ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ημερίδα στους Φιλιάτες : Το επάγγελμα του Λιμενικού και Πυροσβέστη



Η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή. ( Φρήντριχ Νίτσε )


…ΘΕΜΑΤΑ …10-02-2017


Ημερίδα στους Φιλιάτες : Το επάγγελμα του Λιμενικού και Πυροσβέστη

























Προϋποθέσεις άσκησης – επαγγελματικές συνθήκες.Τις 10-02-2017 Παρασκευή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Φιλιατών ώρα 10.30 π.μ. ημερίδα για την πληροφόρηση των μαθητών στο θέμα το επάγγελμα του Λιμενικού και Πυροσβέστη. Στην κατάμεστη αίθουσα του Δήμου Φιλιατών, παρουσία του Δήμαρχου Φιλιατών κ. Σ. Παππά και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Π. Μπέλλου ,όπου  ομιλητές ήταν οι : κ. Παναγιώτης Ζήλης Ανθυπυραργός προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Φιλιατών, ο κ. Απόστολος Σωτηρόπουλος ανθυποπλοίαρχος του λιμενικού Σώματος.Την οργάνωση και τον συντονισμό είχε η κα Βασιλική Παππά Msc ,ΜΑ Σύμβουλος σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού.Στην ημερίδα παρευρέθηκε η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψη «Αριάδνη» καΑλέκα Κοτσώνη.
…πηγή : thesprotikospalmos.gr

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : ‘’ Πρόσκληση μελών σε Ειδική Συνεδρίαση  2η έτους 2017 ‘’




















Καλείστε να προσέλθετε σε Ειδική  συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 14η του μηνός Φεβρουαρίου   του έτους 2017, ημέρα Τρίτη  και ώρα 18: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης σε ένα και μοναδικό θέμα:
1. Ψήφιση Προϋπολογισμού  Εσόδων – Εξόδων οικ. έτους 2017.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία .
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Γκίζας Ν.  Χρήστος

Κρυφός «κόφτης» στο ΕΚΑΣ μέσω της εφορίας - Χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν το επίδομα που έπαιρναν για χρόνια



















Κρυφός «κόφτης» μπήκε φέτος στο ΕΚΑΣ, με μια απίστευτη μεθόδευση που μετέτρεψε τις αγροτικές επιδοτήσεις σε εισόδημα.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι να υπερβούν τα εισοδηματικά κριτήρια και να κοπεί μαχαίρι το επίδομα που έπαιρναν για χρόνια!
To τρικ
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», τα ποσά των αγροτικών επιδοτήσεων δηλώνονταν μέχρι και το 2014 στο έντυπο Ε3 και από εκεί μεταφερόταν στη βασική δήλωση Ε1 και στον κωδικό 477 (σημείο 11) του πίνακα 6. Στον κωδικό αυτό δηλώνονταν ξεχωριστά τα ποσά των αγροτικών ενισχύσεων και μόνο, χωρίς όμως να λαμβάνονται υπόψη στα κριτήρια εισοδήματος για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι δηλαδή που δεν είχαν άλλα εισοδήματα (π.χ. ενοίκια), παρά μόνο την πενιχρή τους σύνταξη (300 ως 500 ευρώ το μήνα) κρίνονταν για το αν παίρνουν ή όχι το ΕΚΑΣ μόνο με το εισόδημα από σύνταξη, ενώ αν είχαν και μια επιδότηση αυτή δεν λαμβάνονταν υπόψη, διότι η εφορία δεν την κατέτασσε στους κωδικούς της δήλωσης με τα εισοδήματα, αλλά σε ξεχωριστό κωδικό που αφορούσε τις αγροτικές επιδοτήσεις.Στις δηλώσεις που υποβλήθηκαν όμως από το 2015 και μετά η εφορία κατάργησε τον κωδικό 477 του πίνακα 6 και μετέφερε υποχρεωτικά τα ποσά των επιδοτήσεων στον κωδικό 659 με τα απαλλασσόμενα εισοδήματα.Ενώ δηλαδή οι επιδοτήσεις υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη στα κριτήρια του ΕΚΑΣ, με την αλλαγή που έγινε το 2015, οι επιδοτήσεις θεωρούνται ως εισόδημα και όσοι υπερβαίνουν το όριο εισοδήματος των 665 ευρώ μηνιαίως χάνουν εντελώς το ΕΚΑΣ από την 1η/1/2017.Στην πράξη βάφτισε τις επιδοτήσεις, ως «εισόδημα», με σκοπό και να συμπεριληφθούν στο σύνολο του εισοδήματος που υπόκειται σε φόρο, για τα επόμενα έτη, αλλά και να ληφθούν υπόψη στα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων που είχαν και ένα χωραφάκι για να βιοπορίζονται με τις επιδοτήσεις που έπαιρναν.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS


















 
Ανακοινόνονται από την ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδα
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Δευτέρα (13-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (14-02-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (15-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (16-02-2017)   και   ώρες    από    18.00  έως      01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
           Παρασκευή   (17-02-2017)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Κυριακή    (19-02-2017)   και   ώρες   από    08.00   έως   15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 21χρονος υπήκοος Αλβανίας .Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, υπόθεση κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας. Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 21χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι νυχτερινές ώρες της 30/09/2016 στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, αφαίρεσε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο ημεδαποί, για απόπειρα κλοπής από αυτοκίνητο στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθησαν, χθες (09-02-2017) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ανταλλακτικά από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 52χρονου υπηκόου Αλβανίας, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός για απόπειρα κλοπής από σπίτι, στην Άρτα
Συνελήφθη, χθες (09-02-2017) το μεσημέρι στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 35χρονος ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής από σπίτι στην Άρτα.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το μεσημέρι, ο δράστης εισήλθε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε σπίτι ιδιοκτησίας 91χρονης ημεδαπής, έγινε όμως αντιληπτός από την παθούσα και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσει κάτι. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ  την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα
Αναζητείται συνεργός του.Συνελήφθη, χθες (09-02-2017) το απόγευμα, στην περιοχή Αμπέλια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας συνεργός του, που αναζητείται.Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο 3ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντός του οποίου επέβαιναν δύο άτομα. Στη θέα των αστυνομικών, οι δράστες ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή πεζή, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο.Λίγο αργότερα, ο 25χρονος οδηγός του οχήματος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ενώ ο συνεργός του διέφυγε της σύλληψης, εκμεταλλευόμενος το δασώδες της περιοχής.Από την περαιτέρω έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψαν τα παρακάτω:
           Το παραπάνω όχημα, ιδιοκτησίας 68χρονου υπηκόου Γερμανίας, είχε κλαπεί την  05/06-02-2017 από την περιοχή της Φασκομηλιάς Θεσπρωτίας
           Οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το αυτοκίνητο καθώς και μία μπαταρία φορτηγού και ποσότητα πετρελαίου, είχαν αφαιρεθεί από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, την 08/09-02-2017 στην περιοχή της Λιβαδειάς Βοιωτίας
           Σε βάρος του 25χρονου αλλοδαπού εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen ενώ επίσης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.
Το κλεμμένο όχημα και τα λοιπά κλοπιμαία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες.Ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: