ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Κοκκινο Φεγγάρι.... .: ....Η Ωρα των μαγίστρων.....



Η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι εκείνη που δεν γελάσαμε.  :  ( Νικολά Σαμφόρ )



…ΘΕΜΑΤΑ …31-01-2018


Κοκκινο Φεγγάρι.... .: ....Η Ωρα των μαγίστρων.....

---- Μάγισσες φέρτε βότανα -----.

To «σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι» έρχεται μετά από 152 χρόνια























να σπάνιο ουράνιο φαινόμενο που ο πλανήτης μας δεν έχει δει τα τελευταία 152 χρόνια, θα κάνει την εμφάνισή του την Τετάρτη στον ουρανό. Το "σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι", θα είναι ορατό στις 31 Ιανουαρίου με την Βόρειο Αμερική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Αυστραλία, να απολαμβάνουν την καλύτερη θέα του φαινομένου.
Το "σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι" είναι αποτέλεσμα του "μπλε φεγγαριού", της δεύτερης δηλαδή πανσελήνου σε έναν μήνα όταν αυτό λαμβάνει χώρα κατά την εκδήλωση του "super moon", του φαινομένου, δηλαδή, κατά το οποίο το φεγγάρι βρίσκεται στο περίγειο και είναι κατά 14% φωτεινότερο από συνήθως σε συνδυασμό με το "ματωμένο φεγγάρι", όταν δηλαδή, κατά τη διάρκεια έκλειψης, η σελήνη πέρνει μία κόκκινη χροιά.Ενώ οι κάτοικοι του ανατολικού ημισφαιρίου είδαν την τελευταία ολική έκλειψη Μπλε Φεγγαριού το 1982, στο δυτικό ημισφαίριο θα είναι η πρώτη από το 1866.Η ευθυγράμμιση ήλιου, σελήνης kai γης θα διαρκέσει μία ώρα και 16 λεπτά και θα είναι ορατή πριν την αυγή της 31ης Ιανουαρίου σε Β. Αμερική, Αλάσκα, Χαβάη και Καναδά.Το "σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι" θα είναι ορατό κατά την διάρκεια της ανατολής της ίδιας ημέρας σε Μέση Ανατολή, Ασία, ανατολική Ρωσία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.Στην Ελλάδα δεν θα είναι εύκολη η θέασή του, καθώς το φαινόμενο θα λάβει χώρα στις 15:30, περίπου, το απόγευμα.
Τα φαινόμενα που συνδυάζονται:
-Μπλε Φεγγάρι: Μπλε φεγγάρι αποκαλείται μια πανσέληνος, που συμβαίνει σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή, ή μια επιπλέον πανσέληνος εντός του έτους. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους. Τις περισσότερες φορές μια κάθε μήνα. Ωστόσο κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη. Αυτές αθροίζονται και ως αποτέλεσμα κάθε δύο ή τρία χρόνια έχουμε ένα επιπλέον φεγγάρι.
-Υπερπανσέληνος: Η Υπερπανσέληνος/Σούπερ Πανσέληνος είναι η πανσέληνος όταν η σελήνη βρίσκεται στο περίγειό της. Τότε, φαίνεται πιο μεγάλη και πιο λαμπρή. Η πανσέληνος δηλαδή θα βρίσκεται στην ελάχιστη απόσταση από τον μητρικό του πλανήτη, που είναι περίπου 357.000 χιλιόμετρα.
Έκλειψη σελήνης (Ματωμένο Φεγγάρι): Έκλειψη Σελήνης είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη περνά ακριβώς πίσω από την Γη στην σκιά της. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη είναι σε συζυγία, με την Γη ευρισκόμενη μεταξύ των δύο άλλων σωμάτων. Κάτι τέτοιο είναι δυνατόν μονάχα σε νύχτα με πανσέληνο. Η διάρκεια και το είδος μιας έκλειψης εξαρτώνται από την θέση της Σελήνης σε σχέση με τα σημεία που η τροχιά της τέμνεται με την εκλειπτική.Εν αντιθέσει με την έκλειψη Ηλίου, που είναι ορατή από μικρές σχετικά περιοχές της Γης, μια έκλειψη Σελήνης είναι ορατή από οποιοδήποτε σημείο στην πλευρά της Γης που είναι νύχτα. Το φαινόμενο έχει διάρκεια μερικών ωρών, ενώ μια ολική έκλειψη Ηλίου διαρκεί μονάχα μερικά λεπτά, διότι η Σελήνη έχει μικρότερη σε μέγεθος σκιά.Κάθε χρόνο συμβαίνουν από δύο ως πέντε εκλείψεις, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν είναι όμως ολικές.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας σε δασική περιοχή στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας, για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα



























Κατασχέθηκαν πάνω από -87- κιλά κάνναβης.Συνελήφθησαν, σήμερα (30-01-2018) τα ξημερώματα σε δασική περιοχή στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, δύο 26χρονοι και ένας 23χρονος, κατηγορούμενοι για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές  και κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν (81) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -87- κιλών και -164 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στο Δελβινάκι
Συνελήφθη, χθες (30-01-2018) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 29χρονος υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και  παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 29χρονο, διότι εισήλθε παράνομα στη χώρα ενώ κατά τον αστυνομικό έλεγχο, κατείχε άδεια διαμονής, με στοιχεία άλλου προσώπου.Το πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.
Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός, για κλοπή από εταιρεία στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες (29-01-2018) μετά τα μεσάνυχτα στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.Ειδικότερα, χθες μετά τα μεσάνυχτα στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, ο 36χρονος δράστης διέρρηξε τεχνική εταιρεία και αφαίρεσε από το χώρο της περίφραξης, δύο μπαταρίες από μηχανήματα έργων.Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον δράστη να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον συνέλαβαν.Σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 36χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος μπαταριών αυτοκινήτων, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε σε παθόντες ενώ η προέλευση των υπολοίπων διερευνάται. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης και μεταφοράς των προϊόντων της κλοπής.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας στην Ηγουμενίτσα, κατηγορούμενοι για παράνομη προώθηση μη νόμιμου αλλοδαπού από τη χώρα μας στην Ιταλία
Επιπλέον, συνελήφθη ένας 30χρονος υπήκοος Τουρκίας, για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.Συνελήφθησαν, χθες (30-01-2018) το απόγευμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο άνδρες ηλικίας 20 και 29 ετών και μία 31χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού, με σκοπό την παράνομη μετάβασή του στο εξωτερικό.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο  σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 20χρονος και επέβαιναν ως συνοδηγοί ο 29χρονος και ο 31χρονη αντίστοιχα. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις δράστες μετέφεραν παράνομα, από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα, έναντι χρηματικής αμοιβής (1.000) ευρώ, έναν 30χρονο υπήκοο Τουρκίας, ο οποίος κατείχε πλαστή ταυτότητα Βουλγαρικών Αρχών. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες (30-01-2018) το απόγευμα στο 10ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος δράστης, όπου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (140) γραμμαρίων.Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής που έγινε σε βάρος ηλικιωμένης στον Κατσικά Ιωαννίνων, από δράστη που προσποιούνταν τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η.
Πρόκειται για 56χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένης, που έγινε στον Κατσικά Ιωαννίνων, από δράστη που προσποιούνταν τον υπάλληλο της ΔΕΗ.Πρόκειται για 56χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρωινές ώρες της 18-10-2017 στον Κατσικά Ιωαννίνων, ο 56χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, εισήλθε σε σπίτι 84χρονης ημεδαπής και προφασιζόμενος κίνδυνο πρόκλησης βραχυκυκλώματος ή πυρκαγιάς κατάφερε να την πείσει να συγκεντρώσει χρήματα και κοσμήματα σε σημείο της οικίας της για δήθεν προστασία τους κατά την διάρκεια υποτιθέμενων εργασιών και στη συνέχεια αποσπώντας την προσοχή της να της τα αφαιρέσει.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, με σκοπό τον εντοπισμό του συνεργού του.Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, προτρέπει τους πολίτες:
           Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
           Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
           Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
           Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
           Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
           Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
           Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
           Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
           Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Σε ανάλογες περιπτώσεις, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με το "100" ή με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: