ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

PORTaRT - Περιοδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 21 Ιουνίου - 20 Αυγούστου 2017




Άρχισε κάνοντας αυτό που είναι αναγκαίο, μετά αυτό που είναι εφικτό και ξαφνικά θα βρεθείς να κάνεις το αδύνατο.: ( Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης  )….. =.πχ η ποιτική του ΣΥΡΙΖΑ


…ΘΕΜΑΤΑ …19-06-2017


PORTaRT - Περιοδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 21 Ιουνίου - 20 Αυγούστου 2017
Από την Τετάρτη 21 Ιουνίου έως και την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα φιλοξενεί στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας την περιοδική έκθεση PORTaRT με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και ψηφιδωτού, 31 εικαστικών από την Ήπειρο.Με διαφορετικό ύφος, θεματολογία, τεχνικές και υλικά, κάθε καλλιτέχνης καταθέτει τη δική του πρόταση και σηματοδοτεί μέσα από το έργο του την έναρξη μίας προσωπικής επικοινωνίας τόσο με την τοπική κοινωνία όσο και κάθε έναν Θεσπρωτό ξεχωριστά που θα θελήσει να σταθεί με διερευνητική ματιά απέναντι στην έκθεση. Την ίδια στιγμή, μέσα από τις αρμονικές αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν τα έργα που εκτίθενται, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για έναν ευρύτερο διάλογο που αναπτύσσεται ανάμεσα στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία στην Ήπειρο.Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας με το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.Η εκδήλωση των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στις 19.00, στην Αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση και συζήτηση με τους δημιουργούς. Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.
Ο Προϊστάμενος της Εφορείας, Ιωάννης Χουλιαράς Αρχαιολόγος

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΥΓΕΙΑΣ  ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – «ΑΡΙΑΔΝΗ»
«Μουσική συναυλία – Έκθεση φωτογραφίας»
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Θεσπρωτίας – «ΑΡΙΑΔΝΗ» διοργανώνει  Μουσική   Συναυλία, με έντεχνο, λαϊκό  και ροκ  πρόγραμμα και, παράλληλα, Έκθεση  Φωτογραφίας, σε συνεργασία με την Ειδικότητα «Τέχνη Φωτογραφίας» του Δ.Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας , τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 και ώρα 9:30΄μ.μ., στον πεζόδρομο. Στόχος μας, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού, προπαντός της νεολαίας, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που τείνει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να αποτελεί μάστιγα για τα παιδιά μας, σε πανελλαδικό και όχι μόνο επίπεδο.Τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου και ώρα 9:30΄μ.μ., ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!.Ελεύθερη είσοδος.
 Για το Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης,
 Η Πρόεδρος : ΚΟΤΣΩΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
 Η Γραμματέας : ΠΑΠΠΑ   ΟΥΡΑΝΙΑ

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για απάτη
Συνελήφθη, σήμερα (19-06-2017) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ηγουμενίτσας, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινής φυλάκισης ενός έτους, για απάτη.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Παράσυρση πεζής στο Πέραμα Ιωαννίνων
Χθες (18-06-2017) το πρωί, στο 2ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων (στο Πέραμα Ιωαννίνων), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 64χρονη ημεδαπή, παρέσυρε 74χρονη ημεδαπή, η οποία κινούνταν πεζή. Η 74χρονη διακομίστηκε σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου αργότερα κατέληξε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 66χρονος για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος 60χρονου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (18-06-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 66χρονος ημεδαπός, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος 60χρονου στα Ιωάννινα.Ειδικότερα, χθες το πρωί στα Ιωάννινα, ο 66χρονος αφού διαπληκτίστηκε με 60χρονο ημεδαπό, στη συνέχεια τον τραυμάτισε  με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου.Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που ενημερώθηκαν για το περιστατικό.Ο παθών μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, για την παροχή πρώτων βοηθειών.Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης οπλοχρησίας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα, για καταδικαστική απόφαση
Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.Συνελήφθη, σήμερα (19-06-2017) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 50χρονος ημεδαπός, για καταδικαστική απόφαση.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 50χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ναυπλίου, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Συνελήφθη στην Πρέβεζα, 47χρονος ημεδαπός διωκόμενος για παράνομη διακίνηση μεταναστών
Συνελήφθη χθες (18.06.2017) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πρωτοδικών Νάξου – Κυκλάδων, για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.


Δεν υπάρχουν σχόλια: