ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

RIA Novosti : Επέστρεψαν στην Παλμύρα πολλοί εκτοπισμένοι Σύροι για να δουν τα σπίτια τους



Ο άνδρας δημιουργεί τη ζωή του, η γυναίκα δικαιολογεί τη δική της : ( Αίσωπος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

RIA Novosti : Επέστρεψαν στην Παλμύρα στο « Μαργαριτάρι της Ερήμου » , πολλοί εκτοπισμένοι Σύροι για να δουν τα σπίτια τους





















Εκατοντάδες εκτοπισμένοι Σύροι επέστρεψαν για να δουν τα σπίτια τους για πρώτη φορά, μετά την ανακατάληψη της Παλμύρας από τον συριακό στρατό που, με την στήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας εκδίωξε το Ισλαμικό Κράτος.Δέκα μήνες μετά την φυγή τους από το «μαργαριτάρι της ερήμου», οι κάτοικοι έφτασαν στην αρχαία πόλη με λεωφορεία που είχε ενοικιάσει η διοικητική αρχή της Χομς, όπου είχαν βρει καταφύγιο.«Η διοικητική αρχή της Χομς έχει προγραμματίσει την μεταφορά συνολικά πάνω από 2.000 εκτοπισμένους πολίτες της Χομς πίσω στα σπίτια τους. 46  λεωφορεία θα ταξιδέψουν για την Παλμύρα και 2 για την αλ-Καριατάιν», δήλωσε πηγή του γραφείου του δημάρχου της πόλης στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.Όμως, μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες αποκατάστασης στις υποδομές της πόλης και ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης, δεν θα επιτρέπεται στους κατοίκους να διανυκτερεύσουν στην Παλμύρα, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.
«Δεν υπάρχει παροχή νερού, ούτε ηλεκτρικού ρεύματος και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε να αποναρκοθετούμε τα προάστια της πόλης», τόνισε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.Την ώρα που κάτοικοι επιθεωρούσαν τα σπίτια τους για να συγκεντρώσουν προσωπικά τους αντικείμενα, Ρώσοι ναρκαλιευτές φαίνονταν από μακριά να καθαρίζουν ναρκοπέδια και ισχυρές εκρήξεις ακούγονταν από μακρινή απόσταση.Πολλά οικοδομικά τετράγωνα είναι μερικώς κατεστραμμένα, άλλα έχουν ισοπεδωθεί, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.«Θα χρειαστούμε τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για να αποκαταστήσουμε τις υποδομές της πόλης, στο βαθμό εκείνο που οι κάτοικοι θα μπορούν να διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους», πρόσθεσε. «Το πρώτο που έλεγξα στο σπίτι ήταν η οροφή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κουντρ Χαμούντ, 68χρονος συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, λέγοντας πως αισθάνθηκε ανακουφισμένος που στεκόταν ακόμη εκεί.Οι τοίχοι, τα παράθυρα και η πόρτα είναι επίσης εκεί και αυτό είναι αρκετό για μένα να προετοιμάσω την οικογένεια μου για να επιστρέψουμε στην Παλμύρα. Έδωσα υπόσχεση στον Αμπντού ότι θα του έφερνα τα παιχνίδια που ήθελε...που είχε αφήσει στο δωμάτιο του.Ο ίδιος είπε πως άφησε τα μέλη της οικογένειας του πίσω στην Χομς, καθώς δεν ήθελε εκείνοι να δουν τις ζημιές και τις καταστροφές. Στις 27 Μαρτίου οι συριακές δυνάμεις ανακατέλαβαν την Παλμύρα σε στρατηγικής και συμβολικής σημασίας νίκη για το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΕΛ.Α.Σ.  - ΗΠΕΙΡΟΥ NEWS














 
Κηδεία αποβιώσαντος τέως Αρχηγού της ΕΛ.Α.Σ. 
Σας γνωρίζουμε ότι, ο Αντιστράτηγος ε.α. ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Ανδρέας του Δημητρίου, ο οποίος διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, απεβίωσε σήμερα και η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο (10-04-2016) και ώρα 16:00΄στην Πρέβεζα (Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους).
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε περιοχές του Αγρινίου
Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στην Πρέβεζα.Εξιχνιάστηκαν τρείς κλοπές σε οικίες.Εξαρθρώθηκε, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σπείρα που είχε διαπράξει τον τελευταίο μήνα, τρείς κλοπές σε οικίες, σε περιοχές του Αγρινίου.Για την υπόθεση αυτή, εντοπίστηκαν την 08-04-2016) το βράδυ, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 56,43,42 και 37 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, όπου συνελήφθησαν και σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες κλοπές.Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες ενεργώντας από κοινού, χθες το μεσημέρι, στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης, από 65χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (420) ευρώ και τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο.Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, εντόπισε χθες το βράδυ στην Πρέβεζα, τους τέσσερις δράστες να κινούνται με το αυτοκίνητο που είχαν διαφύγει και σε συνεργασία με την Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρίνιου.Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει ακόμη δύο κλοπές, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε οικίες στην Καμαρούλα και στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου, στις (12/3/2016) και (1/4/2016), κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (550) ευρώ.Σημειώνεται ότι κατά τη σύλληψη των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους το χρηματικό ποσό των (2.915) ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προϊόν εγκληματικών ενεργειών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Σύλληψη τριών ημεδαπών, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Συνελήφθησαν, την 10-04-2016 μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη, ως ιδιοκτήτης, να λειτουργεί κατάστημα (καφέ – μπαρ) χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή ενώ επιπρόσθετα λειτουργούσε μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος εστιατορίου, να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη, ως ιδιοκτήτης καταστήματος (καφέ – μπαρ), να λειτουργεί μουσική έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου ενώ επιπρόσθετα δεν κατείχε άδεια μουσικών οργάνων.

Νέο « ΕΞΠΡΕΣ του Μεσονυκτίου » : ‘’ Σε φυλακή της Τουρκίας καταλήγουν οι επαναπροωθούμενοι ‘’

















Σοκ προκαλούν οι εικόνες που μεταδίδει το ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews και εμφανίζουν τους 325 πρόσφυγες που επαναπροώθησε η Ελλάδα μέσω Λέσβου στην Τουρκία να καταλήγουν σε κλειστή φυλακή ποινικών κρατουμένων της περιοχής Πεχλιβάνκοϊ στην επαρχία Κιρκλαρελί του Μαρμαρά.Όπως ακούγεται και στο σπικάζ του βίντεο, οι απεγνωσμένοι πρόσφυγες περιμένουν να μάθουν για τη μοίρα τους, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών (UNHCR) δηλώνει πως ακόμα δεν έχει αποκτήσει πρόσβαση στη συγκεκριμένη φυλακή.«Πίσω από τα κάγκελα,μετανάστες από το Πακιστάν, το Ιρακ, την Αίγυπτο και το Αφγανιστάν αγωνίζονται για την ελευθερία τους».

Τη Δευτέρα θα γίνουν οι εβδομαδιαίες πληρωμές ανεργίας




















Το πρωί Δευτέρας, 11 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν τελικά οι εβδομαδιαίες πληρωμές παροχών ανεργίας.Με ανακοίνωσή του, ο ΟΑΕΔ γνωστοποίησε πως έχει αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα που υπήρχε στη δημιουργία του αρχείου των εβδομαδιαίων πληρωμών παροχών ανεργίας. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, λόγω τεχνικού προβλήματος, δεν πραγματοποιήθηκαν οι εβδομαδιαίες πληρωμές ανεργίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: