ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Θετικός ο απολογισμός από την προβολή της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού τεσσάρων εποχών στη " Philoxenia"



Λίγοι άνθρωποι το έχουν στη φύση τους αυτό: να τιμούν χωρίς φθόνο τον ευτυχισμένο φίλο τους  : ( Αισχύλος )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Θετικός ο απολογισμός από την προβολή της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού τεσσάρων εποχών στη " Philoxenia "


















 


Ιδιαίτερα θετικός κρίνεται ο απολογισμός της φετινής συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση " Philoxenia" που πραγματοποιήθηκε από 12 έως 15 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.Η συμμετοχή της Περιφέρειας κινήθηκε φέτος σε διαφορετικό πλαίσιο από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς η προβολή της  ήταν θεματική  και μάλιστα για  την καινοτόμο παρουσίαση και τις προωθητικές ενέργειες της βραβεύτηκε από τη ΔΕΘ HELEXPO. Παράλληλα δέχτηκε τα συγχαρητήρια της Αν. Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Έκθεση.Συγκεκριμένα η Περιφέρεια στόχευσε στην ολοκληρωμένη  προβολή της Ηπείρου σε διαφορετικές ενότητες και ενδιαφέροντα, ήτοι 'Ήπειρος της Γεύσης", "Ήπειρο της Δράσης", "Ήπειρος του Πολιτισμού και της Παράδοσης", "Ήπειρος των Ακτών", "'Ηπειρος των Βουνών και της Άγριας Φύσης".Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν Δήμοι και επιχειρήσεις από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. Οι επιχειρηματίες - εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων πραγματοποίησαν ένα σημαντικό αριθμό συναντήσεων με  tour operators από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, καθώς και με μεμονωμένους επισκέπτες της Έκθεσης.Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν και η προβολή προϊόντων των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων που μετείχαν στη δράση προβολής "Ήπειρος της γεύσης", που έγινε με τη συμβολή και την προσωπική παρουσία της κ. Ελένης Κολιοφώτη, Προέδρου του Ινστιτούτου Αγροδιατροφικών, Τουριστικών και Πολιτιστικών Αναζητήσεων, το οποίο εδρεύει στο Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.Κατά την εναρκτήρια ημέρα της " Philoxenia", η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Δήμο Πάργας, παρέθεσε cocktail party σε δημοσιογράφους και τους τουριστικούς πράκτορες στο χώρο της ΔΕΘ, κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις και έγινε μια πρώτη ενημέρωση για το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου, που καλύπτει τα ενδιαφέροντα και των τεσσάρων εποχών του χρόνου.Το "παρών" στην Έκθεση έδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος είχε συναντήσεις με φορείς του τουρισμού και ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη  και ολοκληρωμένη παρουσίαση της Ηπείρου.

Ημερίδα : Αφορολόγητος Οικογενειακός Προϋπολογισμός


















Η Ένωση Φορολογουμένων Ελλάδας (προηγούμενη ονομασία: Σύλλογος Έλληνες Φορολογούμενοι), σε συνεργασία με το τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και το Σύλλογο Αποφοίτων του τμήματος, ξεκινούν μία πρωτοποριακή προσπάθεια: Τον κατ' έτος επιστημονικό προσδιορισμό ενός ελάχιστου ορίου διαβίωσης, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται από την εφορία, τις τράπεζες και τα δικαστήρια, αλλά ακόμη και για τη χάραξη οικονομικής και εισοδηματικής πολιτικής.Στα πλαίσια της κίνησης αυτής, πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα: “Αφορολόγητος Οικογενειακός Προϋπολογισμός: Η συμβολή της οικιακής οικονομίας στον προσδιορισμό του ελάχιστου ορίου διαβίωσης”.Σ' αυτή την πρώτη προσπάθεια, στόχος είναι να αποδειχθεί ότι, το αφορολόγητο όριο ενός ατόμου ή μίας οικογένειας δε μπορεί να είναι σταθερό, αλλά στον προσδιορισμό του θα πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψη και αντικειμενικοί παράγοντες (π.χ. αριθμός παιδιών, τυχόν ασθένειες ή άλλα σοβαρά γεγονότα που επηρεάζουν τον φορολογούμενο).Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, από τις 11:00 πμ έως τις 2:30 μμ, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Αμφιθέατρο “Γ. Καραμπατζός”), Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα.Στην ημερίδα θα ομιλήσουν μέλη της Ένωσης Φορολογουμένων Ελλάδας, αλλά και ειδικοί επιστήμονες του τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.(Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής προς τους ενδιαφερόμενους φοιτητές).Οι ομιλητές και τα θέματα που θα αναπτύξουν, έχουν ως εξής:
-Ρόιδω Μητούλα, Αναπλ. Καθηγήτρια, Πρόεδρος του τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου: “Το Τμήμα Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας στη σύγχρονη πραγματικότητα”.
-Χρήστος Κλειώσης, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Ένωσης Φορολογουμένων Ελλάδας: “Η διεθνής και συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου ορίου αξιοπρεπούς διαβίωσης”
-Θρασύβουλος Μίαρης, Φοροτεχνικός, Γραμματέας της Ένωσης Φορολογουμένων Ελλάδας: “Η νομοθετική εξέλιξη του αφορολόγητου ορίου – Πρακτικά παραδείγματα”.
-Γιάννης Σιάτρας, Οικονομολόγος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Φορολογουμένων Ελλάδας: “Η φορολογική πολιτική ως βασικός άξονας στη διαχείριση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας”.
-Παναγιώτης Χασιώτης, Δικηγόρος, Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Φορολογουμένων Ελλάδας: “Το αφορολόγητο όριο στις ευρωπαϊκές έννομες τάξεις”.
-Ελένη Παστραπά, ΕΔΙΠ Τμήματος Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας: “Διαχείριση Οικογενειακού Προγραμματισμού”.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία της Ένωσης Φορολογουμένων Ελλάδος στο 210 3242032.

Συνελήφθησαν 54χρονος και 60χρονος στην Βροσίνα Ιωαννίνων για ναρκωτικά

















Συνελήφθησαν 54χρονος και 60χρονος την 17-11-2015/23:00 στην Βροσίνα, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτ/το, που οδηγούσε ένας εκ των δραστών, με προπομπό τον δεύτερο δράστη, που οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτ/το, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) κιλό και (46) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Ανωτέρω οχήματα κατασχέθηκαν.

Σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού στην Πρέβεζα, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παράνομη είσοδο στη χώρα 


















Συνελήφθη, την 17-11-2015 το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παράνομη είσοδο στη χώρα. Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε στον 28χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του εβδομήντα (70) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου (CD) και σαράντα επτά (47) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι εικόνας και ήχου (DVD), που προόριζε προς πώληση και οι οποίοι δεν έφεραν την προβλεπόμενη συσκευασία και την ειδική ταινία ασφάλειας και γνησιότητας.Οι ψηφιακοί δίσκοι κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς, που επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνελήφθησαν στη Βροσίνα Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, 54 και 60 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά ναρκωτικών 

















Την 17-11-2015 το βράδυ κοντά στη γέφυρα της Βροσίνας Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, ηλικίας 54 και 60 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ κοντά στη γέφυρα της Βροσίνας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δύο οχήματα (ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο), από τα οποία το ένα μετέφερε ναρκωτικά και το άλλο λειτουργούσε ως προπομπός. Από την αστυνομική έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 60χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (1.046) γραμμαρίων ενώ όπως διαπιστώθηκε ο 54χρονος οδηγός του άλλου αυτοκινήτου έλεγχε το δρομολόγιο, διευκολύνοντας έτσι την μεταφορά των ναρκωτικών. Πέραν των ναρκωτικών, κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: