ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τροπολογία ΥΠΕΣ για την αύξηση του ποσού επιχορήγησης δήμων για εξόφληση οφειλών





Δεν θα βρεις την ποίηση πουθενά, αν δεν κουβαλάς λίγη μαζί σου. : ( Ζοζέφ Ζουμπέρ )


…ΘΕΜΑΤΑ …19-02-2018


Τροπολογία ΥΠΕΣ για την αύξηση του ποσού επιχορήγησης δήμων για εξόφληση οφειλών






















Ψηφίσθηκε χθες στην Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία τροποποιούνται διατάξεις του άρθρου 48 του ν.4456/2017 σχετικά με τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών των Δήμων από τα χρηματικά διαθέσιμα του Προγράμματος Αυτοδιοίκηση – Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ)». Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και λοιπές διατάξεις». Ειδικότερα, με την τροπολογία ρυθμίζονται τα εξής θέματα: Διπλασιάζεται (από 30 εκατ. ευρώ σε 60 εκατ. ευρώ) το συνολικό ποσό των χρηματικών διαθέσιμων του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών «Λογαριασμός Εξυγίανσης των ΟΤΑ», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με το οποίο χρηματοδοτούνται οι Δήμοι για την εξόφληση υποχρεώσεων, που προέρχονται από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων.Η εφαρμογή του Προγράμματος ΑΚΣΙΑ μέχρι σήμερα έχει αποδειχτεί εξαιρετικά επιτυχής, με πολύ θετικά αποτελέσματα αφενός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία ελαφρύνεται από απρόβλεπτες και ασφυκτικές οικονομικές υποχρεώσεις, που ανατρέπουν την ομαλή εκτέλεση των προϋπολογισμών της, αφετέρου για την οικονομία εν γένει, καθόσον εξοφλούνται συναλλασσόμενοι και πιστωτές των ΟΤΑ, για υπηρεσίες που τους έχουν ήδη παράσχει και τελικώς συνδέονται με το περιεχόμενο και την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΥΛΩΝΑΣ κ. ERVIS MOCKA ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ























Στις 16/02/2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30:00 π.μ. ο Περιφερειάρχης Αυλώνας, κ. ERVIS MOCKA,  της γείτονάς Αλβανίας επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Φιλιατών και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με σκοπό την συνεργασία των όμορων δήμων Φοινίκι & Κονίσπολις καθώς και της ίδιας της Περιφέρειας με το Δήμο μας.


ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS

Συνελήφθη στο Κομπότι Άρτας,29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μεγάλη ποσότητα κάνναβης 























Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη  στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής, και ένας 23χρονος ομοεθνής του, ο οποίος είχε ενοικιάσει και παραχωρήσει το παραπάνω αυτοκίνητο, προκειμένου χρησιμοποιηθεί στη μεταφορά των ναρκωτικών .Βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος (98) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (161.031) γραμμαρίων .Συνελήφθησαν, σήμερα (18-02-2018), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση. Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 29χρονο δράστη σήμερα τα ξημερώματα στην Ιόνια Οδό να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο με κατεύθυνση το Αντίρριο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και λίγο αργότερα, στο ύψος του Κομποτίου Άρτας, το όχημα εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί ο 29χρονος. Σε έρευνα που ακολούθησε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο εσωτερικό του -98- ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης ενώ το συνολικό βάρος της κάνναβης που κατασχέθηκε είναι (161) κιλά και (31) γραμμάρια.Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας προέκυψε ότι το παραπάνω αυτοκίνητο είχε ενοικιάσει και παραχωρήσει στον 29χρονο συλληφθέντα, 23χρονος ομοεθνής του, ο οποίος συνελήφθη στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αγίου ΠαντελεήμοναΤο παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Τρίτη (20-02-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (21-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (22-02-2018)    και    ώρες    από     18:00  έως   01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (23-02-2018)   και  ώρες    από  08:00  έως  15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Σάββατο    (24-02-2018)   και   ώρες   από    08:00   έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.
Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις απόπειρας κλοπής σε γραφεία συνεταιρισμού και σε εκκλησία στην Ηγουμενίτσα
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις υποθέσεις απόπειρας κλοπής σε γραφεία συνεταιρισμού και σε εκκλησία στην Ηγουμενίτσα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος,  κατά το χρονικό διάστημα από 05 έως 10-02-2018 στην Ηγουμενίτσα, αποπειράθηκε δύο φορές να διαρρήξει γραφεία συνεταιρισμού προκαλώντας φθορές στις πόρτες ενώ παραβίασε δώμα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, άλλες (41) υποθέσεις εξαπάτησης επαγγελματιών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης σχετικά με την πλήρη εξακρίβωση της δράσης εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε επαγγελματίες την περιοχή των Ιωαννίνων, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, άλλες (41) υποθέσεις εξαπάτησης επαγγελματιών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.Μετά την πρόσφατη διακρίβωση της εγκληματικής δράσης τριμελούς ομάδας ημεδαπών, που εξαπατούσαν επαγγελματίες στην περιοχή των Ιωαννίνων με το πρόσχημα της ανανέωσης ετήσιας συνδρομής τους σε επαγγελματικό οδηγό (σχετικό το από 13-02-2018 Δελτίο Τύπου μας), συμπληρωματικά, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ανακοινώνονται τα παρακάτω: Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας,  προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 26-01-2018 έως 10-02-2018, με την ίδια μεθοδολογία και συγκεκριμένα με το πρόσχημα της ανανέωσης ετήσιας συνδρομής σε επαγγελματικό κατάλογο, κατάφεραν να εξαπατήσουν άλλους (41) επαγγελματίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά. Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων με σκοπό τη διερεύνηση της δράσης τους και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε σε βάρος 85χρονης ημεδαπής, στην Άρτα
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία .Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε σε βάρος 85χρονης ημεδαπής, στην Άρτα. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη ληστείας. Ειδικότερα, την 11-01-2017 μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, ο 33χρονος μαζί με έναν ακόμα συνεργό του που αναζητείται, διέρρηξαν μπαλκονόπορτα οικίας 1ου ορόφου και αφού ακινητοποίησαν 85χρονη ημεδαπή, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν προσωπικά έγγραφα και χρηματικό ποσό. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα
Συνελήφθησαν, χθες (15-02-2018) το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, τέσσερις υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 46, 40, 48 και 46 ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής περιπολίας, εντοπίστηκαν οι τέσσερις άνδρες να κινούνται πεζοί και κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα διαμονής.Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Δελβινακίου.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές στην Άρτα, για κλοπή
Συνελήφθησαν, χθες (15-02-2018) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαπές, ηλικίας 26 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν, διότι χθες το μεσημέρι  στην πόλη της Άρτας, αφαίρεσαν από εξωτερικό χώρο σούπερ μάρκετ, δύο τσάντες που περιείχαν τρόφιμα και διάφορα προϊόντα, τις οποίες είχε εναποθέσει προσωρινά 50χρονη ημεδαπή. Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: