμπώ )


…ΘΕΜΑΤΑ …15-02-2018


Δωρεά της εταιρείας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας
























Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά την εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. για την γενναιόδωρη προσφορά της στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας, δωρίζοντας την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, 292 κιλά τυρί φέτα και 480 τεμάχια γιαούρτι. Η ευγενική προσφορά της γνωστής Αγροτικής Βιομηχανίας Γάλακτος Ηπείρου υπογραμμίζει το ανθρώπινο πρόσωπο της εταιρείας, αλλά και την ευαισθητοποίηση της απέναντι στους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Δημήτρης Πάκος δήλωσε σχετικά: «Μεταφέροντας και τα συναισθήματα ευγνωμοσύνης των δεκάδων ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας, επιθυμώ δημόσια να ευχαριστήσω τη Διοίκηση της εταιρείας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. για αυτή τη γενναιόδωρη και συγκινητική προσφορά. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να χαρίζουμε το χαμόγελο σε όλο και περισσότερες οικογένειες και ευχόμαστε το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο να υποστηριχθεί και από άλλες μεγάλες εταιρείες τροφίμων δημιουργώντας έτσι ένα διευρυμένο δίκτυο αλληλεγγύης».

H ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας κοντά στους ηλικιωμένους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του χωριού...




















H ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας βρέθηκε κοντά στους ηλικιωμένους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του χωριού, που καλύπτει και τις γειτονικές περιοχές.  Πέρα από την καθιερωμένη κοπή αγιοβασιλόπιτας, διανεμήθηκαν στα μέλη και στο προσωπικό του ΚΗΦΗ, που δείχνει ιδιαίτερο ζήλο για τη διευκόλυνση των γερόντων, ξύλινες εικόνες του αγίου Μηνά, καθώς και αντίτυπα από εποικοδομητικό βιβλίο. Ο εφημέριος της ενορίας π. Ηλίας Μάκος (πρεσβύτερος-θεολόγος) απηύθυνε σύντομες σκέψεις προς τους ηλικιωμένους, τονίζοντας ότι έχουμε χρέος να ενδιαφερόμαστε για τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που είναι κομμάτι από τον εαυτό μας και στα γόνατά τους έχουμε κλάψει ή έχουμε χαρεί. Να σημειωθεί ότι  στην προοπτική της Αγίας Γραφής, καθώς και στους χαριτωμένους βίους των αγίων μας, η  γεροντική ηλικία επαινείται και τιμάται και θεωρείται στεφάνι καυχήσεως και δόξας.  Αυτό φυσικά δεν σημαίνει διόλου ότι παραβλέπεται το αναμφισβήτητο γεγονός ότι το «γήρας είναι όντως δεινόν», διότι «ουκ έρχεται μόνον». Και επίσης ότι «αι ημέραι των ετών ημών εν αυτοίς εβδομήκοντα έτη, εάν δε εν δυναστείαις, ογδοήκοντα έτη και το πλείον αυτών κόπος και πόνος…» . Εν τούτοις  η Εκκλησία μας θεωρεί τα γηρατειά την πιο σπουδαία ηλικία! Γιατί οι γέροντες  είναι  φορείς της παραδόσεως, των αξιών της ζωής,  των ηθών και εθίμων, που τα παραδίδουν από γενεά σε γενεά. Εξ άλλου αναγνωρίζουμε ότι με τους δικούς τους μόχθους, θυσίες και στερήσεις, δάκρυα και στεναγμούς, εμείς ανδρωθήκαμε, αποκατασταθήκαμε και αναδειχθήκαμε σε όλα τα επίπεδα. Και εκφράζοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη μας, τοποθετούμε τα στεφάνια μας στις δικές τους λευκασμένες κεφαλές…
Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης


Ξεκινάει η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή των δικαιούχων στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)











 









Ξεκινάει αύριο Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή των δικαιούχων στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Η διαχείριση της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot/. Οι ενδιαφερόμενοι θα χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων, TAXISnet, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν την αίτηση.Δημιουργούνται δύο κατηγορίες δικαιούχων ΚΟΤ: Η πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ Α) αφορά στους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι έχουν έκπτωση έως 70% στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Στη δεύτερη κατηγορία (ΚΟΤ Β) που αφορά τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος η έκπτωση φτάνει το 35%. Η πλατφόρμα θα έχει δυο διαφορετικά πεδία για τις αιτήσεις ανάλογα με την κατηγορία. Αύριο, Πέμπτη, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ Α), ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία και για τη δεύτερη (ΚΟΤ Β). Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος μέχρι την 30η Απριλίου, κατά την οποία όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν το χρόνο να υποβάλουν τη νέα αίτηση ένταξης, με βάσει τα νέα στοιχεία, ακόμα κι αν υπάγονται ήδη στο ΚΟΤ.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS















Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (14-02-2018) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (68) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις απόπειρας κλοπής σε γραφεία συνεταιρισμού και σε εκκλησία στην Ηγουμενίτσα
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις υποθέσεις απόπειρας κλοπής σε γραφεία συνεταιρισμού και σε εκκλησία στην Ηγουμενίτσα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος,  κατά το χρονικό διάστημα από 05 έως 10-02-2018 στην Ηγουμενίτσα, αποπειράθηκε δύο φορές να διαρρήξει γραφεία συνεταιρισμού προκαλώντας φθορές στις πόρτες ενώ παραβίασε δώμα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Σύλληψη 47χρονου ημεδαπού στο Καλπάκι Ιωαννίνων, για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπού στο εσωτερικό της Χώρας
Συνελήφθη, χθες (14-02-2018) αργά το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 47χρονος ημεδαπός, για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας ενός αλλοδαπού, μη νόμιμου μετανάστη.Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο Καλπάκι Ιωαννίνων, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  με οδηγό τον 47χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά ενός 30χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν δικαιολογητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα. Κατασχέθηκαν:
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά
           το χρηματικό ποσό των (230) ευρώ
           τρία κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.
Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα σε Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς
Συνελήφθη, χθες (14-02-2018) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε μετά από διαβατηριακό έλεγχο, σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και ένταλμα βίαιης προσαγωγής του Ανακριτή Πρωτοδικείου Νάξου, για ληστεία, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και απείθεια.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.






Δεν υπάρχουν σχόλια: