ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ Γ.ΠΙΤΟΥΛΗ στους ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ



Η Ιατρική κάνει τους ανθρώπους άρρωστους, τα Μαθηματικά τους κάνουν θλιμμένους και η Θεολογία τους κάνει αμαρτωλούς.:  ( Μαρτίνος Λούθηρος )



…ΘΕΜΑΤΑ …24-08-2017


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ Γ.ΠΙΤΟΥΛΗ στους ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ



























Νέοι και νέες,
Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχία σας στις Πανελλήνιες εξετάσεις και σας εύχομαι καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.Σας εύχομαι με την βοήθεια των καθηγητών σας στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ , να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τις γνώσεις που θα σας παρασχεθούν, για εσάς, για την επιστήμη που διαλέξατε και για την κοινωνία μας.Όσοι  δεν τα καταφέρατε αυτή τη φορά, μην απογοητεύεστε.Με ψυχραιμία, και καθαρό μυαλό σχεδιάστε τα επόμενα βήματά σας έτσι ώστε να κάνετε τις σωστές επιλογές, να βρείτε το δρόμο που ταιριάζει στις ικανότητές και τα προσόντα σας.Συγχαίρω τέλος  τους γονείς και τους καθηγητές σας που σας βοήθησαν να ανοίξετε ένα  μεγάλο παράθυρο στη γνώση,  στη  μάθηση και στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς σας.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ,  ΘΩΜΑΣ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ


To Ράγιο Θεσπρωτίας τίμησε τον πατροΚοσμᾶ...























Τόν πατροΚοσμᾶ τίμησε μέ διήμερες λατρευτικές ἐκδηλώσεις τό Ράγιο Θεσπρωτίας, ὅπου στόν ὁμώνυμο ναό συγκεντρώθηκαν πολλοί πιστοί καί ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς καί τήν παραμονή. Στόν ἑπσερινό ἔγινε λιτανεία τῆς εἰκόνας του γύρω ἀπό τό ναό, ἐνῶ ἀνήμερα, πρός τό τέλος τῆς θείας λειτουργίας, τελέστηκε ἀρτοκλασία. Οἱ Ραγιῶτες καί οἱ κάτοικοι τῆς περιοχῆς, δείχνουν μεγάλη εὐλάβεια στόν ἐθνομάρτυρα καί τό ἀποδεικνύουν ἔμπρακτα κάθε φορά. Καί στόν ἑσπερινό  καί στή θεία λειτουργία κήρυξε ὁ πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ἠλίας Μάκος, τονίζοντας τήν ἀνάγκη νά ἐκπληρώσουμε τό ὅραμα καί τήν επιδίωξη τοῦ πατροΚοσμᾶ, πού δέν ἦταν ἄλλο, ἀπό τό νά σταθεῖ ὄρθια καί ἀλώβητη ἡ ψυχή. Νά μήν καταθέσει τά ὅπλα, να μήν παραδοθεῖ, ἀλλά νά κάνει οὐράνια πετάγματα μακριά από τά λασποτόπια τῆς χαμοζωῆς,  ἀπό μικρότητες, ἀπό ἀδυναμίες καί ἀπό δειλίες. Θαρραλέα οι πιστοί νά ἀκολουθήσουμε τήν πορεία τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ, πού εἶχε τρία κυρίως ἀνυψωτικά σκαλοπάτια. Τό σκαλοπάτι τῆς ἐνδυνάμωσης τῆς ψυχῆς, τό σκαλοπάτι τῆς ἀλλαγῆς στη ζωή μας καί τό σκαλοπάτι τῆς πραγματικῆς πίστης.  Καί πρόσθεσε:Ἡ τραγικότητα τῆς σημερινῆς κοινωνίας ἐντπίζεται στό γεγονός, ὅτι μοιάζει ναρκωμένη καί σχεδόν πεθαμένη. Ὁ ἐθνεγέρτης ἅγιος Κοσμᾶς, μᾶς καλεῖ σέ προκλητήριο ἀγώνα καί νίκης, μέ ἀφύπνιση συνείδησης, ὥστε νά ἔχουμε τό κεφάλι ψηλά καί ὄχι κατεβασμένο βαθιά.   
Ἐκ τοῦ ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ Ραγίου

Δήλωση του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων 
























Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου .κ. Ιωάννης Λώλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: 
«Θέλω σε εσάς τους μαθητές και μαθήτριες, που επιτύχατε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήρια μου. Η εισαγωγή σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στην φοιτητική ζωή, πέρα από επιβράβευση των κοπιαστικών προσπαθειών σας, αποτελεί και ελπιδοφόρο ξεκίνημα σε μια νέα πορεία στην ζωή σας. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ανταποκριθείτε στις νέες απαιτήσεις και να επιτύχετε όσα ονειρευτήκατε.Επίσης, σε όσους μαθητές δεν τα κατάφεραν θα ήθελα να συστήσω να μην απογοητευθούν, αλλά να συνεχίσουν την προσπάθεια γιατί η ζωή δεν σταματάει εδώ. Συνεχίστε να ονειρεύεστε και να έχετε υψηλούς στόχους.Τέλος, συγχαρητήρια αξίζουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που στάθηκαν άοκνοι αρωγοί των προσπαθειών των παιδιών τους.Θερμά συγχαρητήρια σε όλους !».
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας


ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS











 




Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη είσοδο και καταδικαστικές αποφάσεις
Συνελήφθησαν, την (23-08-2017) το βράδυ στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 36 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων τους, διαπιστώθηκε ότι σε βάρους τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen, καθώς και καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών  Πλημμελειοδικείων Φλώρινας και Καστοριάς, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθη, την (23-08-2017) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 33χρονος κατέχει και διακινεί ναρκωτικά στην πόλη των Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
           μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (183,7) γραμμαρίων
           μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (134,6) γραμμαρίων
           μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (15,3) γραμμαρίων
           ένα μεταλλικό δοχείο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2,9) γραμμαρίων
           μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
           το χρηματικό ποσό των (530) ευρώ
           ένα κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός στην Ελεούσα Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με ταξί, δύο μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη, χθες (23-08-2017) το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα.Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, ο 41χρονος ημεδαπός, κατελήφθη ως οδηγός Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ταξί), να μεταφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 21 και 22 ετών, καθώς και ένα ανήλικο παιδί 12 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα. Κατασχέθηκαν:
           τo Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά
           το χρηματικό ποσό των (950) ευρώ
           τρία κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.








Δεν υπάρχουν σχόλια: