ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

H ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας εόρτασε τη μνήμη του οσίου Παϊσίου



ΘΕΜΑΤΑ…@

H ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας εόρτασε τη μνήμη του οσίου Παϊσίου





















Οι πιστοί της Κεστρίνης Θεσπρωτίας ευλαβούνται ιδιαίτερα τον όσιο Παΐσιο, καθώς σε κάποιους από αυτούς  έπαιξε ρόλο στη ζωή τους και στην πορεία τους. Την παραμονή, αλλά και ανήμερα της εορτής του τιμήθηκε ο σύγχρονος άγιος με μεγάλο εσπερινό, καθώς και όρθρο και θεία λειτουργία. Με ευλάβεια οι εκκλησιαζόμενοι ασπάστηκαν την εικόνα του, αφού τους κάνει  εντύπωση ολόκληρη η παρουσία του, αυτό που ήταν ο ίδιος και αυτάπου έλεγε. Εξέμπεμπε και εκπέμπει μια πνευματική λιακάδα, μια αρχοντική αγάπη, μια καθαρή ελευθερία, ένα φως. Ήταν φωτεινός άνθρωπος όσο ζούσε και αυτή η φωτεινότητα έβγαινε μέσα από τον λόγο του, τη σιωπή του, το βλέμμα του και το χιούμορ του. Ο Άάιος Παΐσιος διακρινόταν από μια καταπληκτική απλότητα, μέσα από την οποία έβγαινε μια απίστευτη πνευματική ωριμότητα. Έλεγε τα πιο απλά λόγια και πολλές φορές με χιούμορ, τα οποία είχαν εκπληκτική δύναμη. Ο λόγος του έπεφτε στην ψυχή κάθε ανθρώπου -έτσι τουλάχιστον ένιωθαν πολλοί- όπως πέφτουν οι απλές νιφάδες του χιονιού στη γη, με απαλό τρόπο και κάπως χορευτικά, και οι οποίες λευκαίνουν τον τόπο και εισέρχονται βαθιά στον υδροφόρο ορίζοντα της γης. Δηλαδή ο λόγος του με απλό τρόπο εισέδυε στην καρδιά του ανθρώπου.

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016






















Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων  «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016» , από την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 έως και την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016:
-Πέμπτη 14 Ιουλίου Θέατρο Σκιών Αθανασίου στο αμφιθέατρο Πέρδικας και
ώρα 21:00 με είσοδος 5€
-Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016-«Ο ματωμένος γάμος» από το θέατρο Έκφραση στο Δασάκι Ηγουμενίτσας ώρα 21:00 με ελεύθερη είσοδο
-Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 Θέατρο Σκιών Αθανασίου στο Δασάκι Ηγουμενίτσας ώρα 21:00 με είσοδος 5€
-Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 1ο Φεστιβάλ ΚΔΑΠ(Δίαυλος-Αρίων) «Δημιουργώ Παίζοντας» στην παραλία Ηγουμενίτσας (απέναντι καφέ DALI) και ώρα 21:00 με ελεύθερη είσοδο
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ  : Γεράσιμος Φουσέκης

Ψήφισμα για το λυπηρό περιστατικό τραυματισμού νεαρών συμπολιτών, από την υποχώρηση των κιγκλιδωμάτων, στη χερσαία ζώνη λιμένα της Ηγουμενίτσας  

















Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, αφού συζήτησε, εκτός ημερησίας διατάξεως, το λυπηρό περιστατικό τραυματισμού νεαρών συμπολιτών, από την υποχώρηση των κιγκλιδωμάτων, στη χερσαία ζώνη λιμένος της Ηγουμενίτσας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκδώσει το ακόλουθο ψήφισμα:
Εκφράζει τη θλίψη του σχετικά με το λυπηρό περιστατικό τραυματισμού νεαρών συμπολιτών μας και τους εύχεται ταχεία ανάρρωση.Διευκρινίζει ότι από το 2005 η διαχείριση της εν λόγω περιοχής, ύστερα από σχετική Υπουργική απόφαση, αφαιρέθηκε από την ΟΛΗΓ Α.Ε. και επέστρεψε στο Ελληνικό Δημόσιο. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας διεκδικούσε και διεκδικεί μετ’ επιτάσεως από τα αρμόδια Υπουργεία, την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών. Σήμερα και ύστερα από το ατυχές συμβάν, καθίσταται  επιτακτική η ανάγκη να παραχωρηθεί άμεσα στο Δήμο η διαχείριση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Ηγουμενίτσας. Επίσης ζητάει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου την άμεση αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων κατά μήκος της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος καθώς και την ανάληψη κάθε απαραίτητης ενέργειας για την προστασία των πολιτών, διαφορετικά ο Δήμος θα αναλάβει την πρωτοβουλία για την άμεση αφαίρεση των υφιστάμενων «σκουριασμένων» και επικίνδυνων κιγκλιδωμάτων.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ  ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ:















Τατουάζ από χένα (µη µόνιµα)
Τα τατουάζ από χένα που δεν είναι µόνιµα είναι κυρίως µια καλοκαιρινή µόδα, ιδιαίτερα διαδεδομένη στις µέρες µας. Τα βρίσκουµε σε προορισμούς µε έντονο τουρισµό και προωθούνται από πλανόδιους πωλητές.Συχνό φαινόμενο είναι η παρατήρηση δερµατικών ερεθισμών, συνέπεια της χρήσης προσωρινών τατουάζ µε βάση τη χένα. Βασική αιτία εµφάνισης τέτοιων ερεθισμών είναι µια πολύ τοξική ουσία (µε την κωδική ονομασία PPD, η οποία βρίσκεται στη φυσική µαύρη χένα και µπορεί να προκαλέσει κινδύνους για την υγεία του χρήστη.Σε περίπτωση που ο καταναλωτής αγοράσει χένα για προσωπική χρήση, καλό είναι να γνωρίζει ότι στη συσκευασία πρέπει να αναγράφονται:
•Το όνοµα και τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο) του κατασκευαστή
•Η ημερομηνία παρασκευής και λήξης του προϊόντος
•Οι οδηγίες χρήσης
•Τα συστατικά παρασκευής του προϊόντος
•Τα σήµατα πιστοποίησης του προϊόντος
Ο καταναλωτής που θέλει να χρησιμοποιήσει χένα καλό θα είναι:
•Να ζητάει αποδείξεις για το προϊόν που χρησιμοποιείται από τον έµπορο
•Να ζητάει και να βλέπει τα συστατικά του προϊόντος
•Να επικοινωνεί άµεσα µε το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας σε περίπτωση παραμικρής ενόχλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες-παράπονα-καταγγελίες- Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου  τηλ.2651065178.-

Θέατρο Έκφραση  : Ο «Ματωμένος Γάμος»
























Η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Έκφραση που  έτυχε θερμής υποδοχής στα Γιάννενα: Ο «Ματωμένος Γάμος» ξεκινά περιοδεία σε όλη την Ήπειρο ! Πρώτη στάση το Δημοτικό Θέατρο Ηγουμενίτσας. Εκτός… των τειχών βγαίνει αυτό το καλοκαίρι ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα, η μεγάλη θεατρική επιτυχία του περασμένου χειμώνα στα Γιάννενα από το Θέατρο Έκφραση! Το κλασικό αριστούργημα του σπουδαίου Ισπανού συγγραφέα Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, το οποίο γνώρισε την αποθέωση από τους κριτικούς και το Γιαννιώτικο κοινό, με συνεχόμενες sold out παραστάσεις στο Θέατρο της Έκφρασης, προσελκύοντας περισσότερους από 1.500 θεατές, θα παρουσιαστεί σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ήπειρο και την Κέρκυρα.Η πρώτη καλοκαιρινή παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο της Ηγουμενίτσας, με ώρα έναρξης τις 9.30 μ.μ.. Η είσοδος είναι ελεύθερη.Παραστάσεις του «Ματωμένου Γάμου» θα δοθούν ακόμη σε Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Σκούπα Άρτας, Πρέβεζα, Παραμυθιά κ.α..
Η υπόθεση
Το πάθος κι ο έρωτας έχουν μεγάλη δύναμη, η οποία όμως μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να αποδειχθεί και καταστροφική! Να οδηγήσει τον άνθρωπο στην απόγνωση, την αρρώστια, ακόμη και στο έγκλημα… Χειρότερο όλων, ωστόσο, είναι το ανεκπλήρωτο πάθος. Κι εκεί είναι που πρέπει κανείς να τολμήσει, γιατί η πραγματοποίηση του ονείρου είναι απλά μονόδρομος! Αυτές ακριβώς τις καταστάσεις «εξερευνά» ο «Ματωμένος Γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.Στο επίκεντρο της υπόθεσης του έργου βρίσκεται ένα ζευγάρι που αγαπιέται από παλιά και κλέβεται λίγο πριν η νεαρή γυναίκα παντρευτεί έναν άλλο άντρα, τον οποίο όμως δεν αγαπάει. Το αποτέλεσμα είναι μια αιματηρή εκδίκηση, με τον γαμπρό και τον εραστή να συγκρούονται μέχρι θανάτου!
Οι συντελεστές
Πρόκειται για μία εντυπωσιακή παραγωγή, ιδιαίτερα προσεγμένη, με 22 ηθοποιούς, μοναδικά σκηνικά και κοστούμια, με τον Χρήστο Χρήστου στη σκηνοθεσία και τον δημοφιλή Γιαννιώτη τραγουδοποιό Δημήτρη Υφαντή να επιμελείται τη μουσική.
Σκηνικά – Κοστούμια Γιάννης Κράβαρης, Κινησιολογία Φανή Σκεντέρη, Φωνητική διδασκαλία Όλγα Μπαλωμένου, Άντζελα Σταμουλακάτου, Φωτισμοί Χρήστος Χρήστου, Κομμώσεις ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Αφίσα – πρόγραμμα Αντώνης Χρήστου, Κατασκευές κούκλας & μάσκας Σωκράτης Παππάς και Έφη Παπαγιαννοπούλου, Ειδικές κατασκευές Τατιάνα Μιτσιμάρη.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Γεωργία Διακοπούλου, Πέτρος Χριστακόπουλος, Ντέμυ Τζουλάφη, Λίτσα Σαρακατσάνου, Μαρία Γιαννάκη, Γιάννης Κράβαρης, Λένα Σοκορέλλη, Μίνα Παππά, Γιάννης Παπαγεωργίου, Άννυ Ζώη, Χρήστος Χρήστου, Θανάσης Λανάρης, Δημήτρης Πολύζος, Χρήστος Χαβάς, Λουκία Κονιδάρη,  Έρια Κατσούρα, Ελένη Κούλα, Λίνα Μπότη, Βασιλική Ζησίδη, Σοφία Τριάντου, Ανθή Οικονόμου, Ισμήνη Γερούκαλη, Ιωάννης Δρόσος και Μαρίνα Νούτσου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: