ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Γραφείο Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων



ΘΕΜΑΤΑ

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Γραφείο Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
Θέμα : «Διοργάνωση ημερίδας με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες».


































Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας – «ΑΡΙΑΔΝΗ», διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης για τις μαθησιακές δυσκολίες, τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 5:30΄μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας – «ΠΑΝΘΕΟΝ». Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γονείς-κηδεμόνες, γιατρούς και φροντιστές ψυχικής υγείας (κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές κλπ), αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Θα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας διακεκριμένους επιστήμονες, που θα αναπτύξουν, με διεπιστημονική προσέγγιση, το ιδιαίτερο και ευρέως φάσματος θέμα των μαθησιακών δυσκολιών και ιδιαιτεροτήτων. Ο κ. Στράτος Αλεξάνδρου, εργοθεραπευτής, γνωστός στο πανελλήνιο, θα αναπτύξει τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού, τις κινητικές τους δεξιότητες, τον τρόπο μάθησης, καθώς και τα προβλήματα μάθησης ή  δυσγραφίας. Στη συνέχεια, η κα Μαρία Ταρασούδη, συμπεριφορική οπτομέτρης, θα μιλήσει για το ρόλο της όρασης στην ανάγνωση και τη γραφή, για το τεμπέλικο μάτι και τις οπτικές δεξιότητες που πρέπει να έχει ένα παιδί για να τα «καταφέρει» στο σχολείο. Το πάνελ θα πλαισιώσουν και δύο συντοπίτες μας, η κα Άννα Μπρέστα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας, η οποία θα επισημάνει την αναγκαιότητα της άσκησης και της γυμναστικής στα παιδιά με μαθησιακά προβλήματα. Τέλος, ο κ. Αναστάσιος Μώκας, λογοθεραπευτής, θα μας εξηγήσει ποιες είναι οι διαταραχές στη μάθηση, πώς μπορεί να διαγνωστούν έγκαιρα, πρώτιστα από τους γονείς και στη συνέχεια από τους εκπαιδευτικούς, όπως επίσης και για τα νέα επιστημονικά δεδομένα στον τρόπο αντιμετώπισης και θεραπείας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις και διευκρινίσεις που θα θέσει το κοινό, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.Την εκδήλωση θα συντονίσει η κα Μπάζιου Νικολέτα, επισκέπτρια υγείας- σύμβουλος ψυχικής υγείας, στέλεχος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας.
Στο πέρας της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους ενδιαφερόμενους.
Η Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Θεσπρωτίας-Ο Δ/ντης της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας
       Κοτσώνη    Αλεξάνδρα                                                 Κοτσίνας Γεώργιος, Msc

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS














 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» διοργανώνει διάλεξη
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, διοργανώνει  την Πέμπτη  3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 07:00 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου εκδήλωση – διάλεξη με θέμα «Χρήσιμες συμβουλές προς αποφυγή της θυματοποίησης από κλοπές και απάτες».Εισηγητής θα είναι ο Διοικητής Ασφαλείας Α/Α κ. Γούσιας Θεόδωρος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους πολίτες.
  Από το Δ.Σ. του Συλλόγου
Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών σε καταστήματα και σε ιατρείο.Συνελήφθη, χθες (01.11.2016) το μεσημέρι στο πλαίσιο συντονισμένης έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος εμπλέκεται σε τρεις διαρρήξεις- κλοπές σε καταστήματα και σε ιατρείο, που έγιναν στην πόλη των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα:
•Κατά το χρονικό διάστημα από 27 έως 31-10-2016, αφού έθραυσε το τζάμι παραθύρου ιατρείου, αφαίρεσε από το εσωτερικό έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και φύλλα από συνταγολόγιο.
•Την 29-10-2016, μετά τα μεσάνυχτα, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο, σε καφετέρια και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από το ταμείο  και ένα κινητό τηλέφωνο.
•Την 31-10-2016, μετά τα μεσάνυκτα, αφού διέρρηξε κατάστημα (καφέ –μπαρ), αφαίρεσε από το γραφείο του καταστήματος χρηματικό ποσό.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων, που θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες.Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Εντοπίστηκε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Ελεούσα Ιωαννίνων, ο οδηγός του οποίου μετέφερε ποσότητα ναρκωτικών 





















 




Κατασχέθηκαν (10.600) γραμμάρια κάνναβης ενώ αναζητείται ο οδηγός του οχήματος.Εντοπίστηκε, σήμερα (01-11-2016) το πρωί στην περιοχή της Ελεούσας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου μετέφερε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στην περιοχή της Ελεούσας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς  ένα ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς κατάφερε να απομακρυνθεί, αφού απέρριψε στο έδαφος έναν ταξιδιωτικό σάκο, που περιείχε (10) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (10.600) γραμμαρίων.Ύστερα από αναζητήσεις, το όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο ενώ όπως διαπιστώθηκε ανήκει σε 36χρονο υπήκοο Ρουμανίας, που αναζητείται.Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν ενώ η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.  
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί στο Νομό Ιωαννίνων, για καταδικαστικές αποφάσεις
Συνελήφθησαν, χθες (01-11-2016) στην Κακαβιά και το Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διευθύνσεως Αστυνομίας Ιωαννίνων, τρεις αλλοδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις.Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
•Χθες αργά το βράδυ στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, ποινής φυλάκισης δύο ετών και δεκαεννιά ημερών, για τα αδικήματα της αγοράς, πώλησης και κατοχής ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
•Χθες το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 39 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:
1.Σε βάρος του 23χρονου, καταδικαστική απόφαση του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
2.Σε βάρος του 39χρονου, καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: