ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ελεύθερη η είσοδος σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους τη ΔευτέραΗ συνειδητή πίστη είναι ελευθερία. Η συναισθηματική πίστη είναι σκλαβιά. Η μηχανική πίστη είναι ανοησία : ( Γκιόργκι Γκουρτζίεφ )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Ελεύθερη η είσοδος σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους τη Δευτέρα

Ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο θα παραμείνουν τη Δευτέρα 18 Απριλίου, Διεθνή Ημέρα Μνημείων, όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία, εκτός εκείνων που παραμένουν κλειστά κάθε Δευτέρα και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους, όπως προβλέπεται στη σχετική υπουργική απόφαση.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, το ωράριο λειτουργίας όλων των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και των μουσείων του κράτους θα είναι το ακόλουθο:
- Μεγάλη Παρασκευή, 29 Απριλίου 12.00 - 17.00.
- Μεγάλο Σάββατο, 30 Απριλίου 08.00 - 15.00.
- Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου Κλειστά λόγω αργίας.
- Δευτέρα του Πάσχα, 2 Μαΐου: κανονική λειτουργία.
- Την Τρίτη 3 Μαΐου οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά, λόγω μεταφοράς της επίσημης αργίας της Πρωτομαγιάς.

Το ΕΣΠΑ εξοπλίζει το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάσσεται στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 ( Άξονας Προτεραιότητας «Ενίσχυση Υποδομών Εκπαίδευσης, Υγείας και Πρόνοιας» ) η πράξη «Προμήθεια εξοπλισμού ΤΕΠ Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα», προϋπολογισμού 1.983.660 ευρώ.Στο πλαίσιο της πράξης περιλαμβάνεται ιατροτεχνολογικός, ξενοδοχειακός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός, προκειμένου το ΤΕΠ να είναι πλήρως λειτουργικό όσον αφορά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών ενηλίκων και παιδιών, την βραχεία νοσηλεία ενηλίκων και παιδιών, την διενέργεια χειρουργείων μικρής κλίμακας, την εκτέλεση διαγνωστικών και απεικονιστικών εργαστηριακών εξετάσεων και των υποστηρικτικών υποδομών (φαρμακείο, κεντρική αποστείρωση, διοίκηση, εφημερία προσωπικού, τεχνικά συνεργεία, παρασκευή και διανομή φαγητού κλπ).Η προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού θα εξασφαλίσει την πλήρη ανάπτυξη 25 νοσοκομειακών κλινών και θα υποστηρίξει την έκτακτη αντιμετώπιση ιατρικών περιστατικών του Νομού Θεσπρωτίας και της παραλιακής τουριστικής περιοχής νότια της πόλης της Ηγουμενίτσας.Δικαιούχος της πράξης είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Σημειώνεται ότι το Τ.Ε.Π (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) του Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα,συνολικής επιφάνειας 4.600 τμ, συνδέεται λειτουργικά με το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ PLAYOFF ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ της Α1 Κατηγορίας στην ΕΠΣ.Θ. , 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
. ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΠ/ΜΟΥ - ΘΥΑΜΙΣ ΚΑΣΤΡΙΟΥ :  2 - 1    
. ΑΕΝ  ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ - ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ      : 1 - 2
. ΔΟΞΑ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ -             ΠΑΣ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ            : 3 - 1
Η Βαθμολογία στην 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
1 . ΔΟΞΑ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ            : 25
2 . ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΠ/ΜΟΥ   : 24
3 . ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ      : 19
4 . ΘΥΑΜΙΣ ΚΑΣΤΡΙΟΥ         : 13
5 . ΑΕΝ  ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ          :  7
6 . ΠΑΣ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ          :  1

Νωρίτερα η καταβολή των συντάξεων του Μαΐου
 

Νωρίτερα από τις πάγιες ημερομηνίες των ασφαλιστικών Ταμείων, θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των συντάξεων Μαΐου 2016 στους δικαιούχους συνταξιούχους όλων των Ταμείων.Συγκεκριμένα:
. στις 25 Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα) θα δοθούν οι συντάξεις: ΟΓΑ, ΟΑΕΕ
. στις 27 Απριλίου (Μεγάλη Τετάρτη) θα δοθούν οι συντάξεις: ΙΚΑ, ΝΑΤ
. οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν, αντί της 27ης Απριλίου, στις 22 του μήνα.

Ερχεται το νέο «Χαράτσι»… ( χωρίς σάλιο με πιπέρι ) ,σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές
Προγραμματίζεται το τέλος του έλληνα πολίτη από τις δυνάμεις του σκότους και της ψευτοαριστεράς.


Λίγο πριν ξεκινήσει ο νέος και πιο καθοριστικός γύρος των διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο των δανειστών για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η κυβέρνηση «γράφει-σβήνει» τα μέτρα που θα περιλαμβάνει η λίστα με τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους που θα πρέπει να αποδώσουν 1,8 δισ. ευρώ για να «κλείσει» το δημοσιονομικό κενό.Το πακέτο με την αύξηση των έμμεσων φόρων παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς τις τελευταίες μέρες νέα μέτρα εντάσσονται στη λίστα, ενώ άλλα διαγράφονται όπως η αύξηση του ειδικού τέλους στην κινητή τηλεφωνία. Σε ορισμένες παρεμβάσεις όπως η αύξηση κατά μια ποσοστιαία μονάδα του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από 23% στο 24%, μέτρο που εκτιμάται ότι θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία περίπου 400 - 500 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά με τους Θεσμούς.Εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ, στο πακέτο των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων περιλαμβάνονται η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε βενζίνη, φυσικό αέριο και τσιγάρα, η επιβολή ειδικού τέλους στη συνδρομητική τηλεόρασης, η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, η επιβολή φόρου διέλευσης για τα Ι.Χ. με ξένες πινακίδες.Ένα άλλο μέτρο που μπαίνει και βγαίνει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η επιβολή ειδικού τέλους 1 τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο αυτό, βγήκε ξανά από τα συρτάρια, με κάποιες εξαιρέσεις. Οι Θεσμοί δεν συμφωνούν με την επιβολή τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές, αλλά οι υποστηρικτές του μέτρου εκτιμούν ότι το τέλος αυτό δεν θα επιβαρύνει σημαντικά τους πολίτες, ενώ θα έχει σημαντικά ετήσια έσοδα για το κράτος. Στην περίπτωση επιβολής φόρου 0,01% στις τραπεζικές συναλλαγές υπολογίζεται ότι τα έσοδα μπορούν να φτάσουν τα 300 εκατ. ευρώ. Για παράδειγμα, με φόρο ένα τοις χιλίοις, αν κάποιος πληρώνει μέσω τράπεζας ενοίκιο 500 ευρώ, τότε το ειδικό τέλος θα ήταν 50 λεπτά του ευρώ.Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η νέα φορολογική καταιγίδα που σχεδιάζεται αναμένεται να πλήξει ακόμη περισσότερο τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κατανάλωση αλλά και στα έσοδα του Δημοσίου, καθώς όπως έχει αποδειχθεί στα χρόνια των Μνημονίων οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα. Αντί για αύξηση εσόδων προκύπτει μείωση, συμβάλλοντας στην αέναη τροφοδότηση του φαύλου κύκλου.Μέχρι στιγμής το πακέτο με την αύξηση των έμμεσων φόρων που θα τεθεί ξανά στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των πιστωτών περιλαμβάνει:
• Αύξηση του ΦΠΑ από 23% στο 24% που θα οδηγήσει σε κύμα ανατιμήσεων σε μια σειρά αγαθών και υπηρεσιών.
• Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στις βενζίνες, το υγραέριο και το φυσικό αέριο.
• Επιβολή ειδικού τέλους 10% στη συνδρομητική τηλεόραση.
• Επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία.
• Επιβολή τέλους στη χρήση του διαδικτύου.
• Επιβολή φόρου διέλευσης για τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες.
• Επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές επιταγές.
Την ίδια ώρα, αλλαγές σχεδιάζονται στο φορολογικό καθεστώς των αυτοκινήτων, καθώς τα τέλη κυκλοφορίας πρόκειται να αλλάξουν, αλλά και νέες επιβαρύνσεις θα υπάρξουν κατά την αγορά καινούργιου ή μεταχειρισμένου οχήματος.Επίσης, στα ακίνητα σχεδιάζεται αναπροσαρμογή συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου που θα πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 200 εκατ. ευρώ.

« Η Πολιτική της κολοτούμπας » : Με ρήτρα ΑΕΠ όλες οι συντάξεις...?


Ριζικές αλλαγές έρχονται στις συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθείται στη Βουλή.Το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι του Δημοσίου, της Βουλής, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμίδας, ιερείς, στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα υπάγονται από την ψήφιση του νόμου στον Ενιαίο Φορέα Κύριας Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), μαζί με όλους τους ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα (μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες κ.α.).Οι συντάξεις τους θα υπολογίζονται με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή ως άθροισμα Εθνικής και Ανταποδοτικής Σύνταξης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ορίζει πως:
- Όσοι αποχωρούν από την υπηρεσία τους υποβάλλοντας αίτημα συνταξιοδότησης μέχρι την ημερομηνία ψήφισης του νόμου οι συντάξεις τους θα υπολογιστούν με τον παλιό τρόπο, δηλαδή με όσα ίσχυαν στις 31/12/2014 (θα υποστούν όμως τα νέα πλαφόν).
- Όσοι αποχωρούν από την ψήφιση του νόμου και μετά μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη του νέου τρόπου υπολογισμού. Η πόρτα του παλαιού ευνοϊκότερου καθεστώτος κλείνει και για όσους κατά την ημερομηνία ψήφισης του νόμου δεν έχουν συμπληρώσει το προβλεπόμενο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Δηλαδή εντάσσονται στον νέο τρόπο υπολογισμού ακόμη και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης με αναστολή καταβολής της, επειδή έχουν συμπληρώσει τα έτη ασφάλισης για θεμελίωση αλλά όχι και το απαραίτητο όριο ηλικίας.
- Όσοι αποχωρούν εντός του 2016 με τον νέο τρόπο υπολογισμού και αν η μεικτή σύνταξή τους υπολείπεται κατά 20% και πλέον από τον παλαιό τρόπο θα δικαιούνται το μισό της διαφοράς αυτής. Όσοι φύγουν εντός του 2017 θα πάρουν το 1/3 της διαφοράς και όσοι φύγουν το 2018 το ¼.
Το νομοσχέδιο δεν «ακουμπά» τις προϋποθέσεις θεμελίωσης σύνταξης και τα όρια ηλικίας που ισχύουν σήμερα στο Δημόσιο. Από την ένταξη στον ΕΦΚΑ εξαιρούνται:
- Παθόντες από τρομοκρατική ενέργεια ή βίαιο συμβάν.
- Όσοι δικαιούνται πολεμική σύνταξη, σύνταξη αναπήρου οπλίτη ειρηνικής περιόδου, σύνταξη Εθνικής Αντίστασης, ΟΓΑ ή ανασφάλιστου αγωνιστή Εθνικής Αντίστασης.
- Λογοτέχνες, καλλιτέχνες που δικαιούνται σύνταξη από το Δημόσιο.
- Βουλευτές και αιρετά όργανα των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμίδας.
- Όσοι λαμβάνουν προσωπικές συντάξεις.
- Όσοι δικαιούνται σύνταξη αναπηρίας που προήλθε εξαιτίας της υπηρεσίας.
Επίσης από το 2018 αρχίζει η αναπροσαρμογή των σημερινών συντάξεων, με συντελεστή που θα διαμορφώνεται με βάση το ΑΕΠ και τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.Όλες οι συντάξεις μένουν «παγωμένες» μέχρι και 31/12/2017, ώστε από τον Γενάρη του επόμενου χρόνου να αρχίσει η εφαρμογή της «προσωπικής διαφοράς».Η εφημερίδα παρουσιάζει τη διάταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ορίζει τον μηχανισμό αναπροσαρμογής των καταβαλλόμενων συντάξεων. Σύμφωνα με την επίμαχη ρύθμιση, όλες οι σημερινές κύριες συντάξεις επανυπολογίζονται με βάση τον νέο τύπο που φέρνει το νομοσχέδιο: Εθνική Σύνταξη και ανταποδοτικό τμήμα με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης. Ειδικότερα στο νομοσχέδιο αναφέρεται πως «για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους λαμβάνεται υπόψη ο συντάξιμος μισθός επί του οποίου κανονίστηκε η ήδη χορηγηθείσα σύνταξη, όπως αυτός είχε διαμορφωθεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, με βάση τους κανόνες αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών του Δημοσίου τομέα, που ίσχυαν κατά τη δημοσίευση του παρόντος».Μέχρι 31/12/2017 οι καταβαλλόμενες συντάξεις μένουν «παγωμένες» στο ύψος που είχαν την 31/12/2014, αφαιρούμενης της εισφοράς υπέρ υγειονομικής περίθαλψης, που νομοθετήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, «από την 1/1/2018, εφόσον το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων είναι μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από τον επανυπολογισμό τους, το επιπλέον ποσό εξακολουθεί να καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά, συμψηφιζόμενο κατ’ έτος και μέχρι την πλήρη εξάλειψή του, με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων».Για την αναπροσαρμογή των συντάξεων ο νομοθέτης παραπέμπει σε επόμενο άρθρο που ορίζει πως η νέα σύνταξη που εκδίδεται μετά την ψήφιση του νόμου «αυξάνεται από την 1/1/2017 κατ’ έτος στη βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους και δεν υπερβαίνει την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή».Σε περίπτωση που το καταβαλλόμενο ποσό είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει από τον επανυπολογισμό (το υπουργείο Εργασίας έχει υπολογίσει τις αυξήσεις που προκύπτουν από τον επανυπολογισμό σε 100 εκατομμύρια), τότε η αύξηση θα δοθεί σταδιακά και ισόποσα εντός πέντε ετών μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.Δεν υπάρχουν σχόλια: