ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΙΝΚΑ : ‘’ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ‘’



Τα όπλα και οι βόμβες, οι πύραυλοι και τα πολεμικά πλοία είναι όλα σύμβολα της ανθρώπινης αποτυχίας  :   ( Λύντον Τζόνσον )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

ΙΝΚΑ : ‘’ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ  ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ‘’














Σε όλους αρέσουν τα πυροτεχνήματα τα οποία χρησιμοποιούμε κυρίως το Πάσχα. Χωρίς την απαιτούμενη προσοχή, όμως, τα πυροτεχνήματα μπορούν να αποτελέσουν αιτία σοβαρού τραυματισμού τόσο για αυτόν που τα χρησιμοποιεί, όσο και για τους γύρω του.
Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου επισημαίνει ότι:
Ειδικά σε μικρά παιδιά και νέους καταναλωτές απαγορεύεται να διατίθενται βεγγαλικά και παρεμφερή «φονικά όπλα»! Εκατοντάδες άτομα έχουν σημάδια για πάντα, κάποια έχασαν κάποιο μέλος τους ή ακόμη οδηγήθηκαν στον θάνατο έπειτα από μια «αξέχαστη» εμπειρία με βεγγαλικά.
Για να μην έρθουμε ποτέ αντιμέτωποι με ανάλογο δυσάρεστο συμβάν, αποφύγετε οποιαδήποτε ενασχόληση με αυτό το επικίνδυνο «σπορ» του Πάσχα.Η εισαγωγή, κατασκευή, μεταφορά, εμπορία και κατοχή ειδών πυροτεχνίας που χαρακτηρίζονται ως βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, επιτρέπεται μόνο κατόπιν σχετικής άδειας των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών. Πριν την διάθεση στην κατανάλωση οποιουδήποτε εκρηκτικού, πρέπει αυτό να είναι εφοδιασμένο με έγκριση κυκλοφορίας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η χρήση των παιδικών πυροτεχνικών αθυρμάτων πρέπει να αποφεύγεται ώστε να αποτρέπονται ατυχήματα ή άλλα δυσάρεστα προβλήματα.
Για το λόγο αυτό:
Προσέχουμε τι είδους πυροτεχνήματα αγοράζουμε και από που, γιατί ορισμένα από αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα.Δεν κατασκευάζουμε μόνοι μας πυροτεχνήματα, διότι κινδυνεύουμε να πάθουμε σοβαρά εγκαύματα.Δε μεταφέρουμε δυναμιτάκια στην τσέπη μας. Με την τριβή και μόνο, είναι δυνατόν να ανάψουν και να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα.Δεν πετάμε δυναμιτάκια σε άλλους, ούτε αστειευόμενο.Προσέχουμε να μην ανάβουμε βεγγαλικά κοντά στο πρόσωπο, στα μαλλιά και σε εύφλεκτα υλικά. Δε χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα μέσα σε πολύ κόσμο, για να μην τραυματίσουμε κάποιον άθελά μας.Δε χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα κοντά σε ξερά χόρτα, για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά.
ΛΑΜΠΑΔΕΣ
Προσέχετε ιδιαίτερα την χρήση κεριών και λαμπάδων. Σε χώρους με συνωστισμό κρατάτε τα αναμμένα κεριά ή λαμπάδες σε απόσταση ασφαλείας από τους  διπλανούς  σας. Έχετε τα παιδιά σας υπό την άμεση επιτήρηση σας καθώς οι λαμπάδες τους είναι συνήθως από εύφλεκτα υλικά.. -

Συμπληρωματικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας  για τον Αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων




















Tον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, όπου σε συνάντηση που είχε με τους  Αρχαιολόγους, παρουσία και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Δημητρίου Σιώλου, εξετάστηκαν και δόθηκαν λύσεις σε ζητήματα που εντοπίζονται,  προκειμένου να υλοποιηθεί στη συνέχεια το έργο που είναι ενταγμένο στο Καινοτόμο Πιλοτικό Πρόγραμμα "Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου", το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος" 2014-2020. Στις συμπληρωματικές εργασίες περιλαμβάνεται καθαρισμός και διάνοιξη του δρόμου πρόσβασης προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά ανυψωτικών μηχανημάτων έργων που θα χρησιμοποιηθούν για την αναστήλωση του θεάτρου.  Ήδη από την Περιφέρεια - και σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία- έχει κατασκευαστεί προστατευτικό ανάχωμα προκειμένου να μην εισρέουν νερά από τον ποταμό Καλαμά στο χώρο του θεάτρου. Σε δεύτερο στάδιο θα αναληφθεί πρωτοβουλία καθαρισμού της κοίτης του από φερτά υλικά και κυρίως από κορμούς δένδρων, ώστε να περιοριστεί το ενδεχόμενο ανόδου της στάθμης του.

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών 


















Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 11:00 συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Ιωαννίνων με θέμα «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω Δασικών Πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έτους 2016».Σκοπός της σύσκεψης είναι η μελέτη των θεμάτων που αναφέρονται στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών και την καλύτερη αντιμετώπισή τους.

Με τη στήριξη  της Περιφέρειας επιχειρήσεις της Ηπείρου συμμετείχαν στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση"


















Δεκαεννέα επιχειρήσεις της Ηπείρου, αξιοποίησαν τη δυνατότητα που τους έδωσε η Περιφέρεια, συμμετέχοντας στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση" που πραγματοποιήθηκε από 15 έως 18 Απριλίου στο Εκθεσιακό  Κέντρο Περιστερίου.Στο πλαίσιο της Έκθεσης οι παραγωγοί πρόβαλλαν τις Ηπειρώτικες γεύσεις, ενημερώνοντας ταυτόχρονα   τους επισκέπτες της- ανάμεσα στους οποίους ήταν πολλοί Απόδημοι Ηπειρώτες για τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών προϊόντων. Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κατέρης, ο οποίος στο χαιρετισμό του στην  εναρκτήρια εκδήλωση της Έκθεσης αναφέρθηκε στη γενικότερη τουριστική πολιτική της Περιφέρειας, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: "Η ταυτόχρονη και συνδυασμένη προβολή της κάθε περιοχής μέσω της Γαστρονομίας, του Πολιτισμού και του Τουρισμού, είναι μια από τις βασικές στοχεύσεις της Περιφέρειας Ηπείρου. Με βάση αυτό το σχεδιασμό συμμετέχει στην Έκθεση, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει και σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού. Με τον τρόπο αυτό στηρίζουμε τον τουρισμό μας, στηρίζουμε όμως και τις επιχειρήσεις. Βασική μας αρχή είναι ο συνδυασμός του τουρισμού με τις παραγωγικές δραστηριότητες κάθε τόπου.  Έτσι ενισχύουμε τις τοπικές οικονομίες, αλλά και δίνουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες, αλλά και να προμηθευτούν τοπικά, ποιοτικά προϊόντα που αποτελούν και την ταυτότητα κάθε περιοχής".
Οι επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειας  ήσαν οι εξής:
Αιθέρια Έλαια / Κίτσος, Το μελισσάκι, Βελογιάννης - Λουκούμια, Το μέλι σας, Komini Herbs - Verum Herbs, Ζοίνος, Μετσοβίτα, Θαλασσονοστιμιές, Ορεινή Γη - Highland, Τσίπουρο Μυθικόν, Μονολίθι,
Το καλάθι της Γης, Γιαννιώτισσα, Μέλι Ηπειρωτική Γη, Φάρμα Μετσόβου- Γάλα Γαϊδούρας, Σαλιγκάρια - Γιολδάσης Σωτήρης, Μπερρής Α.Ε., Μανδέκη Αγγελική- Χειροποίητες λαμπάδες, Γλυκά Κουταλιού - Αρετή.Στην Έκθεση, εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, εκτός  του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Κατέρη παραβρέθηκαν  ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωάννης Λάζος  και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ NEWS











 


 
Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη, χθες (21-04-2016) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση και παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 43χρονου,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
•πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (52,7) γραμμαρίων,
•ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό, βάρους (1) γραμμαρίου και
•ένα σπρέι πιπεριού, το οποίο εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί όπλων.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης του 43χρονου, ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 29 ετών, κατηγορούμενοι  για κλοπή ποδηλάτου από την πόλη των Ιωαννίνων
Συνελήφθησαν, χθες (21-04-2016) το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για  κλοπή ποδηλάτου από την πόλη των Ιωαννίνων.Ειδικότερα,  οι δύο δράστες συνελήφθησαν, μετά από σχετική καταγγελία, διότι μετά τα μεσάνυκτα της 20-04-2016, αφαίρεσαν ένα ποδήλατο, ιδιοκτησίας 30χρονης ημεδαπής, από την πόλη των Ιωαννίνων. Στην κατοχή του 29χρονου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας πτυσσόμενος σουγιάς. Επίσης, σε βάρος του 29χρονου δράστη σχηματίσθηκε  δικογραφία και για τα αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης, απειλής, εξύβρισης και παράνομης οπλοκατοχής. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συλλήψεις δύο ημεδαπών στα Ιωάννινα, για κατοχή   ναρκωτικών
Συνελήφθησαν, χθες (21-04-2016) το απόγευμα στα Ιωάννινα, σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ένας 33χρονος άνδρας και μία 22χρονη γυναίκα, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τρεις συσκευασίες περιέχουσες μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ένας τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Σύλληψη  αλλοδαπού φυγόποινου στην Κόνιτσα
Συνελήφθη χθες (21-04-2016) το πρωί στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παράνομη διακίνηση μεταναστών.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στην Άνω Πέτρα Άρτας
Συνελήφθη χθες (21-04-2016) το μεσημέρι στην Άνω Πέτρα Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 55χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης δύο μηνών, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης  σε  εξοχική κατοικία  στο Αηδονοχώρι Ιωαννίνων
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία  στο Αηδονοχώρι Ιωαννίνων.Σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, σε βάρος ενός 22χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 01-12-2015 έως 19-03-2016, σε εξοχική κατοικία, ιδιοκτησίας 57χρονης ημεδαπής, στο Αηδονοχώρι Ιωαννίνων.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.








                                    
                                   






Δεν υπάρχουν σχόλια: