ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σύσκεψη της ΠΕΡ.ΗΠ. για το ενδεχόμενο υποδοχής προσφύγων στην Ήπειρο



Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του : ( Λέων Τολστόι )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Σύσκεψη της ΠΕΡ.ΗΠ.  για το ενδεχόμενο υποδοχής προσφύγων στην Ήπειρο

















Σύσκεψη με αντικείμενο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση ζητημάτων που θα προκύψουν από τυχόν μεταφορά προσφύγων στην Ήπειρο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου. Η σύσκεψη ορίστηκε ύστερα από τις χθεσινές συναντήσεις που είχαν η Ένωση Περιφερειών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με τον Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.Μετά την ολοκλήρωσή της ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης δήλωσε τα εξής: "Συγκεντρωθήκαμε σήμερα Μητροπόλεις, Δήμοι, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, 8η Μεραρχία, Πυροσβεστική και κρατικοί φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και    συζητήσαμε για το συντονισμό που πρέπει να υπάρξει, ώστε να μη δούμε σκηνές, σαν κι αυτές που διαδραματίζονται  σε άλλες περιοχές της χώρας. Πιστεύω πως με το Ηπειρώτικο φρόνημα φιλοξενίας θα φιλοξενήσουμε όσους φτάσουν στην περιοχή μας, που έχουν τόσα προβλήματα στην πλάτη τους. Όλοι μας γνωρίζουμε τι σημαίνει ξεριζωμός. Έτσι θα πορευτούμε, χωρίς προβλήματα, μετά τη συζήτηση που έγινε".  

Μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου προμήθεια έντεκα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ















Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου, εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη η προμήθεια 11 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ Ηπείρου, συνολικής δημόσιας δαπάνης 658.234,50 ευρώ. Η συγκεκριμένη πράξη ήταν ενταγμένη στο Ε.Π. 2007-2013, όμως δεν ολοκληρώθηκε μέχρι τις 31/12/2015. Μετά τις απαιτούμενες ενέργειες η Περιφέρεια Ηπείρου (Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος) εξασφάλισε χρηματοδότηση και μετέφερε διαχειριστικά την πράξη στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020.Οι προδιαγραφές των ασθενοφόρων προβλέπουν τη δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και μεταφοράς του πάσχοντος και δυνητικά (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφορά και υποστήριξη δύο ασθενών.   Διασφαλίζονται επιπροσθέτως οι μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις που να καθιστούν τα οχήματα ευέλικτα στην κίνηση σε πόλεις και να τους επιτρέπουν τη διέλευση ή στροφή από δρόμους στενούς ή ημιαποφραγμένους από σταθμευμένα αυτοκίνητα. 

Στο ΕΣΠΑ Ηπείρου εντάχθηκε η λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας στο Δήμο Ιωαννιτών

















Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου η πράξη: Λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους στο Δήμο Ιωαννιτών, συνολικής δημόσιας δαπάνης 583.542 ευρώ.Η Πράξη έχει ως στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και συγκεκριμένα, για την υποστήριξη των γυναικών που υποφέρουν ή απειλούνται από αυτήν.Ο Ξενώνας παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους φιλοξενία, ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και υποστήριξη για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν απαιτείται. Διευκολύνει επίσης την πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική, με την παραπομπή στα Συμβουλευτικά Κέντρα. Σημειώνεται ότι οι Ξενώνες Φιλοξενίας αναπτύχθηκαν κατά την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, από το ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση», στο πλαίσιο του «Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών 2009-2013», το οποίο αποτέλεσε το πρώτο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης προς όφελος των γυναικών για την αντιμετώπιση της βίας σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και το οποίο ενσωματώθηκε το 2010 στο «Εθνικό Πρόγραμμα για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013», ως ένας από τους τέσσερις στρατηγικούς στόχους του.
Τοποθέτηση απινιδωτή στη  Χρυσοβίτσα
Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 και ώρα 11 π.μ. θα τοποθετηθεί εξωτερικός απινιδωτής στην  Χρυσοβίτσα, χορηγία του Συλλόγου Γεωπονικών Καταστημάτων Ιωαννίνων.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών για μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας, μίας μη νόμιμης μετανάστριας



















Συνελήφθη, την 05.03.2016 το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά μίας μη νόμιμης μετανάστριας.Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 44χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, μία 30χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία δεν κατείχε τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για είσοδο και παραμονή στη χώρα, ενώ επιπρόσθετα σε βάρος της εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.
Σύλληψη αλλοδαπής στην Κακαβιά Ιωαννίνων,  για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράνομη είσοδο
Συνελήφθη, την 05-03-2016 το μεσημέρι στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, μία 23χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για πλαστογραφία,  αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράνομη είσοδο.Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 23χρονη, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ κατείχε ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς, το οποίο άνηκε σε άλλο άτομο.Το παραπάνω πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.
Θανάσιμος τραυματισμός 69χρονου ημεδαπού στη Νικόπολη Πρέβεζας
Την 05.03.2016 το απόγευμα στη Νικόπολη Πρέβεζας, ένας 69χρονος ημεδαπός κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης γεωργικού ελκυστήρα, ιδιοκτησίας του, στον αύλειο χώρο της οικίας του, καταπλακώθηκε από αυτόν, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.  
Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 61χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας για απάτη μέσω διαδικτύου
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 32χρονου ημεδαπού.Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 61χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. Αναλυτικότερα, ο 32χρονος, την 29-02-2016, εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση μοτοσικλέτας και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 61χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 32χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των (1.700) ευρώ για την αγορά μοτοσικλέτας, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Εμπρησμός σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Ανατολή Ιωαννίνων
Αναζητούνται οι δράστες.Σήμερα την 06-03-2016 και ώρα 04:45΄, στην Ανατολή Ιωαννίνων, άγνωστοι δράστες, προξένησαν πυρκαγιά σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 42χρονου ημεδαπού, που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο εμπρόσθιο τμήμα του οχήματος. Στο σημείο βρέθηκε και περισυλλέχθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός (δύο γκαζάκια και υπολείμματα πλαστικής ύλης).Η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή κοκαΐνης στην Άρτα
Συνελήφθη, την 06-03-2016 μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους (0,84) γραμμαρίων. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Σύλληψη ημεδαπού για παράνομο υπαίθριο εμπόριο στη Μυρσίνη Πρέβεζας
Συνελήφθη, την 05-03-2016 το πρωί, στη Μυρσίνη Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (ΚΑΜ) Πρέβεζας, ένας 28χρονος ημεδαπός, γιατί κατελήφθη να ασκεί δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου, διαθέτοντας προς πώληση διάφορα προϊόντα, στερούμενος την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.Τα παραπάνω προϊόντα κατασχέθηκαν.Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.












Δεν υπάρχουν σχόλια: