ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Επιλογή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στην e Twinnng δράση για το STEM



Μην ψάχνεις το γιατί -στην αγάπη δεν υπάρχει γιατί ούτε λογική ούτε εξήγηση ούτε λύση.: ( Αναΐς Νιν )

                                                                                                                                              
…ΘΕΜΑΤΑ …08-01-2018


Επιλογή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στην e Twinnng δράση για το STEM




















Έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε ότι το Α΄ Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας ανήκει στην ομάδα των 25 Δημοτικών Σχολείων σε πανελλαδικό επίπεδο, που επιλέχτηκαν, για να συμμετάσχουν στην e Twinnng δράση για το STEM.Τα επιλεγμένα σχολεία θα λειτουργήσουν προσανατολισμένα στη STEM μεθοδολογία για τους εκπαιδευτικούς των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, των Μαθηματικών και της Πληροφορικής για την υλοποίηση ανάλογων σχεδίων eTwinning. Η μέθοδος STEM παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.Ο σκοπός της δράσης είναι η εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με τη συναρπαστική εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (STEM) πρακτικά, δίχως θεωρίες και περιττή ορολογία, και μέσω μεθόδων ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων εφευρετικότητας, αλγοριθμικών & προγραμματιστικών προτύπων και επίδειξης ομαδικού πνεύματος.Τα ωφελούμενα σχολεία θα λάβουν ανάλογο εξοπλισμό με σκοπό την αξιοποίησή του για τη δημιουργία ανάλογων projects, προσανατολισμένα στη μέθοδο STEM.
O Διευθυντής του σχολείου  : Κύλλας Γεώργιος

Συνεργασία του Δήμου Ηγουμενίτσας με την Ε.Ε.Τ.Α.Α για την ανασυγκρότηση - αναβάθμιση των προνοιακών Δομών






















Με απώτερο στόχο την αναβάθμιση των προνοιακών Δομών, ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποφάσισε την θεσμική συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α). Η Ε.Ε.Τ.Α.Α ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Αυτοδιοίκησης συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό, ωρίμανση και διαχείριση έργων και προγραμμάτων, αλλά και στην οργάνωση, διοίκηση, προγραμματισμό κοινωνικής πολιτικής, κατάρτιση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού. Επίσης δραστηριοποιείται στην υλοποίηση έργων χρηματοδοτούμενων από Ταμειακά και Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, αλλά και στην υλοποίηση έργων πιλοτικού χαρακτήρα κατ’ εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων που προκηρύσσονται και χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. Από το 2011 η Ε.Ε.Τ.Α.Α είναι ενδιάμεσος φορέας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ με 156 έργα από Δήμους όλης της χώρας.Το ανθρώπινο δυναμικό της Ε.Ε.Τ.Α.Α αποτελείται από εξειδικευμένους επιστήμονες με πλούσια εμπειρία σε θέματα τοπικής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης, κοινωνικής πολιτικής και ανθρωπίνων πόρων, πολιτισμού, τουρισμού και περιβάλλοντος, πληροφορικής και τεχνολογικών εφαρμογών οργάνωσης και διοίκησης. Με την συνεργασία του αυτή, ο Δήμος Ηγουμενίτσας επιδιώκει :
           Την παροχή τεχνικής και επιστημονικής υποστήριξης εκ μέρους της Ε.Ε.Τ.Α.Α σε επιμέρους δράσεις που αναπτύσσει η Δημοτική Αρχή σε θέματα Προνοιακής Πολιτικής.
           Την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και χρηματοδότησης επί μέρους δράσεων.
           Την επιμόρφωση του Ανθρωπίνου Δυναμικού των δομών του Δήμου.
           Την ανασυγκρότηση - αναβάθμιση των προνοιακών Δομών που ήδη λειτουργούν και είναι:
1.         Δέκα (10) παιδικοί σταθμοί
2.         Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
3.         Τρία (3) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.
4.         Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η) .
5.         Κέντρο Κοινότητας.
6.         Κοινωνικό Παντοπωλείο.
7.         Κοινωνικό Φαρμακείο.
8.         ΚΕΠ Υγείας.
9.         Κοινωνικό Φροντιστήριο.
10.       Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η).
11.       Πρόγραμμα Στέγασης και επανένταξης.
12.       Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος για την συνεργασία αυτή προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την απόφαση συνεργασίας που έλαβε το Δ.Σ με την Ε.Ε.Τ.Α.Α, καθώς θεωρώ ότι μόνο οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτή. Στοχεύοντας στην αναβάθμιση των υφισταμένων προνοιακών δομών μας , αλλά και στην δημιουργία νέων για τον πολίτη η συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α. ήταν επιβεβλημένη καθώς η εξειδίκευση τους σε θέματα τοπικής ανάπτυξης θα μας βοηθήσει στην διαχείριση έργων κοινωνικής πολιτικής.»
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Αποπληρωμή δικαστικών αποφάσεων και διαταγών πληρωμής του Δήμου Ηγουμενίτσας


















 





Σε συνέχεια της προσπάθειας του Δήμου Ηγουμενίτσας για οικονομική εξυγίανση και αποπληρωμή των οφειλών του προς τρίτους, ο Δήμος μας επιχορηγήθηκε για την αποπληρωμή δικαστικών αποφάσεων και διαταγών πληρωμής με ποσά των 38.552,00€ και 133.587,42€, δυνάμει των με αριθμούς 37269/02-11-2017 και 41122/29-11-2017 αποφάσεων του Υπουργού Εσωτερικών.
Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών , Παναγιώτα Σούρλα

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Θεσπρωτίας :   κήρυξη 24ωρης

























Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Θεσπρωτίας στην συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 4 Γενάρη 2017 αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που θα περιέχει εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα και ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για το κλείσιμο της «3ης αξιολόγησης», με τους συνεταίρους της, το ΔΝΤ, την ΕΕ.Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει στο «γύψο» τους αγώνες και τη δράση των συνδικάτων.Η ψήφιση της τροπολογίας, για την αυτόφωρη διαδικασία όσων αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, δίνει τη σκυτάλη στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και ανοίγει δρόμο για τη ψήφιση των νέων αντεργατικών μέτρων.Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όλοι αυτοί απαιτούν σιγή στους χώρους δουλειάς για να μπορούν να εδραιώσουν και να μεγαλώνουν την κερδοφορία τους.
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά η σύμπνοια και ο κοινός βηματισμός του μαύρο μετώπου κυβέρνησης-εργοδοσίας αλλά και των κομμάτων που έχουν ψηφίσει με χέρια και με πόδια όλα τα μνημόνια, των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), που αποτελούν τον πιο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι δυνάμεις αυτές απέρριψαν με μια φωνή την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης "αξιολόγησης", που παράλληλα βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία.
Καλούμε τα σωματεία και  όλους τους εργαζόμενους του Νομού να πάρουν απόφαση και να οργανώσουν την απεργία σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
Να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες, τις Γενικές τους Συνελεύσεις, τις συσκέψεις, τις συγκεντρώσεις. Κάθε τόπος δουλειάς να γίνει πυρήνας δράσης και αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές, αλλά και με την πάλη μας οι προηγούμενες να καταργηθούν.
Κανένας εργάτης, κανένας άνεργος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς. Μόνο η οργανωμένη πάλη και ο διεκδικητικός αγώνας του εργαζόμενου λαού, μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.
Θα απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά και στην πράξη θα τσακίσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τους νόμους που βάζουν τη ζωή μας στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σύλληψη φυγόποινου στα Ιωάννινα




















Συνελήφθη, σήμερα (08-01-2018) μετά τα μεσάνυκτα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, φυλάκισης τεσσάρων ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σύλληψη αλλοδαπής για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων



















Συνελήφθη, χθες (07-01-2018) μετά τα μεσάνυκτα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, μία 22χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 22χρονη, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εισόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, αλβανικό διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου, το οποίο κατασχέθηκε. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: