ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Περιφέρεια Ηπείρου : ‘’ Αύξηση επισκεπτών από τη Σερβία αναμένει η Ήπειρος ‘’



Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην : ( Μέγας Αλέξανδρος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Περιφέρεια Ηπείρου : ‘’ Αύξηση επισκεπτών από τη Σερβία αναμένει η Ήπειρος ‘’














 





Με στόχο την περαιτέρω αύξηση των τουριστών από τη Σερβία που τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται περιοχές της Ηπείρου, η Περιφέρεια συμμετείχε για τρίτη φορά στη Διεθνή τουριστική Έκθεση I.F.T. του Βελιγραδίου (19-21 Φεβρουαρίου),  υλοποιώντας τον προγραμματισμό της για στοχευμένη προβολή στο τόξο των Βαλκανίων. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις των Σέρβων παραγόντων του Τουρισμού, όπως μεταφέρθηκαν σε συναντήσεις που είχε μαζί τους ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας,  Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Σιώλος, οι Σέρβοι που υπολογίζεται να επισκεφθούν την Ελλάδα το 2016 κυμαίνονται μεταξύ 700 και 800.000.  Αξιοποιώντας τις δυνατότητες  που προσφέρει η Εγνατία Οδός,  το Αεροδρόμιο Ακτίου μέσω πτήσεων τσάρτερ, αλλά και τα προβλήματα που καταγράφονται σε άλλες ελληνικές περιοχές, ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς-  αρκετά αυξημένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια-  φαίνεται ότι μπορεί να κατευθυνθεί στην Ήπειρο,  με την προϋπόθεση της κατάλληλης οργάνωσης και δραστηριοποίησης των επιχειρηματιών του κλάδου προκειμένου να διαμορφωθούν ελκυστικά πακέτα τουρισμού. Με τη συμμετοχή της στην Διεθνή Έκθεση Βελιγραδίου που έγινε με τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, προέβαλλε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ηπείρου, τον τέλειο συνδυασμό ορεινού και θαλάσσιου τουρισμού, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το περιβάλλον, τα ορθόδοξα εκκλησιαστικά μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και την πολιτιστική κληρονομιά. Παράλληλα οργανώθηκε ειδική εκδήλωση προβολής της Ηπείρου, με παράθεση ηπειρωτικών γεύσεων σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες.  Εκτενή αναφορά στην παρουσία της Περιφέρειας στην έκθεση έγινε και από Μέσα Ενημέρωσης του Βελιγραδίου.Το περίπτερο επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Ελλάδος στο Βελιγράδι κ. Κων. Οικονομίδης και η προϊσταμένη του γραφείου του Ε.Ο.Τ.  στη Σερβία κ. Σοφία Λαζαρίδου, τους οποίους τα μέλη της αποστολής της Περιφέρειας, ενημέρωσαν για το σχεδιασμό που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την ενιαία και συνδυασμένη προβολή της Ηπείρου για τον τουρισμό και τα αγροτικά της προϊόντα. Στην Έκθεση έδωσαν το "παρόν" τους επιχειρηματίες  της Ηπείρου και εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων. 

Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Ελεύθερο Κόνιτσας, με μεγάλη ποσότητα κάνναβης 
































Κατασχέθηκαν πάνω από 200 κιλά κάνναβης.Συνελήφθη την 24-02-2016 το μεσημέρι στο Ελεύθερο Κόνιτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά πάνω από (200) κιλών κάνναβης, με σκοπό την εμπορία.Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας,  με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Γρεβενών και του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών.Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι, στο Ελεύθερο Κόνιτσας, ο 40χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου 131 δέματα, με συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (200) κιλών και (350) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 34χρονου αλλοδαπού που αναζητείται, κατασχέθηκε.Επίσης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του.Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Περιφερειάρχης Ηπείρου: Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων   


















Mέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τη λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Ήπειρο, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε."Ο πληροφορίες μας έρχονται ανεπίσημα  και εκτός των όσων έχουν δημοσιευτεί δεν υπάρχουν νεότερα. Εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι η Αλβανία θα δεχθεί μετανάστες. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μην εγκατασταθούν στο χώρο της Ελληνικής Μειονότητας, όπου ισχύουν διεθνείς συνθήκες", πρόσθεσε για να καταλήξει λέγοντας ότι: "Οι Ηπειρώτες δεν είναι ρατσιστές, αλλά λαός φιλόξενος και δεν θα πούμε όχι στη φιλοξενία προσφύγων".

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής στα Ιωάννινα

















Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  56χρονης ημεδαπής.Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, περίπτωση κλοπής σε βάρος 64χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα την 23-09-2015, στα Ιωάννινα. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας 56χρονης ημεδαπής, για κλοπή. Συγκεκριμένα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι η 56χρονη μέσα σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας, αφαίρεσε από το πορτοφόλι 64χρονης ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των (170) ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 56χρονης θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Μάριος Κάτσης - βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας : ‘’ Επιστροφή 52.021€ στους λογαριασμούς ΔΕΗ των κατοίκων Ραγίου ‘’














 




ΘΕΜΑ: «Επιστροφή 52.021€ στους λογαριασμούς ΔΕΗ των κατοίκων Ραγίου από την καταβολή ανταποδοτικού τέλους στους κατοίκους περιοχών που λειτουργούν σταθμοί Α.Π.Ε.».Για πρώτη φορά, πέντε χρόνια μετά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, θα καταβληθεί στους δικαιούχους  το ανταποδοτικό τέλος που προβλέπεται για τους κατοίκους των περιοχών όπου λειτουργούν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.Με αυτόν τον τρόπο στη Θεσπρωτία,στην επαρχία Φιλιατών και ειδικότερα στην περιοχή της κοινότητας Ραγίου σύμφωνα με την απόφαση, καταβάλλονται 52.021,35€ για την περίοδο 2010-2014 και τίθεται σε εφαρμογή και το πλαίσιο για την καταβολή του ανταποδοτικού τέλους και στο μέλλον. Εκπληρώνεται έτσι ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για χρόνια, όπου παρά τη χρόνια λειτουργεία του σταθμού ΑΠΕ (υδροηλεκτικού εργοστασίου) στην περιοχή τους, δεν είχαν λάβει ποτέ τα νόμιμα αντοποδοτικά τέλη. Το ανταποδοτικό τέλος, θα αποδοθεί στους οικιακούς καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Η διακασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίνεται η διάθεση των εν λόγω ποσών όπως είχε ανακοινώσει σε βουλευτές που μετέφεραν αυτό το δίκαιο αίτημα που αφορά πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Αποδεικνύοντας έτσι ότι παρά τις  στενές οικονομικές δυνατότητες που περνά η χώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια ώστε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική απόδοση των μέτρων αλλά και την ανακούφιση  ομάδων πληθυσμού που το έχουν ανάγκη.

Σύλληψη αλλοδαπού στα Ιωάννινα, για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας στα Ιωάννινα

















Την 24-02-2016 το βράδυ στα Ιωάννινα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, συνέλαβαν έναν 42χρονο υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας.Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε., διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής προς το εσωτερικό της χώρας, μία 21χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος της εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου. Το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των -340- ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: