ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Hμερίδα διοργανώνει ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας



Η συνείδηση είναι το βάθος του ανθρώπου. Η αγάπη είναι το πλάτος του: ( Νικηφόρος Βρεττάκος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Hμερίδα διοργανώνει ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας
























Το Σαββάτο 09 Απριλίου 2016 και ώρα 11 πμ διοργανώνεται ημερίδα στην Ηγουμενίτσα, στο ξενοδοχείο Angelica Pallas, με τίτλο «Με ή χωρίς προγράμματα, μοναδική λύση για την βιωσιμότητα της Ελληνικής γεωργίας – κτηνοτροφίας είναι η οργάνωση των παραγωγών σε συλλογικά σχήματα».Την ημερίδα διοργανώνει ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας. Συνδιοργάνωσες είναι το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας. Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κ. Ντίνος Μπλιάτσιος, Γεωπόνος και Δ/νων σύμβουλος της εταιρείας ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το agrotes.eu και το ktinotrofoithesprotias.gr.

ΔΤ- ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ-ΚΠΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
«Hμερίδα για την Κλιματική Αλλαγή 08/04/2016»




























Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών, σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Παραμυθιάς, συνδιοργανώνει την  ημερίδα με τίτλο «Άνθρωπος – Κλίμα –Περιβάλλον». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρες 19:00-21:00 στην Παραμυθιά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Καρκαμίσι».
Πρόγραμμα Ημερίδας
19:00-19:10   Προσέλευση
19:10-19:40 - Νικολάου Μάρκος, MSc Υπεύθυνος Κ.Π.Ε. Φιλιατών: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Γνωρίζω-Αγαπώ-Προστατεύω».
19:40-20:10  Γκόγκας Θεμιστοκλής, αν.  καθηγητής Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας Τμήμα
Διοίκησης Επιχειρήσεων Τ.Ε.Ι. Ηπείρου: "Πολιτισμός και Περιβάλλον: Μια αμφίδρομη σχέση".
20:10-20:40  Κατσίκης Απόστολος,  καθηγητής Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων: «Σχεδιασμός, ανάπτυξη και εφαρμογή Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».
20:40 – 21:00  Ερωτήσεις - συζήτηση

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΜΗΜΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ




















Το Τοπικό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας  θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας , τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσπρωτίας , τα Κέντρα Υγείας Ηγουμενίτσας , Παραμυθιάς, Μαργαριτίου , τους υπαλλήλους του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας , τον Σύλλογο Γυναικών Πάργας  ΔΗΙΔΑΜΕΙΑ  και όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα μας προκειμένου να συγκεντρωθούν φάρμακα για τους Σύριους πρόσφυγες.Οι πολίτες του Νομού μας εκδήλωσαν  για άλλη μια φορά , έμπρακτα τα συναισθήματα φιλαλληλίας ,συμπαράστασης και στήριξης  προς   τους συνάνθρωπους μας που δοκιμάζονται , αποδεικνύοντας ότι ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη είναι δείγματα πολιτισμού και  προόδου.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

6η Υ.ΠΕ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ                         



























Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 02-04-2016 στο  ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών
εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Θετική φροντίδα στην άνοια», με εκπαιδευτή τον Επιστημονικά Υπεύθυνο της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης, κ. Ευάγγελο Παππά.Συμμετείχαν μετά από επιλογή 27 επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου μας.
Η εκπαίδευση περιλάμβανε τις εξής ενότητες:
1.Άνοια – αιτίες – συμπτώματα -μορφές
2.Στάδια της Νόσου
3.Θεραπεία
4.Φροντίδα ατόμων με άνοια
5.Βοήθεια και υποστήριξη για τους περιθάλποντες άτομα με άνοια.
Η ανωτέρω εκπαίδευση θα συντελέσει στην καλύτερη διαχείριση περιστατικών      ασθενών που περιθάλπονται στο Νοσοκομείο.
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS














 
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στα Σύβοτα Θεσπρωτίας
Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού Ρομά.Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στα Σύβοτα Θεσπρωτίας.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 26χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε το απόγευμα της 02-04-2016 σε οικία 70χρονης ημεδαπής, από όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.  
Ληστεία στην Άρτα
Την 07-04-2016 το πρωί στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, καταγγέλθηκε από 35χρονο υπήκοο Αφγανιστάν, ότι το βράδυ της 05-04-2016 στην Άρτα, τον προσέγγισαν δύο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι αφού τον απώθησαν με τη χρήση βίας, του απέσπασαν δύο πορτοφόλια που περιείχαν χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Μάρτιο. Συνελήφθησαν συνολικά (687) άτομα και ειδικότερα:
           Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -499 - (εκ των οποίων -11- διακινητές)
           Για απόπειρα ανθρωποκτονίας:-1-
           Για ληστεία:-2-
           Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -41-
           Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -18-
           Για κλοπές - διαρρήξεις: -27-
           Για πλαστογραφίες: -3-
           Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -3-
           Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων: -1-
           Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -3-
           Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-26-
           Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -43-
           Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας & Τελωνειακού Κώδικα: -11-
           Για παραβάσεις του Ν. «περί φωτοβολίδων & πυροτεχνημάτων »: -1-
           Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση: -2-
           Για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρχή: -1-
           Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -5-
Εξιχνιάστηκαν:
           Τρεις υποθέσεις ληστείας
           Μία υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας
           Δύο υποθέσεις απάτης
           Τριάντα υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων
           Δεκαπέντε υποθέσεις όπλων
           Είκοσι πέντε υποθέσεις ναρκωτικών
           Εννέα υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών
           Έντεκα υποθέσεις λαθρεμπορίου
           Τρεις υποθέσεις πλαστογραφίας
           Τέσσερις υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων
Κατά την διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα από τα οποία ξεχωρίζουν: 

           Κάνναβη: -40-  κιλά και -107,22- γραμμάρια
           Ηρωίνη:  -2- κιλά και -9,26- γραμμάρια
           Κοκαΐνη: -1,54- γραμμάρια
           Ναρκωτικά χάπια:-41-
           Κατεργασμένη κάνναβη τύπου σοκολάτα:-6- γραμμάρια
           Πιστόλια: -2-
           Κυνηγετικά όπλα: -16-
           Απομίμηση πυροβόλου όπλου: -1-
           Μαχαίρια – Πτυσσόμενοι Ράβδοι: -4-
           Λαθραίος καπνός:-54- κιλά και -510- γραμμάρια
           Λαθραία τσιγάρα: -41- πακέτα
           Βεγγαλικά - Πυροτεχνήματα:-3.445- τεμάχια
           Προϊόντα παρεμπορίου: -314-
           Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -8 -
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
           Την (07-03-2016) εξιχνιάστηκε μία υπόθεση ληστείας και μία διάρρηξη αυτοκινήτου, που έγιναν στην πόλη της Άρτας και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού Ρομά.
           Την (09-03-2016) συνελήφθη ένας 90χρονος ημεδαπός στο Παλιοκάτουνο Άρτας, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 18χρονου ημεδαπού και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
           Την  (11-03-2016) συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 26 ετών, οι οποίοι  λήστεψαν 77χρονο ημεδαπό στο σπίτι του στο Αηδονοχώρι Ιωαννίνων.
           Την (11-03-2016) εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις κλοπών φωτοβολταϊκών πάνελ καθώς και δύο ακόμα κλοπές, που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών.
           Την (11-03-2016) συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, δύο Βούλγαροι, οι οποίοι αφαιρούσαν συστηματικά κινητά τηλέφωνα από εμπορικά καταστήματα στην πόλη των Ιωαννίνων.
           Την (12-03-2016) και την (28-03-2016) συνελήφθησαν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί και τρεις Αλβανοί, οι οποίοι μετέφεραν συνολικά περίπου (34) κιλά κάνναβης, με σκοπό τη διακίνηση.
           Την (16-03-2016) και την (28-03-2016) συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στην Πεδινή και στο Καλπάκι Ιωαννίνων,  τρεις έμποροι ναρκωτικών (ένας ομογενής και δύο υπήκοοι Αλβανίας), οι οποίοι μετέφεραν, κρυμμένα σε αυτοκίνητα, συνολικά περίπου δύο κιλά ηρωίνης.
           Την (17-03-2016)  και την (18-03-2016) συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς δύο υπήκοοι Αλβανίας, με εκκρεμή διωκτικά έγγραφα για απόπειρες ληστείας, διακίνηση ναρκωτικών και αποπλάνηση ανηλίκου.
           Την (27-03-2016) εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σχολείο στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τεσσάρων ημεδαπών.
           Την (30-03-2016) εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σχολείο στον Κατσικά Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων δραστών (δύο ημεδαπών και δύο υπηκόων Αλβανίας).
           Συνελήφθησαν συνολικά (11) διακινητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν       στη διακίνηση λαθρομεταναστών με διάφορα οχήματα. Οι διακινητές (εκ των οποίων οκτώ υπήκοοι Αλβανίας, δύο Έλληνες και ένας υπήκοος Κοσσόβου) μετέφεραν συνολικά (16) μη νόμιμους αλλοδαπούς (δεκατέσσερις υπηκόους Αλβανίας, έναν υπήκοο Κοσσόβου και έναν υπήκοο Αρμενίας).




Δεν υπάρχουν σχόλια: