ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Παράταση καταβολής μισθώματος για τις κατανεμημένες επιλέξιμες βοσκήσιμες γαίες του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2016 και για το έτος 2017



Όταν ήμουν στη σχολή κινηματογράφου, έλεγαν ότι όλες οι καλές ταινίες χαρακτηρίζονταν από ένα είδος χιούμορ :  ( Λαρς φον Τρίερ )

                                                                                                                                              
…ΘΕΜΑΤΑ …11-01-2018


Παράταση καταβολής μισθώματος για τις κατανεμημένες επιλέξιμες βοσκήσιμες γαίες του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2016 και για το έτος 2017























Ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους του Δήμου Ηγουμενίτσας ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2056/140051 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ιωάννη Τσιρώνη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β΄ 4642/29-12-2017:
1.         Οι οφειλές που προκύπτουν από την κατανομή του έτους 2016 καθώς και την κατανομή του έτους 2017 καταβάλλονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2018. Στη περίπτωση μη καταβολής του ποσού, η αρμόδια ΔΑΟΚ της Περιφέρειας προχωρά στη σύνταξη χρηματικού καταλόγου, ο οποίος συνοδεύεται από περιληπτική Κατάσταση Βεβαίωσης Οφειλής και τον αποστέλλει στην αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) του υπόχρεου, προκειμένου αυτή να προχωρήσει στην ταμειακή βεβαίωση του χρέους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 356/1974 «Περί Κωδικός Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (Α’ 90), όπως ισχύει.
2.         Για το έτος 2018, η Επιτροπή Ελέγχου Χωροταξικής Ορθότητας ξεκινάει το έργο της στις 16 Φεβρουαρίου και το ολοκληρώνει έως τις 15 Απριλίου.
Η καταβολή του μισθώματος εξακολουθεί να γίνεται καταθέτοντας το τίμημα σε κάποιον από τους παρακάτω αναφερόμενους λογαριασμούς της Περιφέρειας Ηπείρου:
. GR5301724070005407072544367        στην Τράπεζα Πειραιώς
. GR2302607080000950200790007        στην Eurobank
Προσοχή! Κατά την κατάθεση του τιμήματος σε κάποιον από τους παραπάνω λογαριασμούς για να μπορεί να ταυτοποιηθεί η πληρωμή, θα πρέπει απαραίτητα να αναγράφεται ως αιτιολογία η ταυτότητα (δεκαψήφιος κωδικός) της αντίστοιχης μίσθωσης/οφειλής για την οποία γίνεται η πληρωμή.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον 3ο όροφο του Δημαρχείου στην κ. Καννά ή να τηλεφωνείτε στο 2665361233.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ














Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου με διακριτικό τίτλο: «THEMATIC TOURISM DEVELOPMENT THROUGH THE PRESERVATION OF POLYPHONIC MUSIC, UNIQUE ELEMENT OF THE CROSS-BORDER CULTURAL HERITAGE» - «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ» και ακρωνύμιο «POLYPHONIA» του Προγράμματος INTERREG IPA II Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία 2014 -2020» του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Προώθηση της Τοπικής Οικονομίας» και του Ειδικού Στόχου 2.1 «Διατήρηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων, ως προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη της Διασυνοριακής περιοχής» .Τους εκπροσώπους των εταίρων εκ μέρους της ΠΕΔ Ηπείρου καλωσόρισε ο κ. Κων/νος Καψάλης – Δήμαρχος Πωγωνίου και μέλος του ΔΣ, τονίζοντας ότι η πολυφωνική μουσική αποτελεί δίαυλο πολιτισμού και μοχλό ανάπτυξης των περιοχών μας. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των κοινών στόχων, των δραστηριοτήτων και των ενεργειών από τον Σύμβουλο Ανάπτυξης της ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Νικόλαο Δέσκα.Το έργο ξεκινάει από 01.01.2018, έχει διετή διάρκεια και συμμετέχουν οι:
           ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ – Επικεφαλής έργου
           Δήμος ΠΩΓΩΝΙΟΥ – Εταίρος
           Δήμος ΔΕΡΟΠΟΛΗΣ – Εταίρος
           Περιφέρεια ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ – Εταίρος
           Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικού Πολιτισμού ΑΥΛΩΝΑΣ –  Εταίρος
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει στην ευθύνη της την διάσωση, διατήρηση και  ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τευχίδιο ἀπό τήν ἐνορία Κεστρίνης γιά τήν ἱστορία τοῦ χωριοῦ…
























Τευχίδιο κυκλοφόρησε ἡ ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτία, προκειμένου νά καταγραφοῦν καί νά διασωθοῦν βασικά στοιχεῖα τῆς ἱστορίας τοῦ χωριοῦ. Μέσα ἀπό  τήν ἀναζήτηση πηγῶν, ἀλλά καί μέσα ἀπό  τίς μαρτυρίες κατοίκων, συγκεντρώθηκαν σέ μιά μικρή ἔκδοση (μέ τή μορφή ἡμερολογίου) πληροφορίες γιά τήν ὀνομασία τοῦ χωριοῦ (Κεστρίνη σήμερα, Σκουπίτσα παλαιότερα), γιά τήν προέλευση τῶν κατοίκων, γιά τήν ἀνάπτυξη του χωριοῦ κ.λπ. Στό ἐξώφυλλο ὑπάρχει φωτογραφία τῆς Κεστρίνης κατά τά τέλη τῆς δεκαετίας του 1960, ἐνῶ τό ὀπισθόφυλλο ἔχει δύο φωτογραφίες.  Μία ἀπό τά ἐγκαίνια τοῦ δημοτικοῦ σχολείου στίς ἀρχές τῆς δεκαετίας του 1970 καί μία πολύτεκνη παραδοσιακή οἰκογένεια τοῦ χωριοῦ φωτογραφημένη τό 1962. Μεταξύ ἄλλων ἀναφέρεται: «…Πότε ἀκριβῶς μετακινήθηκαν στή Σκουπίτσα οἱ πρόγονοι τῶν σημερινῶν κατοίκων δέν μπορεῖ νά καθοριστεῖ μέ χρονολογική ἀκρίβεια. Ἐκφράζονται, χωρίς νά εἶναι εὔκολο να τεκμηριωθοῦν ἱστορικά, ἀπόψεις ὅτι τό χωριό κατοικήθηκε πολύ νωρίτερα ἀπό τό 1800. Κατά ἄλλους,  μέ δεδομένο ὅτι ἡ παλαιότερη ἐκκλησία  ἔχει ὡς ἔτος ἵδρυσης τό 1850, πιθανολογεῖται νά ἐγκαταστάθηκαν στό χωριό ἐκείνη τήν περίοδο ἤ λίγο νωρίτερα… Σύμφωνα μέ μαρτυρίες, τό 1899 λειτουργοῦσε δημοτικό σχολεῖο, πού ἀριθμοῦσε τριάντα μαθητές καί τό ὁποῖο σταμάτησε νά λειτουργεῖ τά τελευταῖα χρόνια... Οἱ Κεστρινιῶτες κατά κοινή ὁμολογία εἶναι φιλοπρόοδοι καί δημιουργικοί ἄνθρωποι, ἐμφανίζουν δυναμική ἀνέλιξης καί διαθέτουν συγκροτημένη καί ὁλοκληρωμένη πολιτιστική ταυτότητα.  Διατηροῦν τά ἤθη καί τά ἔθιμα τοῦ παρελθόντος, τίς ἀρχές καί τίς ἀξίες τῆς Ἑλληνορθόδοξης παράδοσης καί πνευματικότητας, βάσει τῶν ὁποίων γαλουχοῦνται οἱ νεότερες γενιές».
Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ανακοινώνει την ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΤΑΤΑΣ προς όλες τις Τρίτεκνες Οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο Σύλλογό μας
























Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο Ισόγειο του Γραφείου του Συλλόγου μας (Κτίριο Ε.Ι.Ν. -Παλιά Μαθητική Εστία - 28ης Οκτωβρίου 11, Ηγουμενίτσα.Μέρες και ώρες διανομής:
 Σάββατο 13 - 01 - 2018............11:00 έως 13:00
Κυριακή  14 - 01 - 2018............11:00 έως 13:00
Δευτέρα  15 - 01 - 2018............10:00 έως 12:00 και 19:00 έως 20:00
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1. Η κάρτα του Συλλόγου μας θεωρημένη για το έτος 2017.
2. Αστυνομική ταυτότητα.
Εκ του Δ. Σ.
(Οι προς διανομή πατάτες είναι προσφορά των κ.κ. Σοφία & Περικλή Παλαιοπάνος, τους οποίους το Δ.Σ. του συλλόγου και ευχαριστεί δημόσια.).

Δωρεές προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας






















Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Δημήτριος Πάκος, μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
« Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι ευαισθητοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν άμεσα κατά τις ημέρες των γιορτών, προκειμένου να μαζευτούν τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για τους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας, ώστε να περάσουν και αυτοί με αξιοπρέπεια όμορφες γιορτές. Ειδικότερα θέλω να ευχαριστήσω τους:
- Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας
- Δικηγορικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας 
- Επιμελητήριο Ηγουμενίτσας
- ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας
- Μαθητές του Α Γυμνάσιου Ηγουμενίτσας και του Α Λυκείου Ηγουμενίτσας
- Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου
- Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας
- Ζαχαροπλαστεία και φούρνους του Δήμου Ηγουμενίτσας,
- Σούπερ Μάρκετ ΞΕΝΟΣ και LIDL.
Επίσης όλους τους πολίτες που συνεισέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, καθώς και εκείνους που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Εύχομαι να συνεχιστεί από όλους μας η ευγενική προσφορά αγαθών και να μην αρκεστούμε μόνο κατά την περίοδο των εορτών. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο περιμένει κάθε προσφορά αγάπης, μικρή ή μεγάλη, καθημερινά 07:00 – 15:00 στο Γραφείο του στο Κτίριο ΕΙΝ.  Ευχαριστούμε πολύ !  » .

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Πήγαν για Μαλλί …. και βγήκαν κουρεμένοι
Εξαρθρώθηκαν δυο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν αντίστοιχα στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και στη διενέργεια παράνομων ανασκαφών, προς ανεύρεση αρχαιοτήτων






























Μετά από ευρεία επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα, μέλη των οργανώσεων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και 51χρονος ημεδαπός, ηγετικό στέλεχος και των δύο ομάδων.Ο 51χρονος συντόνιζε ανεξάρτητα και παράλληλα τις δύο οργανώσεις ενώ μέρος των κερδών που αποκομίζονταν από τη διακίνηση των ναρκωτικών, χρησιμοποιούνταν για τη χρηματοδότηση  των παράνομων ανασκαφών.Σε βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της παράβασης της Νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της παράβασης της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών και περί όπλων.Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, οχήματα και υπαίθριους χώρους, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα κοκαΐνης, νομίσματα, λίθοι, εκρηκτική ύλη, οχήματα, χρηματικό ποσό και καραμπίνα.Εξαρθρώθηκαν, στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δυο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν αντίστοιχα στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και στη διενέργεια παράνομων ανασκαφών, προς ανεύρεση αρχαιοτήτων.Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (10-01-2018), στο Καναλλάκι και την Πάργα Πρέβεζας, στο Μεσολόγγι, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και στον Πλάτανο Ημαθίας, συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) μέλη των  εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και το κοινό αρχηγικό στέλεχος.Οι συλλήψεις των δραστών είναι αποτέλεσμα επιχείρησης, την οποία οργάνωσε και υλοποίησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου και του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:
           ημεδαπό, ηλικίας 51 ετών, ηγετικό στέλεχος και των δύο οργανώσεων,
           πέντε ημεδαπούς (τέσσερις άνδρες, ηλικίας 44, 43, 26 και 21 ετών και μία γυναίκα, ηλικίας 78 ετών) καθώς και μία 46χρονη υπήκοο Αλβανίας, στελέχη της πρώτης οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών,
           οκτώ ημεδαπούς άνδρες (ηλικίας 69, 62, 34, 40, 43, 37, 34 και 39 ετών), στελέχη της δεύτερης οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη διενέργεια παράνομων ανασκαφών.
Σε βάρος των μελών των οργανώσεων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της παράβασης της Νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της παράβασης της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών και περί όπλων.Επίσης, στην υπόθεση της πρώτης εγκληματικής ομάδας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εμπλέκονται ακόμη (21) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από τα μέλη της οργάνωσης.Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, κατά την οποία αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν, εξακριβώθηκε η εσωτερική δομή και διακριβώθηκε η δράση των δύο οργανώσεων, οι οποίες λειτουργούσαν αυτοδύναμα και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017.Επιπλέον, εξακριβώθηκε ο κεντρικός και καθοδηγητικός ρόλος του κοινού ηγετικού στελέχους, η ιεραρχική σχέση των μελών, ο περιφερειακός ρόλος των υπολοίπων μελών καθώς επίσης, ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης (modus operandi) τους.Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 51χρονος αρχηγός συντόνιζε ανεξάρτητα και παράλληλα τις δύο οργανώσεις ενώ μέρος των κερδών που αποκομίζονταν από τη διακίνηση των ναρκωτικών στο πλαίσιο δράσης της πρώτης οργάνωσης, χρησιμοποιούνταν και για τη χρηματοδότηση και τις λειτουργικές ανάγκες της δεύτερης εγκληματικής ομάδας.Σε ό,τι αφορά την πρώτη εγκληματική οργάνωση,  διαπιστώθηκαν από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών τα παρακάτω:
           οι συλληφθέντες άνδρες της οργάνωσης, υπό την καθοδήγηση και κατά περίπτωση την ενεργό συμμετοχή του 51χρονου αρχηγού,   διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης στους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, φροντίζοντας παράλληλα για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών σε υπαίθριους χώρους (καβάντζες)
           οι συλληφθείσες γυναίκες της οργάνωσης παρείχαν συνδρομή κατά περίπτωση είτε με τη μορφή αποθήκευσης – παρασκευής των συσκευασιών κοκαΐνης (φιξάκια) είτε με τη μορφή ανεύρεσης υποψήφιων «πελατών» είτε επιτελώντας το ρόλο του «εισπράκτορα».
Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της διενεργούσαν παράνομες ανασκαφές σε περιοχές των Νομών Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Ημαθίας, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων κινητών μνημείων και την περαιτέρω διάθεσή τους.Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε οικίες, οχήματα, υπαίθριους χώρους αλλά και στην κατοχή των μελών της οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
           ποσότητα κρυμμένης κοκαΐνης σε φιξάκια, βάρους (26,7) γραμμαρίων και ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα κοκαΐνης
           τέσσερις συσκευές ανίχνευσης μετάλλων, μεταλλικές βέργες ραβδοσκοπίας και ένας φορητός ανιχνευτής
           (110) μεταλλικά νομίσματα και τρεις λίθοι
           τριάντα χαρτονομίσματα παλαιάς εκτύπωσης
           μία συσκευασία με πυρίτιδα, βάρους (336,21) γραμμαρίων και ένας αυτοσχέδιος πυροκροτητής
           μία κυνηγετική καραμπίνα, τρία ξίφη και ένα σπρέι πιπεριού
           ηλεκτρονικές γεννήτριες, φορτιστές μπαταρίας και ρεύματος, κάμερες, πυξίδα, ασύρματοι, πηνεία, φορητός υπολογιστής, tablet, ανιχνευτές σήματος και συσκευή μέτρησης ταχύτητας ήχου 
           πλήθος κινητών τηλεφώνων
           χειρόγραφες σημειώσεις, ημερολόγια, φωτογραφίες και χάρτες
           το χρηματικό ποσό των (930) ευρώ
           δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζα.
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας δύο αλλοδαποί διαρρήκτες
Επιπρόσθετα σε βάρος του ενός αλλοδαπού εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.Συνελήφθησαν, χθες (10-01-2018) το απόγευμα στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, δύο υπήκοοι Πολωνίας, ηλικίας 46 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στη Φιλιππιάδα, εντοπίστηκε και κατελήφθη ο 46χρονος δράστης να έχει εισέλθει σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να αφαιρεί αναψυκτικά και ποτά, ενώ ο 41χρονος συνεργός του επιτηρούσε το χώρο ως τσιλιαδόρος.Επίσης, σημειώνεται ότι σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για παραβίαση της υποχρέωσης διατροφής.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμοδίως ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, χθες (09-01-2018) μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθώς και ένα τσιγάρο κάνναβης.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση στους Φιλιάτες
Συνελήφθη, χθες (09-01-2018) το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής  σε διώροφη οικία στη Γραμμενίτσα Άρτας
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 28 ετών.Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής  σε διώροφη μονοκατοικία στη Γραμμενίτσα Άρτας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 22 και 28 ετών.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, οι δύο δράστες εμπλέκονται σε διάρρηξη – κλοπή από διώροφη μονοκατοικία στη Γραμμενίτσα Άρτας, που έγινε πρωινές ώρες της 22-11-2017, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.















Δεν υπάρχουν σχόλια: