ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Αθανάσιος Β. Πορφύρης ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ : ‘’ Επιτέλους κ. Βασίλη Γιόγιακα και ένας σύγχρονος επιστήμονας για Πρόεδρος στην ΝΟΔΕ ‘’



Χρειάζεται μεγάλη γενναιότητα για να τολμάς να είσαι ο εαυτός σου : ( Ευγένιος Ντελακρουά )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Αθανάσιος Β. Πορφύρης - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ : ‘’ Επιτέλους κ. Βασίλη Γιόγιακα και ένας σύγχρονος  επιστήμονας για Πρόεδρος  στην ΝΟΔΕ  ‘’

























Δήλωση Υποψηφιότητας Αθανάσιος Β. Πορφύρης
Φίλες και Φίλοι της Νέας Δημοκρατίας,
Δηλώνω παρών στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών  στη Θεσπρωτία και θέτω την υποψηφιότητα μου για την  εκλογή στη θέση του  Πρόεδρου  της  Νομαρχιακής Οργάνωσης.Η  Νέα Δημοκρατία   αποτελεί  τη  μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά  παράταξη και μπορεί να εκφράσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, σ’ αυτή τη δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο. Φιλοδοξούμε, όλοι μαζί ενωμένοι, παλιά και νέα μέλη  της, να την μετατρέψουμε σε ένα ανοιχτό και σύγχρονο κόμμα με εσωκομματική δημοκρατία και διάλογο.Η Νομαρχιακή μας Οργάνωση θα πρέπει να ανοίγει τις πόρτες της στην κοινωνία,να την αφουγκράζεται και να συμμετέχει  ενεργά κάνοντας προτάσεις σε προβλήματα που θα αναδεικνύονται από τα στελέχη της. Θα πρέπει ακόμη  να επαναφέρει δυναμικά, σε τοπικό επίπεδο,  την υγιή πολιτική στο προσκήνιο καθώς  και  τη  χαμένη αισιοδοξία και ελπίδα στους απογοητευμένους πολίτες,  που καταρρακώθηκαν από τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις και τους χειρισμούς της τωρινής  κυβέρνησης.Με στόχο και σκοπό  τις αρχές  που πρεσβεύει ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης, με φρεσκάδα, εντιμότητα, γνώση  και νέες δυνάμεις  για μια κοινωνία αξιών,  σας καλώ, όλα τα μέλη του κόμματος, να συμμετέχετε ενεργά στις  εσωκομματικές  εκλογές και ζητώ τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. «Πρέπει να κάνουμε reboot στη ΝΔ» : ( Κυριάκος Μητσοτάκης )
Με εκτίμηση, Αθανάσιος Β. Πορφύρης

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη για τη λειτουργία των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων


















Στη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην άμβλυνση των προβλημάτων που διαπιστώνονται στην υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στα Κέντρα που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,  αναφέρθηκε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ιδιαίτερα την υποχρέωση των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη διακίνηση των προσφύγων και μεταναστών, να προχωρούν σε διαχωρισμό των εθνικοτήτων τους, προκειμένου να αποφεύγεται η πρόκληση εντάσεων εντός των Κέντρων Φιλοξενίας: 
"Σε κάθε κέντρο- τόνισε- πρέπει να υπάρχει ομοιογένεια. Δεν μπορεί να είναι Σύριοι μαζί με Αφγανούς, και Ιρακινούς. Έχουν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής και έχουμε ζητήσει από την αρχή το διαχωρισμό τους. Μας είχαν πει ότι θα έλθουν Σύριοι και Ιρακινοί, που όμως δεν τηρήθηκε".
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη μέχρι τώρα συνδρομή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση προβλημάτων που υπήρχαν στα Κέντρα Φιλιππιάδος, Κόνιτσας και Δολιανών, ενώ εκτεταμένη αναφορά έκανε για το Κέντρο που έχει δημιουργηθεί στον Κατσικά και στο οποίο εντοπίζονται τα σοβαρότερα ζητήματα φιλοξενίας των προσφύγων. Αφού υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια και ο Δήμος Ιωαννιτών είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για τον συγκεκριμένο χώρο, πρόσθεσε ότι ήταν ανέτοιμος για να υποδεχθεί κόσμο. Για να βελτιωθεί η κατάσταση η Περιφέρεια συνέδραμε στην επίστρωση του Κέντρου με χαλίκι,  διέθεσε πίστωση για την αγορά προστατευτικών από νάιλον για τις σκηνές, κρεβάτια και στρώματα (από προσφορά επιχειρηματία από την Κέρκυρα), ενώ πρόκειται να μεταφέρει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μοκέτες για την κάλυψη του εδάφους.Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά την επικοινωνία που είχε με τον συντονιστή Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα και την συγκρότηση του τοπικού συντονιστικού οργάνου, θα υπάρξει καλύτερη συνεργασία για την άμβλυνση των προβλημάτων που θα εντοπίζονται. Στο τοπικό Συντονιστικό που θα λειτουργεί με ευθύνη  του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα συμμετάσχουν εκπρόσωπος της Περιφέρειας, των Δήμων (κατά περίπτωση), της  Αστυνομίας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας."Το παρήγορο είναι ότι από σήμερα έχουμε λόγο στη Συντονιστική Επιτροπή ώστε να γίνει συντονισμός και να έχουμε και εμείς κάποιο λόγο. Και θα βοηθήσουμε όπως είχαμε πει από την αρχή μαζί με τους Δημάρχους και τους εθελοντές. Γιατί η Ήπειρος ξέρει και από ξενιτιά, από πολλές δύσκολες καταστάσεις και σέβεται τους ανθρώπους που έχουν έρθει στον τόπο μας", κατέληξε.

Ειδική συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου








 






Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί ειδική (άρθρο 185 του Ν.3852/2010) δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
« ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ».
Τελικό Συνέδριο με θέμα:  «Έξυπνες Λύσεις για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου»
Η Περιφέρεια Ηπείρου σας προσκαλεί στο Τελικό Συνέδριο που διοργανώνει με θέμα: «Έξυπνες Λύσεις για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου», την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 και ώρα 10.30 στο ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου  ADRIATIC ROUTEAdriatic Route for Thematic Tourism”.Το εν λόγω έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Περιφέρεια αφού ενισχύει μία σπουδαία δράση, αυτή της ανάδειξης και προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή της Αδριατικής δίνοντας έμφαση στον τομέα της Γαστρονομίας και της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας.Η εκδήλωση αποτελεί την επισφράγιση της επιτυχημένης διεκπεραίωσης του έργου που θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και την αναλυτική αναφορά στις επιμέρους δράσεις και εφαρμογές που συνέθεσαν τον πυρήνα της υλοποίησης του. Καταξιωμένοι επαγγελματίες και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλη της ομάδας έργου, ο κ. Γιώργος Στρογγυλόπουλος, Σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Γιώργος Γιαννής, καθηγητής ΕΜΠ και ο κ.  Γιώργος Τάσσος, ξενοδόχος και εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ, θα παρουσιάσουν μέσα από ενδιαφέρουσες ομιλίες τους σημαντικές πτυχές του έργου ενώ την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και ξένοι εταίροι που συμμετείχαν στις δράσεις και διαθέτουν αξιόλογη εμπειρία και τεχνογνωσία. Στο τελευταίο σκέλος της εκδήλωσης, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των εταίρων του έργου για την από κοινού προώθηση του τουρισμού στην Αδριατική.Το έργο Adriatic Route for Thematic Tourism έχει χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας IPA Adriatic CBC 2007/2013 – Μέτρο 3.3 Δίκτυα Επικοινωνιών.

Εξετάσεις για ειδική άδεια ταξί















Από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για απόκτηση ειδικής άδειας ταξί θα πραγματοποιηθούν στις 5 Απριλίου 2016 και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα Μεταφορών, οδός Δομπόλη 30. Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι τις 4 Απριλίου και ώρα 12 το μεσημέρι να υπογράψουν την κατάσταση  συμμετεχόντων που έχει καταρτισθεί στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών (αρμόδιος : Βασίλειος Δόσης).

Απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτηση του Β. Γιόγιακα
Στο νέο ΕΣΠΑ μεταφέρονται 4 έργα αγροτικής ανάπτυξης στο Δήμο Φιλιατών
























Στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 μεταφέρονται ως ανειλημμένες υποχρεώσεις τα έργα «Βελτίωση και Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Πόλης Φιλιατών», «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου Τ.Κ. Πλατάνου και Τ.Κ. Αγίου Νικολάου Δήμου Φιλιατών», «Βελτίωση – Εκσυγχρονισμός αρδευτικού έργου Δήμου Φιλιατών» και «Ασφαλοτόστρωση αγροτικών δρόμων κάμπου Σαγιάδας». Αυτό επιβεβαιώνεται από την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο Β. Γιόγιακας.Στην απάντηση διευκρινίζεται ότι τα έργα αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις για να μεταφερθούν στο ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς:
α. αποτελούν έργα της προηγούμενης περιόδου που δεν είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/2015 και β. ο Δήμος Φιλιατών είχε υποβάλει εγκαίρως, το Νοέμβριο του 2015, το 1ο αίτημα πληρωμής για κάθε έργο.
Σημειώνεται επίσης ότι τυπική μεταφορά των έργων και η καταβολή της πρώτης πληρωμής του έργου που έχει αιτηθεί ο Δήμος θα πραγματοποιηθεί μετά τον καθορισμό του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

ΕΛ.ΑΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS











 


 
Σύλληψη  αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, την 22-03-2016 τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε  βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας
Την 22-03-2016 και ώρα 14:50΄, στο 76,8ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 30χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ.E. αυτοκίνητο που οδηγούσε 39χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 30χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Καλπάκι Ιωαννίνων, για παράνομη διακίνηση τριών ομοεθνών του
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη συνεργών του.Συνελήφθη, την 22-03-2016 το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων,  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη συνεργών του, οι οποίοι επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη διακίνηση τριών αλλοδαπών, μη νόμιμων μεταναστών.Ειδικότερα, την 22-03-2016 το πρωί στο Καλπάκι, αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος, με κατεύθυνση προς το εσωτερικό της χώρας και διαπιστώθηκε η μεταφορά τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, (εκ των οποίων δύο άνδρες 31 ετών και μία 30χρονη γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 27χρονος διακινητής ενεργούσε  καθ΄ υπόδειξη 54χρονου ημεδαπού συνεργού του, ο οποίος είχε οργανώσει την παράνομη διακίνηση των μεταναστών και αναζητείται.Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε επίσης, ότι οι μετανάστες είχαν καταβάλει συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ, για τη λαθρομεταφορά.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 19χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Σύλληψη δύο ημεδαπών Ρομά στα Ιωάννινα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της παράνομης οπλοκατοχής
Στο πλαίσιο ερευνών, βρέθηκαν κλοπιμαία και παράνομο κυνηγετικό όπλο.Συνελήφθησαν, την 19-03-2016 το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί Ρομά, μία 42χρονη γυναίκα και ένας 37χρονος άνδρας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της παράνομης οπλοκατοχής.Ειδικότερα, την 19-03-2016 το μεσημέρι συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης υπηρεσίας, η 42χρονη γυναίκα διότι το μεσημέρι της 21-03-2016 στην πόλη των Ιωαννίνων, αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης, από 41χρονο ημεδαπό, χρηματικό ποσό (Σχετικό το χθεσινό Δελτίο Τύπου μας). Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες της 42χρονης και του 37χρονου αδελφού της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
•ένα κυνηγετικό όπλο, με ληγμένη άδεια κατοχής.
•ένα σκαπτικό μηχάνημα και τρία μηχανήματα ήχου,  τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω σκαπτικό μηχάνημα είχε κλαπεί κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 13-02-2016, από το Πέραμα Ιωαννίνων και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της προέλευσης των υπόλοιπων κλοπιμαίων.Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.










Δεν υπάρχουν σχόλια: