ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου 20η Οκτωβρίου 2017



Την μεν ζωγραφίαν ποίησιν σιωπώσαν, την δε ποίησιν ζωγραφίαν λαλούσαν.μτφρ: η ζωγραφική είναι ποίηση που σωπαίνει και η ποίηση είναι ζωγραφική που μιλάει  : ( Σιμωνίδης ο Κείος )

 

…ΘΕΜΑΤΑ …20-10-2017


Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου 20η Οκτωβρίου 2017






















Με αφορμή την εορτή του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, οι Υπηρεσίες και το προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, πραγματοποίησαν εθελοντικές συγκεντρώσεις διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία προσφέρθηκαν χθες στη δομή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που εδρεύει στην Πάτρα.Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος. Στο πλαίσιο αυτό, τελέστηκε σήμερα (20-10-2017) το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, στις οποίες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα. Επίσης, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και δράσεων με αφορμή την εορτή του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας «Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου», το προσωπικό που υπηρετεί σε Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και συγκεκριμένα στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, συγκέντρωσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής και καθαρισμού, είδη ένδυσης και υπόδησης, για να προσφερθούν στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» .Χθες (19-10-2017) το μεσημέρι, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, Ταξίαρχο Δημήτριο Σιόρεντα, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικό Διευθυντή Ηλία Ντόντη, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικό Διευθυντή Ιωάννη Βασιλάκο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Αστυνομικό Διευθυντή Πάρι Νίκου,  επισκέφτηκαν τη Δομή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που εδρεύει στην Πάτρα και παρέδωσαν περίπου (2) τόνους ειδών που συγκεντρώθηκαν στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας.Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή και τα μέλη της αντιπροσωπείας, υποδέχτηκαν η κ. Εύη Μαλαμάκη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και η κα Παρασκευή Πετρούτσου, κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη του Κέντρου Στήριξης «Παιδιού και Οικογένειας» που λειτουργεί στην Πάτρα, οι οποίες τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του οργανισμού, τους ενημέρωσαν για τις δράσεις και το έργο που επιτελεί και τους ευχαρίστησαν θερμά για την γενναιόδωρη αυτή χειρονομία. Τέλος, το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηπείρου συμμετείχε ενεργά  και στην πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 16 έως και 20-10-2017, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, καθώς και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ -  ΔΕΛΤΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ Α.Μ.Ε.Α 






























 
Μετά την υπ΄αρ.πρωτ:Δ24β/Φ.11/ΓΠοικ. 38784/921/22-08-2017) Κ.Υ.Α, (αρ.φυλ:2964/29-08-2017 ΦΕΚ, τεύχος Β)και την υπ΄αρ.πρωτ.Δ24β/ ΓΠοικ.48112/1116/17-10-2017, (ΑΔΑ:7Α9Σ465Θ1Ω-ΩΤΓ), γνωστοποιούμε ότι θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 26-10-2017, η έκδοση και θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης Α.Μ.Ε.Α, στις Αστικές και Υπεραστικές Συγκοινωνίες, για το έτος 2017. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τo τηλέφωνo της υπηρεσίας (2665360187).

Η πρώτη συνάντηση εργασίας για τους Ορεινούς Δήμους της Ηπείρου




















Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (ΠΕΔ) πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας για τους Ορεινούς Δήμους της Ηπείρου.Η πρωτοβουλία αυτή, αναπτύχθηκε από την Επιτροπή Ορεινών Δήμων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), την Μονάδα Οργάνωσης της  Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε).Από πλευράς ΜΟΔ Α.Ε., παρίστατο ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Πάντος και το στέλεχος κ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης μαζί με ομάδα συνεργατών του και από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. τα στελέχη κ.κ. Βίκυ Φλέγκα και Ιωάννης Γούπιος.Ο Πρόεδρος της ΜΟΔ Α.Ε. παρουσίασε την στρατηγική ανάπτυξης της δομής και λειτουργίας του μηχανισμού υποστήριξης και τόνισε ιδιαίτερα την σημασία της συνεργασίας των Δήμων με την ΜΟΔ Α.Ε. και την ΕΕΤΑΑ Α.Ε.. Τα στελέχη στη συνέχεια, αναφέρθηκαν διεξοδικά στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της συνεργασίας και ειδικότερα για τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Ορεινών Δήμων της χώρας και την ανάγκη δημιουργίας του μηχανισμού υποστήριξης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων τους.Τα προβλήματα των Δήμων τους καθώς και προτάσεις άμεσης διαχείρισης και επίλυσης αυτών κατέθεσαν όλοι οι Δήμαρχοι των Ορεινών Δήμων καθώς και υπηρεσιακά τους στελέχη που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.Από τους Δήμους: ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου, ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Κωνσταντίνος Τζαφέας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Ιωάννης Σεντελές, ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Βασίλειος Σπύρου, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραισκάκη κ. Περικλής Μίγδος, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρδέλης και από Φιλιάτες, υπηρεσιακό στέλεχος. Συμμετείχε επίσης και η Δήμαρχος Σουλίου, κ. Σταυρούλη Μπραίμη-Μπότση. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου με την υποστήριξη της οποίας έγινε η συνάντηση εργασίας, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας και τόνισε την σημασία έναρξης αυτών των συναντήσεων, από εδώ, την Ήπειρο, μια κατ’ εξοχήν ορεινή περιοχή, εστιάζοντας στην αναγκαιότητα άμεσης λειτουργίας του υποστηρικτικού μηχανισμού από την ΜΟΔ Α.Ε. και την ΕΕΤΑΑ Α.Ε..Στη συνάντηση αυτή, η οποία έγινε μετά το συνέδριο της Επιτροπής Ορεινών Δήμων της ΚΕΔΕ στην Κόνιτσα, ο Δήμαρχος της Κόνιτσας και μέλος της ως άνω Επιτροπής, στην τοποθέτησή του μετέφερε και τον χαιρετισμό της Προέδρου της Επιτροπής, Δημάρχου Παρανεστίου Δράμας, κας. Αλίκης Σωτηριάδου.

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
























Ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων καταγραφής των έτοιμων προς διαχείμαση κυψελών. Επιπλέον ανακοινώνονται και οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μελισσοκόμων στις δράσεις 3.1. “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων”, 3.2. “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας”, 4.1 ‘’Αναλύσεις Μελιού’’ και 1.4 “Στήριξη της προώθησης του μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης’’.Κυψέλες Διαχείμασης: Η καταγραφή των έτοιμων προς διαχείμαση κυψελών γίνεται με αίτηση-δήλωση προς την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας από όλους τους μελισσοκόμους-κατόχους μελισσοκομικών βιβλιαρίων μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017, διαφορετικά θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.Δράση 3.1 “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων”: οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σύμφωνα με το υπόδειγμα που μπορούν να προμηθευτούν από την Υπηρεσία μας, στο Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 20η Ιανουαρίου 2018.Δράση 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας”: Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι που μετακινούν τα μελισσοσμήνη τους κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 έως την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στη δράση 3.2. “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” στο Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 20η Ιανουαρίου 2018.Δράση 4.1 “Αναλύσεις Μελιού’’: Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν το αργότερο μέχρι την 30η Ιουνίου 2018 προς το Τμήμα Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας και Λοιπών Ασπόνδυλων Ζωικών Οργανισμών της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αίτηση ένταξης στη δράση σύμφωνα με το υπόδειγμα που μπορούν να προμηθευτούν από την υπηρεσία μας.Δράση 1.4 “Στήριξη της προώθησης του μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης’’: Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν το αργότερο μέχρι την 30η Ιουνίου 2018 προς το Τμήμα Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας και Λοιπών Ασπόνδυλων Ζωικών Οργανισμών της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αίτηση ένταξης στη δράση σύμφωνα με το υπόδειγμα που μπορούν να προμηθευτούν από την υπηρεσία μας.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ :  Θ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ

Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Κλειδωνιά Ιωαννίνων, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς



























Βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν συνολικά (268) χρυσά νομίσματα, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.Συνελήφθη, χθες (19-10-2017) το μεσημέρι στην Κλειδωνιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Κλειδωνιά Ιωαννίνων, εντοπίστηκε ο 31χρονος και κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν συνολικά (268) χρυσά νομίσματα και συγκεκριμένα:
           ένα (1) νόμισμα του Καρόλου Δ’, κοπής 1808, διαμέτρου 36 mm,
           δύο (2) δουκάτα διαμέτρου 21 mm, χρονολογίας 1732-1735 και 1752-1762 αντίστοιχα,
           εκατόν δεκατρία (113) νομίσματα, διαμέτρου 13-16 mm, οθωμανικής περιόδου,
           εκατόν είκοσι τέσσερα (124) νομίσματα, διαμέτρου 19-21 mm, οθωμανικής περιόδου,
           είκοσι οχτώ (28) νομίσματα, διαμέτρου 22 και 29 mm, οθωμανικής περιόδου.
Τα κατασχεθέντα νομίσματα, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, για την περαιτέρω εκτίμησή τους.Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στη Νέα Σελεύκεια



















Συνελήφθη, χθες (19-10-2017) το μεσημέρι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.







Δεν υπάρχουν σχόλια: