ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ



Η αλήθεια μοιάζει με το νερό που παίρνει το σχήμα του δοχείου που το περιέχει  :  ( Ιμπν Χαλντούν )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ




























Πάντοτε Μεγάλη βδομάδα καί τό Πάσχα συνεγείρουν τίς ψυχές τν ρθοδόξων Χριστιανν. ορτή το Πάσχα εναι νεξάντλητη πηγή μπνεύσεων καί θείων ξάρσεων γιά σους ελικρινά καί ληθινά πιστεύουν στόν Σωτρα Χριστό, πού γεννήθηκε, σταυρώθηκε καί ναστήθηκε γιά μς. ς κ τούτου τό Πάσχα δέν περιορίζεται σέ ξωτερικές μόνο κδηλώσεις, λλά εναι κφραση το σωτερικο βάθους κάθε νθρώπινης ψυχς. Στό πλαίσιο ατό ερός Ναός το γίου Μην Κεστρίνης, ργανώνει στό ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ τς κκλησίας, τήν ΤΕΤΑΡΤΗ 20 πριλίου καί ρα 19.30 μ.μ. κδήλωση γιά τή Μεγάλη βδομάδα καί τό Πάσχα. Νωρίτερα, 18.00 μ.μ. θά τελεστε τρισάγιο στόν τάφο το πρωτοπρεσβύτερου Κυριάκου Γκίκα, πού μπρακτα σκήθηκε στίς χριστιανικές ρετές, μέ φορμή τή συμπλήρωση τριν μηνν πό τήν κοίμησή του. Tό πλρες πρόγραμμα τς κδηλώσης χει ς ξς:
-Προβολή πτικο λικο πό τήν τελετή τς φς το γίου Φωτός στά εροσόλυμα.
-Προλογική παρέμβαση πό τόν αδεσιμολογιώτατο ερέα π. λία Μάκο (πρεσβύτερο-θελόγο).
-Τροπάριο τς Κασσιανς (Βυζαντινή χορωδία ερο Ναο γίου Μην Κεστρίνης) .
-Κλασική ρμηνεία σέ πιάνο (Νικολέτα Μυσκέτα).
-μιλία πό τή θεολόγο, ποιήτρια καί δημοσιογράφο Βασιλική Παππά μέ θέμα: « ν κα ν κα ρχόμενος» καί νδιάμεσες ποιητικές παγγελίες πό τή μαθήτρια Γυμνασίου Δέσποινα Παπαδοπούλου.
-Κλασική ρμηνεία (πιάνο: Νικολέτα Μυσκέτα, λτικόρνο: Εθύμιος Κολιομίχος).
-Ψαλμωδίες (Βυζαντινή χορωδία ερο Ναο γίου Μην Κεστρίνης): «δού Νυμφίος ρχεται ν τ μέσ τς νυκτός...», «δού σοι τ τάλαντον, Δεσπότης μπιστεύει ψυχή μου…», «τε ο νδοξοι μαθηταί ν τ νιπτρι το δείπνου φωτίζοντο...», «Σήμερον κρεμται π ξύλου ν δασι τν γν κρεμάσας», « ζωή ν τάφω κατετέθης, Χριστέ, καί γγέλων στρατιαί...», «Χριστός νέστη κ νεκρν...» .
κ το ερο Ναο γίου Μην Κεστρίνης

ΚΕΝΤΡΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
 «Πραγματοποίηση ημερίδας για την κλιματική αλλαγή 08/04/2016»



























Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου στην Παραμυθιά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Καρκαμίσι», η ημερίδα  με τίτλο «Άνθρωπος – Κλίμα –Περιβάλλον» η οποία συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, τον Δήμο Σουλίου και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Παραμυθιάς. Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών ευχαριστεί θερμά:
• τους εισηγητές της ημερίδας κ. Γκόγκα Θεμιστοκλή, αν. καθηγητή Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και τον κ. Κατσίκη Απόστολο, καθηγητή Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.
• την Δήμαρχο Σουλίου κυρία Σταυρούλα Μπραΐμη .
• το μέλος του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Παραμυθιάς, κ. Νικηφόρο Σταύρου .

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ξενάγηση μαθητών στον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης


























Η Περιφέρεια Ηπείρου, Π.Ε Πρέβεζας σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ στο πλαίσιο του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» εφαρμόζει τις δράσεις «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» και «Τα σχολεία υιοθετούν. Η κοινωνία αγκαλιάζει».Οι μαθητές του 4ου Γυμνάσιου Πρέβεζας, του 1ου Γ.Ε.Λ.Φιλιππιάδας, του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου, θα πραγματοποιήσουν ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και δρώμενα στο πλαίσιο των προαναφερθέντων δράσεων στις 17 Απριλίου, ώρα 11 π.μ. στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, στις οποίες μπορούν να παραβρεθούν και να τις παρακολουθήσουν και όσοι πολίτες το επιθυμούν.

Απαγόρευση αλιείας στη  λίμνη Παμβώτιδα











 




Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, από την Παρασκευή 15 Απριλίου, απαγορεύεται η αλιεία (επαγγελματική και ερασιτεχνική) των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο στη Λίμνη Παμβώτιδα, στις γύρω από αυτήν τάφρους και σε όλες τις τοποθεσίες  των παραλίμνιων περιοχών και της Νήσου με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων.Η απαγορευτική περίοδος αρχίζει από την Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 8 π.μ. και λήγει την Τρίτη 31 Μαΐου 2016 και ώρα 8 μ.μ.. Υπεύθυνες για την τήρηση της απόφασης, ορίζονται οι Αστυνομικές και όλες οι Ανακριτικές Αρχές.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS












 

 
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός Ρομά για κλοπή στην Πρέβεζα
Η δικογραφία περιλαμβάνει και τρεις ανήλικους ημεδαπούς Ρομά.Συνελήφθη, την 10-04-2016 το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 51χρονος ημεδαπός  Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και ηθική αυτουργία σε κλοπή.Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τρεις ανήλικοι ημεδαποί Ρομά,  κατηγορούμενοι για κλοπή.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 51χρονος, ενεργώντας από κοινού με τους τρεις ανήλικους, χθες το απόγευμα στη Πρέβεζα, αφαίρεσαν μέσα από αίθουσα κινηματογράφου – θέατρο, μία σχολική τσάντα που περιείχε διάφορα προσωπικά αντικείμενα και μικρό χρηματικό ποσό.Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.Ο 51χρονος δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν δεκατρία άτομα για διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου «πόκερ»
Συνελήφθησαν, την 10-04-2016 μετά τα μεσάνυχτα στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δεκατρία άτομα, ηλικίας από 28 έως 78 ετών, κατηγορούμενοι για διενέργεια  και συμμετοχή σε τυχερά – απαγορευμένα παίγνια. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (καφενείο), όπου συνέλαβαν τον 57χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη, διότι είχε επιτρέψει, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «πόκερ» και συγκεκριμένα την παραλλαγή texas holdem, στους υπόλοιπους δράστες (έντεκα ημεδαπούς, ηλικίας από 28 έως 78 ετών και έναν 68χρονο υπήκοο Ισπανίας).Σημειώνεται ότι δύο από τους συμμετέχοντες στα παίγνια, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για τη παροχή πρώτων βοηθειών.Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
•ένα τραπέζι ειδικά διαμορφωμένο για διενέργεια χαρτοπαιγνίων
•το χρηματικό ποσό των (3.200) ευρώ 
•οκτώ (8) ζάρια
•μία (1) μάρκα που έφερε την επιγραφή dealer
•εικοσιτέσσερις (24) τράπουλες και 39 φύλλα τράπουλας
•ένα μεταλλικό κουτί, που βρισκόταν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, κάτω από το τραπέζι, όπου διενεργούνταν το απαγορευμένο παιχνίδι.Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Πάργα,  για κλοπή από ενοικιαζόμενο δωμάτιο
Συνελήφθη, την 11-04-2016 τα ξημερώματα στην Πάργα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για  κλοπή.Ειδικότερα,  από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 34χρονος  δράστης,  σήμερα τα ξημερώματα στην Πάργα, εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο όπου διέμενε ζευγάρι ημεδαπών και αφού ερεύνησε το χώρο αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, έγινε αντιληπτός όμως  από τους ενοίκους και τράπηκε σε φυγή.Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 34χρονο δράστη και να τον συλλάβουν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας.
Σύλληψη αλλοδαπού στα Ιωάννινα, για κατοχή   ναρκωτικών
Συνελήφθη, την 10-04-2016 το απόγευμα στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 17χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους (12,3) γραμμαρίων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Σύλληψη  αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την 11-04-2016 τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης δύο μηνών και χρηματικής ποινής (200) ευρώ, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. .
Κλοπή στα Ιωάννινα σε διαμέρισμα
Κλοπή στα Ιωάννινα την 09-04-2016.Αγνωστος δράστης, εκμεταλλευόμενος την απουσία 61χρονης ημεδαπής ιδιοκτήτριας διαμερίσματος 1ου ορόφου, εισήλθε χωρίς παραβίαση, καθώς παθούσα είχε αφήσει τα κλειδιά επί της θύρας, και αφαίρεσε κοσμήματα και αντικείμενα. Ο Δράστης αναζητείται.





Δεν υπάρχουν σχόλια: