ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η Κυριακή των Βαΐων



Ας μείνομε και λίγο ανεξάρτητοι, …δίχως να σκλαβωθούμε ούτε σε μιαν αλήθεια ούτε σε κάποια πλάνη  :  ( Κοσμάς Πολίτης )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Η Κυριακή των Βαΐων


















Την Κυριακή των Βαίων ο λαός μας τη γιορτάζει με ιδιαίτερη λαμπρότητα.Η τελευταία της Σαρακοστής και πρώτη της Μεγάλης Εβδομάδας.Κατά την ημέρα αυτή εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα όπου, κατά τους συγγραφείς των Ιερών Ευαγγελίων, οι Ιουδαίοι τον υποδέχθηκαν κρατώντας βάια ή βάγια (κλάδους φοινίκων) και απλώνοντας στο έδαφος τα φορέματά τους ζητωκραύγαζαν «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».Κατά τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού η εορτή της ανάμνησης αυτής τελούταν μαζί με την ανάσταση του Λαζάρου. Αργότερα η δεύτερη, η ανάσταση του Λαζάρου, μετατέθηκε κατά μία ημέρα πριν, το λεγόμενο Σάββατο του Λαζάρου.Σήμερα η Κυριακή αυτή, τόσο στην Ανατολική όσο και στη Δυτική Εκκλησία, θεωρείται ως η αρχή των Αγίων Παθών. Αρχικά, η κατάλυση ψαριών, λαδιού και κρασιού την ημέρα αυτή, θεωρήθηκαν ασυμβίβαστα προς την ιερότητα της Μεγάλης Εβδομάδας και της ακολουθούμενης νηστείας, (Μεγάλη Τεσσαρακοστή). Όμως, όλα αυτά για το χαρμόσυνο χαρακτήρα της ημέρας προσαρμόστικαν ανάλογα.Σημειώνεται ότι στις πρώτες εκκλησίες, εορταζόταν η μνήμη αυτή με αναπαράσταση του γεγονότος.
Ιεροσόλυμα
Συγκεκριμένα στους Αγίους Τόπους κατά τον 4ο αιώνα, ο επίσκοπος ξεκινώντας με πομπή από το Όρος των Ελαιών εισερχόταν στα Ιεροσόλυμα επί «πώλου όνου» περιστοιχιζόμενος από τον κλήρο, ενώ οι πιστοί προπορευόταν κρατώντας κλάδους φοινίκων.
Βυζάντιο
Στους δε Βυζαντινούς χρόνους τελούνταν ο λεγόμενος «περίπατος του Αυτοκράτορα». Η πομπή ξεκινούσε από τα ανάκτορα και ο αυτοκράτορας συμμετείχε ο αυτοκράτορας κρατώντας την εικόνα του Χριστού, πλαισιωμένος από το ιερατείο. Η πομπή κατέληγε στην Αγιά Σοφιά. Της αυτοκρατορικής αυτής πομπής προηγούνταν ο λαμπαδάριος ο οποίος έψελνε « Εξέλθατε έθνη και θεάσασθε σήμερον τον βασιλέα των ουρανών ».Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Βαλσαμώνα στο τέλος της εορτής αυτής ο μεν Αυτοκράτορας διένειμε ιδιόχειρα βάγια και σταυρούς, ο δε Πατριάρχης κεριά για την Μεγάλη Εβδομάδα.
Ρωσία - Μόσχα
Το βυζαντινό αυτό έθιμο παρέλαβαν και τηρούσαν με ευλάβεια και οι Τσάροι της Ρωσίας τους οποίους ακολουθούσε ο κλήρος ξεκινώντας από το Κρεμλίνο και καταλήγοντας στο Μητροπολιτικό Ναό.
Ελλάδα
Στην Ελλάδα αντ΄ αυτών διατηρείται μόνο η διανομή των βαγιών από τους ιερουργούς των εκκλησιών.                              
                                 
Εξιχνιάστηκαν  τρεις υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων  και μία απόπειρα κλοπής σε καταστήματα στη Φιλοθέη και στο Κομπότι Άρτας

















Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου ημεδαπού για κλοπές.Εξιχνιάστηκαν, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, τρεις περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και μία απόπειρα κλοπής σε καταστήματα στη Φιλοθέη και στο Κομπότι Άρτας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος ενός 21χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
• μετά τα μεσάνυκτα της 16-02-2016 στη Φιλοθέη Άρτας, διέρρηξε καφενείο και αφαίρεσε δύο τηλεοράσεις.
• μετά τα μεσάνυκτα της 25-03-2016 στο Κομπότι Άρτας, διέρρηξε καφενείο και αφαίρεσε δύο τηλεοράσεις και χρηματικό ποσό ενώ στην συνέχεια εισήλθε σε διπλανό κατάστημα, έγινε όμως αντιληπτός από περιοίκους και τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας στο σημείο τις κλεμμένες τηλεοράσεις .
• μετά τα μεσάνυκτα της 03-04-2016 στη Φιλοθέη Άρτας, διέρρηξε καφετέρια και αφαίρεσε χρηματικό ποσό ενώ αποπειράθηκε να αφαιρέσει μία τηλεόραση και αλκοολούχα ποτά.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 21χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Νέα παράταση στην απεργία - αποχή των δικηγόρων


















Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων μέχρι τις 07 Μαΐου. Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε εκτάκτως το  Σάββατο 24-04, στην Αθήνα, ενημερώθηκε αναλυτικά και εξέτασε σε βάθος τις προτεινόμενες διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και αποφάσισε την παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και το Σάββατο, 07 Μαΐου 2016.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια εκτιμά ότι το νομοσχέδιο παρά τις επιμέρους τροποποιήσεις, δεν έχει μεταβληθεί ουσιωδώς κατά περιεχόμενο και οι προτεινόμενες διατάξεις εξακολουθούν να οδηγούν σε δήμευση του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματος των δικηγόρων, απειλώντας ευθέως την επαγγελματική και οικονομική τους υπόσταση. Ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας Βασ. Αλεξανδρής, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αντισυνταγματικότητα του επίμαχου νομοσχεδίου, όπως καταγράφηκε στην πρόσφατη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και συγκεκριμένα:
1. Στην έλλειψη αναλογιστικών μελετών την οποία είχε επισημάνει εξ αρχής το Δικηγορικό σώμα,
2. Στην ένταξη όλων των ασφαλισμένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε ενιαίο φορέα, που καθιστά κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο, αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο στο σύνολό του και
3. Στην διαφοροποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων ως προς το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.
Στην συνέχεια η Ολομέλεια ενέκρινε την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής και αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και το Σάββατο, 07.05.2016 και συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων την Παρασκευή, 06.05.2016.






Δεν υπάρχουν σχόλια: