ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός στην Κακαβιά σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης



Αν φοβάσαι, να μην το κάνεις. Αν το κάνεις, να μη φοβάσαι. : ( Τζένγκις Χαν )


…ΘΕΜΑΤΑ …05-03-2017


Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός στην Κακαβιά Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης




















Συνελήφθη, χθες (04-03-2017) το απόγευμα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Άμφισσας, για παραβάσεις του Δασικού Κώδικα.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

H γερμανική κυβέρνηση ανοικτή σε νέες ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους πριν το 2018 . Αποφάσισε : ‘’ αλλιώς Κυρά τον κόσκινο….. ‘’





















 Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να γίνει υπό τη μορφή αναπροσαρμογής των επιτοκίων και επιμήκυνσης του χρόνου εξόφλησής τους, αναφέρει το περιοδικό Spiegel, κάνοντας λόγο για "αλλαγή γραμμής" . «Η Γερμανία απομακρύνεται όπως φαίνεται από την σκληρή γραμμή της προκειμένου να κλείσει το συντομότερο τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα η γερμανική κυβέρνηση είναι ανοικτή σε νέες παραχωρήσεις», αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης τους γερμανικού περιοδικού Spiegel.Υπάρχει κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων. "Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από μια συμφωνία", είπε ανώτερος Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στο Spiegel. Αυτό σημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφέρει στην κυβέρνηση Τσίπρα και άλλες ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους πριν το 2018.Αυτό θα μπορούσε να γίνει υπό τη μορφή αναπροσαρμογής των επιτοκίων και επιμήκυνσης του χρόνου εξόφλησής τους. Το Βερολίνο φέρεται επίσης να μην επιμένει πλέον σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για δέκα χρόνια. Και τα δύο αποτελούν απομάκρυνση από τις μέχρι σήμερα θέσεις του. Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα θα εφαρμόσει αμέσως τις αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις», γράφει το Spiegel.
Ο ρόλος του ΔΝΤ
Ρεπορτάζ της Berliner Morgenpost αναφέρεται άλλωστε στην έλευση των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα και στις επικείμενες διαπραγματεύσεις τις οποίες θεωρεί ότι «θα μπορούσαν να είναι δύσκολες και βαρετές… Θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2016 ωστόσο καθυστέρησαν για διάφορους λόγους». Η εφημερίδα αναφέρεται στη γνωστή διαφωνία για το μελλοντικό ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διαπιστώνοντας πάντως ότι «σε αυτό το σημείο υπήρξε ένας συμβιβασμός μετά τη συνάντηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Θα μπορούσαν να γίνουν συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αλλά η ελάφρυνση θα γινόταν μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος στα μέσα του 2018, όταν θα είχαν υλοποιηθεί οι μεταρρυθμίσεις».Και το ρεπορτάζ συνεχίζει: «Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις υπάρχουν αμφιβολίες. Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αλέξη Τσίπρα βάζει φρένο στις μεταρρυθμίσεις. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για την καθυστέρηση του προγράμματος… Και ενώ άλλες χώρες σε κρίση που έλαβαν παρόμοια πακέτα βοήθειας όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία ή η Κύπρος τα κατάφεραν με την πρώτη, η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε ένα τρίτο πρόγραμμα. Οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις ήταν τμήματα των δυο πρώτων προγραμμάτων αλλά είτε δεν υλοποιήθηκαν καθόλου είτε εν μέρει. Το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία στο Κίελο σε πρόσφατη έκθεσή του διαπιστώνει ότι η αιτία για την άσχημη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει κυρίως να αναζητηθεί 'στην  έλλειψη προθυμίας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων τόσο εκ μέρους των πολιτικών αλλά και των πολιτών ».

Οι 15 κλάδοι που πρέπει να βάλουν υποχρεωτικά POS




















Οι κλάδοι που με βάση τα στοιχεία βρίσκονται στην υψηλή ζώνη κινδύνου για φοροδιαφυγή είναι αυτοί που περιλαμβάνονται στο πρώτο κύμα των επαγγελματικών που θα πρέπει να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS.Εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της υπουργικής απόφασης, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Εθνος της Κυριακής,, οι κατηγορίες και οι κλάδοι που θα πρέπει μέχρι τέλος του πρώτου εξαμήνου να αποδέχονται συναλλαγές με κάρτες είναι:
  .  Ενέργεια: Ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο, καύσιμα κίνησης
.    Υδροδότηση
 .   Ηλεκτρικές, υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις
  .  Πώληση, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων καθώς και των ανταλλακτικών τους.
.    Μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία, κάβες και καπνοπωλεία
.    Λιανικό εμπόριο σχεδόν κάθε είδους (υπολογιστές, ηλεκτρονικά είδη, ηλεκτρικές συσκευές, σιδηρικά, έπιπλα, βιβλία, αθλητικός εξοπλισμός, παιχνίδια, ρούχα, υποδήματα, καλλυντικά)
.    Επισκευές μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού
 .   Τηλεπικοινωνίες (υπηρεσίες και εξοπλισμός)
 .   Υγεία (γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακεία, νοσοκομεία αλλά και κτηνίατροι)
  .  Δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές και φοροτεχνικοί
 .   Εκπαίδευση κάθε είδους και βαθμίδας, από βρεφονηπιακούς έως μεταδευτεροβάθμια, τεχνική και επαγγελματική, ακόμη και σχολές οδηγών
  .  Τυχερά παιχνίδια
 .   Ενοικιάσεις οχημάτων, αλλά και βίντεοκλαμπ, είδη αναψυχής
 .   Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταξιδιωτικά γραφεία κάθε είδους
  .  Εστιατόρια, μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, μετά το πρώτο κύμα υποχρεωτικής αποδοχής συναλλαγών μέσω μηχανημάτων POS με καταληκτική ημερομηνία το τέλος Ιουνίου θα ακολουθήσουν άλλα δύο: μέχρι το τέλος του 2017 θα προστεθεί μια άλλη ομάδα επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών ενώ η επόμενη ομάδα θα προστεθεί μέχρι τέλους του 2018.
Πηγή: Εθνος της Κυριακής

Τι θέλουν τελικά οι Ελληνες ;; μήπως Λιγότερο Δημόσιο, χαμηλότερους φόρους;;;



















Συρρίκνωση του Δημοσίου και μείωση φόρων ακόμη κι αν αυτό σημαίνει περικοπή κοινωνικών παροχών θέλουν οι Ελληνες, που φαίνεται να κάνουν πλέον στροφή προς τον ρεαλισμό, καθώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η κρίση οφείλεται σε «δικές μας αδυναμίες».Αυτά καταγράφει, μεταξύ πολλών άλλων συμπερασμάτων, η τρίτη έκδοση της έρευνας «Τι πιστεύουν οι Ελληνες» του ερευνητικού οργανισμού «διαΝΕΟσις», την οποία παρουσίασε η «Καθημερινή».Σε αυτή την έρευνα, το 62,1% απάντησε ότι η κρίση οφείλεται κυρίως σε «δικές μας αδυναμίες», ενώ μόλις 9,7% πιστεύει ότι ευθύνονται κυρίως οι ξένοι. Υψηλό παραμένει το ποσοστό (76%) που θεωρεί ότι ευθύνεται το κοινωνικό σύνολο εν γένει, το οποίο συνήθισε να ζει πέρα από τις δυνατότητές του. Ακόμη, έχει μειωθεί αισθητά το ποσοστό όσων αποδίδουν ευθύνες για την κρίση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα- 59,4% έναντι 77,3% τον Απρίλιο του 2015.
Μικρότερο Δημόσιο
Το 62,4% θεωρεί ότι η χώρα χρειάζεται μικρότερο Δημόσιο, ενώ μόνο το 21,8% εκτιμά ότι η ανάκαμψη θα έρθει μέσω αύξησης των μισθών και συντάξεων από το κράτος. Στον αντίποδα, το 73,2% προκρίνει την παροχή κινήτρων από τις κυβερνήσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση των εξαγωγών.
Η φορολογία
Η έρευνα καταγράφει και αντιστροφή της κοινής γνώμη στην επιλογή μεταξύ υψηλής φορολογίας και ισχυρού κράτους πρόνοιας και μειωμένης φορολογίας με πιο περιορισμένη κρατική μέριμνα. Τον Απρίλιο του 2015 η πρώτη άποψη είχε προβάδισμα 10,5%. Στην τρίτη έκδοση της έρευνας, οι οπαδοί της χαμηλότερης φορολογίας προηγούνται κατά 22,6%.Ακόμη, αυξήθηκε το ποσοστό που θεωρεί αφελή την εκτίμηση ότι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή (από 62,2% σε 71,17%), ενώ το 38,9% θεωρεί τη φοροδιαφυγή «θεμιτή άμυνα» κατά της υπερφολορόλογησης.Θετική στάση απέναντι στις επενδύσεις έχει το 84,4%, καθώς το 92,1% πιστεύει ότι δημιουργούν θέσεις εργασίας και το 88,8% ότι εισάγουν νέες τεχνολογίες στη χώρα. Την ίδια ώρα, μόνο το 5,8% πιστεύει ότι το όριο συνταξιοδότησης πρέπει να είναι πάνω από τα 65 έτη και το 51,7% πιστεύει ότι πρέπει να μείνει κάτω από τα 60 έτη.
Η άποψη για τους μετανάστες
Αρνητικά βλέπει τους Μουσουλμάνους το 46,4% των ερωτηθέντων, έναντι του 36,3% που έχουν θετική άποψη. Σε ό,τι αφορά την ευρύτερη εικόνα, το 49% έχει αρνητική άποψη για τους μετανάστες και το 37,6% θετική.Το 88,3% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί ότι ο αριθμός των μεταναστών στη χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια είναι υπερβολικά μεγάλος και το 64,4% πιστεύει ότι συμβάλλουν στην αύξηση της εγκληματικότητας, ενώ το 58% έχει την άποψη ότι συμβάλλουν στη διόγκωση της ανεργίας. Μόνο το 25,4% βλέπει τους μετανάστες ως μέρος της λύσης του δημογραφικού προβλήματος.Οσο για το τι πρέπει να γίνει, την παραμονή των μεταναστών στη χώρα επιθυμεί το 2,2% (πλήρως), και το 17,5% σταδιακά και υπό προϋποθέσεις. Οι υπόλοιποι τάσσονται υπέρ της απομάκρυνσής τους, με το 20% να είναι υπέρ της άμεσης απέλασης.
Μυστικές οργανώσεις και Ρώσοι
 Η έρευνα καταγράφει και μία τάση προς τη συνωμοσιολογία. Χαρακτηριστικό είναι πως το 80,5% πιστεύει ότι υπάρχουν μυστικές οργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίες κινούν τα νήματα. Την ίδια ώρα, το 26,5% πιστεύει ότι μας ψεκάζουν, ποσοστό που φτάνει το 50% ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και το 37% εκείνων των ΑΝΕΛ.Πιο δημοφιλείς είναι οι Ρώσοι για τους Ελληνες, που συγκεντρώνουν το 77,4% θετικής άποψης, ενώ το 33,5% πιστεύει ότι θα συμφέροντα της χώρας θα εξυπηρετούνταν καλύτερα αν αποχωρούσε η χώρα μας από την ευρωζώνη και αποκτούσε κάποια προνομιακή σχέση με τη Μόσχα.












Δεν υπάρχουν σχόλια: