ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ



Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μόνοι μας είναι απλά ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μαζί με άλλους είναι πραγματικότητα : ( Γιόκο Όνο )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ























Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα με ένα διαφορετικό τρόπο.Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 10.00, μαθητές νηπιαγωγείων θα στολίσουν με μάλλινες κορδέλες και καρπούς, ένα κλαδί ελιάς, αναβιώνοντας τον στολισμό και την περιφορά της ειρεσιώνης, στην αρχαία γιορτή των Πυανόψιων.Η ειρεσιώνη συνδέεται με τα Πυανόψια, μια αρχαία γιορτή που στη διάρκειά της προσφέρονταν ως ευχαριστήριο στους θεούς, οι «απαρχές», οι πρώτοι καρποί της φθινοπωρινής σοδειάς. Στη γιορτή τα παιδιά περιέφεραν ένα μεγάλο κλαδί ελιάς στεμμένο με έρια (μαλλιά προβάτων) και φορτωμένο με κάθε λογής φθινοπωρινούς καρπούς ψάλλοντας λατρευτικά άσματα.Οι μικροί μας φίλοι θα τοποθετήσουν την ειρεσιώνη δίπλα στο στολισμένο χριστουγεννιάτικο έλατο του Μουσείου, θα τραγουδήσουν τα κάλαντα και θα πάρουν μαζί τους το γούρι-φυλαχτό της χρονιάς.Οι επισκέψεις των νηπιαγωγείων θα πραγματοποιούνται από 10.00 έως τις 12.00 μετά από σχετική συνεννόηση.
O Προϊστάμενος της Εφορείας κ.α.α. Γεωργία Πλιάκου, Αρχαιολόγος

Έλεγχο στη DIGEA ξεκινά η Ε.Ε.Τ.Τ. για τις διακοπές σήματος στη Θεσπρωτία
Δεν χαρίζεται σε κανέναν ο Β.Γιόγιακας : Απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής σε επιστολή του Β. Γιόγιακα


























Έλεγχο στη DIGEA σχετικά με τη διακοπή του τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος σε διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας ξεκινά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), όπως αναφέρεται σε επιστολή του Αντιπροέδρου της προς τον Β. Γιόγιακα. Η απάντηση ήλθε σε συνέχεια της επιστολής του βουλευτή Θεσπρωτίας προς την Ε.Ε.Τ.Τ. με την οποία καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή να διεξαγάγει έκτακτο έλεγχο για το αν η DIGEA τηρεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκπομπής σήματος στη Θεσπρωτία.Στην επιστολή της Ε.Ε.Τ.Τ. σημειώνεται ότι παρέχεται από τον Νόμο στη DIGEA η δυνατότητα εγκατάστασης σταθμών συμπληρωματικής κάλυψης με σκοπό την καλύτερη δυνατή κάλυψη του δικτύου από γεωγραφικής και τεχνικής πλευράς. Επισημαίνεται δε ότι η Αρχή έχει λάβει γνώση των προβλημάτων λειτουργίας στα κέντρα εκπομπής της εταιρείας στη Θεσπρωτία καθώς και των ενεργειών που έχει δεσμευθεί ότι θα αναλάβει η DIGEA για την διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Φαρμακοβούνι αλλά και της διακοπής του δορυφορικού σήματος σε όλο τον νομό.«Οι απαντήσεις και της Ε.Ε.Τ.Τ. και της DIGEA στις επιστολές μας ήταν άμεση και περιέχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση του προβληματικού τηλεοπτικού σήματος στον Νομό μας. Θα παρακολουθούμε το θέμα προσδοκώντας ότι οι δεσμεύσεις αυτές θα γίνουν πράξη το συντομότερο δυνατόν», σχολίασε ο κ. Γιόγιακας.

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Πρόσκληση μελών σε Τακτική Συνεδρίαση 18η  έτους 2015
















 




Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 21η του μηνός Δεκέμβρη  του έτους 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18: 30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση αναμόρφωσης    Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος οικ. έτους 2015.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων και  Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία  
2.Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης από το Δ.Σ. << Προμήθεια Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου έτους 2015>>
- Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία  
3.Έγκριση δαπάνης- έγκριση διάθεση πίστωσης και ανάθεσης από το Δ.Σ της εργασίας << συντήρηση δεξαμενών ποσού 2.000,00 ευρώ>>.
- Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία  
4.Καθορισμός μιας (1) ειδικότητας για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού ορισμένου χρόνου για τη Μαθητική Εστία του Δήμου Φιλιατών.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
5.Έγκριση Τεχνικού  Προγράμματος έτος 2016.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
6.Ορισμός αρμόδιου οργάνου από το Δήμο Φιλιατών για τη διενέργεια ελέγχου τήρησης των όρων λειτουργίας των παιδότοπων.
- Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ κ. Γκίζας Χρήστος
7.Παραχώρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Κεστρίνης από την Ένωση ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσπρωτίας στο Δήμο Φιλιατών
- Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία  
8.Υπογραφή νέας σύμβασης παραχώρησης για ακίνητο στην Τ.Κ Γαρδικίου του Δήμου Φιλιατών με τον Ο.Τ.Ε για την υπάρχουσα εγκατάσταση σταθμού Ο.Τ.Ε
- Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία  
9.Αίτημα του κ. Κώστα Δελλάρη με αριθμ. πρωτ. 12893/14-12-2015 με θέμα: Διακοπή μεταξύ μας συναφθείσας σύμβασης>> που αφορά την διοικητική υποστήριξη του έργου<< Αξιοποίηση – ανάπλαση παραλίας Μπούκας – Παππαδιάς>>.
- Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
10.Αίτημα του κ. Κώστα Δελλάρη με αριθμ. πρωτ. 12893/14-12-2015 με θέμα: Διακοπή μεταξύ μας συναφθείσας σύμβασης>> που αφορά την διοικητική υποστήριξη του έργου<< Αξιοποίηση – ανάπλαση χώρου από φάρο Σαγιάδας μέχρι κατασκήνωση.
- Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
11.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 54/2015απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ περί :<< Καθορισμός εξόδων παράστασης Προέδρου – Αντιπροέδρου Δ.Σ. ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ, και αποζημίωση στα μέλη του Δ.Σ για κάθε συνεδρίαση για το οικ. έτος 2016.
- Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία  
12.Διαγραφή χρεών ύδρευσης.
Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος
13.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 39/2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ με θέμα: Διαγραφή οφειλής ύδρευσης του Παιδικού Σταθμού Σαγιάδας – ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ.
- Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος
14.Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 105 /2015 απόφασης του Δ.Σ με Θέμα:  Κανονισμός ύδρευσης Δήμου Φιλιατών.
- Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος
15.Δημοπράτηση βοσκήσιμων εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας Χαραυγής για το οικ. έτος 2016.
- Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
16.Δημοπράτηση βοσκήσιμων εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας Λιά για το οικ. έτος 2016.
- Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
17.Δημοπράτηση βοσκήσιμων εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας Βαβουρίου για το οικ. έτος 2016.
- Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
18.Γνωμοδότηση σχετικά με την χορήγηση από τη Δ/νση Δασών Θεσπρωτίας άδειας εγκατάστασης κτηνοτροφικής μονάδας επί Δημόσιας έκτασης στον Λάμπρου Σπυρίδωνα του Ιωάννη στην Τ.Κ. Ραγίου.
- Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
19.Άδεια Παραγωγού Αλιευμάτων- Αλιέα πωλητή Λαικών αγορών.
- Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
20.Έγκριση χορήγησης παράτασης εκτέλεσης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΎ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ & Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ»
- Εισηγητής :Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
21.Έγκριση χορήγησης παράτασης εκτέλεσης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ»
- Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
22.Έγκριση χορήγησης παράτασης εκτέλεσης του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΜΠΟΥ ΣΑΓΙΑΔΑΣ»
- Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
23.Έγκριση χορήγησης παράτασης εκτέλεσης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΥ Φιλιατών (ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΑΤΣΙΛΙΑ)»
- Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
24.Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ»
- Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
25.Έγκριση μελέτης «Νέα πορεία αγωγού προσαγωγής λυμάτων στην Ε.Ε.Λ. Φιλιατών»
- Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
26.Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή Γέφυρας Αχλαδέα-Φοινίκι»
- Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
27.Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΥΝ. ΝΕΡΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΟΚΚΙΝΟΛΙΘΑΡΙΟΥ»
- Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
28.Έγκριση χορήγησης παράτασης εκτέλεσης του έργου:  «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ  ΕΡΓΑ  ΣΑΓΙΑΔΑΣ»
- Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων.
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία .
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Γκίζας Ν.  Χρήστος

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS










 




Σύλληψη  αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, σήμερα (15-12-2015) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για παραβάσεις του Νόμου Περί Αλλοδαπών.
Κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου  στον Κακόλακκο Ιωαννίνων
Την 14-12-2015 καταγγέλθηκε  κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Κακόλακκο Ιωαννίνων.Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 13-12-2015 έως 14-12-2015, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα του Ιερού Ναού και αφαίρεσαν  οκτώ ξύλινες εικόνες – ελαιογραφίες. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για παραβάσεις σε κέντρα διασκέδασης
Συνελήφθη, την 14-12-2015 μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 27χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις σε κέντρα διασκέδασης.Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια), κατελήφθη ο 27χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει το ωράριο και τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Σύλληψη  ημεδαπού φυγόποινου στην Άρτα
Συνελήφθη, την 15-12-2015 το πρωί στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας με ποινή φυλάκισης επτά μηνών, για κλοπή.





Δεν υπάρχουν σχόλια: