ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η Ώρα της Γης σήμερα Σάββατο το βράδυ 19 - 03 - 2016 σβήνουμε τα φώτα



Πολλ’ οίδ’ αλώπηξ, εχίνος δε εν, μέγα, μτφρ: η αλεπού ξέρει πολλά και ο σκαντζόχοιρος ένα και καλό : ( Αρχίλοχος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Η Ώρα της Γης σήμερα Σάββατο το βράδυ 19 - 03 - 2016 σβήνουμε τα φώτα



















Σε όλο τον κόσμο, παγκόσμια μνημεία και κυβερνητικά κτίρια, μαζί με τα σπίτια και τις πλατείες σε κάθε πόλη και χωριό, θα βυθιστούν για μία ώρα στο σκοτάδι.Για άλλη μια χρονιά, οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος.Η Ώρα της Γης 2016 έχει οριστεί το Σάββατο, 19 Μαρτίου, από τις 8:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας και θα είναι η δέκατη χρονιά αυτής της παγκόσμιας καμπάνιας.Σε όλο τον κόσμο, παγκόσμια μνημεία και κυβερνητικά κτίρια, μαζί με τα σπίτια και τις πλατείες σε κάθε πόλη και χωριό, θα βυθιστούν για μία ώρα στο σκοτάδι.  H Ώρα της Γης (Earth Hour) γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Στο Κόκκινο : « Δώδεκα χιλιάδες αγρότες θα επιστρέψουν επιδοτήσεις »

















Με κοινή υπουργική απόφαση που βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία, θα προβλέπεται η ανάκτηση, σε πρώτη φάση, από 12.000 αγρότες, ποσών άνω των 5.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από τις αποζημιώσεις του «πακέτου» Χατζηγάκη συνολικού ύψους 421 εκ. ευρώ για το οποίο υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.Η κυβέρνηση αποφάσισε, σε πρώτη φάση, όπως εξήγησε στην Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, να προχωρήσει στην ανάκτηση των ποσών άνω των 5.000 ευρώ από τους 12.000 αγρότες σε σύνολο 95.000 αγροτών που θα κληθούν να επιστρέψουν μέρος των αποζημιώσεων που κρίθηκαν παράνομες.Υπενθυμίζεται ότι το «πακέτο» Χατζηγάκη αφορούσε 725.000 αγρότες, αλλά μόνον οι 95.000 εξ αυτών είχαν λάβει ποσά άνω των 1.000 ευρώ.Πάντως, ο κ. Αποστόλου είπε ότι «θα συνεχίσουμε την διαπραγμάτευση για τους 95.000 αγρότες» και ότι «θα αποφύγουμε περαιτέρω επιβαρύνσεις». Ενώ υπενθύμισε ότι δεν είναι μόνο το «πακέτο» Χατζηγάκη.«Έχουμε και άλλα πακέτα» σημείωσε ο κ. Αποστόλου αναφερθείς συγκεκριμένα στο «πακέτο» Κοντού ύψους 108 εκ. ευρώ που αφορούσε 54 συνεταιριστικές ενώσεις δημητριακών και στο «πακέτο» Μωραϊτη που αφορούσε χρέη συνεταιρισμών ύψους άνω των 500 εκ. ευρώ.Διαβεβαίωσε δε ότι η κυβέρνηση εργάζεται «για μια διαδικασία ανακτήσεων όσο γίνεται πιο ανώδυνη».

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS















Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων
Κατασχέθηκε ένα αεροβόλο πιστόλι.Συνελήφθη, την 19-3-2016 τα ξημερώματα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας,  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων. Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο όχημα του 31χρονου, βρήκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, μεταλλικές βολίδες και τρεις προωθητικές αμπούλες. Το αεροβόλο πιστόλι κατασχέθηκε.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί Ρομά στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπών.Συνελήφθησαν, την 18-03-2016 το απόγευμα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί Ρομά, ένας 38χρονος άνδρας και μία 36χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων και ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών κοσμήματα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των κλοπιμαίων και να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους.
Σύλληψη ημεδαπής για ναρκωτικά στην Περιφερειακή οδό Άρτας
Συνελήφθη, την 18-03-2016 το απόγευμα στην Περιφερειακή οδό Άρτας, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 32χρονη ημεδαπή, διότι κατείχε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (5,98) γραμμαρίων.Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.
Σύλληψη τριών ημεδαπών στα Ιωάννινα, για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθησαν, την 18-03-2016 το απόγευμα στα Ιωάννινα,  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 20, 21 και 20 ετών, για κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, οι τρεις ημεδαποί συνελήφθησαν διότι στην κατοχή τους και σε έρευνες στα σπίτια τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμιγμένη με καπνό βάρους (15,3) γραμμαρίων, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, για διακίνηση ναρκωτικών και αποπλάνηση ανηλίκου
Συνελήφθη, την 18-3-2016 το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση.Συγκεκριμένα, ο 26χρονος, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας, όπου κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε  ότι σε βάρος του εκκρεμούν:
• ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Καρδίτσας για διακίνηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών.
• καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καρδίτσας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών για αποπλάνηση ανηλίκου, πράξεις που τελέστηκαν στην Καρδίτσα το 2009.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συλλήψεις δύο ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα στο Καλπάκι
Συνελήφθησαν, την 18-03-2016 το απόγευμα, στα Κτίσματα και στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
• Την το μεσημέρι στα Κτίσματα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης δώδεκα μηνών και συνολικής χρηματικής ποινής (9.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
• Την το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας,  διότι σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.








Δεν υπάρχουν σχόλια: