ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πρόσκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση παρουσίασης του τουρισμού και των παραδοσιακών προϊόντων της Ηπείρου στο Βουκουρέστι



Όσοι αγαπούν, ούτε απατούν, ούτε απαιτούν, ούτε επαιτούν  : ( Θανάσης Χατζής )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Πρόσκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση παρουσίασης του τουρισμού και των παραδοσιακών προϊόντων της Ηπείρου στο Βουκουρέστι

















Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του τουρισμού και των παραδοσιακών προϊόντων της Ηπείρου στο Βουκουρέστι στις 17-5-2016 σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, ως εξής:
1. Προώθηση αγροτικών προϊόντων:
Η Περιφέρεια θα εξασφαλίσει  την παρουσία δικτύων εμπόρων και το matching των συναντήσεων ανάμεσα σε παραγωγούς της Ηπείρου και εμπόρους της Ρουμανίας, καθώς και ΜΜΕ γα την κάλυψη της εκδήλωσης.  Θα ακολουθήσει κέρασμα των παρόντων με παραδοσιακά προϊόντα. Μετά από συνεννόηση με την ελληνική πρεσβεία, τα προϊόντα για τα οποία υπάρχει ενδιαφέρον είναι τα γαλακτοκομικά, τα κρασιά, τα οπωροκηπευτικά, τα εσπεριδοειδή, το μέλι και τα βότανα.
2. Προώθηση του τουρισμού:
Η Περιφέρεια θα διοργανώσει εκδήλωση  παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου στα ΜΜΕ της Ρουμανίας, θα εξασφαλίσει την παρουσία τουριστικών πρακτόρων της Ρουμανίας και το matching των συναντήσεων ανάμεσα σε επαγγελματίες τουρισμού της Ηπείρου και της Ρουμανίας. Θα ακολουθήσει κέρασμα των παρόντων με παραδοσιακά προϊόντα σε μπουφέ.
Οι επαγγελματίες, οι Δήμοι και οι φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 19-4-2016, ως εξής:
1.Οι ενδιαφερόμενοι για τα παραπάνω παραδοσιακά προϊόντα και τη γαστρονομία θα δηλώσουν συμμετοχή στην κ. Σοφία Φούκη (τηλ. 2651087111, e-mail: s.fouki@php.gov.gr).
2.Οι  ενδιαφερόμενοι για τον τουρισμό θα δηλώσουν συμμετοχή στην κ. Βασιλική Μπάρκα (τηλ. 2651087141, e-mail: v.barka@php.gov.gr).

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας
















Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για το έργο με τίτλο «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας».Υπογράφηκε από τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Σωτήριο Μήτση και δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για το έργο με τίτλο «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας». Πρόκειται για το μεγαλύτερο υπό δημοπράτηση έργο τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, συνολικού προϋπολογισμού 37.100.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α). Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), καθώς και από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας.Η διακήρυξη του εν λόγω έργου έχει αναρτηθεί στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Η.: www.deyaig.gr . Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Η. κ. Σωτήριος Μήτσης, μετά τη υπογραφή της διακήρυξης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: Σήμερα, κάναμε το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση ενός αναπτυξιακού έργου αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η σημαντική ενίσχυση των υποδομών σε Σύβοτα, Πέρδικα, Πλαταριά και Αρίλλα θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής και στον τουρισμό.
Μετά από χρονοβόρες διαδικασίες, φτάσαμε σήμερα να προκηρύσσουμε το εν λόγω έργο, καθώς δόθηκε σε αυτό από την πρώτη μέρα, απόλυτη προτεραιότητα από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο.Υλοποιώντας τη δοθείσα, από τον Δήμαρχο, κατεύθυνση ως ΔΕΥΑΗ εργαστήκαμε για την επιτάχυνση των διαδικασιών και καταφέραμε να υπερκεράσουμε τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν.
Στην προσπάθεια μας αυτή, υπήρξε αρωγός η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία συνέταξε και τη μελέτη, αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Διευθυντής και οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.Η. Εύχομαι η όλη διαδικασία, να κυλήσει ομαλά και να υπάρξει σύντομα ανάδοχος, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση αυτού του μεγαλόπνοου αναπτυξιακού έργου, όσο το δυνατό γρηγορότερα.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS 












 


Σύλληψη  αλλοδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις Σαγιάδα και παράνομη είσοδο στη χώρα
Συνελήφθη, την 07-04-2016 το μεσημέρι στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές  αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Νάουσας και του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, συνολικής ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, δυνάμει εντάλματος σύλληψης, για διακεκριμένες κλοπές
Συνελήφθη, την 07-04-2016 το μεσημέρι στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.Ειδικότερα, ο 37χρονος αναζητούνταν διότι είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από υποσταθμό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην Άρτα
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, για κλοπή.Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας 45χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από υποσταθμό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, που διαπράχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα της 06-04-2016 στην περιοχή Φανερωμένης Άρτας. Η συστηματική έρευνα οδήγησε στα ίχνη ενός 25χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.Επίσης, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη την 06-04-2016 το πρωί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 45χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος δράστης την 06-04-2016 μετά τα μεσάνυκτα στη Φανερωμένη Άρτας, αφαίρεσε από υποσταθμό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας (600) λίτρα πετρελαίου και μία μπαταρία.Στη συνέχεια, ο 25χρονος πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, πούλησε μέρος των κλοπιμαίων σε 45χρονο ημεδαπό, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν.Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από αποθήκη στην Αμπελιά Ιωαννίνων
Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού Ρομά .Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση κλοπής από αποθήκη, που έλαβε χώρα την 24-03-2016 στην Αμπελιά Ιωαννίνων και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 22χρονου ημεδαπού Ρομά.Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 22χρονος απογευματινές ώρες της 24-03-2016 στην Αμπελιά Ιωαννίνων, αφαίρεσε από αποθήκη ιδιοκτησίας  78χρονου ημεδαπού, ένα αλυσοπρίονο, δύο λίτρα βενζίνης και τρία λίτρα λαδιού.Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε στην κατοχή του 22χρονου δράστη το παραπάνω αλυσοπρίονο, το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.Ο 22χρονος δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 36χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Καλπάκι Ιωαννίνων, για μεταφορά δύο ομοεθνών του, μη νόμιμων αλλοδαπών
Συνελήφθη, την 08.04.2016 νωρίς το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά δύο μη νόμιμων αλλοδαπών.Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 36χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας,  δύο ομοεθνείς του, έναν 39χρονο και μία 31χρονη, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι σε βάρος του 39χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε επιπρόσθετα, μέτρο απαγόρευσης εισόδου. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.










Δεν υπάρχουν σχόλια: