ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Προβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στα Σκόπια



Στο σκοτάδι η φαντασία είναι πιο ζωηρή απ’ ότι στο άπλετο φως : ( Εμμάνουελ Καντ )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Προβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στα Σκόπια








Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής στα Σκόπια στις 30/3/2016 στο χώρο του ξενοδοχείου Hotel Aleksandar Palace. Στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνει γνωστό το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου, καθώς και η προσέλκυση επισκεπτών από τα Σκόπια. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
- Παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος στα ΜΜΕ και τους Τουριστικούς πράκτορες της Π.Γ.Δ.Μ.
- Οργάνωση μπουφέ με Ηπειρώτικα εδέσματα.
- Matching συναντήσεων ανάμεσα σε ξενοδόχους της Ηπείρου και τουριστικούς πράκτορες της Π.Γ.Δ.Μ.
- Κέρασμα με τα ηπειρώτικα προϊόντα.
- Διοργάνωση μουσικοχορευτικής εκδήλωσης με την παρουσία χορευτικού συγκροτήματος.
Οι επαγγελματίες, οι Δήμοι και οι φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 18-3-2016 στο e-mail: v.barka@php.gov.gr. Επίσης, ως την παραπάνω ημερομηνία θα πρέπει να αποστείλουν υλικό που επιθυμούν να αποσταλεί για την εκδήλωση. Τα Επιμελητήρια και οι επαγγελματικές ενώσεις παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους.  

Πρόγνωση Ε.Μ.Υ. για αναμενόμενη επιδείνωση του καιρού


















Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, γίνεται γνωστό ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο, σύμφωνα με το οποίο, σήμερα Δευτέρα 7.3.2016 από τις μεσημβρινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα  συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.  Για το λόγο αυτό η Δ/ση Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και των συναρμοδίων υπηρεσιών. 

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS















Συλλήψεις δύο ατόμων στην Άρτα και στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για καταδικαστικές αποφάσεις
Συνελήφθησαν, την 06-03-2016, στην Άρτα και στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας,, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Θεσπρωτίας, δύο άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
• Την το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, ποινής φυλάκισης επτά μηνών, για κλοπή κατά συναυτουργία.
• Την το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Εξιχνιάστηκε μία υπόθεση ληστείας και μία διάρρηξη αυτοκινήτου, που έγιναν χθες στην πόλη της Άρτας
Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού Ρομά.Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,  μία περίπτωση ληστείας και μία διάρρηξη αυτοκινήτου, που έγιναν την 06-03-2016 στην πόλη της Άρτας. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού Ρομά, για τα αδικήματα της ληστείας και της κλοπής.Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, προέκυψε ότι 22χρονος δράστης, την 06-03-2016 το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 31χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, απ’ όπου  αφαίρεσε μία γυναικεία τσάντα που περιείχε προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Η πράξη του όμως αυτή, έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ο οποίος τον ακολούθησε και στην προσπάθειά του να ανακτήσει την κλεμμένη τσάντα, ο 22χρονος δράστης του επιτέθηκε τραυματίζοντάς τον στο δεξί του μάτι και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.Επίσης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης, προέκυψε ότι ο ανωτέρω δράστης, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, διέρρηξε και δεύτερο αυτοκίνητο στην πόλη της Άρτας, απ’ όπου αφαίρεσε επίσης μία γυναικεία τσάντα.Η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για το Φεβρουάριο 2016 στην Ήπειρο 
Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το Φεβρουάριο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 4 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 10 το 2015). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
         2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (όπως και το 2015)
         κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 1 το  2015)
         2 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου  (έναντι 7 το 2015)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 6 παθόντες (έναντι 17 το 2015). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
         3 νεκροί (έναντι 2 το 2015)
         κανένας σοβαρά τραυματίας (έναντι 2 το 2015)
         3 ελαφρά τραυματίες (έναντι 13 το 2015)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
           οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα
           έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
           λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
           καιρικές συνθήκες και ολισθηρότητα οδοστρώματος
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης  
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά  (2.874) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν :
           566    για υπερβολική ταχύτητα.
             32    για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
             28    για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
            66    για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
             89    για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
             17    για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
               2     για παραβίαση προτεραιότητας.
             21    για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
             40     για αντικανονικό προσπέρασμα.
             31    για αντικανονικούς ελιγμούς.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (75) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (109) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Αποφάσεις Περιφερειάρχη για ένταξη στο ΕΣΠΑ της συνέχισης της λειτουργίας των Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε Ιωάννινα, Άρτα και Πρέβεζα


















Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 τριών δράσεων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Οι δράσεις (με συνολικό προϋπολογισμό 645 χιλιάδων ευρώ), εντάσσονται στον Άξονα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων», με φορείς υλοποίησης του Δήμους Αρταίων, Πρέβεζας και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).
Ειδικότερα πρόκειται για τις δράσεις:
         Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε περιφερειακό επίπεδο, συνολικής δημόσιας δαπάνης 276.150 ευρώ. Φορέας υλοποίησης το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).
         Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Αρταίων, συνολικής δημόσιας δαπάνης 190.676,64 ευρώ. Φορέας υλοποίησης ο Δήμος Αρταίων.
 Με τις συγκεκριμένες δράσεις θα συνεχιστεί η λειτουργία και η αναβάθμιση του  Συμβουλευτικού Κέντρου (ΣΚ) Ιωαννίνων και του Δήμου Αρταίων (από τα συνολικά 14 που λειτουργούν πανελλαδικά), η οποία περιλαμβάνει και τη συνέχιση ή/και την ανάπτυξη δράσεων υποστήριξης και αρωγής, με την οπτική του φύλου, ως εξής:
- Δράσεις ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης.
- Δράσεις προώθησης στην απασχόληση.
- Δράσεις δικτύωσης με τοπικούς φορείς και οργανισμούς και μεταξύ των δομών του δικτύου.
- Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της Πράξης «Οριζόντιες Παρεμβάσεις Εθνικής Εμβέλειας» (ΕΠ «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020»), το Συμβουλευτικό Κέντρο θα έχει τη δυνατότητα να παραπέμπει γυναίκες – θύματα βίας σε Πρόγραμμα Νομικής Βοήθειας (legal aid) για την εκπροσώπησή τους σε δικαστήρια.
         Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Πρέβεζας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 178.751.76 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Πρέβεζας.
Με την ανωτέρω πράξη, θα συνεχιστεί η  λειτουργία και η αναβάθμιση  του Συμβουλευτικού Κέντρου Πρέβεζας. με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών. Ειδικότερα μέσω αυτούς θα παρέχονται  υπηρεσίες πρώτης γραμμής και άμεσης αρωγής και συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες-θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμΕΑ, άνεργες κ.λπ.),  ενώ  παράλληλα θα υλοποιούνται και θα αναπτύσσονται δράσεις  προώθησης στην απασχόληση και  δικτύωσης με την τοπική κοινωνία, όπως επίσης και παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Τοποθέτηση απινιδωτών σε Αρσάκεια Σχολεία και Χρυσοβίτσα














Με την τοποθέτηση δύο ακόμη αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, συνεχίστηκε η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου. Την Πέμπτη 3 Μαρτίου έγινε η τοποθέτηση στα Αρσάκεια Σχολεία και την Κυριακή 6 Μαρτίου στην Τοπική Κοινότητα Χρυσοβίτσας.Ο εξωτερικός αυτόματος απινιδωτής που εγκαταστάθηκε στα Αρσάκεια Σχολεία είναι δωρεά της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και θα καλύψει τυχόν ανάγκες και στις γειτονικές τοπικές κοινότητες Λογγάδων και Βασιλικής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης, η Διεύθυνση των Αρσάκειων, του Δημοτικού και του Γυμνασίου Λογγάδων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Εθελοντών Σαμαρειτών.Την Κυριακή σε μια λιτή εκδήλωση έγινε η τοποθέτηση του απινιδωτή στην Τοπική Κοινότητα Χρυσοβίτσας, ο οποίος προσφέρθηκε από το Σύλλογο Καταστημάτων Αγροεφοδίων Νομού Ιωαννίνων. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, ο οποίος  εξήρε τη μεγάλη ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφέρεια, δείγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης που είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στην Ήπειρο, όπως έχει αποδειχθεί και από άλλες δράσεις που έχουν αναληφθεί στο παρελθόν. Πρόσθεσε δε ότι η πρωτοβουλία συνεχίζεται και σταδιακά επεκτείνεται και σε άλλες περιφερειακές ενότητες, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις υποδείξεις και επιθυμίες των δωρητών. Τον απινιδωτή παρέδωσαν εκ μέρους του Συλλόγου Καταστημάτων Αγροεφοδίων ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ.κ. Μ. Δεβέκος- Μ. Παπαγεωργίου αντίστοιχα και αρκετά μέλη του. Από τους τοπικούς φορείς παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μετσόβου κ. Παύλος Τασούλας, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Χρυσοβίτσας κ. Κώστας Τσαπραλής κ.ά., οι οποίοι και ευχαρίστησαν την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία και το Σύλλογο Καταστημάτων Αγροεφοδίων για την προσφορά του.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ  : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ
Ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών 


























Η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, η οποία εορτάζεται παγκοσμίως την 8η Μαρτίου, καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1977 για την κινητοποίηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών. Χρόνια αγώνων για την ισότητα, την  αξιοκρατία, τις  ίσες ευκαιρίες για όλους και όλες στην πράξη, την εξάλειψη της κάθε μορφής βίας και αδικίας απέναντι στα δυο φύλα.Το 2016 αποτελεί για τα Ηνωμένα Έθνη το έτος για την επίσπευση της εκστρατείας για έναν «Πλανήτη 50-50 έως το 2030», με την προώθηση πρωτοβουλιών για τα δικαιώματα των γυναικών, την ενδυνάμωση τους, και την υλοποίηση των δεσμεύσεων αναφορικά με την ισότητα των φύλων. Για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η σημερινή ημέρα επικεντρώνεται στις γυναίκες πρόσφυγες και αιτούσες άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι προφανές από τις εικόνες και τα γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα μας, ότι οι γυναίκες πλήττονται δυσανάλογα και από την προσφυγική κρίση, η οποία δυστυχώς λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Επιπλέον η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και τα φαινόμενα βίας δυστυχώς επιβαρύνουν πρωτίστως τις γυναίκες, οι οποίες καλούνται να σηκώσουν ένα δυσβάσταχτο βάρος, καθώς είναι οι πρώτες που θα χάσουν την εργασία τους ή θα περιθωριοποιηθούν, ενώ είναι δύσκολο να επανακάμψουν.Ως Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας εργαζόμαστε δυνατά με συνεργασία για την δημιουργία πολιτικών, οι οποίες στοχεύουν στην εξάλειψη των ανισοτήτων στους άνδρες και στις γυναίκες, στην στήριξη της οικογένειας, στην ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στις κυρίαρχες εθνικές πολιτικές, με γνώμονα την εναρμόνιση των δράσεων μας με τις εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές. Η ισότητα  των φύλων είναι πυλώνας της δημοκρατίας και βοηθά στην κοινωνική συνοχή.Προωθούμε τη συνεργασία με όλες τις γυναικείες οργανώσεις και φορείς και ΜΚΟ για την αξιοποίηση νέων τεχνικών, για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών ανδρών και γυναικών σε θέματα ισότητας των δύο φύλων και της οικογένειας, ενώ βασική παράμετρος είναι η ενίσχυση των γυναικών στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο του τόπου.Η επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας αφορά όλους και όλες και είναι θέμα νοοτροπίας, παιδείας πολιτικής βούλησης και θεσμικών παρεμβάσεων. Θέλουμε την γυναικεία παρουσία στον ιδιωτικό και στον δημόσιο βίο δυνατή και μεγαλύτερη καθώς και τη αξιοποίηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης.
Χρόνια πολλά και καλά.





Δεν υπάρχουν σχόλια: