ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς



Η φύση δεν γνωρίζει εξαφάνιση αλλά μόνο μεταμόρφωση ! … ( Αναξαγόρας )

…ΘΕΜΑΤΑ …19-12-2016

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς





















Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από σήμερα (19-12-2016) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες (18-12-2016).Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις (επιδοθείσες ή μη), που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. («Επιβολή διοικητικών μέτρων»), για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και χθες (18-12-2016).Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
•Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
•Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
•Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
•Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
•Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
•Οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.
Η επιστροφή των στοιχείων αφορά το χρονικό διάστημα μετά το πέρας της προηγούμενης σχετικής Απόφασης. Σημειώνεται ότι οι Αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.Τέλος, επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κ.Ο.Κ..

Βασίλης Γιόγιακας : Πρακτικά και νομικά ζητήματα δημιουργούν οι οδηγίες διοικητή νοσοκομείου για την διαχείριση μουσουλμάνων ασθενών 























 
Πλήθος πρακτικών και νομικών ζητημάτων για την εφαρμογή τους στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας εγείρουν οδηγίες που απέστειλε με εσωτερικό έγγραφο η Διοίκηση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για  την παροχή υπηρεσιών υγείας σε μουσουλμάνους ασθενείς και σε γυναίκες μουσουλμάνες, αναφέρουν σε Ερώτηση που κατάθεσαν προς τον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας και Ανδρέας Κατσανιώτης.Στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται η απαίτηση «στοιχειώδους παροχής χώρου προκειμένου (οι μουσουλμάνοι) να ασκήσουν εκδηλώσεις λατρείας», η οποία, όπως σημειώνουν οι ερωτώντες, προϋποθέτει υποδομές που οφείλει να παράσχει η ίδια η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Γίνεται επίσης αναφορά σε αφαίρεση «χριστιανικού συμβόλου πάνω από την κλίνη του ασθενούς», όταν η συντριπτική πλειονότητα των θαλάμων νοσηλείας περιλαμβάνει τρεις, τέσσερις ή και περισσότερες κλίνες όπου νοσηλεύονται και άλλοι ασθενείς. Επίσης, αναφέρεται η υποχρέωση παρουσίας γυναικών – ιατρών για την εξέταση-θεραπεία γυναικών μουσουλμάνων ή, εναλλακτικά, της παρουσίας νοσηλεύτριας όταν, όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, οι υπηρεσίες υγείας παρέχονται από άνδρα ιατρό είναι ασύμβατη με το σύστημα των εφημεριών οι οποίες προγραμματίζονται σύμφωνα με το διαθέσιμο προσωπικό ανά μονάδα και την ειδικότητα, και όχι βάσει φύλου. Το ίδιο ισχύει και για τη διεξαγωγή του τοκετού από άνδρα μαιευτήρα που στο έγγραφο επιτρέπεται μόνο «όταν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για την έγκυο». Η δε έκτρωση τίθεται ως απαγόρευση, «ακόμη και όταν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού», δίχως να λαμβάνεται υπόψη ο σοβαρός κίνδυνος που ενδέχεται να διατρέχει η ζωή της κυοφορούσας. Μάλιστα αναγράφεται ότι η παράβαση της απαγόρευσης έχει «σοβαρότατες συνέπειες για τον ιατρό» ο οποίος «καλείται να πληρώσει ως αποζημίωση το λεγόμενο Diyyah», δηλαδή οικονομική αποζημίωση για την απώλεια αίματος!Οι κ.κ. Γιόγιακας και Κατσανιώτης ερωτούν τον Υπουργό Υγείας ποιος έλαβε την απόφαση για την έκδοση αυτών των οδηγιών,  αν έχει λάβει γνώση αυτών και εάν έχουν δοθεί ανάλογες οδηγίες στο σύνολο των δημόσιων δομών Υγείας της χώρας και με ευθύνη ποιας διοικητικής Αρχής. Επίσης ζητούν να πληροφορηθούν την επίσημη θέση του Υπουργείου σχετικά με τη σκοπιμότητα και τη δυνατότητα εφαρμογής τους.«Το διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο μουσουλμάνων ασθενών που χρησιμοποιούν υπηρεσίες υγείας στη χώρας μας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από γιατρούς και νοσηλευτές. Οδηγίες όμως που μάλιστα τίθενται ως ειδικοί κανόνες είναι αντίθετοι στην νομοθεσία, παραβιάζουν αρχές της ιατρικής δεοντολογίας και δε μπορεί να εφαρμοστούν όπως είναι σήμερα η κατάσταση στο Ε.Σ.Υ.», δήλωσε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας.

Δήμος Ηγουμενίτσας :  Εφαρμογή Κανονισμού Καθαριότητας αναφορικά με την εναπόθεση απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων 






















Υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, απαγορεύεται η ρίψηαπορριμμάτων στους κάδους το Σάββατο και την Κυριακή λόγω της μη λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α.Επιβάλλεται δε πρόστιμο σε όσους εναποθέτουν απορρίμματα εκτός των κάδων. Επίσης απαγορεύεται η εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων, για τη συλλογή των οποίων θα πρέπει οι πολίτες να επικοινωνούν με την υπηρεσία περιβάλλοντος στα τηλέφωνα 2665021150 και 2665022626.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής : Ηλίας Λώλης

Δήμος Ηγουμενίτσας :  το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ και ο Δήμος Ηγουμενίτσας πραγματοποιούν την κεντρική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση
























Σήμερα Δευτέρα 19  Δεκεμβρίου, στις 15.30 το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ και ο Δήμος Ηγουμενίτσας πραγματοποιούν την κεντρική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Όνειρο Χριστουγέννων», στην Μαγεμένη Πλατεία Δημαρχείου. Ελάτε να ζήσετε μια Χριστουγεννιάτικη ονειρική εκδήλωση με την Έλσα  να γευτείτε τηγανίτες, κασιόπιτες (ζυμαρόπιτες), ζεστά ροφήματα (πόντζι, κρασί,σαλέπι ),  ποπ κορν, ζαχαρωτά, μπισκότα,  Ακόμη θα λειτουργεί εργαστήριο στολιδιών, ζωγραφική, ζωγραφική προσώπου, μουσική, μαζορέτες,χορογραφίες, συναυλία ,χορωδία, παιχνίδια λούνα παρκ,  ξωτικά,βεγγαλικά κ.α.. Γράψτε το γράμμα σας και δώστε το στο Αι Βασίλη που σας περιμένει στο σπιτάκι και φωτογραφηθείτε μαζί του. Θα γίνει συλλογή τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο. Όλες οι δραστηριότητες είναι δωρεάν για όλους ελάτε να γεμίσουμε την πλατεία με χαμόγελα.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
"Αἰωνία ἡ μνήμη αὐτοῦ" ἔψαλαν οἱ πιστοί στό ἐτήσιο μνημόσυνο τοῦ μακαριστοῦ π. Κυριάκου Γκίκα






























"Αἰωνία ἡ μνήμη αὐτοῦ" ἔψαλαν μέ μιά φωνή, φορτισμένη συγκινησιακά, οἱ πιστοί στό ἐτήσιο μνημόσυνο τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Κυριάκου Γκίκα στήν Κεστρίνη Θεσπρωτίας, τήν Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016. Πλῆθος ἀνθρώπων, πού εἶχαν γνωρίσει τό πνευματικό ἔργο του καί τό πρόσωπό του, κατέκλεισαν τό ναό τοῦ ἁγίου Μηνᾶ, ἐπίτευγμα τοῦ π. Κυριάκου μέ τήν ἀμέριστη συμπαράσταση τῶν κατοίκων τοῦ χωριοῦ καί συνδρομητῶν ἀπό διάφορα μέρη τῆς Ἑλλάδας καί τοῦ ἐξωτερικοῦ. Στήν ἐπιμνημόσυνη δέηση, στό τέλος τῆς Θείας Λειτουργίας, προέστη ο ἡγούμενος τῆς Μονῆς Ραγίου ἀρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκόπουλος. Ὅπως τονίστηκε ἀπό τόν ἐφημέριο τῆς ἐνορίας, κατά τό κήρυγμα, ὁ π. Κυριάκος ἔδωσε τή μαρτυρία του, σύμφωνα μέ τό θέλημα τοῦ Θεοῦ. Δοκιμάστηκε τήν ὥρα τῆς μάχης καί βεβαίωσε μέ τόν τρόπο τῆς ζωῆς του τήν ἀλήθεια τοῦ Εὐαγγελίου. Στάθηκε πάνω ἀπό τά χαμηλά καί τά γήινα, ἀπαγγίστρωσε τήν ψυχή του ἀπό τά πρόσκαιρα καί χοϊκά πράγματα καί ἀνέβηκε μέ τό νοῦ καί τήν καρδιά του στά ἄνω, τά ὑψηλά καί τά οὐράνια. Ὁ χρόνος, πού περνάει χωρίς αὐτόν, εἶναι στήν οὐσία χρόνος μαζί μ' αὐτόν, ἀφοῦ δέν μπορεῖ νά σκεπάσει μέ λησμονιά τό δημιουργικό πέρασμα μιᾶς φλογερῆς ψυχῆς, πού πυρπολοῦνταν ἀπό θεῖο ζῆλο γιά τό καλό καί δέν τρέφονταν ἀπό χῶμα, ἀλλά ἀπό τόν ὀρθόδοξο λόγο. Ὁ π. Κυριάκος ἦταν συγχρονισμένος μέ τό Θεό καί μέσα στήν Ἐκκλησία καί ἔξω ἀπό τήν Ἐκκλησία, στήν καθημερινή του ζωή. Πρός τήν οὐράνια βασιλεία ἦταν συντονισμένα τά ἀνεβάσματα τῆς καρδιᾶς του. Πρός αὐτήν στρέφονταν οἱ πόθοι του. Πρός αὐτήν κοιτοῦσαν οἱ καλοί ἀγῶνες του. Πρός αὐτήν τελικά πορεύτηκε, χωρίς φόβο, ὡς μαχητής μιᾶς ἄξιας καί ζωντανῆς ἱερωσύνης.
Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ  

Σύλληψη 27χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών




















Συνελήφθη, χθες (18-12-2016) το βράδυ στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που έγινε, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (10,1) γραμμαρίων και (15) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.













                                                           




Δεν υπάρχουν σχόλια: