ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΘΕΜΑΤΑ…@

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



















Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
•Δευτέρα (18-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχουρία Μαλουνίου.
•Τρίτη (19-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
•Τετάρτη (20-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
•Πέμπτη  (21-07-2016)   και  ώρες   από     08.00     έως    15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
•Παρασκευή   (22-07-2016)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
•Κυριακή  (24-07-2016)   και   ώρες   από   08.00   έως   15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος –Κουκλιοί - Γλυκή.

ΣΥΡΙΖΑ : Mηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων













 



Την 1η Αυγούστου θα αρχίσει η εφαρμογή της εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας για τη μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.Η σημαντικότερη αλλαγή που θα επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο είναι η εξίσωση του δικαιώματος ασφαλισμένων, ανασφάλιστων και πρώην κατόχων βιβλιαρίων πρόνοιας ως προς την πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ειδικότερα, με βάση το νέο σύστημα συνταγογράφησης, οι οικονομικά αδύναμοι ανασφάλιστοι θα δικαιούνται μηδενική συμμετοχή στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής. Αυτό θα διασφαλίζεται με τη διασταύρωση των εισοδηματικών και ασφαλιστικών κριτηρίων μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ και της Γενικής Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΠΠΣ).Επιπλέον, οι πρώην κάτοχοι βιβλιαρίου πρόνοιας, οι ανασφάλιστοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια της ΚΥΑ 25132/2016 (ΦΕΚ Β 908) και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και είναι κάτοχοι ΑΜΚΑ,  δεν θα καταβάλλουν πλέον το 1 ευρώ/συνταγή υπέρ του ΕΟΠΥΥ, ενώ τα φάρμακά τους θα τα προμηθεύονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία και όχι από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, όπως ισχύει σήμερα. Ωστόσο, τα ψυχιατρικά και νευρολογικά φάρμακα θα παραμείνουν στα φαρμακεία των νοσοκομείων προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς. Όσον αφορά τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), θα χορηγούνται από τα φαρμακεία και τα ειδικά σημεία διανομής του ΕΟΠΥΥ.Με συστηματική προσπάθεια, που έχει στο επίκεντρο τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ο χώρος της Δημόσιας Υγείας βήμα βήμα μπαίνει σε άλλη ρότα. Με μεθοδικότητα, τα αποτελέσματα των καταστροφικών πολιτικών των προηγούμενων ετών, που υποβάθμισαν κάθετα τόσο τον δωρεάν χαρακτήρα της Δημόσιας Υγείας όσο και τις ίδιες τις παροχές προς τους πολίτες, αποκαθίστανται σταδιακά.

Συγχαρητήρια Περιφερειάρχη Αλεξάνδρου Καχριμάνη για το "ευρωπαϊκό" ξεκίνημα  του  ΠΑΣ Γιάννινα





















Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης προέβη στην παρακάτω δήλωση μετά τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί της Όντ Νορβηγίας στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας του στη διοργάνωση Europa League."Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση,  στο τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, για τις μοναδικές στιγμές χαράς που πρόσφεραν στους, απανταχού,Ηπειρώτες φιλάθλους στην πρώτη τους συμμετοχή σε κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ποδοσφαίρου. Θέλω επίσης να συγχαρώ ιδιαίτερα και να ευχαριστήσω για την εντυπωσιακή υποστήριξη και την απόλυτα  φίλαθλη συμπεριφορά  που επέδειξαν, όλους εκείνους που προσήλθαν στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, μεταφέροντας σε όλη την Ελλάδα ένα μοναδικό αθλητικό  πνεύμα. Εύχομαι η χθεσινή μεγαλειώδης νίκη να συνοδευτεί με την πρόκριση στο επαναληπτικό παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης, ώστε να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.  Δίνοντας έτσι  και  ένα πρόσθετο κίνητρο στους νέους για να ασχοληθούν τόσο με το ποδόσφαιρο, όσο  και τον αθλητισμό γενικότερα, προβάλλοντας παράλληλα τα Ιωάννινα και την Ήπειρο στην Ευρώπη και όπου αλλού υπάρχουν Έλληνες".
                                                                                                                                  
Δήμος Ηγουμενίτσας : Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης




















Τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο επισκέφθηκε, την Τετάρτη 13 Ιουλίου, αντιπροσωπεία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από την κα. GabrielaScheiner υπεύθυνηγραφείων Δημάρχων Βορείου Ελλαδος, ο κ. UerichVonKenne συντονιστής Συνεταιρισμών και ο κ. TheodorEberhardσυντονιστής Τουρισμού. Στη συνάντηση εργασίαςσυμμετείχε και ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς. Στόχος της συνάντησης ήταν η εμβάθυνση της συνεργασίας των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών με την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονταν με τον τομέα του τουρισμού, τρόποι για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε η ανταλλαγήτεχνογνωσίας και η υιοθέτηση καλών πρακτικών στον τομέα του Τουρισμού, ενώ δόθηκε έμφαση και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Επίσης αναζητήθηκαν και νέα πεδία συνεργασίας προκειμένου να συσφιχθούν περαιτέρω οι σχέσεις προς όφελος των πολιτών.  
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου


















Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 4ου /2016 Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1)Έγκριση συμμετοχής Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε εκθέσεις κατά το 2ο εξάμηνο του 2016.
2)Αποδοχή της συμμετοχής της Π.Ε. Θεσπρωτίας στα έργα: 1)«Capitalization of Transport models in Adriatic Ionian Network for supporting EUSAIR development» και ακρωνύμιο CAPTAIN. Και 2) «Προώθηση καινοτόμου συστήματος πολύ-επίπεδης διακυβέρνησης της στρατηγικής EUSAIR» “4PILLARS: For Promoting an Innovative muLti-Level goveRnance System of EUSAIR” (Ακρωνύμιο: 4PILLARS).
3)Επικαιροποίηση της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων ( Π.Ε.Α.Κ.Ι.) λόγω του κατεπείγοντος για την υλοποίηση του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ  ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Ε.Σ.Ι. ΄ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ΄», προϋπολογισμού 24.800,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο εκπροσώπων με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
4)Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) για το έργο «Ολοκλήρωση αρχαιολογικών εργασιών αποκάλυψης και ανάδειξης Βασιλικών Β και Δ στη Νικόπολη», προϋπολογισμού 60.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του  από την Περιφέρεια Ηπείρου Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
5)Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Ζηρού για το έργο «Ασφαλτόστρωση οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Φιλιππιάδας – Τσιμεντόστρωση αγροτικής οδού (Μπουσούλιζα) – Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Τύριας Δήμου Ζηρού», προϋπολογισμού 96.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
6)Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Άρτας και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτης για την υλοποίηση του έργου: «Εργασίες συντήρησης στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Καταρράκτη Άρτας (θέση Σκοτωμένο)» προϋπολογισμού 12.000 € ( με ΦΠΑ) και ορισμό δύο εκπροσώπων με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Άρτας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
7)Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Άρτας και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως & Πρεβέζης για την υλοποίηση του έργου: «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Ιερού Ναού γεννέσεως Θεοτόκου Χανόπουλου Άρτας» προϋπολογισμού 5.000 € ( με ΦΠΑ) και ορισμό δύο εκπροσώπων με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Άρτας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
8)Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Φιλιατών για την υλοποίηση του έργου: «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης  Φιλιατών» προϋπολογισμού 1.649.000,00 Ευρώ € ( με ΦΠΑ) και ορισμό δύο εκπροσώπων με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Θεσπρωτίας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
9) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Θεσπρωτίας και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Ειδικός Λογαριασμός Αξιοποίησης Κονδυλίων Έρευνας για την υλοποίηση του Ερευνητικού Προγράμματος με τίτλο «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΥΝΗΤΙΚΩΣ ΤΟΞΙΚΟΥ ΦΥΤΟΠΛΑΓΚΤΟΝ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΚΑΛΑΜΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» προϋπολογισμού 1.802,00€ ( με ΦΠΑ) και ορισμό δύο εκπροσώπων με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Θεσπρωτίας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
10)Γνωμοδότηση επί φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(Υποκατηγορία Α2, ομάδα 2η, α/α 6):«Τροποποίηση της με αρ. πρωτ. 57101/3463/15.10.2011 απόφασης Γ.Γ.Π.Η., που αφορά στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων βιομηχανίας εμφιαλώσεων νερού, συνολικής ποσότητας απόληψης νερού 400.000 m3 /έτος, εγκατεστημένη στην Τ.Κ. Περιβλέπτου του Δ. Ιωαννιτών».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ  Α.Ε.»(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχδιασμού Π.Η.).
11) Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(Υποκατηγορία Α2, ομάδα 12η, α/α 3) : «Αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, του υφιστάμενου κέντρου εκπομπής με την κωδική ονομασία «ΒΑΣΙΛΙΚΟ» και κωδικό αριθμό θέσης 3006038, στο Δήμο Πωγωνίου , Π. Ε. Ιωαννίνων».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η Ανώνυμη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ με διακριτικό τίτλο «DIGEA- ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ          Α.Ε. .(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
12) Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(Υποκατηγορία Α2, ομάδα 12η, α/α 6):«Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας, με ονομασία «ΠΡΟΣΗΛΙΟ» και κωδικό «2005», στη θέση ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΥΡΡΑΚΟΥ, Δήμο Β. Τζουμέρκων, Π. Ε. Ιωαννίνων».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία : «WIND HELLAS ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
13) Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η) :«Εγκατάσταση και λειτουργία πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 24.500 πτηνών πάχυνσης, ήτοι 98 ΙΖ, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στην Τ.Κ. Πετραλώνων του Δ. Ζίτσας, Π. Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο κος Λάμπρος Καρβούνης.. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).



                                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια: