ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Translate

«Οδοιπορικό Λόγου και Τέχνης για τη Μ.Εβδομάδα» έγινε στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας



Μαθημάτων αναγκαιότατον τα κακά απομαθείν.μτφρ: το πιο αναγκαίο μάθημα είναι τα ξεμάθεις τα κακά   : ( Αντισθένης )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

«Οδοιπορικό Λόγου και Τέχνης για τη Μ.Εβδομάδα» έγινε στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας




















Eίναι ανεκτίμητη και μοναδική η προσφορά του Θεανθρώπου Κυρίου, με τη σταύρωση και την ανάστασή του,  για τη σωτηρία των ανθρώπων. Αυτό ήταν ένα από τα μηνύματα του «Οδοιπορικού Λόγου και Τέχνης», που οργανώθηκε στο πνευματικό Κέντρο του ιερού ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Καταχειροκροτήθηκαν η βυζαντινή χορωδία του ιερού ναού, που απέδωσε εξαιρετικά ύμνους της Μ. Εβδομάδας, η μικρή μαθήτρια Δέσποινα Παπαδοπούλου, που απήγγειλε ποιήματα, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Κάτσιος, για τις προσωπικές ποιητικές καταθέσεις του και οι μουσικοί Νικολέτα Μυσκέτα και Ευθύμιος Κολιομίχος.  Αρχικά τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του αείμνηστου πρωτοπρεσβύτερου Κυριάκου Γκίκα, που έδειξε πίστη χωρίς κρατούμενα.Δεν τσιγκουνεύτηκε στην πίστη, γι’ αυτό σε κάθε βήμα της ζωής του κρατούσε σφιχτά το χέρι του Θεού. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η θεολόγος, ποιήτρια και δημοσιογράφος Βασιλική Παππά μέ θέμα: «Ο Ων και ο Ην και ο Ερχόμενος». Η ομιλήτρια με γλαφυρό τρόπο και μέσα από αποσπάσματα συναξαρίων, υμνολογικές αναφορές και στίχους, μετέφερε στο ακροατήριο το πνεύμα της Μ. Εβδομάδας, αποκορύφωμα της οποίας είναι η ανάσταση του Χριστού, γεγονός, που τονίστηκε, όχι μόνο λεκτικά, αλλά και μέσω της προβολής οπτικού υλικού από την αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα. Μεταξύ άλλων η κ. Παππά ανέφερε ότι οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη θυσιαστική αγάπη  του Χριστού, όχι διαστρεβλωμένα, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, αλλά με το ήθος της Ορθόδοξης αγάπης. Να τον αγαπούμε κι εμείς «εξ όλης ψυχής, καρδίας και διανοίας», ώστε να μην μπορεί να μας χωρίσει τίποτε, από την αγάπη που μας έχει ο Χριστός. Χαιρετισμούς απηύθυναν: Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ηγουμενίτσας, αιδεσιμολογιώτατος π. Ελευθέριος Κωνσταντής (πρεσβύτερος - θεολόγος) ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας,  υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να μαλακώσουν οι καρδιές, με τη σκέψη ότι ο Χριστός πέθανε πάνω στο σταυρό για να χαρίσει σε μας τη ζωή. Ειδική μνεία έκανε και στον αείμνηστο πρωτοπρεσβύτερο Κυριάκο Γκίκα, εφημέριο Κεστρίνης επί μισό περίπου αιώνα, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών μηνών από την κοίμησή του. Η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Θεσπρωτίας Μαρούλα Παπαευσταθίου-Τσάγκα, που σημείωσε ότι είναι ώρα να καταλάβουμε την αξία και υπεραξία του Χριστού στη ζωή μας. Ο φυσικός και πρώην νομάρχης Νίκος Τσώνης, που επεσήμανε ότι η επιστήμη δεν μπορεί να μην υποκληθεί μπροστά στο θαύμα του εσταυρωμένου και αναστημένου Χριστού, στις αξίες του οποίου πρέπει να επιστρέψουμε. Στην προλογική του παρέμβαση ο εφημέριος Κεστρίνης π. Ηλίας Μάκος (πρεβύτερος-θεολόγος) σημείωσε πως θα νιώσουμε ότι ο Χριστός διακηρύσσει ναι στην αγάπη, όχι στο δηλητήριο. Ναι στο θαύμα, όχι στο τραύμα. Ναι στο σταυρό, όχι στη σταύρωση. Ναι στη ζωή, όχι στο θάνατο. Ναι στην ελπίδα, όχι στην απελπισία». 

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας



















Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 19 ετών.Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης σε σούπερ μάρκετ, στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας. Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 20 και 19 ετών, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκονται σε διάρρηξη, που έγινε βραδινές ώρες της 21/22-02-2016 σε  σούπερ μάρκετ,  στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από όπου αφαίρεσαν ένα tablet και διάφορα προϊόντα ενώ παράλληλα προκάλεσαν και φθορές σε προϊόντα του καταστήματος.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Εξιχνιάστηκε  υπόθεση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου, στο Πέραμα Ιωαννίνων 

















Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας,  δύο ημεδαπές Ρομά.Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής σε βάρος 80χρονου ημεδαπού, η οποία έγινε προχθές (19.04.2016) το μεσημέρι, στο Πέραμα Ιωαννίνων.Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (20-04-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 45 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και αξιολόγησης στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι προχθές το μεσημέρι, εντός καταστήματος (σούπερ μάρκετ) στο Πέραμα Ιωαννίνων, οι δύο γυναίκες αφαίρεσαν από 80χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

INKA : ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Πάσχα και Ασφάλεια Τροφίμων        

           

















   
Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, η αγορά τροφίμων ελέγχεται περισσότερο μεν ανεπαρκώς δε. Έτσι, η τελική ευθύνη αγορών ανήκει στον καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να εφαρμόζει με ιδιαίτερη προσοχή αυστηρά κριτήρια επιλογής, έχοντας υπόψη ότι:
•η σχέση τιμών και ποιότητας είναι πάντα αναγκαία
•οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους πωλητές, από μη σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης ή από δήθεν παραγωγούς θα πρέπει να αποφεύγονται συστηματικά, διότι αποτελούν χώρο διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων, πολλές φορές ακατάλληλων.
Οι βασικοί κανόνες που αφορούν την αναζήτηση πληροφοριών στην επισήμανση των τυποποιημένων ή μη τροφίμων ισχύουν πάντα, όπως επίσης ισχύουν οι βασικοί κανόνες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων στο τελικό στάδιο διαχείρισής τους (συντήρηση, μαγείρεμα, κλπ.) από τον καταναλωτή.
Αναλυτικότερα σε ό,τι αφορά:
Α) Υγιεινή και Ασφάλεια Κρέατος
Οι καταναλωτές μπορούν να εμπιστευθούν για την αγορά κρέατος σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης της αγοράς (κρεοπωλεία, μεγάλες επιφάνειες, κ.λ.π.) , γνωρίζοντας ότι τα  μη επιτρεπόμενα τμήματα των ζώων, αφαιρούνται στα σφαγεία με ευθύνη των κτηνιατρικών αρχών. Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές μπορούν να αναζητούν τις σφραγίδες κτηνιατρικού ελέγχου και προέλευσης για τα αμνοερίφια, όπως και την «ταυτότητα» προέλευσης και σφαγής για τα μοσχάρια.
Ειδικότερα:

1)Προσοχή στην υγιεινή του καταστήματος – το νωπό κρέας να μην είναι εκτεθειμένο στα τσιγκέλια-.
2)Το αρνάκι γάλακτος πρέπει να έχει ροζ κρέας, τα κόκαλα του να είναι λεπτά και το λίπος του άσπρο.
3)Το κατσικάκι έχει πιο σκούρο και σφικτό κρέας από το αρνί και λιγότερο λίπος.
4)Το φρέσκο αρνί έχει μυρωδιά ευχάριστη (όχι οσμή αμμωνίας) και η σάρκα του πρέπει να είναι σφιχτή και ελαφρώς υγρή. To χρώμα του πρέπει να είναι «ζωηρό».
Όταν έχει θαμπό χρώμα και σκληρό κρέας με εκχυμώσεις, πιθανόν το ζώο να είναι άρρωστο.
5)Το λίπος του αρνιού είναι διπλάσιο από αυτό του μοσχαριού και επομένως είναι πλούσιο σε χοληστερίνη. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι να το καταναλώνουμε με μέτρο.
Aντιθέτως, το κρέας του αρνιού είναι  πηγή βιταμινών (Β6 & Β12), απαραίτητες για το νευρικό σύστημα και το δέρμα.
Το συκώτι και τα νεφρά περιέχουν βιταμίνη Α.
6)Χρήσιμο είναι επίσης οι καταναλωτές να ξέρουν και τις σφραγίδες οι οποίες είναι πάνω στα κρέατα, ώστε να γνωρίζουν τι ψωνίζουν. Έτσι λοιπόν σε όλα τα σφάγια υπάρχουν σφραγίδες που υποδηλώνουν τη χώρα γέννησης κάθε ζώου. Αναλυτικά ισχύουν τα εξής :
- Ζώα που γεννήθηκαν και εσφάγησαν στην Ελλάδα φέρουν σφραγίδες χρώματος τυρκουάζ (λαμπρό κυανό) και η μία σφραγίδα να αναγράφει την λέξη «Ελλάς».
- Ζώα που γεννήθηκαν σε τρίτες χώρες ( δηλαδή εκτός Ε.Ε. ) και εσφάγησαν στην Ελλάδα, όλες οι σφραγίδες είναι χρώματος καστανού και η μία σφραγίδα αναφέρει το όνομα της χώρας γέννησης.
- Ζώα που γεννήθηκαν στην ΕΕ (συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας) και εσφάγισαν σε ελληνικό σφαγείο όλες οι σφραγίδες είναι χρώματος τυρκουάζ και μία σφραγίδα ιδίου χρώματος με το όνομα της χώρας γέννησης.
Σημειώνεται ότι τα παραπάνω δεν ισχύουν για κρέατα εισαγωγής που έχουν σφραγιστεί στη χώρα προέλευσης..
7)Aποφύγετε αγορές αμνοεριφίων που σφάχτηκαν σε υπαίθριους χώρους. • Δεν αγοράζουμε κρέατα από χωρικούς και άλλους παραγωγούς, οι οποίοι δεν μπορούν να εγγυηθούν για την ασφάλεια των κρεάτων που πωλούν.
8)Ο κιμάς πρέπει να κόβεται παρουσία του πελάτη – εκτός από τα συσκευασμένα σε πακέτο, που, όμως, πρέπει να αναγράφεται η ημερομηνία ανάλωσης και το όνομα του παρασκευαστηρίου -.
9)         Tα έντερα πρέπει να είναι πλυμένα και καθαρισμένα χωρίς δυσάρεστες οσμές.
Λόω της μεγάλης ζήτησης εντοσθίων, για την παρασκευή Πασχαλιάτικων εδεσμάτων (κοκορέτσι, μαγειρίτσα κ.α.), γίνεται εισαγωγή ανάλογων ποσοτήτων κατεψυγμένων εντοσθίων, τα οποία, όμως, πωλούνται, συχνά, ως νωπά, παραπλανώντας τον Καταναλωτή.
*  Ο Καταναλωτής θα πρέπει να προσέχει την πινακίδα πώλησής τους και να αξιώνει την ευδιάκριτη αναγραφή των ενδείξεων.
Αν αμφιβάλλει ή διαπιστώνει παρατυπίες, να τις καταγγέλλει στο Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου  ή στις Αρμόδιες Αρχές.
10) Οι πινακίδες πώλησης των κρεάτων πρέπει να αναγράφουν, ευδιάκριτα και υποχρεωτικά, τις εξής ενδείξεις:
1.Το είδος του ζώου π.χ. ερίφιο, αμνός
2.Το τεμάχιο του κρέατος π.χ. μπούτι, σπάλα κ.α.
3.Την προέλευσή του π.χ. εντόπιο, Αλβανίας  κ.α.
4.Αν είναι νωπό ή κατεψυγμένο                                                     
5. Την τιμή πώλησης, ανά κιλό
11) Το κατεψυγμένο κρέας να συντηρείται σε – 18ο Κελσίου.
12) Στα κοτόπουλα, το αγοραζόμενο να είναι επώνυμο (ειδικό καρτελάκι), να είναι καλοσχηματισμένο, το δέρμα να μην έχει σχισμές, μώλωπες, αιματώματα.
Τα κατεψυγμένα να έχουν την σφραγίδα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, την επωνυμία της επιχείρησης, ημερομηνία κατανάλωσης.
13) Συκώτι, νεφρά, μυαλά, να τρώγονται φρέσκα (1-2 ημερών).
Β) Ασφάλεια και Υγιεινή άλλων Τροφίμων
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνετε στις σωστές θερμοκρασίες συντήρησης, λόγω του ευαλοίωτου χαρακτήρα των γαλακτοκομικών προϊόντων και προϊόντων ζαχαροπλαστικής.
1)Στα τυριά πρέπει να αναγράφεται στην συσκευασία η ημερομηνία παραγωγής .και ημερομηνία λήξης. Πρέπει να έχουν ευχάριστη οσμή και γεύση.
2)Τα αλλαντικά πρέπει να έχουν καθαρό, στεγνό, γυαλιστερό περίβλημα, να μην έχουν δυσάρεστη οσμή και γεύση, να μην υπάρχει αλλαγή χρώματος.
3)  Στα σοκολατένια αυγά προσέξτε η σοκολάτα να μην έχει αλλοιωθεί και διατηρήστε τα στο ψυγείο..Διαβάζουμε την ετικέτα αν πρόκειται για αληθινή σοκλολάτα ή απομίμησή της καθώς και την ημερομηνία λήξης.Μή δίνετε σολοατένια αυγά που περιέχουν παιγνίδια σε μικρά κομμάτια σε απιδιά κάτω των 3 ετών.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τους γονείς στην υποχρεωτική αναγραφή της σύνθεσης (σοκολάτα γάλακτος, υγείας κλπ) και της ημερομηνίας ανάλωσης. 
 4) Στα τυποποιημένα τρόφιμα να προσέχουμε τις ενδείξεις στην ετικέτα
ΑΥΓΑ:
Τα αυγά ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες:
Κατηγορία Α (Νωπά αυγά)
Κατηγορία Β (Λιγότερο νωπά – ψυγείου)
         Κατηγορία Γ (Αυγά για βιομηχανική χρήση)
Στα καταστήματα τα αυγά πρέπει να είναι συσκευασμένα και να φέρουν εξωτερικά τις παρακάτω ενδείξεις:
Κωδικό αριθμό ωοσκοπικού κέντρου.
Κατηγορία ποιότητας και βάρους
 XL – πολύ μεγάλο (73γρ. και άνω),
  L – μεγάλο (63γρ. έως 73γρ.), 
 M – μεσαίο (53γρ. – 63γρ.), 
 S – μικρό (53γρ. και κάτω)].
Ημερομηνία λήξεως.(  ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας (28 ημέρες  μετά την ημερομηνία ωοτοκίας).
 Τα αυγά πρέπει να είναι με καθαρό κέλυφος χωρίς κηλίδες αίματος ή περιττώματα γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος της σαλμονέλας και άλλων παθογόνων μικροβίων. Επίσης στο εσωτερικό τους ο κρόκος κατέχει την κεντρική θέση και το ασπράδι είναι λευκό. Προσέχουμε όταν το καθαρίσουμε να μην έχει κάποια οσμή δυσάρεστη ή και ξινή γεύση.Επίσης, δεν πρέπει να πλένονται , όταν πρόκειται να διατηρηθούν στο ψυγείο, γιατί έτσι αφαιρείται το εξωτερικό τους υμενίδιο με συνέπεια να επιταχύνεται η αλλοίωσή τους.Επιτρέπεται επίσης, η διάθεση έτοιμων βαμμένων αυγών, στη συσκευασία των οποίων θα πρέπει να αναγράφονται επίσης οι ημερομηνίες ανάλωσης και ωοσκόπησης.
Τα «Κόκκινα» Αυγά
Όσον αφορά τις βαφές αυγών αποκλείστε κάθε τοξική βαφή προτιμώντας μόνο τις φυτικές. Πριν την βαφή, τα αυγά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Αυγά τα οποία κατά την διάρκεια βαφής ράγισαν και η μπογιά πέρασε στο εσωτερικό βάφοντας το ασπράδι, πρέπει να καθαρίζονται πολύ καλά στο σημείο της βαφής. Προτιμήστε να βάψετε μόνοι σας τα πασχαλινά αυγά – διατηρώντας και τα έθιμα – από το να αγοράσετε τα έτοιμα τα οποία είναι αμφιβόλου ποιότητας.
Λαχανικά : Τα λαχανικά θέλουν πολύ καλό πλύσιμο, με άφθονο νερό.
Παιχνίδια:
•Να φέρουν το σήμα CE που σημαίνει ότι έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των παιδιών.(κοινοτική οδηγία 88/3/79 περί ασφάλειας των παιχνιδιών).
•Να αγοράζουμε παιχνίδια που έχουν ενδείξεις και οδηγίες στα ελληνικά και πάντοτε αντίστοιχα με την ηλικία
•Να ερευνούμε την αγορά για διαφορά τιμής από κατάστημα σε κατάστημα.
Προσοχή στα παιχνίδια που πωλούνται υπαιθρίως. Είναι φτιαγμένα από άγνωστους κατασκευαστές χωρίς σήμα κατασκευής που να δείχνουν την προέλευσή τους, άρα ανεξέλεγκτα.-
Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου συνιστά όχι άλλη υπερχρέωση των πιστωτικών καρτών για να υπάρξουν και άλλες γιορτές του Πάσχα στο μέλλον.
- Δώρα
Για τα βαφτιστήρια μας, που κατ έθιμον τις ημέρες του Πάσχα ψωνίζουμε, ( παπούτσια, ρούχα, λαμπάδες-παιχνίδια ) καλούμε τους καταναλωτές να προτιμήσουν
να ψωνίσουν “Ελληνικά” δηλ . Ελληνικής παραγωγής,  Ελληνικής επιχειρηματικότητας και από τοπικά καταστήματα προκειμένου να ενισχύσουμε την τοπική αγορά η οποία περνά  την βαθύτερη  οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.Για πληροφορίες-καταγγελίες οι καταναλωτές μπορούν να  επικοινωνούν  με το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ιωαννίνων στο τηλ/φάξ:2651065178 ή στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εμπορίου-Διευθύνσεις Κτηνιατρικής, ΕΦΕΤ  και Αστυνομία.
Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Hπείρου σας εύχεται Καλό Πάσχα.




                                          
                                    






Δεν υπάρχουν σχόλια: