ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Βελτίωση των Υποδομών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου



Εκείνος που απέρριψε τα περιττά, εκείνος απέφυγε τις στερήσεις: ( Εμμάνουελ Καντ )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Βελτίωση των Υποδομών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου











 



Παρεμβάσεις  σε  κτιριακές εγκαταστάσεις και σε εξοπλισμό  εργαστηρίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ηπείρου, με στόχο να ενισχυθεί η Έρευνα και η Καινοτομία,  χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου.  Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης υπέγραψε πρόσκληση   πράξη με τίτλο:  "Υποδομές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης", η οποία εντάσσεται   στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Ενίσχυση Υποδομών Εκπαίδευσης, Υγείας και Πρόνοιας», με συνολική δημόσια δαπάνη 5.000.000 ευρώ.Δυνητικοί δικαιούχοι της πράξης είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ΤΕΙ Ηπείρου, και η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου.Οι προτάσεις θα υποβληθούν στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Ηπείρου, από την 29/2/2016  έως την 13/5/2016, ώρα 09:00π.μ. έως 14.00μ.μ. και θα αξιολογηθούν με τη σειρά πρωτοκόλλου υποβολής των προτάσεων.


Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα 

















Συνελήφθη, την 23-02-2016 το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκου, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα. Ειδικότερα, σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσαν Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ποινής φυλάκισης (11) ετών, για στάση κρατουμένων και σωματική βλάβη.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στα Ιωάννινα
















Συνελήφθη, την 23-02-2016 το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 43χρονος ημεδαπός,  διότι μετά από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (3) γραμμαρίων και μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης και καπνό.

Δήλωση - ευχαριστήριο του Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Π. Βασιλάκη για την διοργάνωση του φιλανθρωπικού αγώνα

















Στο Γηροκομείο Ιωαννίνων, στο Ίδρυμα Δουραχάνης και στην ΕΛΕΠΑΠ θα διατεθούν τα τρόφιμα και τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τη διάθεση  των προσκλήσεων του φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα  που διεξήχθη στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων (Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου) μεταξύ της Μικτής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου και της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων. Η διοργάνωση είχε γίνει με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Περικλής Βασιλάκης, αρμόδιος για θέματα Νεολαίας και Άθλησης, που είχε το συντονισμό της εκδήλωσης, δήλωσε τα εξής:
"Με τη διοργάνωση του φιλανθρωπικού αγώνα Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων και Μικτής ΕΠΣΗΠ, είχαμε ένα διττό στόχο: Αφενός να τιμηθούν οι πεσόντες για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων και αφετέρου να ενισχυθούν ιδρύματα της περιοχής. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν για την άψογη οργάνωση και διεξαγωγή του παιχνιδιού και ιδιαίτερα  τους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές και τους προπονητές των δύο ομάδων. Επίσης  ευχαριστούμε  τον κόσμο που  συνέδραμε είτε οικονομικά, είτε με τρόφιμα την πρωτοβουλία, την Ηπειρωτική φαρμακευτική εταιρεία HELP για την οικονομική ενίσχυση  της εκδήλωσης και την προσφορά της στους αθλητές καθώς και  την  "ΖΑΓΟΡΙ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ".  Πιστεύω ότι έγινε μια αρχή, η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για νέες ανάλογες εκδηλώσεις στο μέλλον και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, με τη κατά το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή και ανταπόκριση του κόσμου και των τοπικών φορέων, ώστε να βοηθηθούν αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας".

Αποφάσεις Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων Περιφέρειας Ηπείρου

















Την οργάνωση δράσεων για την ενημέρωση των μαθητών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως των τριών τάξεων των Λυκείων, για ζητήματα ισότητας των φύλων, μετά από σχετική εισήγηση της  Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Ηπείρου, αποφάσισε η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας σε σημερινή συνεδρίασή της.Ο σχεδιασμός των αξόνων παρέμβασης και ενημέρωσης, οι οποίοι θα συναποφασιστούν με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα περιλαμβάνουν τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τον καθορισμό του περιεχομένου της ενημέρωσης, τον προγραμματισμό επισκέψεων ενημέρωσης στα σχολεία, τη συνεργασία με θεατρικές ομάδες για την παραστατική μετάδοση των μηνυμάτων ισότητας με γνώση επί του αντικειμένου της ισότητας, οι οποίοι/ οποίες θα πραγματοποιούν τις επισκέψεις ενημέρωσης.Σε πρώτο επίπεδο οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Π.Ε. Ιωαννίνων για την καταγραφή της ανταπόκρισης και της αποδοχής τους, με προοπτική επέκτασής τους σε όλες τις Π.Ε. της Ηπείρου.Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, τόνισε πως για τη σχετική δράση έχει προηγηθεί συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση και αποδέχθηκε τη συνεργασία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προτεινόμενων δράσεων. Μάλιστα, μετά από επικοινωνία με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον για τον εμπλουτισμό της πρωτοβουλίας και με άλλα καίρια ζητήματα της σχολικής κοινότητας, όπως η αγωγή υγείας, κ.ά.. Εκτενής συζήτηση έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την οργάνωση κήπου στο Γηροκομείο Ιωαννίνων, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Ν. Ιωαννίνων και του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου. Όπως ενημέρωσε ο κ. Πότσης, πρόκειται για μια έκταση περίπου 3 στρ. όπου θα κατασκευαστεί ένα θερμοκήπιο, για την παραγωγή οπωροκηπευτικών, που θα διατεθούν για τις ανάγκες του γηροκομείου. Στις λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας αναφέρθηκαν ο διευθυντής του Γηροκομείου Ιωαννίνων ο κ. Τίκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Ν. Ιωαννίνων ο κ. Μ. Παπαγεωργίου, και Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου ο κ. Γ. Παπαχρήστου. Τέλος, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στρ. Ιωάννου συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο προγραμματισμός πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων στην Πρέβεζα για το Α’ εξάμηνο 2016.   


























Δεν υπάρχουν σχόλια: