ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Παλικαρίσια απάντηση του Δημάρχου Φιλιατών περί « δήθεν » σκλαβωμένης Τσαμουριάς



…ΘΕΜΑΤΑ …13-06-2017


Παλικαρίσια απάντηση του Δημάρχου Φιλιατών περί « δήθεν » σκλαβωμένης Τσαμουριάς
Εκ του γραφείου τύπου - ΘΕΜΑ: ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ & Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΙΡΑΝΩΝ

































Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από την τοποθέτηση λίθου από τους Φιλιάτες στην κεντρική πλατεία τις αλβανικής πρωτεύουσας και τις δηλώσεις του Δημάρχου και Αντιδημάρχου Τιράνων ότι, << η πόλη των Φιλιατών αποτελεί τμήμα της σκλαβωμένης Τσαμουριάς >>, ο Δήμαρχος Φιλιατών τονίζει ότι, η πόλη των Φιλιατών και όλη η περιοχή του Δήμου μας ήταν και είναι ελληνική. Οι εθνικιστικοί κύκλοι της Αλβανίας καλά θα κάνουν να αφήσουν έξω από τους προεκλογικούς τους σχεδιασμούς και τις εθνικιστικές τους βλέψεις καθετί ελληνικό και να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας όπως πράττει και το σύνολο του αλβανικού λαού καθώς και ένα σημαντικό κομμάτι του που ζει και ευημερεί εντός των ελληνικών συνόρων.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ





















Βραβεία αριστείας έφερε για το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας ο Πανελλήνιος διαγωνισμός δημοτικού της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών 2017.Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, όπως είχε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωση, έλαβε μέρος, με μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, στις 3 Μαρτίου 2017 στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών 2017. Οι μαθητές μας, οι οποίοι έλαβαν μέρος, όπως είχαμε ήδη ανακοινώσει στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, πέτυχαν σημαντικά αποτελέσματα, ενώ μετά από επιλογή που έγινε, με βάση την αξιολόγηση των γραπτών των μαθητών,συνέχισαν στη δεύτερη φάση πανελλήνιας εμβέλειας, όπου και τώρα έχουμε
τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι κατέκτησαν βραβεία αριστείας .Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Στ΄ τάξης, Κονάκη Ελένη, Κωστή Αγγελική,Λουτσάρης Μιχαήλ, κατέκτησαν το πρώτο βραβείο αριστείας και η Μπουρσινού Αγγελική κατέκτησε τρίτο βραβείο αριστείας. Η μαθήτρια της Ε τάξης Κάντα Κωνσταντίνα κατέκτησε το τρίτο βραβείο αριστείας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά αυτά αλλά και στις οικογένειές τους. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου, ώρα 11:00 - 14:00 στην αίθουσα ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.Επισημαίνουμε δε ότι, η συμμετοχή των μαθητών σε αυτόν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Eνωσης Ελλήνων Φυσικών 2017, δεν στόχευε στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξή τους, ούτε οι καλές επιδόσεις ήταν αυτοσκοπός. Η συμμετοχή τους στόχευε στην εξοικείωσή τους με ένα περιβάλλον άμιλλας, ευρύτερο του σχολείου τους, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιείχαν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες. Γι’ αυτό και δεν απαιτούνταν ειδική προετοιμασία των μαθητών για τον διαγωνισμό αυτό, αλλά ανάπτυξη κριτικής και δημιουργικής σκέψης, με βάση τις υπάρχουσες γνώσεις και δεξιότητες,που αποκόμισαν οι μαθητές στο μάθημα των Φυσικών επιστημών και τη δυνατότητά τους να τις χρησιμοποιούν κατάλληλα, ώστε να ερμηνεύουν τον κόσμο γύρω τους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι μαθητές δεν αντιμετωπίζουν πια τα φυσικά φαινόμενα τυχαία και αποκομμένα από την πραγματικότητα, αλλά καλούνται με μεθοδικό τρόπο να παρατηρήσουν και να καταγράψουν την εξέλιξή τους και να μάθουν να οργανώνουν τις παρατηρήσεις τους, ώστε να ερμηνεύουν σωστά τον κόσμο γύρω τους, χωρίς προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες.Με το πέρας του διαγωνισμού, αισθάνομαι, επίσης, την ανάγκη να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα τμήματα της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας, κ.κ. Θεολόγου Στέφανο, Μπάζιου Γιαννούλα, Γόγολο Πέτρο ,Κωνσταντάκου Γεωργία. γιατί με τη στάση τους και τη βοήθειά τους, οδήγησαν τα παιδιά με επιτυχία σε αυτή τη διαδικασία.
Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας  : Γεώργιος Κύλλας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS

Προσθήκη λεζάντας















 

Απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πέτρα Πρέβεζας
Χθες (12-06-2017) το βράδυ στην Πέτρα Πρέβεζας, βρέθηκε  από συγγενικά πρόσωπα, μέσα στο σπίτι της, σοβαρά τραυματισμένη 27χρονη ημεδαπή, φέροντας τραύματα στο κεφάλι.Η παθούσα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων  «Γ. Χατζηκώστα».Σε εξέλιξη οι έρευνες. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση
Κατασχέθηκαν (15,6) γραμμάρια κοκαΐνης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.Συνελήφθησαν, χθες (12-06-2017) το βράδυ στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων τους δύο άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη , βάρους (15,6) γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση στη Λίμνη Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες (12-06-2017) το πρωί στη Λίμνη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού  Συνελήφθη, χθες (12-06-2017) το απόγευμα στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: