ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Περιφέρεια Ηπείρου :Προσδοκίες για νέα αύξηση τουριστών από το Ισραήλ στην Ήπειρο



                     
Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία.(  Αντρέι Ταρκόφσκυ )



…ΘΕΜΑΤΑ …11-02-2017


Περιφέρεια Ηπείρου : Προσδοκίες για νέα αύξηση τουριστών από το Ισραήλ στην Ήπειρο




















Με την επιδίωξη η Ήπειρος να διευρύνει περαιτέρω  το μερίδιό της στην συνεχώς  αυξανόμενη τουριστική κίνηση από το Ισραήλ  προς  την Ελλάδα, η Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετείχε για  7η συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. του Τελ Αβίβ, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 7 και 8 Φεβρουαρίου.Ήδη από τις προηγούμενες παρουσίες της Περιφέρειας Ηπείρου στην ανωτέρω Έκθεση καταγράφονται θετικά αποτελέσματα, ενώ από τις επαφές, τις συναντήσεις των μελών της αποστολής και γενικότερα το ενδιαφέρον που επέδειξαν παράγοντες του Τουρισμού του Ισραήλ, διαφαίνεται ότι αναμένεται νέα αύξηση του αριθμού των Ισραηλινών τουριστών που θα επισκεφθούν τα επόμενα χρόνια την Ήπειρο.  Οι προτιμήσεις σε πρώτο στάδιο επικεντρωνόταν προς τις ορεινές περιοχές, ενώ διαπιστώθηκε, ότι αναπτύσσεται και ενδιαφέρον για τις παραθαλάσσιες δραστηριότητες.Οι εκτιμήσεις αυτές ενισχύονται από τα στοιχεία του Ισραηλινοελληνικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση των Ισραηλινών για διακοπές, καθώς 1 στους 10 επισκέπτονται τη χώρα μας για διακοπές κάθε χρόνο. Αθροιστικά υπολογίζεται ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα περισσότεροι από 1,2 εκ. Ισραηλινοί τουρίστες.Μεταξύ άλλων το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, επισκέφτηκαν εκπρόσωποι τουριστικ. ών γραφείων, επαγγελματίες τουρισμού, δημοσιογράφοι, opinion makers και tour operators που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ. Εκτός της γενικής ενημέρωσης,   οι εκπρόσωποι των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων που μετείχαν στην αποστολή πραγματοποίησαν Β2Β συναντήσεις με Ισραηλινούς συναδέλφους τους  για την ανάπτυξη συνεργασιών και τη σύναψη συμφωνιών. Στη Διεθνή Έκθεση  παραβρέθηκε  η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά η οποία ξεναγήθηκε στους χώρους της και  επισκέφθηκε περίπτερα των ελληνικών συμμετοχών. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, την υποδέχθηκε ο επικεφαλής της αποστολής,  κ. Ιωάννης Καραμπίνας  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης   ο οποίος και της παρουσίασε συνοπτικά τους στόχους της Περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη, τονίζοντας ότι το Ισραήλ, είναι μια αγορά που έχει ιδιαίτερες ευνοϊκές προοπτικές για την Ήπειρο. Πολύτιμη για την επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση του Τελ- Αβίβ, ήταν η βοήθεια για μια ακόμη χρονιά, της κ. Αλέγρα Μάτσα, εκπροσώπου της Εβραϊκής Κοινότητας Ιωαννίνων.  Στην αποστολή, εκτός των στελεχών της Περιφέρειας,  μετείχαν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων/Επιτροπών Τουριστικών Επιχειρήσεων/Τουρισμού στην Ήπειρο: η κ. Έλσα Εξάρχου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου και market manager της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζαγορίου, ο κ. Χάρης Εξάρχου, από το ξενοδοχείο Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, ο κ. Αχιλλέας Παπαευθυμίου, από την εταιρεία Alpine Zone, ο κ. Πύρρος και κα Ελβίρα Πουλή από το ξενοδοχείο PRINCESS LANASSA.

Πρόσκληση για δηλώσεις  συμμετοχής  στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων "ANUGA"   

 











Η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, στο πλαίσιο της πολιτικής της  για προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε διεθνείς αγορές, προτίθεται να συμμετάσχει και στη φετινή εμπορική έκθεση τροφίμων «ANUGA» που χαρακτηρίζεται ως η πιο σημαντική της Κεντρικής Ευρώπης. Στην Έκθεση προβάλλονται γενικά τρόφιμα, χυμοί, ποτά, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά, φρούτα, αρωματικά φυτά και έλαια. Επειδή η Περιφέρεια Ηπείρου πρέπει άμεσα να οριστικοποιήσει τη συμμετοχή της, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παραστούν σε αυτή, να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους   το αργότερο ως τις 17-2-2017 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87111 (κ. Σοφία Φούκη).Υπενθυμίζεται ότι η "ANUGA" διοργανώνεται στην Κολωνία της Γερμανίας  το διάστημα 7-11/10/2017.

Η ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
*Ἁγιασμός καί κοπή ἁγιοβασιλόπιτας στό Κέντρο Ἡμερήσιας Φροντίδας Ἡλικιωμένων 





























Ἡ ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας σταθερά βρίσκεται κοντά στά ἄτομα της τρίτης ἡλικίας, γιατί θεωρεῖ ὅτι ἡ ψυχή τους κρύβει ἀρχοντιά. Ἡ ἀρχοντιά τους δέν εἶναι ἁπλά ἕνα ἠθικό τους γνώρισμα. Εἶναι μιά σύνθεση εὐπρέπειας καί μεγαλοψυχίας.  Στό πλαίσιο αὐτό ἔγινε τήν Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ἡ κοπή τῆς ἁγιοβασιλόπιτας καί ἁγισμός στό Κέντρο Ἡμερήσιας Φροντίδας Ἡλικιωμένων Κεστρίνης, πού καλύπτει πέντε χωριά. Ὁ ἐφημέριος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ὅτι "δέν πρέπει νά λυπόμαστε γιά τά χρόνια, πού περνοῦν. Ἄς μή τά βλέπουμε μόνο ὡς χρόνια, πού μᾶς γερνοῦν. Ἄς τά βλέπουμε καί ὡς χρόνια, πού μποροῦν νά μᾶς χαρίσουν τήν εὐτυχία. Ἀληθινά εὐτυχισμένος εἶναι ὁ ἄνθρωπος, πού καί στά γεράματά του ἀνανεώνεται, μεταβάλλει νοοτροπία, καλυτερεύει τίς σκέψεις του, διορθώνει τά λάθη του. Νά, λοιπόν, ὁ ἀγώνας μας, νά, λοιπόν, ἡ μέριμνά μας, νά, λοιπόν, ἡ ἐπιδίωξή μας, νά, λοιπόν, ἡ προσπάθειά μας ".  Νά σημειωθεῖ ὅτι  στούς χαριτωμένους βίους τῶν ἁγίων μας, η  δυσφημισμένη, ἀπό κάποιους, γεροντική ἡλικία, ἐπαινεῖται καί τιμᾶται καί θεωρεῖται στεφάνι καύχησης καί δόξας. Αὐτό φυσικά δέν σημαίνει διόλου ὅτι παραβλέπεται τά ἀναμφισβήτητο γεγονός ὅτι τά γηρατειά εἶναι δύσκολη περίοδος. Ἐν τούτοις ἡ Ἐκκλησία μας τά θεωρεῖ τήν πιό σπουδαία ἡλικία, ὡς χρήσιμη γιά τόν ἴδιο τόν ἄνθρωπο, ἀλλά κααί γιά τούς ἄλλους. Στή ζωή συναντᾶς γεροντάκια ἁγιασμένα, ἄκακα, ἀθῶα σάν μικρά παιδιά, εἰκονίσματα ζωντανά, σεπτές μορφές, πού ἀντικατοπτρίζουν τίς ἀνταύγειες τοῦ Παραδείσου...

Υποβολή αιτήσεων για τη Δράση "Γενετικοί πόροι στην Κτηνοτροφία"



















Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί τους αναγνωρισμένους φορείς αναπαραγωγής καθαρών φυλών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς και Ομάδες Παραγωγών, και Συνεταιρισμούς και λοιπά  συλλογικά νομικά πρόσωπα που διαθέτουν νομική υπόσταση και ασκούν κτηνοτροφικές δραστηριότητες οι ίδιοι ή/και τα μέλη τους να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο της δράσης 10.2.1 «Γενετικοί πόροι στην κτηνοτροφία» του μέτρου 10 «Ενισχύσεις για τη γεωργία, το περιβάλλον και το κλίμα» του ΠΑΑ 2014 - 2020.Οι οικονομικές ενισχύσεις που  χορηγούνται καθώς και οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση της Δράσης, αναφέρονται αναλυτικά στις αριθ.481/667036/09-06-2016 (ΦΕΚ 1994/01-07-16) και 19/3696/12-01-2017 (ΦΕΚ 193/27-01-2017) Αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αφορούν  τις ακόλουθες ενέργειες:
Α. Συλλογή-τήρηση στοιχείων γενεαλογίας των ζώων και καθιέρωση-διατήρηση γενεαλογικών βιβλίων και μητρώων, με ποσοστό στήριξης 100%.
Β. Ατομικό έλεγχο της ποιοτικής και ποσοτικής απόδοσης των ζώων, με ποσοστό στήριξης 70%, εξαιρουμένων των δαπανών που αφορούν ελέγχους που διενεργεί ο ιδιοκτήτης.
Γ. Ενημέρωση των κτηνοτρόφων για τη διάδοση και χρήση του κατάλληλου για την κάθε περιοχή ζωικού γενετικού  υλικού, με ποσοστό στήριξης 100%.
Δ. Γονοτυπικό έλεγχο αιγοπροβάτων, με ποσοστό στήριξης 100%, ο οποίος γίνεται προκειμένου να εντοπισθούν τα γονίδια που θέτουν σε κίνδυνο τη διατήρηση και αξιοποίηση της φυλής και να αποκλείονται από την αναπαραγωγή, ώστε να μειωθεί η συχνότητα τους στον εκτρεφόμενο πληθυσμό.
Η υποβολή αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται από την 1η έως την 31η Ιανουαρίου και από την 1η έως της 31η Ιουλίου κάθε έτους μέχρι και το 2020.Κατ’ εξαίρεση, η πρώτη υποβολή αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται σε διάστημα ενός μηνός από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης (30-1-2017).Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στις δράσεις της παρούσας, υποβάλλουν προς τον ΕΦΔ, ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΟΠΣΑΑ) που λειτουργεί στον ιστότοπο www.opsaa.gr/RDIIS.Περισσότερες λεπτομέρειες για την υλοποίηση της Δράσης μπορείτε να αναζητήσετε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (ΑΔΑ:Ω4254653ΠΓ-ΘΤ6)στον ιστότοπο http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/Aigoprobata/prosklhsh_genetikoi_poroi300117.pdf .

Μέχρι τη Δευτέρα η υποβολή δικαιολογητικών για τις εξετάσεις άδειας  άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος



















 Σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) είναι μέχρι την Δευτέρα 13-02-2017. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 20-02-2017.Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1)         Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
               –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
2)         Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
                 –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3)         Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4)         Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
                  –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
 5)       Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Γραμματείας  ΚΕΣΥ, κ. Ζαχαράκης: 210-8208827,  210-8833459 & 210-8216480.
Παράβολο εξετάσεων χορηγείται μόνο από την Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (Ακαδημίας 40 Αθήνα).

Στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020 εντάχθηκε η " Δομή Παροχής  Βασικών Αγαθών"  Δήμου Πρέβεζας 



























Την ένταξη πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020"  για τη δημιουργία Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών στο Δήμο Πρέβεζας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Η Δομή αποτελείται από το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα οποία θα παρέχουν βοήθεια σε σταθερή βάση σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενους.  Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και φαρμακευτικά προϊόντα σε άτομα/νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια.Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα διαθέτει σε άτομα που έχουν ανάγκη, τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης - υπόδησης, οικιακό εξοπλισμό, βιβλία κ.α. .Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τη λειτουργία της Δομής ανέρχεται σε  243.360,00 €. Ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίστηκε η 1η Μαΐου 2017 και λήξης η 30η Ιουνίου 2020.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: