ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Προσφορά του Δήμου Ηγουμενίτσας : «Πακέτα αγάπης και ανθρωπιάς στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας»




Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή. : ( Αντρέ Ζιντ )


…ΘΕΜΑΤΑ …20-12-2017


Προσφορά του Δήμου Ηγουμενίτσας : «Πακέτα αγάπης και ανθρωπιάς στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας»



















Στηρίζοντας την αδιάλειπτη προσφορά του Δήμου Ηγουμενίτσας προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η Δ.Κ. Ηγουμενίτσας, η Δ.Κ. Γραικοχωρίου και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. παρέδωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν μετά από πρωτοβουλία των ανωτέρω φορέων, παρεδόθησαν την Δευτέρα 18.12.2017 στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Δήμήτρη Πάκο και στα στελέχη της δομής.«Την ανάγκη να είμαστε αλληλέγγυοι προς τους συμπολίτες μας όλες τις ημέρες του χρόνου» επεσήμανε ο κ. Κωνσταντίνος Κιτσάτης, Αντιπρόεδρος της Δ.Κ. Ηγουμενίτσας και πρόσθεσε ότι «μέρος των εορταστικών πακέτων που παρεδόθησαν, αγοράστηκαν με το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τον Αγώνα Αγάπης που συνδιοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα».Η Πρόεδρος της Δ.Κ. Γραικοχωρίου κα. Ελένη Βρύση σε σχετική δήλωσή της ευχαρίστησε τους τοπικούς επιχειρηματίες και φορείς που χορήγησαν τρόφιμα για 150 οικογένειες και ευχήθηκε «αυτές τις γιορτές κανένα τραπέζι να μην μείνει άδειο». «Την δεδομένη στήριξη του Νομικού Προσώπου του Δήμου Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. προς τους ευπαθείς συμπολίτες μας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Γεράσιμος Φουσέκης ευχαριστώντας τον κόσμο που συμμετείχε στον Αγώνα Αγάπης.Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Δημήτρης Πάκος, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ανωτέρω φορέων για την πρωτοβουλία που ανέπτυξαν, τόνισε:«Υλοποιώντας την σαφή εντολή του κ. Δημάρχου για έμπρακτη και καθημερινή στήριξη των δημοτών που έχουν ανάγκη, η Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας προχώρησε στη δημιουργία ενός δικτύου προνοιακών δομών. Σε ό,τι αφορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η στήριξη πρέπει να είναι συνεχής και ει δυνατόν καθημερινή, που σημαίνει ότι δεν στηριζόμαστε μόνο στις χορηγίες των φορέων, αλλά απευθυνόμαστε κυρίως στο φιλάνθρωπο πνεύμα του συνόλου των δημοτών μας. Κάνω έκκληση λοιπόν, προς όλους τους πολίτες να στηρίξουν τόσο το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όσο και το Κοινωνικό Φαρμακείο για να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε την «ασθένεια της ανέχειας». Θέλω επίσης, να ευχαριστήσω τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας κ. Γεώργιο Τσώνη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κα. Χριστίνα Διαμάντη, τους εκπαιδευτικούς, και τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους να μας παραδώσουν στο Σπιτάκι του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Πλατεία Δημαρχείου, μεγάλη ποσότητα τροφίμων και να καλυφθούν μ’ αυτόν τον τρόπο οι ανάγκες αδύναμων συμπολιτών μας. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ! »
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους,  οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ηπείρου συγκέντρωσαν εθελοντικά βοήθεια σε είδη (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, παιχνίδια, βιβλία κ.α.)
Η βοήθεια σε είδη που συγκεντρώθηκε, προσφέρθηκε σε διάφορους φορείς και ιδρύματα 




















Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, προγραμμάτισε και υλοποίησε και φέτος πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών και δώρων (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φάρμακα, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη κ.α.) από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση φορέων και ιδρυμάτων, στέλνοντας μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.Στο πλαίσιο αυτό, τα είδη που συγκεντρώθηκαν, από το προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους και συγκεκριμένα:
           από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, στο Ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης «Το Άνθος».
           από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νικολάου Σκουφά.
           από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Ηγουμενίτσας) και στην Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών.
           από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας,  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο   της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης.
Οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων και ιδρυμάτων, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες, για την ευγενική αυτή προσφορά.
Τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Τετάρτη (27-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (28-12-2017)    και    ώρες    από     18:00  έως   01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (29-12-2017)   και  ώρες    από  08:00  έως  15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Σάββατο   (30-12-2017)   και   ώρες   από    08:00   έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.
Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός, που εμπλέκεται σε παράνομη προώθηση μη νόμιμων αλλοδαπών από τη χώρα μας στην Ιταλία
Συνελήφθη, την (20-12-2017) μετά τα μεσάνυκτα στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 42χρονος ημεδαπός, μέλος κυκλώματος, που εμπλέκεται σε παράνομη προώθηση μη νόμιμων αλλοδαπών από τη χώρα μας στην Ιταλία. Σε βάρος του 42χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 53χρονο ημεδαπό, που αναζητείται.Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί),  το οποίο οδηγούσε ο 42χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα τρεις αλλοδαπούς (δύο υπηκόους Ιράκ, ηλικίας 31 και 29 ετών καθώς και έναν 35χρονο υπήκοο Ιράν), προκειμένου να διευκολύνει τη μετάβασή τους στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος παρέλαβε τους τρεις αλλοδαπούς από περιοχή της Αττικής προκειμένου να τους μεταφέρει παράνομα στην Ηγουμενίτσα, ενώ οι αλλοδαποί θα κατέβαλαν σε μέλη του κυκλώματος το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ.Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά κατασχέθηκε καθώς και το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του 42χρονου συλληφθέντα.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν επτά άτομα στη Φιλιππιάδα, για παράβαση –κατά περίπτωση- της Νομοθεσίας για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, συνελήφθησαν, την (19-12-2017) αργά το βράδυ στη Φιλιππιάδα, έξι ημεδαποί, ηλικίας 51, 46, 29, 52, 19 και 49 ετών, καθώς και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράβαση –κατά περίπτωση- της Νομοθεσίας για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα. Ειδικότερα, χθες  αργά το βράδυ στη Φιλιππιάδα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, σε ισόγειο χώρο, ιδιοκτησίας του 51χρονου ημεδαπού. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος είχε επιτρέψει τη διενέργεια και διεξαγωγή του απαγορευμένου και τυχερού παιγνίου « poker texas holdem », στο οποίο συμμετείχε μαζί με τους υπόλοιπους έξι συλληφθέντες. Συνολικά κατασχέθηκαν:
           το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ,
           μία τράπουλα και (516) μάρκες πονταρίσματος, 
           ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι για τη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου,
           εξωτερικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, αποτελούμενο από μία κάμερα και καταγραφικό, προκειμένου να πραγματοποιείται ελεγχόμενη είσοδος.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.
Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα
Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
           Μεσημέρι, στην Πεδινή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, μία 23χρονη υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 32χρονο ομοεθνή της, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
           μεσημέρι, στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 64χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι νωρίτερα διέρρηξε αποθήκη στην παραπάνω περιοχή, απ’ όπου αφαίρεσε μία τσάντα, διάφορα αντικείμενα και είδη ένδυσης.
           απόγευμα, στην Αμφιθέα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (1,24) γραμμαρίων.
           αργά το βράδυ, στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 34χρονος υπήκοος Γεωργίας, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, που οδηγούσε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
           το μεσημέρι, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές στην Κακαβιά Ιωαννίνων, κατηγορούμενες για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα
Συνελήφθησαν, χθες (21-12-2017) το μεσημέρι στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Ιράν, ηλικίας 34 και 32 ετών, κατηγορούμενες για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής περιπολίας, εντοπίστηκαν οι δύο γυναίκες να κινούνται πεζές και κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα διαμονής, τα οποία είχαν προμηθευτεί από περιοχή της Αττικής, έναντι του χρηματικού ποσού των (500) ευρώ.Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Δελβινακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: